Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lokaltidningen: ”Isak har blivit en tragisk figur”

ENGLAND

1.jpgThe Guardian har som de flesta engelska tidningar bild på den enda målskytten i Englands efterlängtade seger (1-0 mot Schweiz). ”Rashford till undsättning – England hackade mot schweizarna innan anfallaren slog till”, skriver tidningen.

Sky Sports expert Jamie Carragher ser dock en mörk framtid för Rashford – om han stannar i sitt nuvarande klubblag. ”Marcus Rashford måste kanske lämna Manchester United för att nå sin potential”. Romelu Lukaku står i hans väg i United, och Carragher har förslag på ny klubbadress. ”Kanske Everton är den klubb man ska fundera på, precis under topp-sex”, menar ”Carra”.

ANNONS

The Times ger just Rashford samt Danny Rose och Trent Alexander-Arnold högst spelarbetyg efter Schweizmatchen, alla tre får 7 av 10. Kyle Walker och Fabian Delph får lägst, 5.

Daily Telegraph skriver om ”Styrka i reserven”. För det var ett b-betonat engelskt lag som sprang in på planen. Det var också ett engelskt lag fyllt med frustration efter första halvlek. ”Englands spelare i luven på varandra under hätsk genomgång i pausen mot Schweiz”, är en rubrik som lovar mer än vad den kanske levererar. ”Vår första halvlek var pinsam, men det är bra att vi kan skrika på och sedan peppa varandra som vi gjorde”, säger Danny Rose. Spelarna fick första stunden själva, utan förbundskaptenen. ”Vi ger dem alltid de tre-fyra första minuterna tillsammans. De var frustrerade efter första halvlek”, säger Gareth Southgate.

ANNONS

The Sun beskriver matchen med ett enda ord, ”Tråkig”, och använder en muntrare bild  på mötet mellan Southgate och Paul Gascoigne. Tidningen har också ”Exklusivt: Ilkay Gündogan nobbar Barça och inleder kontraktssamtal med Man City”.

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport fläskar på med en lång intervju med Alessandro Del Piero, som gillar Paolo Dybala – ”Han kommer att bli nyckelspelare för Juve”. Några random citat. Om ersättare på tronen till Messi/Cristian Ronaldo: ”Jag är nyfiken på att se mer av Mbappé. Sedan tror jag folk har för bråttom att glömma Dybala”. Om Champions League: ”I första led finns Real Madrid. I andra finns utmanarna; Juventus, Man City, PSG. I tredje finns Barcelona, Bayern och Liverpool”. Om projektet Juve/Cristiano Ronaldo: ”Det är som mitt (favoritlag) Lakers och Le Bron James”. I tidningen kan man också läsa om tre Romaspelare som behöver extra pepp från tränare Di Francesco efter halvdan start på säsongen och nu halvdant landslagsspel. Det är italienarna Pellegrini och Cristante, och det är Robin Olsen. ”I Roma får han (Olsen) betala för att inte nå upp till supermannen Alissons höjder, och i hemlandet lyckades han inte heller glänsa mot Turkiet för två dagar sedan”, skriver GdS, och noterar kritiken i svenska medier.

ANNONS

Corriere dello Sport låter ”Agnellis revolution” beskriva förändringarna i det europeiska cupspelet. Andrea Agnelli är ordförande i klubborganisationen ECA. Landslagskrisen följs upp med en koll på läget i Serie A. Rubriken ”Det är inte längre några italienare på planen” följs av ”Det finns 238 och bara hälften av dem spelar”.

Tuttosport bjuder på ännu ett av alla sina Cristiano Ronaldo-uppslag. Denne gång med en argentinsk avsändare. ”Tevez väljer Ronaldo”, menar Tuttosport. Till det lägger tidningen, ”Carlitos jämför CR7 och Messi: ’Jag spelade med Cristiano i Manchester. Ingen jobbar så hårt som han gör’. Det är taget från sydamerikanska medier, och ger knappast hela bilden.. Tevez, landsman till Messi och en gång lagkamrat med Cristiano Ronaldo i Man United, ombads jämföra de två. ”Jag såg aldrig Messi på gymmet”, berättade Tevez för att exemplifiera skillnaderna, och för att understryka att ”allt kommer naturligt för honom”. För Cristiano Ronaldo är däremot gymmet ”en besatthet, liksom att vara bäst på allt”.

ANNONS

 

SPANIEN

3.jpgMarca jublar med ett ”Bravoooooo!”. För varje ”o” står ett namn på en spansk målskytt i krossen av vicevärldsmästaren (6-0 mot Kroatien). ”Spanien gör oss förälskade igen”, beskriver känslorna efter bakslaget i VM. ”Bra spel, utförande och kraft”, summerar tidningen själva matchen. En krönika av Hugo Cerezo hyllar förbundskaptenen, ”Finns det någon som fortfarande tvivlar på Luis Enrique?”.

AS njuter. ”Så här gillar vi det”, skriver tidningen. ”Luis Enrique: Spelarnas attityd var berömvärd”, är det förbundskaptenscitat som når fram till förstasidan. Carvajal, Saúl, Busquets, Isco, Asensio och Rodrigo får alla hösta betyg, en trea (skala noll till tre).

Sport, vanligtvis kylig till landslagsfotbollen, smälter också. ”Framtiden är redan här”, skriver den katalanska tidningen. Inte bara det. Målskyttarna Saúl och Asensio ringas in. Häpnadsväckande med tanke på att båda spelarna hör hemma i Madridklubbar. På nätet noterar Sport att Barcelona i natt av misstag släppte bilder på det nya, laxfärgade tredjestället på Twitter. Det finns det nu bilder på. Stället släpps officiellt senare under dagen.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe har fokus på nya ägarna i Bordeaux med ”Dagrosa förklarar sig”. Nedanför rubriken finns två citat, ”I fallet med Thierry Henry tog vi ett finansiellt beslut” och ”Vi är inte här bara för pengarna”. En parentes: L’Equipe noterar att Mario Balotelli vägde 100 kg när han återvände till Nices försäsongsträning, långt över matchvikten på 88 kg. Han ska fortfarande ha burit på sex överviktskilon när han säsongsdebuterade mot Lyon. På annat håll skriver tidningen att Jean-Kévin Augustin riskerar att stängas av från spel med RB Leipzig. Orsaken är att det franska fotbollsförbundet (FFF) anmält honom och Leipzig till Fifas disciplinkommitté sedan anfallaren inte infunnit sig för U21-landslagsspel.

Le Parisien har samma uppgifter om FFF på kollisionskurs med Augustin och Dortmund. Dessutom skriver tidningen om ytterligare ett försök av Barcelona att värva i Frankrike. Denna gång från…en tv-kanal. Klubben har gettBeIn Sport-journalisten Jérôme Bigot ett erbjudande om att bli scout för Frankrike, Italien, Österrike, Schweiz och Tjeckien. Bakom erbjudandet, som ännu inte mynnat ut i något avtal, ligger Eric Abidal. Barças nya sportchef har tidigare jobbat med Bigot på tv-kanalen. Enligt ESPN är kontraktet redan klart.

ANNONS

 

TYSKLAND

Ruhr Nachrichten ska Alexander Isak nog hålla sig borta från i dag. Han sätter namn på en större artikel. ”Hopplös situation: Alexander Isak har blivit en sorglig Dortmundfigur”. Lokaltidningen summerar redan välkända problem om ”topptalangen” som inte lyckats etablera sig. Två skäl anges till att det inte blev någon flytt för Isak i sommar. Dels för att Dortmund bara skulle ha kunnat få ”en bråkdel” av de nästan tio miljoner euro klubben betalade AIK. Dels för att Isak själv inte ville bli utlånad. Nu väntar harvande med U23-laget fram till vinterfönstret. Någon framtid i Dortmund för svensken tror inte Ruhr Nachrichten på.

Bild hade rätt. För en månad sedan uppgav tidningen att Jérôme Boateng själv ringde José Mourinho och sa tack, men nej tack till Man Uniteds intresse. Det bekräftar Bayern München-stjärnan nu. ”Jag ringde José Mourinho och sa att deras intresse var smickrande och tackade för att han jobbat så hårt för att få mig. Det var ett bra samtal där jag förklarade varför jag inte kunde flytta. Det är väldigt svårt att lämna Bayern. Alla pusselbitar måste vara på plats för att toppa den här klubben”, säger han, och ger med sista meningen säkert engelska tabloider utrymme att spekulera. Boateng bekräftar också samtalen med PSG.

ANNONS

 

ÖVRIGT

5.jpegMorgonbladid (Island) möter en hyfsat nöjd Erik Hamrén sedan den nya isländska förbundskaptenen halverat förlustmarginalen. Från debutens 0-6 mot Schweiz till 0-3 mot Belgien i går. ”Det går att vara vinnare trots att man förlorar, om man gett allt på planen”, sa Hamrén och pekade på förbättringar i spelet.

Sportske Novosti (Kroatien) betecknar vicevärldsmästarnas storförlust i går som ”Mardröm i Elche” (0-6 mot Spanien).

Olé (Argentina) har en revanschlysten bolivian framför sig. Ingenjören Fernando Méndez Rivero hävdar att han hade idéen till VAR och föreslog den till Fifa. Det internationella fotbollsförbundet ska ha varit kallsinnig – men ett år senare själva ha lanserat VAR. ”Det är 100 procent plagiat”, menar Méndez Rivero, som nu påstås kräva nästan 100 miljoner dollar, cirka 900 miljoner kronor. Hälften av pengarna vill han skänka till välgörande ändamål. Han har ännu inte stämt Fifa, men uppges inom de närmaste dagarna träffa Bolivias president Eva Morales. ”Jag är en loppa i kamp med en elefant. Jag har inte styrkan att komma åt Fifa. Jag har behov av hjälp från folk som är starkare än jag”, säger Méndez Rivero.

ANNONS

Fox Sports (Australien) har sniffat upp en legendarcomeback. ”Exklusivt: Avondale FC förhandlar med Andrea Pirlo om att spela cupmatchen mot Sydney FC” den 19 september. Ett avtal med den 39-årige italienaren uppges ”nära”, men gäller bara denna match.

Publicerad 2018-09-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto