Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Besvikelse efter Östersundsförlust: ”Finns inga ursäkter”

ENGLAND

The Guardian skriver om ”Arsenals lilla besvär” i Europa League (0-1 mot Köln). Förlusten mot den tyska ligajumbon betydde inte mer än lite rodnad på kinderna. Londonlaget säkrade ändå förstaplatsen i gruppen. En annan fotbollsnotis på sportettan är ”Blind Liverpoolsupporter klagar på polisens taktik i Sevilla”. Den innebar bland annat att ta hans blindkäpp. Han är en av många LFC-fans som anmält den spanska polisens framfart i samband med CL-matchen i tisdags.

Liverpool Echo rapporterar också supporterproblem, englandnu i själva Liverpool men sannolikt av helt annan karaktär. ”Ytterligare 20 tyskar gripna och en har livshotande skador” är den senaste rubriken efter Evertons storförlust mot Atalanta (1-5). Ja, Atalanta. Italienskt motstånd, inte tyskt. Men matchen i går föregicks av ett våldsamt bråk natten till onsdag utanför en nattklubb, där just tyska fans/huliganer till Eintracht Frankfurt slogs med dörrvakter. Tyskarna har vänskapsband till Bergomoklubbens fans. Själva matchen? Echo summerar den med ”De som stannade hemma gjorde rätt”. Knappt 18 000 åskådare fanns på plats.

Daily Mirror kanske drar till med säsongens första ordvits på jultema, ”Moyes goes Carroll Stinging”. Den handlar i alla fall om att nya West Ham-tränaren skällde ut Andy Carroll efter noter (julnoter?) i omklädningsrummet efter förlustmatchen mot Watford.

Daily Telegraph slår sig för bröstet. ”Seger för Telegraph: Förbundet kommer att granska sambandet mellan nickar och demens”. Telegraph har varit aktiv i ämnet men man kan tycka att tidningen främst kunde sett det som en seger för drabbade, forskningen eller något annat än en seger för sig själv. Tidningen lockar också med en intervju med Brightonprofil, ”Glenn Murray tror att hans målskörd fått mer kredd om han hade ’ett tjusigt franskt namn’”. Murray ger ett exempel med Olivier Giroud. ”Han är en typisk engelsk center. Han är stor och stark, håller uppe bollen, tar sig in straffområdet och nickar och gör mål. Eftersom han har ett tjusigt franskt namn så ser man annorlunda på honom än, låt säga, Troy Deeney”, menar Murray.

Daily Mail är en av få engelska tidningar som på nätet tar notis om att just en engelsman lett Östersund vidare i Europa League. ”Graham Potters Östersund i sextondelsfinal och Mario Balotelli gör två mål för Nice”. Som rubriken antyder är det en sammanfattning av EL-spelet, och dessutom inte tidningens egen text. Nyhetsbyrån Press Association står för den.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har efterlängtade grönvitröda framgångar att rapportera. Äntligen. ”Italiensk triumf i Europa League: tre av tre till sextondelsfinal”, skriver tidningen nöjt. Det är ett ”Drömmarnas Atalanta” (5-1 mot Everton) och ditalienet är ”Milan vidare” (med enkelhet)” (5-1 mot Austria Wien). Sedan är ”Lazio okej” efter oavgjort (1-1 mot Vitesse).

Corriere dello Sport spekulerar kring ett gästspel, ”När Kaká är på plats vinner Milan”. Ex-milanistan vinkade till publiken, men var också öppen för vinkningar tillbaka. ”Jag i klubbledningen? Kanske”, sätter i alla fall CdS i ingressen.

Tuttosport har ”Juve, så förändras de”. För enligt tidningen förbereder tränare Allegri taktiska förändringar. ”Fokus kommer att vara på ett mer kompakt mittfält och val mellan 4-3-3 och 3-4-2-1”.

SPANIEN

Marca hängde med Real Madrid vid ett reklamjippo med klubbens sponsor på fyra hjul. Det ger bild på Sergio Ramos i en bilsimulator och ansträngda rubriken ”Nu kör vi!”, med tillägget ”Real Madrid ute efter en segersvit i ligan efter målfesten på Cypern”. Marca uppmärksammar som flera andra tidningar på förstasidan att Robinho, med ett förflutet i Real, dömts till nio års fängelse för gruppvåldtäkt.

Diario AS har en ännu större notis om Robinho, men annars blott smärre smärre fotbollsnotiser på sin spanienförstasida i dag. ”Tvärtemot vad Zidane uppgav så deltog inte Bale i gruppträningen i går”, är en av dem som väcker frågetecken. Här finns också ”Özil kräver lön som en superstjärna i Barça: 19 miljoner euro per säsong”. Det innebär en veckopeng på 370 000 euro.

Diario Sport hårdlanserar ”Konfidentiellt: Bartomeu kräver försäljningar”, med tillägget ”Och placerar Özil i frysen”. Vad det gäller försäljningar så vill Barças president se sådan innan det blir tal om värvningar. Vad det gäller Özil är det påstådda lönekravet på 19 milj euro/säsong en anledning till att Bartomeu rynkar på näsan. En annan anledning är att Barça är ”Oroade att han är en ny Arda Turan”, som en rubrik på tidningens nätsida lyder. Det sistnämnda syftar på att Barça ”misstror både hans anpassningsförmåga och hans smak för nattliv”.

Mundo Deportivo däremot trycker på att Barçaledningen är överens, ”om man inte kan köpa Coutinho så är Özil spelaren man vill ha”. I rubrikform menar MD att det är ”Enighet om Özil” och sedan att ett ”Möte med Goretzka” väntar. Fast den största rubriken gäller en spelare som redan finns i Barçaleden. Hyllningarna av Ter Stegen fortsätter nämligen. I går antydde Sport att den tyske Barçamålvakten var bäst i världen. I dag påpekar Mundeo Deportivo under ”Europamuren” att Ter Stegen har ett ”otroligt snitt på 0,294 insläppta mål efter 17 matcher, något som ingen annan kan matcha i de stora ligorna”.

FRANKRIKE

L’Equipe ger bara plats åt två mindre fotbollsrubrik på sin förstasida. ”Efter Bielsa: Återuppbyggnad” och ”Marseille skiner, Nice och Lyon på säker mark” i Europa League. Marseille kvitterade i slutsekunderna (1-1 mot Konyaspor) och på andra plats, medan Nice (3-1 och Zulte Waregem) och Lyon (4-0 mot Apollo Limassol) säkrade avancemang. På annat håll skriver tidningen att publiksnittet i Ligue 1 är plus 10 procent jämfört med samma tidpunkt förra året, 22 697 mot 20 635. I topp är Marsfrankrikeeille med 48 138 (+20,7 procent), före PSG 47 244 (+4,6 procent).

RMC Sport noterar att Eric Cantona varit i farten – och fått svar på tal. ”Jag älskar Pastore. Han lirar för Argentina, ett stort land, men han får inte spela i PSG, en liten klubb. Men de har mycket pengar, så det är en stor klubb”, sa Cantona lättsamt till en Man United-supporterkanal (klipp här). Cantona har ett förflutet i rivalklubben Marseille och är fylld med starka politiska åsikter. PSG svarar på Twitter, genom att använda Cantonas omskrivna nonsenscitat om fiskmåsar efter att han sparkat en motståndarsupporter, under sin tid i Manchester United (se nedan).

TYSKLAND

Bild följer upp skadan på Arjen Robben. Han missar matchen mot Mönchengladbach och troligen även Hannover. ”Det är inte så illa”, säger holländaren. Det är det däremot för Thiago. Bild preciserar gårdagens uppgifter om ”flera månader” till ”cirka tre månader”.

Express har många glada kommentarer efter Köln seger (1-0 mot Arsenal). En av de mest lyckliga är backen Jannes Horn. ”Det är så roligt att slå Arsenal, det är inte klokt! Vi gjorde allt i 95 minuter och nu har vi en avgörande match, kan det bli bättre? Jag har aldrig förr upplevt en sådan stämning efter en 1-0-seger”, säger Horn till Express.

ÖVRIGT

Tribuna (Ukraina) har dystra kommentarer från Zorya efter förlust (0-2 mot Östersund), men tränare Jurij Vernydub har inga invändningar mot svensklagets avancemanget. ”Jag gratulerar Östersund till att ha gått vidare. De förtjänade det”. Vernydub menar att det bortsett från den första kvarten var en jämn match. Anfallaren Maxim Lunev säger, ”Det finns inga ursäkter”, och menar att de försökte ge allt, att det inte fungerade och lägger till att ”motståndarna kanske var bättre i första halvlek”.

Nova Sport (Grekland) har intervju med Oscar Hiljemark. Förutom frågor om situationen i Panathinaikos, fick han svara på frågor om landslaget och drömmar om VM. ”Jag kommer förstås att göra mitt bästa de fyra, fem, sex månader som är kvar för att komma med till Ryssland. Det vore fantastiskt att komma med i VM-truppen”, säger Hiljemark till tv-kanalen. Och så fick han förstås frågan om Zlatan i landslaget. ”Jag är nog den siste att fråga. Men VM är speciellt, och om han känner sig redo och är i form så lär han väl prata med tränaren. Alla lag har nytta av en av världens bästa anfallare”, svarar han.

ESPN (USA) skrev på torsdag eftermiddag, svensk tid, att enligt deras källor kommer Mikael Stahre att presenteras som San Jose Earthquakes nya tränare ”inom 48 timmar”. Expressen var först att rapportera att Häckentränaren var på väg till MLS-klubben.

Publicerad 2017-11-24 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons