Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vädjar: ”Sluta bua ut Marcus Berg”

Headlines Blogg

RYSSLAND

Kubanskiye Novosti (Ryssland) har ett budskap från FK Krasnodars ledning till fansen: Sluta bua ut Marcus Berg. Det skedde i samband med matchen mot Lokomotiv Moskva i helgen. Tillsammans med anfallskollegan Fjodor Smolov utsattes det svenska nyförvärvet för delar av publikens missnöje. Trots att Berg bara gjorde ett inhopp. ”Att bua ut Marcus Berg är inte till någon nytta för klubben. Tvärtom, han behöver stöd mer än någon annan”, skriver Krasnodars marknadschef Aram Fundukyan på Instagram, och säger sig tala för hela klubbledningen. ”Vi ser hur hårt han jobbar på träningen. Alla spelare behöver tid att anpassa sig till sitt nya lag”, lägger Fundukyan till.

Annons

Sport-Express har också Fundukyans kommentarer men följer upp ämnet. Vladimir Bystrov, som har ett förflutet i Krasnodar och ryska landslaget men numera är tv-expert, ska ha hånat Berg i sociala medier. Han tycker ”Berg” snarare är ett ”Träd”, och la upp en bild på sistnämnda. Men det fick enligt Sport-Express Krasnodarfans att ta svenskens parti i kommentarsfältet. I kväll ska Krasnodar försöka vända 0-4 mot Olympiakos i CL-kvalet

 

ENGLANDEng

Daily Express förmedlar det dystra budskapet som förekommer på många engelska sportettor: ”Bolton har en dag på sig att rädda 145 år av historia”. Klubben är ytterst nära att gå i konkurs.

The Sun kan emellertid ha goda nyheter. ”Exklusivt: Två bud på Bolton”, proklamerar tidningen på sin sportetta.

Daily Star drar på en ledsen 194 cm lång Man United-serb. ”Matic känner sig utanför”, skriver tidningen och låter ”exklusivt”-stämpeln gå varm. Enligt Star kräver mittfältaren nu samtal med tränare Ole Gunnar Solskjaer om sin magra speltid.

Annons

Daily Mail tycker att ”Christian Eriksson ser ut att stanna i Tottenham” förtjänar tillägget ”Exklusivt”. Inga bud har kommit på dansken som drömmer om Spanien, inte är intresserad av Spurs erbjudande om 200 000 pund i veckan, kan välja ny klubb i januari och lämna gratis nästa sommar. Phew.

Daily Telegraph får en del Chelseafans att le förtjust. Namnet-för-dagen, Tammy Abraham, är på väg att skriva nytt kontrakt med dubblad lön till 100 000 pund i veckan. Andra Chelseafans minns att Willian, Callum Hudson-Odoi och Reece James alla varit på väg att skriva nya kontrakt. Det är fortfarande helt tyst.

Financial Times presenterar en något oväntad koppling: Hillsboroughkatastrofen 1989 bidrog till att så många på Merseyside röstade emot Brexit i folkomröstningen 2016. Det visar en universitetsrapport. Den röda tråden? The Sun. Invånare i Liverpoolregionen har i stor utsträckning bojkottat tidningen sedan den anklagat fansen för katastrofen. Många i arbetarklassen valde då den mer EU-vänliga Daily Mirror, menar rapporten.

Annons

BBC North East and Cumbria får sista ordet eller snarare sista bilderna i Englandssvepet. Newcastles nyförvärv Alain Saint Maximin gjorde inte det starkaste av intryck på planen i segermatchen mot Tottenham men han gör det på bästa sätt vid sidan av – se klipp nedan.

 

Ita

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport jublar. ”Kolla vilket Inter!”, skriver tidningen med stora bokstäver efter storseger i premiären (4-0 mot Lecce). ”Contes hand syns genast och de 65 000 på San Siro är exalterade över nyförvärv som genast sätter avtryck och ’de gamla’ som är som pånyttfödda”, fortsätter Gazzettan. Och så ett citat från mirakelgöraren själv: ”Inter kan inte vara en gnista, vi måste bli dynamit”, säger Conte. På transfermarknaden dyker ett svenskt namn upp. Serie B-klubben Cremonese uppges förhandla med Torino om Samuel Gustafson. Tidigare har bland annat Genoa, Hellas Verona och Perugia uppgetts intresserade av den 24-årige mittfältaren.

Annons

Sky Sports Italia fyller genom Gianluca di Marzio på med att förhandlingarna om Gustafson gäller ett lån med köpoption. Skulle Cremonese nå Serie A blir köpoptionen bindande. Det är inte den enda svensk som tv-kanalen skriver om. Robin Olsen kan byta klubb i Serie A. Cagliari förhandlar med Roma om Grégoire Defrel. Men samtalen kan även leda till att Olsen tar steget till Cagliari, som letar målvakt efter skada på Alessio Cragno.

Corriere dello Sport har också ”Defrel och Olsen för Maran”, Cagliaris tränare, i en rubrik. Till förstasidan når den inte. Där regerar Inter med ”Conte bits”. CdS använder samma huvudbild som GdS: nyförvärvet och målskytten Romelu Lukaku som bugar sig för publiken. Liksom GdS har också CdS ändå Marcelo Brozovic som matchens lirare.

Tuttosport, den Juvevänliga tidningen, kan inte annat än instämma, ”Vilket Inter!”. Fokus ligger däremot på att ”Marotta knuffar Icardi mot Juve”. Det följs av ”Inters sportchef slår tillbaka mot Wanda Nara: ’Hennes kommentarer irriterade oss. Ingen i klubben har erbjudit Mauro att stanna”. I går uppgav Wanda Nara, hustru och agent till Icardi, att anfallaren blir kvar.

Annons

 

SPANIENSpa

Marca menar att ”Zidane har förlorat sin immunitet”, att han ”tappat sin position som oantastlig bland fansen”. Real Madrid-tränarens tilltro till det gamla gardet, den svaga insatsen under försäsongen och insatsen från sidlinjen mot Valladolid har fått supportrarna att knorra.

AS lägger energi på sin förstasida. ”Bästsäljare” följs av fotomontage på Rodrigo, Rakitic, Pogba, Neymar, Correa och Mariano med resväskor framför en tavla med avgående flyg till nya klubbadresser. Den 2 september stänger övergångsfönstret.

Sport möter ännu en dag med Neymar på förstasidan. Brassen vill som vanligt till Barça, som jobbar på en deal. Gäsp. Tidningen ger också plats för Johan Cruyff. Den holländske legendaren har fått en staty utanför Camp Nou (se även nedan). 3,5 meter hög och 1 500 kg tung, om någon undrar.

Annons

Rac1 kommer med precis information. Enligt den katalanska radiokanalen kommer en delegation från Barcelona att sammanstråla med representanter för PSG i Paris kl 12 i dag. Anledningen stavas förstås ”Neymar”. Barça kommer att representeras av vd Oscar Grau samt Eric Abidal och Javier Bordas. Barcelona vil låna Neymar med en obligatorisk köpoption på 170 miljoner euro. Det är långt ifrån vad PSG kräver (se Le Parisien nedan). Men Ousmane Dembélé kan bli en murbräcka i diskussionerna. PSG är intresserad av honom och Barça kan tänka sig att släppa Dembélé. Enligt Marcelo Bechler, journalisten som avslöjade Neymars övergång från Barcelona till PSG, har Barça tröttnat på 22-åringens uppträdande vid sidan av planen.

Diario Vasco gör rubrik på att Alexander Isak missade träning i går på grund av skada. Men det är ingen fara med svensken, skriver tidningen. Han hade känning av en överansträngning i höger vad och ska vara spelklar till derbyt i Bilbao på fredag.

Annons

Läs även Adam Pinthorps Spanienblogg, ”Isak är snart en startspelare i Real Sociedad”

 

FRANKRIKEFRa.pjeg

L’Equipe hör ”Gnissel i maskineriet” hos PSG. Anledningen är alla skador. ”De har skapat spänningar i PSG, där den medicinska personalen ifrågasätter den hårda förberedelserna som tränare Thomas Tuchel önskat”. En syndabock är utpekad. L’Equipe påpekar att PSG haft sex skador på bara 18 dagar. Under tiden väntar PSG på att ha tillbaka Neymar i spel. Det var 108 dagar senast.

Le Parisien bär också på uppdateringar om PSG:s skadebekymmer och Neymars situation. Tidningen påpekar att PSG bara har Eric Maxim Choupo-Moting som central anfallaren till ”minst slutet av september”. Det kan tvinga PSG ut på transfermarknaden i jakten på en nummer 9. Om Neymar uppger Le Parisien att PSG:s sportchef Leonardo gjort klart för Barça vad som gäller för en värvning: Ousmane Dembélé, Nelson Semedo plus 100 miljoner euro. Det ger ett sammanlagt värde på sisådär 250-300 milj euro. Tidningen har hela sommaren hävdat att PSG haft en tydlig ståndpunkt: 300 miljoner euro för Neymar eller ingen affär. Le Parisien följer också upp L’Equipes uppgifter från i går om intresse från Juventus för Stanley Nsoki. Enligt Le Parisien har Juve erbjudit drygt 10 miljoner euro men är ännu inte överens med den 20-årige backen. Nice har fört samtal med Nsoki och hoppas låna honom med köpoption.

Annons

France Football sätter strålkastarljusen på Neymar – vem annars? – med ”Vilket slöseri!”. Sedan haglar brassens problem i korta meningar. ”En karriär som stannat upp”, ”En image som tagit stryk” och ”En övergång som är i dödläge”. Bland många dystra bedömningar om 27-åringen över tio sidor, finns några som tar honom i försvar: gamla Ligue 1-brassar. Sonny Andersson (ex-Lyon): ”Brasilianare behöver vara glada för att kunna ge det bästa av sig själva”. Valdo Filho (ex-PSG): ”Han kommer att ge ett öronbedövande svar till alla de som försökt begrava honom”. France Football funderar också ”vilken plats Neymar i dag placerar sig i den brasilianska hierarkin”, och jämför med åtta storspelare vid samma ålder. FF placerar honom efter Pelé, Garrincha, Ronaldo, Ronaldinho och Kaká, jämsides med Rivaldo samt före Zico och Romario.

Annons

RMC Sport hade PSG-lagkaptenen Thiago Silva i studion. Han berättade att han pratat med Neymar och bett honom stanna, men en annan stjärna dök också upp diskussionen när frågan om spelaren som satt starkast avtryck på PSG under Silvas tid dök upp. ”Det är svårt att svara på men jag kan ge er ett namn på en spelare det var helt fantastiskt att spela ihop med, Zlatan Ibrahimovic. Jag spelade två år med honom i Milan och sedan här. Det var en oersättlig spelare med makalösa kvaliteter. Han hade också en mycket, mycket stark personlighet. Jag hade en väldigt god relation med honom”, säger Thiago Silva, ”Neymar, Cavani och även Mbappé har kvaliteter att göra det som Ibra gjorde”.

Nice-Matin ger nyhetsettan åt gårdagens stora nyhet: ”OGC Nice i händerna på Ratcliffe”. Den engelska miljardärens köp av Ligue 1-klubben har till slut gått igenom.

Annons

 

TYSKLAND

Kicker vidareförmedlar de tunga nyheterna om en operation för Ludwig Augustinsson. Tungt för Bremen som redan har stora försvarsproblem, tungt för Sverige som har EM-kvalmatcher den 5 (Färöarna) och 8 (Norge) september. Kicker påpekar att en artroskopi lär garantera flera veckors frånvaro. Bremen väntas ge en diagnos tidigast i dag.

Bild tippar att Anthony Ujahs bleka insats och Sebastian Anderssons lyckade inhopp, ger svensken en plats i Union Berlins startelva mot Dortmund på lördag. Vidare uppger Bild att PSG lagt ett bud på åtta miljoner euro till Dortmund för backen Raphaël Guerreiro.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) slänger fram sin Omgångens elva i Superligan i papperstidningen. Den har två svenskar med. Ex-AIK:aren Nicklas Backman (Århus) och ex-ÖFK:aren Sotirios Papagiannopoulos (FC Köpenhamn) tar plats i backlinjen.

Annons

MLS (USA) presenterar också Omgångens med svenskt inslag. Jodå, det är Zlatan Ibrahimovic som är med. För andra veckan i rad. På bänken finns även Anton Tinnerholm (New York City) och Magnus Eriksson (San Jose).

 

TILLBAKABLICK

Headlines i dag för ett år sedan: ”La Gazzetta dello Sport kallar Inter för ”Anti-Inter”. De är sin egen bästa fiende, inte Juventus största fiende, som hade förutspåtts innan säsongen. ”Ännu ett psykologiskt drama – 2-2 på San Siro och publiken buade”, skriver Gazzettan”.
Sedan: Hemmapremiären mot Torino förra året blev ett antiklimax. Hemmapremiären i år blev ett Anti-Juve. Precis vad så många på San Siros läktare längtat efter.

Publicerad 2019-08-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto