Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

England CL-jublar: ”Mästerligt”

ENGLAND

Daily Telegraph har ett engelska hjärta som pumpar hårt i dag. ”Det är mästerligt”, skriver tidningen om de tre resultaten i går. Rubriken komplett. För Tottenham (1-1 mot Real Madrid): ”Strålande Lloris håller regerande mästarna stången”. För Liverpool (7-0 mot Maribor): ”Målgalna Liverpool sätter rekord”. För Man City (2-1 mot Napoli): ”Skickligt City tämjer stilfullt Napoli”. Mer Man City, som har saftiga kontraktsdiskussioner att vänta. ”Kevin de Bruynes agent planerar att använda Neymar lön i PSG som måttstock för rejäl ökning för Man City-stjärnan”. I en intervju i italiensk radio svarade De Bruynes agent Patrick De Koster på frågan om lön i förhandlingarna att ”Det kan jag inte svara på. Men om ni tänker på vad Neymar och Mbappé tjänar i PSG, så har ni en bild”. Neymar har cirka 600 000 pund i veckan (inkl bonusar), något Telegraph tycks tror kan vara möjligt för De Bruyne också. Tränarskifte i Leicester ger puffen, ”Leicester drar ner ridån för Shakespeare – jagar stort namn”. Några nya namn lanseras dock inte.

The Sun hyllar Harry Kane efter matchen på Bernabéu genom att kalla honom ”The Real McCoy”, det vill säga på riktigt. Och så vill tidningen inte släppa bekant ämne, ”PSG fortfarande ute efter José”. I går dementerade Man United-tränaren att han hade något intresse av PSG, men The Sun envisas, ”Stenrika Paris Saint-Germain KOMMER att försöka locka till sig José Mourinho i sommar”. Tidningen menar sedan att ”Chris passar Leicester”, att Chris Coleman är aktuell.

Daily Star fnyser åt Coleman och menar att ”Leicester är ute efter Dyche”. Det är Sean Dyche i Burnley. ”Spain-ful for Kane”, dagens stora rubrik, är en krystad ordlek på att anfallaren var nära att avgöra mot Real.

england Daily Mirror träffar bättre med ”Hugo Boss”, en hyllning till Lloris, även om klädfirman nickar belåtet.

The Times bjuder som väntat inte på några ordvitsar, men på spelarbetyg. Det var just Lloris och Kane som glänste mest enligt tidningen. Båda får åtta av tio i betyg. De lägsta betygen delas ut till Karim Benzema (Real Madrid) och Moussa Sissoko (Tottenham), som båda får fem.

BT Sport pratade med Pep Guardiola som inte sparade på berömmet till Napoli. ”Det är ett av de bästa lag jag mött i min karriär, kanske det bästa”.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”CL känns som Chelseas främsta fokus den här säsongen”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport suckar, ”Så synd, Napoli” (1-2 mot Man City). För tidningen menar att ”City dominerade först, men skakade senare”. En krönika följer en liknande linje. ”Även en förlust kan få drömmar att spira”, skriver Luigi Garlando, och tar med sig att Napoli visade hjärta i sin comeback. Men det är bara Cityprofiler som når upp till betyget sju av tio, David Silva, Sané, De Bruyne, Sterling och tränare Guardiola. Resten av spelarna i matchen får lägre. Emil Forsberg får som ett par andra RB Leipzig-spelare 6,5 för insatsen mot Porto, högst får Jean-Kévin Augustin med sju. På förstasidan summerar Gazzettan VM-playofflottningen att ”Det står mellan oss, Sverige”. Analysen av motståndaren kommer under rubriken, ”Ibra finns inte längre, men faran lurar i deras hjärta och i Forsberg”. I artikeln kommer varningen att Sverige utan Zlaitalientan ”bytt skepnad; det timida, nästan skrämda, lag som spelade mot Italien i Toulouse (EM förra året), har lämnat plats åt ett sammansvetsat och beslutsamt gäng, som lyckades plocka andra plats i en konkurrenskraftig VM-kvalgrupp”. Men i en artikel om Italiens är tongångarna annorlunda. Där understryks att ”Vi är bättre än Ibras ättlingar” och ”Sverige är solida i sitt 4-4-2 men utan kreativitet”. Forsberg och Berg lyfts fram, men Gazzettan menar att ”Från Lindelöf, en aning överskattad, till ex-Genoaspelaren Granqvist, så handlar det inte om några fenomen. Det är ett ganska begränsat lag, som Andersson gjort lite mer rörligt, men också mer eller mindre detsamma som i EM 2016”. Och som det står i en underrubrik: ”Det är förbjudet att frukta vikingarna”.

Corriere dello Sport sätter orden i munnen på förbundskapten Ventura, ”Vi går vidare”, är beskedet på förstasidan inför playoff mot Sverige. Som andra italienska medier fångar CdS också in Chelseatränaren och tidigare förbundskaptenen Antonio Contes samtycke. ”Som italienare är jag övertygad om att vi tar oss till VM”. Liksom i Gazzettan spelar lottningen andrafiol bakom gårdagens CL-spel. ”Napolis vrede” är däremot en annan tolkning av känslorna efter den matchen. Den tar fasta på att laget var nära att återhämta sig, men också att Napoli på vägen missade en straff (Mertens).

Tuttosport är den enda av de tre stora sporttidningarna som närmar sig den ”hämnd” och ”ilska” som emellanåt målat upp som italiensk reaktion på playofflottningen. För här avslutas puffen på förstasidan med ”Det finns en ’biscotto’ att hämnas”. Det helt dominerande ämnet är annars uppmaningen ”Vakna” till Juventus. Efter att ha halkat efter i Serie A väntar nu Sporting i CL.

Tuttomercatoweb presenterar Gazzetta dello Sport-journalisten Giuliano Adalgio som ”stor expert på svensk fotboll” (det var också han som skrev analysen av Sverige i Gazzettan, se ovan). Det innebär inte att han ger blågult några större chanser. ”80-20 i italiensk favör. Även om de har ett bra kollektiv så är de inte tillräckligt farliga. Italien är starkare i jämförelse”, menar Adalgio.

Football Italia lyfter ”Skadeoro för Insigne”, och menar att landslagsstjärnan ”är ett frågetecken inför Napoli-Inter och inför VM-playoff mot Sverige”. Insigne fick problem med baksida av lår, men något skadebesked har ännu inte kommit.

Läs även Olof Lundhs blogg, ”Italien är en mardrömslott men det kan ändå bli VM” och Erik Hadzics blogg, ”Sverige bör inte frukta detta Italien”.

 

SPANIEN

Marca sammanfattar kvällen på Santiago Bernabéu med ”Målvaktsbriljans och poäng” (Real Madrid-Tottenham 1-1). ”En magisk afton för Keylor Navas och Lloris mot Kane, Cristiano och Benzema”, förtydligar tidningen. Den lägger till att Real Madrid fortfarande leder CL-gruppen men oroas också över hemmaformen, ”bara två segrar på sex matcher”. Från gårdagskvällens övriga CL-matcher finns bland annat ”Sevilla frös till is i Ryssland” (1-5 mot Spspanienartak Moskva). Andra nyheter: ”Nytt krig mellan Real och Barça väntar om Lincoln”. Efter slaget om Vinicius Jr (seger Real) väntar nu en sammandrabbning mellan de spanska jättarna om hans landslagskompis. Lincoln har glänst i pågående U17-VM, och svarat för tre mål.

Diario Sport missar aldrig chansen att pryda förstasidan med en frustrerad Cristiano Ronaldo och en negativ rubrik om Real Madrid. ”Bernabéu är ett fynd för rivaler”, är piken den här gången efter Reals senaste poängtapp på hemmaplan. Betydligt mer glädjefyllt blir det när det handlar om favvolaget. ”Hurra för Champions League!” följs av ”Må sviten fortsätta” och glada tillrop till Barça om att säkra avancemanget med seger mot Olympiakos i kväll.

Mundo Deportivo har liknande anslag som Sport, att Barcelona har ett ”Europauppdrag” framför sig i kväll, och att Real Madrid svarade för ”Ännu en miss på Bernabéu”. Liksom Sport uppger även MD att Jordi Alba är skadad och missar Barças match i kväll.

Cadena Ser uppmärksammar som övriga spanska medier med höjda ögonbryn också Man Citys seger mot Napoli av en orsak, ”Guardiola tillägnar segern till Jordi Sánchez och Jordi Cuixart”. Det är två ledare för de katalanska självständighetsorganisationerna Omnium och ANC, som har fängslats.

 

FRANKRIKE

L’Equipe bär på uppmaningen ”Fortsätt skrämmas” till PSG, som efter utskåpningen av Bayern München senast, är ute efter tredje raka Champions League-segern (Anderlecht). Tidningen konstaterar vidare att ”Ingenting fungerar längre för Monaco” (1-2 mot Besiktas). Bland spelarbetygen märks sju av tio för Emil Forsberg (RB Leipzig), bäst på planen mot Porto tillsammans med Naby Keita.

RMC påminner läsare och tittare om ”Penaltygate”. I en intervju med Edinsfrankrikeon Cavani antyds att PSG:s tränare Unai Emery ännu inte fattat beslut om vem ska ta straffarna, uruguayanen eller Neymar. ”Penaltygate tillhör det förflutna, sådant som händer i fotboll. Man får hitta lösningar tillsammans och fungera som ett lag. Vi måste vara ett sammansvetsat lag inte nödvändigtvis vänner”, säger Cavani, och fortsätter på ämnet straffar, ”Det som är viktigt är att vinna, så man fått hitta bästa lösningen för laget, vilket tränaren får göra. Den ansvarige kommer hitta lösningen. När han fattar beslut så blir det på det viset. Om han fattat beslut? Jag vet inte (skratt)”.

TYSKLAND

tysklandBild signalerar med blå bakgrund en sportpuff på förstasidan. ”3-2 Leipzig toppen, 1-1 Dortmund nästan ute”, summerar den tyska insatsen i Champions League i går. RB Leipzigs seger (mot Porto) var klubben första i CL och ”den räddade ansiktet på Bundesliga”, avslutar Bild. ”Vi ville spela bra fotboll och ha kul. Vi gjorde båda delarna. Och så fick vi också rätt resultat med oss!”, säger målskytten Emil Forsberg. Bild skriver också om hur Jupp Heynckes stramat upp Bayern München vid sidan av planen. Bland annat har mobilförbud införts i matsalen och i omklädningsrum före match, spelarna får själva städa omklädningsrummet och de har fått strikta order att behandla all personal med respekt. Punktlighet gäller, förseningar bestraffas och träningarna börjar tidigare. ”Jag är en tränare som kräver mycket. Spelarna får vänja sig vid det igen! Disciplin är en del av livet och arbetet”, säger Heynckes.

Sport1 har mer Heynckes. Den här gången ingen order men en rekommendation. ”För Julian Nagelsmann kan det var bra att stanna några år till i Hoffenheim”, säger Heynckes om tränaren som pekats ut som en het kandidat att ersätta Heynckes själv, ”En dag bär hans (Nagelsmanns) väg honom ändå till Bayern München”. Tv-kanalen delar vidare ut högsta spelarbetyg i RB Leipzig till Jean-Kevin Augustin och Emil Forsberg. Båda spelarna får 1,5 på skalan ett till sex, där ett är bäst.

Sport Bild sätter Bayernveteranerna Robben och Ribéry i fokus, och frågar sig ”Blir bara en kvar?”. Tidningen uppger i veckans nummer vidare att Dortmund är ute efter Ajax 18-åriga back Matthijs de Ligt, som värderas till 20 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) jublar över playofflottningen. ”VM-biljetten är Danmdanmarkarks!” slår tidningen fast, och lägger tabloidmässigt till att ”Irländarna får dränka sorgen i Guiness”. DR.dk uppger att ”Spelarföreningen kontaktat DBU” i ett sista försök att rädda damlandslagets VM-kvalmatchen mot Sverige. Förbundet sa tidigare i går att det kl 10 i dag kommer att meddela Sverige att man lämnar WO som en följd av den pågående avtalskonflikten.

Publicerad 2017-10-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons