Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Betygen: Lindelöf och Lustig höll, Wernbloom föll

ENGLAND

englandMetro välkomnar de engelska Champions League-framgångarna med ordvitsar på Lukakus mål i Man United storseger (4-1 mot CSKA Moskva) och Batshuayis sena segermål för Chelsea (2-1 mot Atlético). ”Reds make it Luk easy” och ”Bat’s man for Chelsea”.

The Sun vet också vad som gäller. ”Luk-ing fine” och ”Bats go to hurt” pryder sportettan.

Daily Mirror nöjer sig med Uniteds match, ”Kreml Crackers” (från ”Cream Crackers”), men bjuder också på spelarbetyg. Som en fullt godkända sju av tio för Victor Nilsson Lindelöf. ”Spelade till vänster i backlinjen, han var lugn och trygg, och elegant i passningsspelet”.

Manchester Evening News ger alla spelare i startelvan sju eller åtta i betyg, Lindelöf tillhör förstnämnda grupp. ”Mourinhos steg-för-steg-attityd ger sakta men säkert resultat, och det här känner sig Lindelöf som hemma. Han var disciplinerad och tog inga onödiga risker”, skriver MEN.

Daily Mail har mer fokus på Chelseas match. Det kommer en obligatorisk ordvits, ”Bat’s magic”, men också en artikel med rubriken ”Lampard hyllar Chelseas seger som en av de bästa insatserna någonsin av ett engelskt lag i Europaspelet”. Lite hårdvinklat. På frågan om han kunde minnas en bättre insats svarade Chelsealegendaren och numera BT Sport-experten, ”Nej, jag kan inte komma på någon. Hazard var spektakulär, men även om lagets insats inte var spektakulärt, så var det så proffsigt, så disciplinerat i utförandet, och all heder åt tränaren (Conte för det)”, sa Lampard.

Daily Telegraph har förutom de två engelska segrarna i går också med lite sur eftersmak från Liverpools besök i Moskva i tisdags. ”Liverpool anklagar Spartak Moskva-fans för rasism mot Bobby Adekanye i U19-matchen”. En anmälan har gjorts till Uefa. Det förekom också obekräftade uppgifter om rasism mot Sadio Mané i CL-matchen, men ingen Liverpoolanmälan, och ryska förbundets säkerhetschef Vladimir Markin gick till attack mot utländska mediers bevakning. ”Ibland kommer de med enda avsikt att skriva nedlåtande berättelser. Det är omöjligt att se verkligheten om man är bländad”, sa han. CSKA riskerar redan att straffas av Uefa för sånger, banderoller och rökbomber i samband med matchen i tisdags.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tycks resonera, ”kan engelska tabloider kan vi”, och slänger fram en egen ordvits till morgonespresson. ”AllegriA Higuaín”, syftar både på Juventustränaren Allegris namn och ordet för ”glädje”. Så, Allegri är glad (2-0 mot Olympiakos), Higuaín är glad (målskytt). Glada är också Roma, som lämnade Azerbajdzjan med tre poäng (2-1 mot Qarabag). ”Blixtnedslag från Manolas och Dzeko – Roma vinner på 15 minuter”, är matchsummeringen. Higuaín utsågs till bästaitalien spelare för Juve (sju av tio) och Dzeko för Roma (också sju av tio). Svenska CL-betyg: Wenbloom (CSKA) 5, Lindelöf (Man United) 6,5 och Lustig (Celtic) 6,5. Jonas Eriksson, som dömde CSKA-Man United, får 5,5.

Corriere dello Sport firar att Higuaín äntligen släckt sin måltörst efter lång ökenvandring, ”Han är tillbaka”. Inne i tidningen använder CdS den målande beskrivningen ”Higuaín fick den gamla damen att dansa” som rubrik. Tidningen ger också Serie A en större rubrik, ”Milan – jag är en hårding”. Det är knappast ett ordagrant citat från Montella, men budskapet från en tränare som ”skakar om i laget”. Därefter kommer ett citat från tränaren, ”Svårigheter plockar fram det bästa hos mig, vi är vid en vändpunkt”.

Tuttosport rör sig på liknande marker som de andra sporttidningarna kring Juventus CL-seger, bara med ännu mer eftertryck: ”Higuasiii – Golzalo är tillbaka”.

 

SPANIEN

Marca beklagar sig över ”Den 93:e minutens förbannelse”. Det var då Sergio Ramos med sin kvitteringsnick förstörde Atléticos finalkväll i Champions League 2014. Det var då gästerna från London slog till med sitt segermål i går (2-1 till Chelsea). Marca ser Hazard och Morata som de tongivande spelarna bakom triumfen. Tidningen noterar på annat håll att ekonomin i Real Madrid är god, ”Det finns inga skulder, en budget på 690 miljoner euro och 178 miljoner euro i kassareserv”.

Diario AS utbrspanienister i ett ”Det suger!” efter Atléticos hemmaförlust, och konstaterar att det var ”en dålig Europapremiär på Wanda”, arenan. Atléticos tränare Diego Simeone menar att hans lag var chanslöst. ”Våra motståndare var det bättre laget, det var tryggare i sitt spel på alla plan, och förtjänade att vinna. De var bättre taktiskt och fysiskt, och spelade med högre intensitet. Det är bara att gratulera ett lag som spelar som Chelsea gjorde i dag”, sa Simeone. Dagens Real Madrid-rubrik på förstasidan är ”Cristiano hoppas skriva nytt kontrakt” och ”Det förbättrade villkoren kommer att inkludera en förlikning med skattemyndigheten”.

Diario Sport slås sig för Barça-bröstet. ”Ledarlag överallt” syftar på ledning i ligan och ledning i CL-gruppen (1-0 mot Sporting). ”Barça fortsätter sin segersvit även i Champions League och har nu åtta raka segrar”. Samtidigt finns också en krönika av Lluís Mascaró som summerar gårdagens segere efter ett självmål med rubriken, ”Valverde har flax också”. Det var ingen storslagen insats, men Mascaró påpekar att tränare ”Valverde gör inte bara ett bra jobb, han har tur också. Och det är förstås mycket goda nyheter”. Sport, som gärna fläskar på med Barças spelarbetyg, delar i dag ut det högsta till Sergio Busquets, nio av tio. Ett par svenskbetyg: Wernbloom fyra (CSKA-snitt: 4,4) och Lindelöf sex (Unitedsnitt: sju).

Mundo Deportivo leker med de där åtta raka segrarna för Barça i rubriken ”PLEN8”, som i ”pleno”, här ungefär ”full pott”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser det som att PSG:s med sin uppvisningen (3-0 mot Bayern München) skickade ett budskap, ”Europa är varnat”. På just den frågan, om budskap, svarar tränare Emery, ”Min utmaning är att slå lag som är bättre än mitt. Klubben och alla spelarnas mål är Champions League. I dag är PSG ett lag som Real Madrid, Barcelona och Bayern München”. De högsta betygen, åtta av tio, delar tidningen ut till anfallarna Neymar och Mbappé, samt målvakten Areola. ”Vi kan skatta oss lyckliga som har Mbappé”, myste Marco Verratti. Från övriga CL-matcher noteras följande svenskbetyg; Mikael Lustig 6 (Celticsnitt: 6,1), Viktor Nilsson Lindelöf 6 (Man Unitedsnitt: 6,5) och Pontus Wernbloom låga 3 (CSKA-snitt: 4,8).frankrike

Le Parisien njuter av ett ”PSG i chefskostym”. I en matchanalys skriver Dominique Sévérac att ”Ett kontringslag är fött. Kanske redan det bästa i världen. Med Mbappé, Cavani och Neymar – tre blixtar, tre F1-bilar, tre Concordes – har PSG utan tvekan de anfallare som är mest anpassade för det”. Le Parisien, som delar ut högst betyg till Mbappé med 8,5, synar med artiklar inte bara vad som hände på planen utan på läktarna också. Där fanns allt från Paris Ultras till två ex-presidenter (Francois Hollande och Nikolas Sarkozy), Lenny Kravitz, Naomi Campbell, Robin Wright och Kourtney Kardashian. Där fanns också tyska fans som protesterade mot biljettpriserna med banderoller, ”75 euro för en biljett? Vi är inte Neymar. Priserna måste vara rimliga”.

 

TYSKLAND

Bild är tydlig med vem som är den verkliga förloraren efter Bayerns match på Parc des Princes (0-3 mot PSG). ”Storstryk för Carlo” står det på förstasidan. ”Carlos svarta afton” på nätet. Bland annat valde den italienske tränaren att placera stjärnorna Robben och Ribéry på bänken. En krönika av Matthias Brügelmann fortsätter på spåret underkänd-Bayerntränare, ”Klopp skulle vara den idealiska efterträdaren till Ancelotti”. Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge uttryckte mer en allmän besvikelse. ”Det lag jag såg i kväll var inte Bayern Müntysklandchen. Det är viktigt att vi snabbt återgår till att vara Bayern igen”, sa han. Bild tar också fasta på undvikande svar från Robben efter matchen. På frågan om de står bakom tränaren, sa holländaren. ”Jag tänker inte svara på frågan, det viktigaste nu är att vi står tillsammans”.

Sport 1 har som väntat inga höga betyg att dela ut till Bayern. Sämst, på skalan från ett till sex där ett är bäst, får backen Niklas Süle med 5,5.

Kicker dramatiserar Bayerns förlust med ”Stormig höst”. Ex-Bayernspelaren och krönikören Thomas Helmer känner också en kall vind dra in, ”För FCB-tränaren blir det inte bekvämt nu”.

Hamburger Abendblatt noterar att Albin Ekdal var tillbaka i full träning med HSV i går. ”Allt känns bra”, låter svensken hälsa. Han väntas nu vara aktuell för spel i lördagens match mot Werder Bremen.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) har fångar upp tidningen Live Sports uppgifter om att Panathinaikos är beredd att casha in på tre spelare. En av dem är svensk: backen Niklas Hult. Atenklubben är i behov av at fylla på kassakistan.ovrigt

The Sun (Skottland) firar Celtics storseger (3-0 mot Anderlecht) med ”Vi har lyft”. Mikael Lustig, som fick ta över lagkaptensbindeln när Scott Brown fick utgå skadad i första halvlek, får liksom åtta andra Celticspelare en sjua i betyg. ”Den svenske högerbacken var alltid steget före den från Everton inlånade anfallaren Henry Onyekuru, som inte kom förbi backen trots kvicka fötter”. Tidningen har också intervjuat VSK-tränaren och ex-Celticprofilen Johan Mjällby. ”Det var en fantastisk laginsats”, säger Mjällby, ”Nu står det mellan Bayern München och Celtic om andra plats”.

Publicerad 2017-09-28 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons