Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Barcelona i kontakt med United om Lindelöf"

Headlines Blogg

SPANIEN

D98U2V0XkAIUZbK

Mundo Deportivo har en anmärkningsvärd uppgift på förstasidan. Inte den stora rubriken om att Neymar kan försöka tvinga sig bort från PSG. Däremot att ”Lindelöf är alternativ till De Ligt”. Barcelona tycks bli utkonkurrerade i jakten på den holländska mittbacken, och kastar därför lystna blickar på svensken. Barça ska vid ett flertal tillfällen sedan början av juni ha varit i kontakt med United om VNL, fått ett resolut ”nej” varje gång, men intresset kvarstår.

Sport följer upp gårdagens förstasida om att Barça och Neymar är överens, med att ”Neymar bryter tystnaden”. Men det sker inte i dagens tidning. Inte heller i morgondagens. ”Neymar kommer efter Copa América att förklara motiven till sin längtan tillbaka till Barcelona”, skriver Sport.

Annons

Marca drar på att Donny van de Beek är Real Madrids plan B om köpet av Paul Pogba inte blir av. 22-åringen är också Zidanes andrahandsval. Ajaxmittfältarens prislapp sätts till 60-70 miljoner euro. Real Madrid håller dörren öppen för en mittfältsförstärkning ungefär en månad till. Hittills har United vägrat diskutera Pogba.

AS tar sig in i Real Madridtränarens huvud och försöker lösa ”Zidanes pussel”. Tidningen menar att han ”väljer mellan fyra spelsystem, har 12 spelare till ett värde av 280 miljoner euro att sälja och söker två mittfältare till innan lagbygget är färdigt”. Dagens Neymar är att hans pappa Neymar Sr försvunnit ut ur rampljuset för att i det dolda arbeta med sin sons flytt från PSG.

 

ENGLAND

1England

Daily Telegraph ger en sorts språklektion under ”Lampards lockelse: Chelsea lovar sin legendar tid”. Att få tid på Chelseaspråk betyder att ”han, förutom om klubben befinner sig i nedflyttningskamp, kommer att få minst en hel säsong”. Kontraktet är på tre år och värt fyra miljoner pund om året. I går gav Derby officiellt grönt ljus till samtal.

Annons

The Sun är överens med Telegraph om att Lampard presenteras i Chelsea i nästa vecka och att kontraktet är på tre år, men hävdar att lönekuvertet innehåller 5,5 milj pund om året. The Sun uppmärksammar också missnöjet bland Man Uniteds fans. ”Uniteds Glazer-rädsla” tar upp att klubben dumpar två ring-in-program på den egna tv-kanalen av rädsla för protester mot ägarfamiljen.

Daily Mirror sätter in David Silva under ”Perfekt tia”. Han sätter efter säsongen punkt i Manchester City efter tio säsonger. “Det blir min sista”, bekräftar han, ”Min cykel här är komplett. Tio är en rund och fin siffra”.

Sky Sports har mer City men i kamp med United. De båda Manchesterklubbarna uppges ha sagt till Leicester att 65 miljoner pund, det är så långt de kan sträcka sig att betala för Harry Maguire.

Liverpool Echo förmedlar ilska från Anfields styrelserum. ”Rena lögner”, är den starka kommentaren på franska uppgifter om att Liverpool är i samtal med Lille om anfallaren Nicolas Pépé (se även SportBild nedan).

Annons

 

ITALIEN

1italien

Corriere dello Sport tror på en ”Pogboom Juventus”. Enligt tidningen vänder sig Turinklubben till sponsorn Adidas för att ro i hamn värvningen. ”Buffon återvänder också”, lägger CdS till efter gårdagskvällens uppgifter om ett ettårskontrakt för veteranmålvakten. Bland många korta mercatouppgifter finns också att Hellas Verona gör ett försök att värva Samuel Gustafson, som klubben lånade den gångna säsongen. Torino vill sälja, inte låna ut igen. Även Spal uppges intresserad av svensken. Tillbaka till förstasidan. Där finns även ”Otroligt men sant”, en beskrivning av Italiens prestation att nå kvartsfinal i VM (2-0 mot Kina)

La Gazzetta dello Sport tillägnar nästan hela förstasidan åt damernas triumf. Liksom Sky Sport uppger Gazzettan på mercatosidorna att Shanghai Shenua erbjuder Stephan El Shaarawy ett treårskontrakt värt hisnande 45 miljoner euro. Den kinesiska klubben vill köpa anfallaren för tio miljoner euro, men Roma vill ha det dubbla. På annat håll synar tidningen de bästa anfallarna i Serie A under de senaste 20 åren. Del Piero, Sjevtjenko, Totti och Vieri nämns, men framför allt Ibrahimovic. För Aldo Serena, ex-anfallare i Inter, Milan och Juventus, råder ingen tvekan om den bäste. ”Jag väljer Ibra. Han har alltid gjort skillnad och vunnit scudetton där han varit. Ingen har bättre kombinerat fysisk styrka med teknik, snabbhet i handling och utförande”.

Annons

Tuttosport njuter också av ”Ostoppbara” damlandslaget, men har som Turintidning uppmärksamheten fäst främst på ett lokalt plan. ”Juve-De Ligt: Överens!”, trumpeterar tidningen belåtet ut med maffiga bokstäver. Parterna uppges överens om lönen. ”Nu är Raiolas uppdrag att presentera Juves erbjudande till Ajax: optimismen växer över att affären kan slutföras denna vecka”.

 

FRANKRIKE

1frankrike

L’Equipe menar att Barcelona har ”Storhetsvansinne”. Det är ordet som sätts över hela förstasidan med bild på Messi, Griezmann och Neymar. Griezmann väntas göra Messi sällskap på Camp Nou vid månadsskiftet. Ett köp av Neymar, som beskrivs som ”komplicerat men inte omöjligt”, påverkar inte fransmannens ankomst. Däremot spekulerar L’Equipe i att Luis Suárez ”kan bli första offret” när Barça modellerar om anfallet. Även Philippe Coutinho kan vara på väg bort. Vidare skriver L’Equipe att Tanguy Ndombélé inte är klar för Tottenham, som engelska Sky kastade ur sig i går kväll, men att en affär är nära. 80 är central siffra för tillfället. Den 22-årige Lyonmittfältaren väntas kosta 80 miljoner euro (varav 15 milj euro i bonusar). Han är enligt tidningens källor överens om kontraktet med Londonklubben ”till 80 procent”.

Annons

Le Parisien tillbakavisar Sports uppgifter i går om en principöverenskommelse mellan Neymar och Barcelona, och hänvisar till sina källor. Däremot konstaterar tidningen att Barcelonas starka intresse de senaste dagarna är ett faktum och att Neymar, om han lämnar PSG, föredrar Barcelona som ny klubbadress. Le Parisien har hur som helst svårt att se hur Barcelona och PSG skulle komma överens om en övergångssumma.

 

TYSKLAND

1tyskland

SportBild ställer ner transfercirkustältet i München. Feta rubriken ”200 miljonerpaketet” står för Leroy Sanés totala kostnad för Bayern – övergångssumma och lön. I euro, förstås. Toni Kroos är tveksam till en flytt för landslagskollegan. ”Jag tror inte Leroy går till Bayern. Det är bara så det känns. Ur Man Citys synvinkel skulle jag inte släppa honom, eller i alla fall sätta en så hög prislapp att Bayern inte ville köpa”, säger han. Sport Bild uppger samtidigt att Bayern har Ousmane Dembélé (ex-Dortmund, nu Barcelona) som plan B om värvningen av Sané går om intet. Oavsett en värvning av Sané så vill Bayern också fortsatt köpa Callum Hudson-Odoi från Chelsea. SportBild avfärdar sedan franska uppgifter om att Bayern är ute efter Nicolas Pépé (se även Liverpool Echo). Någon försöker trissa upp intresset för Lilleanfallaren.

Annons

Sky Sports tar sikte på VM-kvartsfinalen med ”Sverige dras med ett verkligt Tysklandstrauma”. Det är 24 år sedan Sverige slog Tyskland, poängterar tv-kanalen, och lagen har spelat elva raka mästerskapsmatcher utan svensk vinst. Förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg ser annorlunda på matchen. ”Alla vet att de vill slåss om världsmästartiteln, det är en 50-50-match”, menar hon.

Deutsche Welle varnar efter Sveriges seger mot Kanada för tre blågula styrkor: Försvarsspelet, Erfarenheten och Asllani.

 

ÖVRIGT

1ovrigt

Globo Esporte (Brasilien) drar sitt strå till stacken av Neymaruppgifter. Enligt tv-kanalen har PSG-stjärnan berättade för närstående om hur han ångrar flytten till Frankrike. Samtidigt uppger Globo Esporte att PSG:s president Nasser Al-Khelaïfi och Barcelonas president Josep Maria Bartomeu haft samtal om en övergång, och att dessa samtal fortsätter.

Annons

A Bola (Portugal) ser ”Upploppet för Bruno Fernandes”. Enligt tidningen är Manchester United och Tottenham beredda att betala 55 miljoner euro, men Sporting vill ha 70 milj euro. Förhandlingarna om mittfältaren uppges ta ny fart de närmaste dagarna.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) pustar ut med ”Lyckosamma lejoninnor”. Segern i åttondelsfinal i VM satt hårt inne (2-1 mot Japan). De Telegraaf lyckas också skapa en liten rubrik om Zlatan Ibrahimovic i en artikel om LA Galaxys Uriel Antuna baserad på en intervju med Groningens sportchef Ron Jans. Jo, faktiskt. ”Jag hörde att Zlatan sa: ’Vad är det för liten kille ni plockat in?’”, berättar Jans om Antuna, som tidigare var på lån i Groningen. ”Men så fick han en smörpassning. Då sa han: ’Bra spelare’”.

Publicerad 2019-06-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto