POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Neymar i comeback - PSG vill stoppa hatbanderoller

Dagens rubrikämne i rött nedan

ENGLANDEng

Daily Telegraph åkte med i berg- och dalbanan som England bjöd på (5-3 mot Kosovo). Efter att vimmelkantig stapplat ut från Wembleyfärden försöker tidningen sammanfatta intrycken, ”Anfallet: världsklass. Försvaret: andraklass”.

The Times fastnar vid en annan lagdel. ”Förbundskapten Southgate söker fortfarande den idealiska sammansättningen på mittfältet”.

The Guardian låter Southgate sätta ord på matchen. ”Den var bisarr”, säger han, ”De strålande inslagen och de dåliga inslagen är tydliga för alla, så vi behöver inte plocka fram inspelningar för att gå igenom det”. Spelarinsatserna var också upp och ner. Guardian ger Raheem Sterling 9/10, Michael Keane och Harry Maguire får bara 4/10.

Daily Mirror uttrycker blandade känslor för landslagsinsatsen något i stil med ”Ta det l-usch-nt” (sorry). Tidningen drar sedan på att ”Paul Pogba har haft samtal med Barcelona och Real Madrid de senaste veckorna’”. Det är tveksam summering efter brodern Mathias medverkan i spanska El Chiriniguito TV. Vad Mathias Pogba sa? Han fick i programmet höra Sergio Ramos prisat Paul, och svarade: ”Jag vet att han (Paul) pratat med en del spelare men inte Ramos. Vilka? Messi. Ibland, inte jämt. Zlatan. Och Griezmann, genom landslaget”. Det var Barça-kopplingen. Och Real Madrid? ”Jag vet inte om någon från Real Madrid. Jo, (Raphaël) Varane, och (Zinedine) Zidane, ja”. That’s it.

The Sun viker sportettan inte bara år EM-kvalmatchen utan också en ny landslagspodd, ”Swedes-Turnips 2-1”. Det rotfruktssyftande namnet är taget från en klassisk rubrik efter Sveriges EM-seger mot England 1992. The Sun vidareförmedlar också den virala ding-ding-värld-storyn från en match i Turkiet i veckan. Ett barn sågs röka en cigg på läktaren i tv-sändningen av matchen Bursaspor-Fenerbahçe (se klipp nedan). Det väckte känslor. Men ”barnet” visade sig sedan, enligt uppgift, vara en 36-årig man.

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport vurmar för ett blåsvart gäng. ”Ett trestjärnigt Inter” består av Conte, ”den bäst betalda tränaren”, Zhang ”i ECA:s styrelse” och Lukaku ”skyttekungen”. De tre ses alla som ”topp” och som ”symboler”. Det där med bäst betalda tränaren kommer från dagens redovisning över tränarlöner. Conte toppar med elva miljoner euro netto om året – dubbelt så mycket som tvåan Maurizio Sarri (Juventus). Rubriken ”CRekord” flörtar med CR7. Cristiano Ronaldo är efter fyra mål i går meste EM-kvalmålskytt genom tiderna. En annan spelare som röner ny uppskattning är Dejan Kulusevski. ”Parma har en skatt – Kulusevski överraskar”, lyder en rubrik inne i tidningen. Gazzettan påpekar att han oväntat blivit en startspelare, att Atalanta ser honom som ett viktigt framtidsnamn och därför inte ville ha med någon köpoption i utlåningen. Svenskens utveckling imponerar på Gazzettan, ”Kulusevski håller på visa att steget upp (både fysiskt och tekniskt) är något han klarar utmärkt”. På annat håll i tidningen gnuggar Fiorentinatränaren Vincenzo Montella åt klubbens mest spektakulära nyförvärv. ”Ribéry spelade en träningsmatch som vore det en Champions League-match. Han kommer att vara en fantastisk förebild”, säger Montella till tidningen.

Corriere dello Sport fortsätter med Fiorentina. Nu med matchen mot rivalen Juventus i fokus. ”Aldrig mer nidramsor om Heysel”, uppmanar klubbägaren Rocco Commisso. I Heyselkatastrofen 1985 dog 39 personer, nästan uteslutande Juventusfans, sedan de flytt i panik när Liverpoolfans attackerade. Commisso: ”Till ledarna i kurvan säger jag, ’Stoppa dessa ramsor’”. Uppmaningen gäller även ramsor mot Juventuslegendaren Scirea, som omkom i en bilolycka.

Tuttosport klagar inte över EM-kvaluppehållet. Cristiano Ronaldo återvänder till med ett nytt målrekord. Och så får Juve ett pånyttfött nyförvärv. ”Här är den riktige De Ligt”, följs av ”Från landslagsspelet kommer spelaren tillbaka i toppform. Holländarna garanterar att backen återfått sitt självförtroende och sina ledaregenskaper”.

 

SPANIENSpa

Marca låter än en gång fotbollen närmast svepas bort från förstasidan. Den här gången är det basketlandslagets framgångar i VM (semifinalplats) som kräver uppmärksamhet. Inne i tidningen är däremot James i rubrikerna igen. Häromdagen sa han att han satsar fullt ut i Real Madrid den här säsongen. I dag finns ”James övertygar Zidane” med sin nya attityd. Colombianen kan få speltid mot Levante i helgen.

AS  när också basketdrömmar om VM-guld men här finns också, i en liten notis, drömmar från Sergio Ramos. Om Ballon d’Or: ”Jag vet inte om jag är närmare eller längre ifrån att lyckas. Men om (Fabio) Cannavaro lyckades, varför inte? Jag måste behålla det hopp jag hade redan som barn”. Om CL: ”Jag skulle älska att vinna en femte CL-titel med Real Madrid. Det vore makalöst, overkligt”.

Sport försöker sig på en sammanfattning av läget i Barcelona inför helgens match mot Valencia, ”Messi – nej, Suárez – frågetecken, Akademin – ja”. Sistnämnda innebär att Carles Péres och Ansu Fati är aktuella för spel.

Mundo Deportivo klämmer in Neymar Sr:s utspel på förstasidan. Neymars pappa och agent fick förstås frågan om Barcelona och försöken att värva hans son från PSG. ”Förhandlingarna mellan klubbarna är inte över. En brasilianare vill bara vara där han är lycklig. När hans vänner (från Barça) undrade om han ville komma tillbaka blev han berörd”, säger Neymar Sr.

El País har en annan följetong kring Neymar. Kvinnan som anklagade honom för våldtäkt, står nu enligt i São Paulo-polisen själv anklagad för bland annat utpressning och för att ha ljugit för polisen. Polisen lade i somras ned våldtäktsutredningen mot Neymar i brist på bevis.

Diario Vasco tror att Real Sociedad kan komma med en överraskning i startelvan i helgen: Alexander Isak. Samma offensiva trio har startat samtliga matcher, men Willian José har inte imponerat och när Real Sociedad tar emot Atlético på äntligen färdigbyggda Anoeta-stadion, så kan svensken ta hans plats.

 

FRANKRIKEFra

L’Equipe vänder och vrider på matchrapporten. ”Utan spänning, men heller inget att beklaga”, är ett försök till sammanfattning i rubrikform efter gårdagens seger (3-0 mot Andorra). Kingsley Coman var föreställningen stjärna med 7/10. Från landslag till Ligue 1. Neymar kan göra comeback för PSG hemma mot Strasbourg. PSG har enligt L’Equipe beslutat att hålla låg profil kring brasilianarens eventuella comeback. Samtidigt har PSG signalerat till ultrasgrupperna att avstå banderoller som riktar missnöje med brasilianaren. Upprepas scenerna från i augusti kan ultrasgrupperna bestraffas. Det anses oklart hur han kommer att tas emot. På annan plats rankar tidningen förväntade topplag i damernas CL, som inleds i dag. Fem stjärnor: Lyon. Fyra: Wolfsburg. Tre: PSG, Bayern München, Man City, Barcelona. Två: Atlético. En: Juventus, Arsenal. Göteborg FC tar sig an just Bayern i dag.

Le Parisien uppmärksammar en annan lovande fransk landslagsspelare. Jonathan Ikoné debuterade i startelvan och gjorde det med bravur. Den 21-årige Lillespelaren lär bli nästa utlandsexport. Liksom Coman och Lenglet får han 6,5/10, det högsta betyget för kvällen.

 

TYSKLANDTys.jpeg

Bild följer upp Tysklands knackiga spel med ”Jogi ber Tyskland om tålamod”. Förbundskaptenen säger: ”Jag vet att förväntningarna alltid är skyhöga, och vi har själva höga krav. Men man får inte glömma att vi är mitt i en övergångsperiod, en ombyggnadsfas. Det går inte att trycka på en knapp och allt lyckas”. Löw menar att laget har potentialen att ta sig tillbaka till världstoppen. Bild: ”Vad krävs?”, Löw: ”Tålamod. Och kontinuitet”. Tidningen har också en intervju med Sebastian Andersson som Bild menar plötsligt har möjlighet att spela till sig dubbla startplatser. Inte bara i Union Berlin utan också landslaget. ”Genom Bundesliga är mina möjligheter bättre, Bundesliga är mer attraktivt”, säger Andersson, som fick en kvart mot Norge senast, ”I juni fick jag ingenting, så jag är glad”. 28-åringen verkar ha mottagits extra väl av en landslagskollega efter sitt mål för Union Berlin i segermatchen mot Dortmund senast. Med ett leende säger han: ”Emil Forsberg var väldigt glad, för de (RB Leipzig) blev därmed ligaledare”.

Sky Sport har intervju med en annan spelare som tänker sätta Dortmund på plats. ”Bayern är bättre än Dortmund, mia san mia (”Vi är vi”, Bayerns slogan, min anm)”, säger fransmannen, som sprudlar av optimism. På frågan vad som skulle vara en bra säsong säger han, ”Om vi vinner alla tre titlarna. Bundesliga, cupen och så Champions League, förstås. Champions League är en dröm”. Bild: ”Räcker ni till i år?”. Pavard: ”Ja, jag vet hur starka vi är. Vi kan vinna den”.

Sport Bild har en annan ny Bayernspelare som går i liknande funderingar som Pavard. ”Coutinho: Min trippeldröm” är huvudrubriken. I veckans nummer finns också mer Dortmund, ”Krutdurken Dortmund”. För enligt tidningen var tränare Lucien Favre inte överens med klubbledningen om värvningen av Mats Hummel och uppskattar inte heller Nico Schulz. Dessutom pyr missnöje i truppen. Flera spelare är missnöjda med bristen på rotation. Favre kritiseras också för sina taktiska upplägg och för att inte vara tillräckligt känslosam.

 

ÖVRIGTÖvr

SDNA (Grekland) fick några ord med Daniel Sundgren efter Aris darriga start på säsongen. ”En vinst på söndag (Panathinaikos) så kommer vi att gasa på!”, lovar ex-AIK:aren. Sundgren får frågan om det inte är jobbigt att komma ifrån en liga som redan var igång (Allsvenskan). ”Man måste vara proffsig om man ska spela. Man måste förberedd kroppen på att spela till och med två-tre år i sträck. Jag vill spela, jag vill göra det i 90 minuter och vara så bra som möjligt, för det är denna nivå jag vill spela på”, säger han.

A Bola (Portugal) sprider en sakral stämning. På förstasidan finns portugisisk supporter som knäböjer framför Portugals fyramålsskytt Cristiano Ronaldo (5-1 mot Litauen). Rubriken: ”Vår Herre över mål”.

Publicerad 2019-09-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå