POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Tränarens oro för Forsberg: ”Jämt något problem”

EBuED6FXsAEO25F.pngRubrikämne i rött nedan, under Tyskland

ENGLAND

Daily Star slänger fram ”Emery håller rent” (Newcastle-Arsenal 0-1) och ”Frank slagen blå och gul” (Man United-Chelsea 4-0). Klassiska tabloidrubriker för två stora premiärmatcher. Ändå är det en ex-tränare som lyckas roffa åt sig kanske flest rubriker: José Mourinho är tillbaka. Publiken sjöng hans namn på Old Trafford när han syntes på läktaren i sin debut som Sky Sports-expert.

Sky Sports själva har ”Mourinho hyllar ’klippan’ Maguire efter Uniteds seger”. Victor Nilsson Lindelöf, som också fick beröm i pressen efter matchen, tillsammans med Maguire var en duo Mourinho försökte skapa redan under sin tid i United. ”Som jag alltid sagt, Lindelöf kan bli en väldigt bra spelare, och tillsammans med Maguire kan det bli ett väldigt bra par”, säger Mourinho.

The Times största sportrubrik? ”Lampard förbluffad över Josés attack”. Mourinho kritiserade Chelseas orutinerade spelare som Mount, Abraham och Christensen. ”Gillade han inte Mason Mounts insats? Sa han Mason Mount? Wow”, svarade Lampard överraskad.

Daily Mail sätter en annan av premiäromgångens huvudpersoner i strålkastarljuset: VAR. Efter en videogranskning fick Wolverhampton ett mål bortdömt för hands (0-0 mot Leicester). ”Vi får spela med avhuggna händer”, sade Wolves lagkapten Conor Coady frustrerat.

The Sun har en vädjan efter helgens VAR-premiär i PL. ”Sätt mikrofoner på domarna – fansen måste få höra varför VAR-besluten tas”, menar experten och ex-landslagsspelaren Alan Shearer i en krönika. Sportettan tillägnas Man Uniteds seger, och på annan plats finns ”Frank Lampard vill köpa Leicesters Ben Chillwell för 70 miljoner pund när transferförbudet hävs”, kanske i januari. Gudarna ska veta att Chelsea behöver mittbackar.

The Argus suger förstås fortfarande på Brightons segerkaramell från i lördags. Den var inget tränare Graham Potter räknat med. ”Man vill inte tänka så. Jag är hur som helst en pessimist, så jag tänker inte alltför positivt. Det ligger i min natur”, berättar han.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.png

Sky Sports Italia konstaterar att ”Olsens övergång till Montpellier sprack”. Real Soceidad har meddelat att målvakten Geronimo Rulli är hos Montpellier för läkarundersökning. Den förestående övergången för Robin Olsen, lån med köpoption, ser därmed ut att vara ett minne blott. Svensken är med ett par veckor kvar av transferfönstret Romas tredjemålvakt.

La Gazzetta dello Sport toppar med ”Juve och Icardi: De trolovade”, eftersom ”Argentinaren har valt de svartvitrandiga som först måste sälja”. Tidningen skriver att Inter också fått bud från Roma och Napoli, men Icardi har gjort sitt val. Det illustreras av ett fotomontage där anfallaren håller upp en Juvetröja med sitt namn, medan liknande tröjor med Roma och Napoli försvinner i bakgrunden. Inne i tidningen kan man läsa om att ”PSG pressar på för Donnarumma – men Milan vill ha 50 miljoner euro cash”. På förstasidan finns också ”Huvudet, högern och vänstern – Lukaku debuterar med fyra mål!”. Inter vann träningsmatchen mot Virtus Bergamo med 8-0.

Corriere dello Sport är inte alls lika säker på Icardis val. Liksom GdS illustrerar CdS jakten på Icardi med tröjorna på de möjligen nya adresser, och skriver att det är ”En match mellan tre lag”. Tidningen uppmärksammar också Romas seger (2-2 mot Real Madrid, 7-6 e str) som gav försäsongens märkligaste pokal (se ovan).

Tuttosport gör stora rubriker efter ”Exklusivt: Här är Marottas och Paraticis drag”. Där kan man läsa ”Icardi till Juve, Milinkovic till Inter, Dybala till PSG”. Det följs av ”Maurito är målet för Juves anfall, som fortsätter tänka på Chiesa och även drömmer om Pogba. Inter på offensiv för serben. Nya kontakter mellan Dybala och Leonardo väntas inom kort”.

Tuttomercatoweb har en ny klubbadress till Samuel Gustafson: Perugia. Serie B-klubben är intresserad av svensken ”som inte ingår i Torinos planer”, som TMW uttrycker det.

 

EBuVbe0XUAAJfR-.pngSPANIEN

Marca är bekymrad. ”Många frågetecken inför sanningens ögonblick”, det vill säga ligapremiären. Summeringen görs efter att en 2-2-match mot Roma satt punkt för en knackig försäsong. Courtois, Casemiro och Marcelo höjde sig över mängden (två av tre stjärnor i betyg) medan Nacho, Valverde och stjärnförvärvet Hazard var undermåliga (noll av tre). På annat håll fortsätter vurmandet för João Félix. ”Inte ens Messi sätter honom i skuggan”, är dagens rubrik om Atléticostjärnan. Marca pekar på att 19-åringen under försäsongen gjort ett mål eller en assist var 35:e minut. Messi har som bästa haft var 51:a minut under en säsong.

AS delar Marcas oro. ”Zidane i en labyrint”, skriver tidningen om Real Madrid-tränaren som testade olika system mot Roma men ändå inte hittade någon utväg. Zidane fick också frågor om Bales och James framtid. ”Det är spelare i vår trupp. Det kan hända något innan transferfönstret stänger. Men som tränare måste jag räkna med dem. Jag räknar med dem till 100 procent”, säger han.

Sport menar att Barcelona ställer ”Ultimatum till Neymar”. Förhandlingarna med PSG har kört fast och Barça vill nu se att brasilianaren gör en tydlig markering för att kunna nå en överenskommelse.

Cadena Ser hävdar att Barça har för avsikt att värva Neymar utan att lägga ut några pengar. Tanken är att locka PSG med bara spelare i utbyte, uppger radiokanalen och hänvisar till källor nära klubben. Cadena Ser menar också att Barça inte heller är bekymrad om Neymar skulle hamna i Real Madrid.

Mundo Deportivo menar att Barça har en ”Vass treudd utan Messi” i Dembélé, Griezmann och Suárez. Messi väntas inte kunna spela premiären mot Athletic på grund av skada.

 

FRANKRIKEEBvoNHkWwAAUtDu.png

L’Equipe konstaterar att PSG ”Är kvar” som herrar på täppan (3-0 mot Nimes). Trots att han inte var med handlar matchen mer om en brasilianare. ”Livet utan Neymar” är matchrapportens rubrik. ”Sprickan med Parc des Princes”, är en annan. Den fångar upp ramsor och banderoller som riktade sig mot Neymar från PSG:s egna fans. Han lär inte ha uppskattat det hela. ”Det är i denna kontext svårt att se hur Neymar. om en transfer går i stöpet, kommer att spela mer i PSG:s tröja”, skriver L’Equipe. PSG-tränaren Thomas Tuchel fick frågan om han kunde förstå fansen yttringar mot Neymar. ”Både ja och nej”, svarade han, ”Jag kan förstå känslorna. Samtidigt handlar det om våra spelare. Jag vill alltid skydda mina spelare”. L’Equipe slår liksom italienska medier fast att Geronimo Rullis stundande övergång till Montpellier ”utan tvekan” innebär att han ersätter Benjamin Leconte i målet. Läkarundersökning väntar i dag. Därmed anses Robin Olsen ute ur bilden, trots att en övergång var så nära.

Le Parisien skjuter in ”Parc des Princes vill inte längre ha Neymar” redan på nyhetsettan. Inne i tidningen tas också frågan om en Spanienflytt upp. ”I själva verket tror inte Barcelona längre på en affär”, skriver tidningen, och syftar dels på katalanernas köpkraft och dels på den ansträngda relationen med PSG. Och så finns Real Madrid numera i bilden. Isco, Bale och James Rodriguez är tre möjliga spelare Real kan använda för att få ner övergångssumman, analyserar Le Parisien.

RMC Sport håller inte med. Enligt radiokanalens uppgifter har Barcelona gjort en ny offensiv, och Philippe Coutinho kan bli spelaren som används som bytesspelare i en uppgörelse. Ett möte mellan klubbarna ska ha hållits för några dagar sedan.

 

Skärmavbild 2019-08-12 kl. 01.42.27.pngTYSKLAND

RB Live tar upp ett bekymmer för RB Leipzigs tränare Julian Nagelsmann: Emil Forsberg. ”Ibland tränar han, ibland tränar han inte. Ibland spelar han, ibland spelar han inte. Det är jämt något problem”, säger Nagelsmann. Den här gången har svensken problem med hälsenan. ”Av över 30 träningar har han kanske fullföljt åtta-nio. Det är bekymmersamt för närvarande för det behövs uppbyggnad för att anpassa sig till påfrestningarna”, säger Nagelsmann.

Deichstube kommer med ännu en Ludwig Augustinsson-uppdatering. Till ligapremiären mot Fortuna Düsseldorf på lördag är svensken är tillbaka i truppen efter sin överbelastningsskada. Men han är ännu inte redo för startelvan. ”Det är därför Marco Friedl spelare”, säger tränare Florian Kohfeldt.

Bild skriver att Ivan Perisic är klar för Bayern München inom de närmaste dagarna, men också att Interspelaren bara är en tillfällig lösning. Leroy Sané är fortfarande i tankarna, liksom Timo Werner (RB Leipzig) och Steven Bergwijn (PSV Eindhoven). Lånet av Perisic kostar Bayern fem miljoner euro och köpoptionen är på 20 milj euro.

Kicker har samma åsikt om Perisic som tänkt truppspelare och temporär lösning. Tidningen lägger till att han är aktuell för truppen redan till ligapremiären mot Hertha Berlin på fredag. Kicker nämner också Gareth Bale som ett möjligt lån. Det långsiktiga intresset för Sané kvarstår, och även Callum Hudson-Odoi (Chelsea) finns på radarn. Mer från transfermarknaden: Både Milan och Inter är intresserade av Eintracht Frankfurts Ante Rebic. Kicker trummar annars för en intervju med Dortmunds nygamla Mats Hummels. ”Titlar är värda mer i Dortmund än någon annanstans”, säger mittbacken.

 

ÖVRIGT

Fox Sports (USA) har gamle landslagssprofilen Alexi Lalas som expert, och han kritiserar på nytt Zlatan Ibrahimovic efter LA Galaxys senaste förlust i natt (1-2 mot DC United). ”Zlatan har utvecklat denna fallenhet för att klaga och gnälla över en massa saker”, säger Lalas, och summerar sedan läget med en uppmaning: ”Zlatan, ni tog er inte till playoff förra säsongen så det är helt klart inte så enkelt. Ta er dit, min vän, sen kan du klaga så mycket du vill”. Mot DC United hade Zlatan hela 14 avslut. Det är ett MLS-rekord i avslut för en enskild spelare. Ändå blev det inga mål. Som om det inte vore nog så passade DC United på Twitter på att häckla Zlatans uttalande om han är som en Ferrari (se ovan)

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har Ibrahim Dresevic som matchens lirare efter sin insats och nya fullträff för Heerenveen (1-1 mot Feyenoord). Fox Sports kallar det loopade långskottsmålet för ”Husets specialitet” och får även Dresevic att säga det på holländska. ”Jag har tränat mycket på det”, säger ex-Elfsborgsspelaren om långskottet, och tillskriver också själva bollen en del av äran, ”Med den här bollen är det lättare att få till den typen av skott”. Se målet i klippet.

Sport24 (Ryssland) fick några ord med Jordan Larsson efter debuten med Spartak Moskva (3-1 mot Akhmat Grozny). ”Jag är väldigt glad”, säger svensken, ”Vi spelade bra men kan spela ännu bättre”. Det blev inga mål, men han hoppas snart vara ett med omgivningen i nya laget. ”Jag vet inte riktigt hur länge det tar att anpassa sig, men kanske en eller två veckor. Oavsett jobbar jag hårt för att det ska gå så snabbt som möjligt”. Härnäst väntar derby mot CSKA. ”Jag hoppas Moskva är rödvitt efter matchen”, säger Larsson.

BT (Danmark) menar att ”Tibbling riskerar långt uppehåll”. Det är en rubrik efter Bröndbys seger (2-0 mot Hobro). Den svenske mittfältaren skadade en fot och tog sig till omklädningsrummet på kryckor. Simon Hedlund svarade för en målpass i matchen.

Publicerad 2019-08-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå