Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gattuso: ”Mindre smärtsamt att bli knivhuggen”

Headlines Blogg

ENGLAND

1.jpg Daily Telegraph ser ”Fergie Time” sedan Manchester City vunnit ännu en seger i slutminuterna (2-1 mot West Ham). ”Silva säkrar vändningen när Guardiolas lag tangerar rekord med 13:e raka segern”. Citys tränare verkade förtjust i liknelsen med Fergusons gäng. ”Jag har hört talas om Fergie Time. Jag var inte här under den eran, men det är självklart att man måste ha lite av det (förmågan att avgöra sent). I slutändan har vi de senaste matcherna visat att vi aldrig ger upp. Om vi kan ta med oss något från Fergie Time så är det välkommet, en ära”, sa Guardiola.

Daily Mirror tycker det är dags att döpa om Fergie Time. Därför är ”Fergie” överstruket och ersatt med ”Pep”, så ”Pep Time”, helt enkelt. På sportettan finns också ”Pogba riskerar extra bestraffning för att ha hånat domaren”. Man Unitedstjärnan applåderade efter sitt röda kort sarkastiskt domare Andrew Marriner. Det röda kortet i sig ger tre matchers avstängning.

ANNONS

The Sun erbjuder Unitedfans lite hopp, ”United hoppas häva Pogbas avstängning”. Klubben kommer under dagen att fatta beslut om den ska försöka överklaga det röda kortet. Förutom att älta ”Fergie Time” på sportettan, har The Sun också ”Exklusivt: Englands spelare får fem miljoner pund om de vinner VM-guld”. Utslaget per spelare blir det 215 000 pund, nästan 2,5 milj kr. Å andra sidan, tar laget sig inte förbi gruppspelet får de ingenting, uppger The Sun.

The Times tar fast på en annan del av Citytränarens efter-matchenanalys, vilket ger ”Pep Guardiola redo att satsa på fyra anfallare”. I halvtid mot West Ham bytte Guardiola taktik, från 4-3-3 till 4-2-4, där Gabriel Jesus kom in och spelade på topp tillsammans med Sergio Agüero, med Leroy Sané och Raheem Sterling på kanterna. Ett sätt att komma åt lag som parkerar bussen. ”I dag lärde jag mig som tränare att handskas lite annorlunda med det. Vi spelar vanligen inte med två anfallare och två yttrar, men i dag gjorde vi det, så det är en läxa för oss. Vi kan spela på liknande vis framöver”, säger Guardiola.

ANNONS

Manchester Evening News är en av flera tidningar som uppmärksammar att Zlatan Ibrahimovics putsar på sin image. Med hjälp av den norske ståuppkomikern Dex Carrington som ”pressagent” har Unitedsvensken börjat släppa självironiska klipp, det senaste i går (se nedan).

 

ITALIEN

2.png La Gazzetta dello Sport trycker belåtet ”Inter Booooom!” på förstasidan. Ett ”o” för varje Intermål i gårdagens storseger (5-0 mot Chievo Verona). För grannklubben är det raka motsatsen, ”Milan sboom”. Luften gick ur när ”Den flygande målvakten” (Brignoli), som Gazzettan skriver, språngnickade in kvittering på tilläggstid (2-2 mot Benevento). Det var förstås också Beneventos allra första poäng i Serie A efter 14 raka förluster. ”Det hade varit mindre smärtsamt att bli knivhuggen”, kommenterade Milans nye tränare Gattuso den sena kvitteringen. Lagkaptenen Bonucci höll med, ”Sämre än så här kan det inte bli”.

ANNONS

Corriere dello Sport skickar en hälsning efter Inters storseger, ”Här är vi, Juve”. Den passar bra. På lördag möts just Juve och Inter i det så kallade Derby d’Italia. Tidningen påpekar också efter Beneventos överraskande poäng att ”Det är Brignoli som morrar”, inte Gattuso, som har smeknamnet (Ringhio).

Tuttosport ser det som ”Fem mästerskapsdagar” för Juve. På tisdag väntar Olympiakos i Champions League och på lördag då Inter. Bara för att Juve slog Napoli i helgen innebär det inte att den fajten är över. Sportchefen ”Marotta försöker snuva Napoli på Vrsaljko”. Torino behandlas med fokus på lagets tränare. ”Mihajlovic ute i kylan”. Det följs av ”Långa diskussioner mellan Cairo, Petrachi och tränaren, som glömt hur man vinner. Han får matcherna mot Lazio och Napoli på sig att vinna tillbaka klubbens och fansens förtroende”.

ANNONS

Sport Mediaset tar hjälp av Domenica Sportiva för att stryka ett namn på listan till ny förbundskapten för Italien. ”Jag är hedrad att så många italienare vill se mig som förbundskapten”, säger Carlo Ancelotti, och bekräftade sedan att han blivit kontaktad av förbundet, men meddelade att han har andra planer. ”Jag sa att jag ville träna ett klubblag igen, att få vara vid planen varje dag. Att bli förbundskapten är lite som att byta yrke”. Samtidigt öppnade han på dörren för en hemkomst. ”Serie A? Varför inte”.

 

SPANIEN

3.jpg Marca lockar med intervju med Luis Suárez till rubriken, ”Vi har inte råd att ge Real lillfingret” (fritt översatt). I intervjun dyker Neymars namn också upp. Suárez tror inte på någon flytt för brasilianaren till Real Madrid. ”Jag vet hur Neymar är och jag kan inte se honom spela för Real Madrid”, säger Luis Suárez. Mer Real Madrid. ”Florentino skyddar Zidane”, är en annan rubrik, ”Han är lagets ledare och en av våra stora ikoner”.

ANNONS

Diario AS plockar också med Zidane på förstasidan men låter honom stå i annat strålkastarljus. ”Zidane har inget förtroende för bänken”, står för att ”Theo, Llorente, Ceballos, Vallejo och Mayoral är alla spelare som värvats i år, men som alla spelat mindre än 550 minuter”.

Diario Sport njuter av 1/ Barças stora ligaledning, 2/ Real Madrids fumlande. Det kan lika gärna vara i omvänd ordning. Men just för dagen har poängförsprånget störst rubrik. Trots två tappade poäng utökade Barça ligaledningen till fem poäng, då Valencia förlorade. Rubriken om Real är snaskigare. ”CR7:s måltorka sätter igång larm i Madrid” och ”Ramos är den mest utvisade spelaren i La Ligas historia”. Dagens exklusiva uppgift är att ”Arthur väntar på Barça”. Förstås. Oavsett, låt inte Gremiotalangen gå till någon engelsk klubb. Rubrikerna om ”King Arthur” kommer att bli en plåga.

ANNONS

Mundo Deportivo synar backläget i Barça med ”Fallet ’Mache’” och ”Möjligheten Mina”. Under första rubriken tar MD upp att Mascherano vill lämna klubben i januari, men att Barça hoppas övertala argentinaren att stanna. Yerry Mina, med klubbadress Palmeiras, är alternativet om Mascherano ändå lämnar.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe noterar under ”Marseille står emot allt” att klubben nu är uppe i elva raka ligamatcher utan förlust (1-1 mot Montpellier). Tidningen har också en intervju med Jerome Boateng, som satt på läktaren när Bayern München fick storstryk av PSG (0-3). Lagen möts igen i morgon. På frågan om han var imponerad senast svarar Boateng, ”Inte särskilt”, och lägger sedan tid till att ”När vi accelererade så tyckte jag att deras försvar sviktade”. Och utsikterna i CL, säger Boateng vidare, ”I dag ser många framför sig en final mellan PSG och Manchester City, men på sex månader kan mycket förändras”. Inga svenskar finns med i L’Equipes Veckans elva.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild har visserligen ”Backlarm i Leipzig” som rubrik för skadebekymmer i klubben inför veckans Champions League-matchen. Men lagets svensk omnämns också. ”Även Emil Forsberg missar mötet med Besiktas. Svensken skadade en magmuskel och spelade med smärta till slutsignalen mot Hoffenheim”.

Hamburger Morgenpost förmedlar uppgifter om en annan skadad svensk. Men denna gång är det en som är på bättringsväg. Albin Ekdal är tillbaka från skada och kommer att träna för fullt med HSV nästa vecka. ”Om han är ett alternativ för laget nästa helg (Wolfsburg) vet vi senast på torsdag”, säger tränare Markus Gisdol.

Ruhr Nachrichten fokuserar på Dortmunds skadebekymmer. Maximilian Philipp är det senaste anfallsnamnet på skadelistan. Men Ruhr Nachrichten är tveksam till om det innebär ett blågult inslag närmare startelvan. Mitt inne i artikeln om skadeläget i laget, skriver tidningen, ”I fallen Jadon Sancho och Alexander Isak har Peter Bosz inte visat sig vara den som främjar unga spelare, som han påstod när han tillsattes”. Dortmund har fem matcher kvar innan juluppehållet.

ANNONS

Kicker tar sikte på Champions League och Bayern Münchens möt med Paris SG. ”Vi vill ha revansch”, är budskapet från målvakten Sven Ulreich. PSG:s anfalla med Mbappé, Cavani och Neymar beskrivs av tidningen som ”Den djävulska trion”. Intervjun med Ulreich har inne i tidningen rubriken ”Det kommer att vara svårt att sitta på bänken igen”, vilket Ulreich förväntas göra när Manuel Neuer är tillbaka efter lång skadefrånvaro. Tidningen har också en intervju med hyllade chefsscouten Sven Mislintat, som lämnat Dortmund för Arsenal. ”När jag följer engelsk och tysk press är det som om de förväntar sig en Dembélé i varje transferfönster”, säger Mislintat, som gjorde en superaffär åt Dortmund när Ousmane Dembélé värvades. Inga svenskar finns med i Kickers Veckans elva.

ÖVRIGT

TYC Sport (Argentina) rapporterar att vandaler slagit till mot Lionel Messi-statyn i Buenos Aires – igen. Den här gången har den huggits av vid fötterna. Tidigare i år fick den över halvan av kroppen avhuggen.

Globoesporte är en av tidningarna som hissar upp Chapecoenses prestation till en stor rubrik. Lite drygt ett år efter den fruktansvärda flygolyckan där nästan hela laget strök med, säkrade laget sent i går kväll en åttonde plats och därmed en kvalplats till Copa Libertadores (2-1 mot Coritiba).

 

Publicerad 2017-12-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto