Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
47v

Uppgifter: Italienskt bråk innan Sverigematchen

DPB3RlqW4AAsaO1ENGLAND

Daily Express säkerställer att de utnötta lejoncitaten når ännu en sportetta. ”Zlatan är tillbaka: Jag sa ju till er att lejon inte läker som människor”.

The Guardian har en fortsättning, en precisering kring Man Unitedanfallarens rehab som inte dök upp via MUTV:s initiala rapportering. ”Min enda hemlighet har varit hårt arbete. De som står mig nära vet hur det gått till. Jag har arbetat fem-sex timmar om dagen”, sa Zlatan också enligt tidningen. Svensken är övertygad om att United kan slåss om båda ligatiteln och Champions League. ”Jag tror allt är möjligt. Vi var bara i början (av utvecklingsprocessen) förra året och vann två titlar, och vi är starkare i år. Vi tror på att vi kan göra det, att vinna och spela hem titlar”. Som svar på sin egen framtid i United är Zlatan svävande. ”För närvarande är jag bara tacksam att jag kan spela fotboll. Jag vet inte vad som händer i framtiden, men det som händer det händer. Jag är i en ålder där jag kan välja vad jag vill göra. Jag behöver inte skriva på fem- eller tioårskontrakt. Jag är bara glad att vara tillbaka i spel och göra det jag är bra på att göra”, säger han.

Manchester Evening News har pratat med inte-så-uppskattade BT Sport-experten Michael Owen om Zlatan. Den förre Liverpoolprofilen öser beröm över Zlatans förmåga att komma tillbaka, men tror inte att svensken också kommer tillbaka som förstaval i startuppställningen. Det är i första hand bänken som gäller, enligt Owen. ”Jag tror det kommer att krävas mycket för att ta tillbaka en plats när Lukaku spelar så bra, och det är svårt att se dem spela mycket tillsammans, men det ger Mourinho ett alternativ – och vilket alternativ sen att ha”, säger Owen till MEN.

Daily Telegraph har liksom de flesta engelska tidningar inte fokus på Zlatan, även om summeringen ovan kan ge det intrycket. Tidningarna har främst blicken riktad söderut, mot huvudstaden och mot Vicarage Road. ”Slagen och utbuad i elddop”, lyder Telegraphs rubrik efter David Moyes debut med West Ham (0-2 mot Watford). Men buropen, visslingarna och ramsorna var egentligen i första hand riktad mot klubbledningen. En annan tränare som har det tufft är West Bromwichs, som såg sitt lag få storstryk av Chelsea i lördags. ”Pulis riskerar sparken – tränarens tre år på Hawthorns kan ta slut i dag”. Fast det finns tränare som kan vakna med ett leende på läpparna i dag. ”Mo Salah skulle kunna göra bortåt 70 mål den här säsongen, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp”, är en annan rubrik i tidningen. Nu är det inte vad Klopp förutspår. ”Jag är medveten om han är inne i ett stim just nu, jag förstår det”.

Daily Mirror anar ändå att Klopp kan få lite huvudvärk. ”Exklusivt: Daniel Sturridge bestämmer sig för att lämna i januari annars riskera han att missa VM”. Anfallaren är bänkad i Liverpool, var inte med i Englands trupp senast och har kommit till slutsatsen att han behöver röra på sig för speltid och för att slåss om en VM-plats, hävdar Mirror.

The Sun har ”Exklusivt: Allt är inte så ROSEndoftande”. Ett försök till översättning i alla fall (”All is not Rosey”). Orden står hur som helst för att Tottenhams mittfältare är missnöjd med tränare Pochettino sedan han inte fått spela derbyt mot Arsenal. Och, av det drar The Sun slutsatsen att det ”lämnar dörren öppen för José Mourinho att försöka med en januarivärvning”.

 

ITALIENprima_pagina_grande

La Gazzetta dello Sport summerar Serie A-söndagen med ”Icardi flyger, Juve kollapsar”. Två mål av den formstarka anfallare (2-0 mot Atalanta) tog Inter förbi Turinlaget, som åkte hem från Genua med noll poäng i bagaget (2-3 mot Sampdoria). Juve är nu fyra poäng efter serieledaren Napoli. ”Chiellinis larm: Det verkar inte som vi har viljan att vinna”, är en matchrubrik inne i tidningen. Benevento noterade 13:e raka ligaförlusten efter bakllängesmål på tilläggstid (1-2 mot Sassuolo). Den lilla trösten för Samuel Armenteros var att han gjorde sitt första mål, och i dag utses till bäste Beneventospelare av Gazzettan med 6,5 i betyg av tio. Och finns det ett svenskt lejon i Manchester, så finns det tydligen en svensk puma i Benevento. ”Ett fint exempel på en forward som är bra kvalitet för pengarna: ’Puman’ rev och slet, och gjorde sitt första mål i Serie A”, skriver GdS. Liksom Benevento föll Crotone (0-1 mot Genoa), men här blev det ingen betygströst för matchens svensk. Marcus Rohdén får en femma. Möjligen kan Rohdén trösta sig med att det finns stjärngnistrande namn som fick ännu lägre betyg, och att Rohdén själv delvis är orsaken till det. Belotti får Torinos lägsta spelarbetyg, 4,5 (1-1 mot Chievo). Förklaringen kommer från hans tränare i en rubrik, ”Sinisa: Belotti i chock på grund av landslaget”. Ni vet det där italienska som åkte på däng mot Sverige. Buffon avstod ju helt spel med Juventus av liknande orsak. Även det italienska folket är inte är inte färdiga med VM-kvalfiaskot. En opinionsundersökning av Gazzetta dello Sport-SWG visar att 73 procent av italienarna kräver förbundsordförande Tavecchios avgång. Bara nio procent tycker att han kan sitta kvar.

Corriere dello Sport dröjer sig också kvar vid VM-kvalmissen och Tavecchio. I dag väntar möte som kan medföra att förbundsordföranden röstas bort. Underrubriker finns om att olympiska kommitténs boss ”Malagò vill att han begär avsked” men med svaret ”Förbundsordföranden: Jag lämnar inte”. Annars njuter CdS av Icardi i dagens största rubrik, ”Så bra han är!”.

Sky Sport Italia har mer Italien-Sverige. Enligt Football Italia ska tv-kanalen ha uppgett att numera sparkade förbundskaptenen Giampiero Ventura var rasande på spelarna inför returmatchen på San Siro. Enligt uppgifter som varit kända sedan tidigare hade det italienska omklädningsrummets ledare Buffon, Barzagli och De Rossi ett möte utan att förbundskapten eller annan ledning närvarande. I samma veva läckte laguppställningen ut. Sky Italia uppger nu att Ventura, som redan misstänkte att spelarna vände sig mot honom, blev rasande och riktade sin frustration mot veterangänget. ”Ni fixade det så bra med spelarmötet, nu kan ni träna dem och plocka ut ert eget lag”, vräkte han ur sig, och lämnade därefter laget och var borta flera timmar. ”Bakom sig lämnade han spelare som var osäkra på om han skulle återvända alls och han vägrade under tiden att svara på sin telefon”, skriver Football Italia, med hänvisning till Sky Sport Italia.

Tuttosport förfasas över Turinlagens svarta söndag. ”Vad gör du, Khedira?”, är rubriken för Juventus match. Den kompletteras av ”När ska du vakna, Belotti?” från Torinos match.

 

suSPANIEN

Marca skildrar jakten på Barça med ”Valencia håller upp trycket” (2-0 mot Espanyol). Fyra poäng skiljer. Tidningen har ovanför den huvudrubriken ett litet band av Real Madrid-notiser. ”Asensio har bara spelat 44 minuter mot de stora lagen”, ”Real Madrid frustrerat över allt fler domarmissar” och ”Ramos kommer spela med mask, men reser inte med till Cypern”.

Diario AS konstaterar under ”Ingen operation för Ramos”, just att det blir mask över den skadade näsan från derbyt mot Atlético och inget spel mot Apoel. Däremot väntas backen tillbaka redan mot Málaga till helgen. ”Jag skulle blöda tusen gånger om för detta klubbmärke och för denna tröja”, är det trotsiga budskapet från Ramos som AS med glädje också trummar ut.

Diario Sport bryr sig föga om Valencias närhet till Barcelona i tabellen. Det är försprånget på tio poäng till Real Madrid man fortsatt njuter av i Katalonien. Rubriken ”Det omöjliga” står för att ”inget lag har tidigare tagit igen tio poäng och blivit mästare”. Headlines webb-tv berättade i förra veckan att Neymar tvingas byta bostad grund av alla nyfikna som stör. Hans ersättare i Barcelona flyttar också. Men av helt andra skäl. Ousmane Dembélé har bott i en hotellsvit i tre månader, men Sport uppger nu att han flyttar in i en herrgård med tre våningar och 456 kvadratmeter boendeyta. Månadshyran är cirka 15 000 euro. Han tycks också göra snabba framsteg i sin rehabilitering från skadan i mitten av september, och hoppas på sina första spelminuter på planen redan mot Real Madrid den 23 december, även om ingen i klubben i dagsläget räknar med det.

Super Deporte framför ett budskap från sitt Valencia till ligaledaren, ”Barcelona, vi väntar på er”. Lagen möts på Mestalla kommande helg, och tidningen påpekar att Valencia kommer till spel med åtta raka segrar.

 

FRANKRIKEune20112017_hd

L’Equipe menar att, visst, det blev ingen seger, men att ”Sanson fixade det”, höll kvar Marseille bland topp tre med sitt mål i sista sekunden (1-1 mot Bordeaux). Eller som rubriken är på uppslaget, ”Som en seger”. Ingen svensk finns med i Veckans elva, däremot kan noteras att Guingampmålvakten Karl-Johan Johnsson bara har 5,0 av tio i snitt den här säsongen. Bara en målvakt i Ligue 1 har lägre snitt.

RMC uppger att PSG nu är nära ett samarbete med Eupen. Representanter för den franska klubben gästade i helgen den belgiska klubben, som spelar i högsta divisionen. Eupen är också Qatarägd och tillsatte nyligen Claude Makelele, med ett förflutet i PSG, som tränare. Ett första steg för PSG är enligt RMC att låna ut två av sina talanger till Eupen.

 

19568_hw5qpq88zsezbogoa7ufrhrsqheura__TYSKLAND

Bild menar att den kommande veckan blir avgörande för Dortmunds Peter Bosz. ”Om han inte får fart på laget på tisdag mot Tottenham och på lördag i derbyt mot Schalke, kan han bli den andra flygande holländaren efter Bert van Marwijk!”, menar tidningen, och syftar på en tidigare sparkad holländsk tränare i klubben.

Kicker påminner om att Dortmundfansen inte bara har det tungt med det egna lagets katastrofala form. Schalke flyger dessutom. Och planerar för att titta ner på rivalen för lång tid framöver. ”Vi vill gå förbi Dortmund permanent”, är den stora citatrubriken från Schalkes ordförande Clemens Tönnies på tidningens förstasida. Tönnies talar både om den sportsliga och ekonomiska sidan av verksamheten. Schalkebossen ser ett avgörande skäl till att Dortmund sprang ifrån de senaste åren. ”Att våga satsa på Jürgen Klopp var på sin tid den avgörande faktorn, ett lyckosamt drag för Dortmund. Klopp hade självfallet också passat för Schalke. Klopp blev ett med Dortmund. Klopp hade blivit ett med Schalke också”, säger Tönnies, som nu i stället njuter av blott 32-årige tränaren Domenico Tedescos framgångar med Schalkes lag. ”Tedesco blir mer och mer värdefull för oss för varje år, och jag är övertygad om att han kommer att stanna här många år”. Ingen svensk spelare är med i Kickers Veckans elva.

 

ÖVRIGTtm37

Ekstra Bladet undrar ”Vad är det som händer?” med FCK (0-3 mot SönderjyskE). Resultatet ger också tidningen anledning att komma med ett förslag till Italiens förbundsledning. ”Claus Nörgaard kanske är aktuell som blivande italiensk förbundskapten. SönderjyskE-tränaren behövde i alla fall bara 70 sekunder att göra vad Italiens världsstjärnor inte klarade av på 180 minuter: att överlista Robin Olsen”. Den svenske landslagsmålvakten får två av sex i betyg och noteringen, ”Det är långt mellan San Siro och Hardeslev…inte sant, Robin Olsen?”. Ännu sämre betyg får Pierre Bengtsson. En etta. Roligare tider är det för Bröndbysvenskarna. Seger i går (4-2 mot FC Nordsjälland), fortsatt serieledning, och både Johan Larsson och Simon Tibbling får fyror i betyg.

Publicerad 2017-11-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons