POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tidningen: ”Nike har nyckeln till Neymar”

DYHv7rDW4AIF4xg.jpgENGLAND

Metro vet: allt är inte guld som glimmar. ”Citys Silvaservis” (nåja) beskriver att David Silva serverade två mål till Manchester City (2-0 mot Stoke), som nu är ytterst nära att lägga händerna på ligans silverbuckla. Mourinhos sågning av Frank de Boer ger rubriken ”Du är DE värste”. Översättningen är om möjligen än värre än originalet (”You’re DE worst”).

Daily Mirror putsar också på en skinande rubrik för ligaledaren, ”Silva är Citys gyllene pojke”. Tidningens De Boer-rubrik förlorar däremot all sin glans vid översättning, ”Bore off” (ung ”Lägg av”). Mirror hävdar (liksom Daily Mail) att Marco Silva (ex-Watford) är favorit att bli Southamptons nya tränare sedan Mauricio Pellegrino i går gick sparken. Just Mirror lanserade för en vecka sedan Graham Potter som ett alternativ. Inte ett ord om ÖFK-tränaren i dag. Daily Mirror var också först med klippet på Jamie Carraghers loska i går. Den skvätter fortfarande många rubriker. Nyhetsettan allra största är ”Exklusivt: Sparka inte Carra”. Den förklaras med att ”Loskoffrets familj vädjar om att stjärnan ska få behålla sitt tv-jobb”.

The Guardian tar läsarna till Mourinhos De Boer-pik, till Citys segerfest men också till ”West Ham slår tillbaka: Betalar för stor polisnärvaro på London Stadium”. Tillsammans med arrangören är Londoklubben angelägen om att komma tillrätta med ordningsproblemen i helgen, då bland annat supportrar sprang in på planen och kastade mynt på klubbledningen.

Daily Star tycker det varit tyst alldeles för många dagar kring ersättare till Arsène Wenger. ”Exklusivt: Efter Tottenhamtriumfen ringar Arsenal in Massimiliano Allegri som ersättare till Wenger”. Juvetränaren ska med andra ord återinföra St. Totteringham’s Day.

 

ITALIENDYIEUYFW0AAklzB.jpg

La Gazzetta dello Sport understryker förutsättningarna för Roma mot Sjachtar, 1-0 eller seger med två mål. La Gazetta dello Sport skickar också rullar också bollen vidare med rubriken ”Tänk på det, Dzeko”. Dagens största rubrik är ändå en match längre fram i tiden, ”Inter-Milan – det avgörande mötet”. Det är ett möte om Europaplatser. I Headlines webb-tv i går visades Napolitränaren Mauricio Sarris sexistiska utspel mot en journalist, ”Du är kvinna, du är gullig, så jag ska inte be dig dra åt helvete”. Efterdyningarna av utspelet märks i italiensk press i dag. Journalisten som blev utsatt, Titi Improta på Canale 21, svarar nu. ”Jag kände mig förolämpad som kvinna och som journalist”, säger hon. Improta understryker att Napolitränaren bad om ursäkt efteråt, men lägger till ”Det gjorde däremot inte (klubbordförande) De Laurentiis efter en liknande situation 2012”.

Corriere dello Sport använder sig av en ordlek, i stället för ”Mästarcupen” blir det ”Mästarparet” (ungefär). Argentinarna Higuaín och Dybala ses som en ”supertandem” på topp, en av de bästa som Juventus haft. Lazios sportchef Igli Tare levererar slagkraftiga ord till tidningens förstasida. ”Ligan är förvrängd, av misstag eller mot bättre vetande?”, frågar sig Tare konspiratoriskt efter den senaste omdiskuterade situationen, en utebliven straff mot Cagliari. ”Det fattas Lazio minst tolv poäng”, menar Tare. Det är främst videodomarsystemet, VAR, som retar Tare. ”VAR har tagit minst tolv poäng från oss, och redan med sex hade vi nästan haft en Champions League-plats. Ligan har blivit fullständigt förvrängd och det finns ingen tilltro”.

Tuttosport hamrar in budskapet ”Alla är säkrade”. Det handlar om Juventus klubbledning. ”Från Agnelli till Nedved, från Marotta (som förbundet uppvaktat) till Paratici (som PSG tycker om): förlängningar samtidigt, allt avtalat, påskrift inom kort”.

 

DYIEpb7WAAEIE_S.jpgSPANIEN

Marca ser solen skina på Real Madrid igen. ”Så fixade Zidane krisen i Real” stå på menyn i dag. ”Tal, ’bestraffningar’, ritualer, hemliga koder…”, lockar tidningen med som orsaker. En annan rubrik på förstasidan är ”PSG daltar med Neymar”. Det är så tidningen ser på PSG-ledningens besök hos Neymar i Brasilien (se även L’Equipe under ”Frankrike).

AS har också Neymar på förstasidan. Som största rubrik för andra dagen i rad. Tidningen är helt inställd på att Real Madrid försöker köpa PSG-stjärnan. ”Nike har nyckeln”, menar AS. I tidningens värld så kan sportklädesjätten ”finansiera en del av köpet i utbyte mot att synas på Real Madrid”. AS lägger till att ”Adidas betalar bara 40 miljoner euro om året och kontraktet går ut 2020”.

LA Sexta bjuder på en kort intervju med José Mourinho. Man United-tränaren får bland annat svar på de återkommande ryktena om David De Gea till Real Madrid. ”Som jag ser det så stannar han. Jag vet inte vilka avsikter Real Madrid har, men vore jag i deras kläder skulle jag fundera på en annan spelare”, säger Mourinho.

Sport trummar högljutt ut budskapet ”Iniesta är redo”, med bild på den glädjestrålande mittfältaren. Redo att möta Chelsea i morgon efter skada. Eller? I mindre stil intill rubriken står att ”Lagkaptenen genomförde delar av lagträningen och genomför i dag en sluttest”. Kort sagt, det är fortfarande oklart om Iniesta är redo. Tidningen noterar vidare att Germio nu också bekräftad Arthurs övergång till Barcelona. Av det officiella beskedet i natt framgår att 21-åringen ansluter först i januari 2019. Köpet är i form av en klausul som Barça måste utlösa innan den 15 juli.

Mundo Deportivo har under ”Uppdrag Chelsea” också med att det finns förhoppningar om att Iniesta kan medverka. Men den största bilden är på Luis Suárez, som vill ta ett bett av motståndaren: ”Suárez, livsfarlig i ligan, har inte gjort mål på ett år i Champions League och vill bryta förbannelsen”.

Cadena Cope uppger att allt fler röster hörs från Barcelonas omklädningsrum som välkomnar idéen om en comeback för Neymar. Bland dem Lionel Messi. Men att som Philippe Coutinho uttrycka sitt gillande offentligt har enligt radiokanalen irriterat Barças klubbpresident Josep Bartomeu.

Estadio Deportivo undrar ”Hur mycket är grabben värd?”, sedan Loren gjort två mål till för sitt Real Betis (3-1 mot Alavés). Ingen ställer den frågan om John Guidetti. Svensken saknades för gästerna på grund av ryggproblem. Sevillatidningen har förstås ytterligare ett lag att skriva om. ”Låt ingen ta dina drömmar ifrån dig”, är den poetiska rubriken inför Sevillas möte med Man United på Old Trafford i kväll.

 

FRANKRIKEune13032018_hd.jpg

L’Equipe ser det som att ”Dembélé har fortfarande allt att bevisa”. Inte bara för den tunga prislappen han bär på i Barcelona, utan också med tanke på det franska landslaget och VM. Matchen mot Chelsea i morgon blir en chans att visa upp sig. L’Equipe tonar på annat håll inne i tidningen ner PSG-presidenten Nasser al-Khelaifi och sportchefen Antero Henriques besök hos Neymar i Brasilien (bilder nedan från pappa Neymras Instgramkonto). Uppgifterna har fått spanska medier att gå i spinn. Men besöket vid Neymars välgörenhetsprojekt bestämdes redan när den brasilianske stjärnan skrev på för PSG förra sommaren. De förnyade spekulationerna ger ändå tidpunkten visst intresse, menar L’Equipe.

Le Parisien är inne på en liknande linje. ”I Brasilien uppvaktar PSG Neymar”. Tidningen påpekar att ”det är ett bra tillfälle att placera PSG i Neymars liv igen”.

France Football har liksom de flesta andra redan vinkat hej då till Unai Emery och börjat syna de många kandidaterna. Tidningen hittar en något oväntad vinnare: Carlo Ancelotti. Italienaren pryder förstasidan till rubriken ”Och om han återvände?”. Enligt tidningens uppgifter är Ancelotti öppen för idéen. France Football skriver också att ”hade QSI (PSG:s ägargrupp, min anm) behållit honom 2013 så hade Ancelotti tjänat in tio år åt PSG”.

View this post on Instagram

Visita do dia ao @neymarjr ! Thanks @psg

A post shared by Neymar Pai (@neymarpai_) on

 

TYSKLAND

Bild väcker på nytt röster för att lånespelaren Michy Batshuayi ska bli kvar i Dortmund. ”Jag skulle bli väldigt glad om han stannade. Han har visat hur betydelsefull han kan vara för oss. Jag hoppas vi kan sluta på en Champions League-plats”, säger Marco Reus, som själv förlängde sitt kontrakt häromdagen. Bild tror att det skulle kosta Dortmund 60 miljoner euro att köpa loss Batshuayi från Chelsea.

Sky Sport uppger att Dietmar Beiersdorfer, tidigare vd i HSV, är på väg till ett nytjänst. Samtal pågår med Besiktas om att bli sportchef. Den turkiska mästarklubben uppges ute efter en mer internationell profil.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) ger anledning att tro FC Köpenhamns ledning, spelare och fans i går kväll bad gemensam bön om att Robin Olsen ska läka snabbt. Svensken väntas tillbaka om en månad efter sin axeloperation. FCK värvade därför in Lazlo Kötele. Men ungraren hade en mardrömsdebut. ”De ledde, men när vi såg att deras målvakt varken kunde använda händer eller fötter, så började vi tro på oss själva och satsade fullt ut”, säger Andan Mohamed i Helsingör. FCK vann till slut matchen med 4-3. Ekstrabladet har citat från Ståle Solbakken. FCK-tränaren, som också fått målvakten Stephen Andersen skadad. Solbakken medgav, ”Som ni såg var vår målvakt inte redo för Superligan. Han blev väldigt skakig efter målet i första halvlek”. Krönikören Gisle Thorsen skriver att ”Ungraren kan mycket väl ha spelat sin sista match”.

Publicerad 2018-03-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto