Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho: ”Klopp ville ha kött men fick fisk”

Headlines Blogg

ENGLAND

.england

The Sun döper om Liverpools tränare till ”Jürgen Strop”. Det är inte för att tysken är dryg, som i den svenska meningen av ”stropp”, utan för att Klopp ”rasar efter ännu en VAR-storm” (1-1 mot Man United). I ofrivilligt fokus står en svensk. Ex-domaren Mark Halsey säger: ”Victor Nilsson Lindelöf gör något oschysst mot Divock Origi i uppbyggnaden till Marcus Rashfords mål. Man kan säga att det var ett ”klart och tydligt” fel att inte ge Liverpool frispark”.

Daily Mail har en domare av motsatt åsikt. ”Man kan diskutera om Origi blev utsatt för något oschysst men jag tycker (domare) Atkinson gjorde rätt som lät spelet fortsätta”, säger ex-domaren Mark Clattenburg. Rubriken på artikeln om Old Trafford-matchen: ”VAR fick rätt i alla de stora besluten”. Förre Liverpool- och Tottenhamspelaren Jamie Redknapp tar på annan plats ut sitt Omgångens lag i Premier League: Pickford (Everton) – Guilbert (Aston Villa), Rodri (Man City), Amadou (Norwich), Alonso (Chelsea) – Doucouré (Watford), Grealish (Aston Villa), Lallana (Liverpool) – Hudson-Odoi (Chelsea), Jesus (Man City), Walcott (Everton).

ANNONS

Daily Star har inga som helst planer på att låta Klopps kommentarer vila med det. ”Snorey, snorey Man United” är en omformulering av klassiska Unitedsången ”Glory, glory Man United”. United spelar defensivt, anser Klopp, och Daily Star sätter därmed likhetstecken med att spelet får en att snarka. ”Det är fakta att vi kommer hit och de bara försvarar sig. Det är okej, ingen kritik, bara fakta”, säger Klopp om United.

Sky Sport kunde ha sagt ”Surt sa räven”. I stället låter tv-kanalen Mourinho använda andra smaker och djur som svar på Klopps påstående. ”Det är för att han aldrig slagit United på Old Trafford. Han gillade inte menyn. Han ville ha kött men fick fisk”, säger Mourinho.

Daily Telegraph firar ”Comebackhjälten” Lallana på sportettan men matchens huvudrollsinnehavare var Uniteds målskytt. I spelarbetygen får Marcus Rashford 9 av 10. Lindelöf var långt ifrån de höjderna. Han får 5/10.

ANNONS

Manchester Evening News ger Lindelöf samma betyg och med tillägget, ”Hans tillbakagång fortsätter”. Ouch.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport förförs av Inter, hör toner från en italiensk klassiker och skriver därför om ”Guarda che luna” (youtube här) till ”Guarda che LuLa”. Och det finns all anledning att hålla ögonen på LuLa, alltså Lukaku och Lautaro (Martínez). Två mål var blev det i går (4-3 mot Sassuolo). Hos grannen Milan är det inte lika kul. Tränaren Pioli fyllde år. Lecces taskiga present: en kvittering i 92:a minuten. ”Pioli fick bittert lika” (2-2), konstaterar Gazzettan. Svensksöndagen var inte så pjåkig. Dejan Kulusevski får 7 av 10 efter Parmas storseger (5-1 mot Genoa). ”Assist, dribbling och ett mål. Vilken fin talang!”, utropar GdS. Riccardo Gagliolo får 6,5. Matchens lirare var en annan nordbo, dansken Andreas Cornelius, som gjorde tre mål och fick 8/10. Bäst i Udineses seger (1-0 mot Torino) var Ken Sema. ”Från honom kom de farligaste initiativen”, skriver GdS och ger den svenske mittfältaren 7. Övriga Serie A-svenskar: Robin Olsen (Cagliari) 6,5 och inhopparen Albin Ekdal (Sampdoria) 6.

ANNONS

Corriere dello Sport ger Olsen 7, Kulusevski 6,5, Gagliolo 6,5 och Sema 6. Det var svensksvepet. Men ändå inte. För redan på förstasidan finns också ”Bologna: Ibra för sex månader”. Det kan ses som en uppföljning på Gazzetta dello Sports intervju med Zlatan i lördags. CdS kommer med följande beskrivning av telefonsamtalet mellan Zlatan och hans vän, Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic: ”Kom och hjälp mig i sex månader. Vi behöver dina mål, och här blir du kung av Bologna”. Zlatan: ”Sinisa, Italien finns i mig och jag vill gärna avsluta i en klubb som slåss om scudetton, men om inte den möjligheten ges, så lägger jag av och återvänder till Sverige”. Sinisa: ”Gör ett undantag, ge mig och Bologna sex månader av din fenomenala kapacitet så kan du lägga av sen”. Och sedan bad Zatan om tid att fundera. CdS konstaterar att det är en ”svår men inte omöjligt teori” att se Zlatan i Bolognas blåröda tröja. Dagens största rubrik på förstasidan ges åt en namnlek på liknande vis som Gazzettan om Inters anfallsess. Men ”Laukaku” har inte riktigt samma finess.

ANNONS

Calciomercato fortsätter på Zlatanspåret. Även här handlar det om kontrakt på sex månader men i andra tröjfärger. ”Exklusivt: Förutsättningarna för att Ibrahimovics skulle flytta till Inter”. Enligt sajten är endast ett korttidskontrakt aktuellt, inte längre än sex månader.

 

SPANIEN

.spanien.png

Mundo Deportivo beskriver i sin baskiska upplaga Real Sociedads seger i hällregnet (3-1 mot Real Betis) som ”En tsunami”. Känns kanske lite tveksamt. I Real Sociedads anfall är det skilda tider för Willian José och hans utmanare om en anfallsplats, Alexander Isak. ”Killer” beskriver förstnämnde, ”Kall” den sistnämnde. Willian José hyllas efter ännu mål medan det om Isaks inhopp kort står, ”En akrobatisk spark. Hade svårt att hålla i bollen”. I huvudupplagan toppar Mundo Deportivo med ”Koeman – tidsfrist i mars”. Det gäller för ett närmande av Barcelona. Nederländska fotbollsförbundet har medgett att förbundskaptenen har en utköpsklausul i sitt kontrakt för just Barcelona som gäller efter EM kommande sommaren. Koemans kontrakt där är annars till 2022. Barças nuvarande tränare Valverde har kontrakt till 2020 med ytterligare ett optionsår.

ANNONS

Sport kikar på Barcelonas nya anfallstrio. ”MSG är fött”, Messi-Suárez-Griezmann. ”Under de 277 minuter de spelat tillsammans hade gjort fem mål och tre assist”, påpekar den katalanska tidningen.

Marca försöker skaka av sig ligaspelet och blickar mot Champions League. Inför mötet med Galatasarary kommer tidningen med budskapet, ”Det är en final, Hazard”, och tillägget, ”Real Madrid köpte honom för att vinna sådan här matcher”. I en intervju med Atléticos Kieran Trippier säger Tottenhamvärvningen, ”Diego Costa kallar mig Rooney tio gånger om dagen. Han är den roligaste spelare jag spelat med”. Och Trippier försvarar sina klubbfärger, ”Atlético är ett väldigt attraktivt lag, jag bryr mig inte om vad folk säger”. Omgångens lag enligt Marca: Asenjo (Villarreal) – Jesús Navas (Sevilla), Lenglet (Barcelona), Dyuarte (Granada), Fran Gámez (Mallorca) – De Jong (Barcelona) – Portu (Real Sociedad), Baba (Mallorca) – Ángel (Getafe) – Lucas Pérez (Alavés), Lago Junior (Mallorca). Vidare skriver tidningen att ligan i dag väntas bekräfta den 18 december som nytt datum för El Clásico, vilket både Barcelona och Real föreslår.

ANNONS

AS skriver om en ”Final i inferno”. Det är Real Madrids match på Galatasarays arena. Tidningen lägger inför matchen till att ”Bale och Modric är stora frågetecken”.

El Chiringitu TV varvar initierade uppgifter med desto fler ding-ding-värld-uppgifter. Var man ska placera ”Exklusivt: Real Madrids klubbledning i samtal med José Mourinho” återstår att se. Zidanes position i Real är hur som helst på nytt uppe för debatt efter lördagens förlust mot Mallorca.

El Mundo går på liknande linje. Enligt tidningen riskerar Zidane sparken vid ett bakslag även mot Galatasaray. Och i kulisserna väntar Mourinho.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe sörjer främst Frankrikes uttåg i rugby-VM:s kvartsfinal, och ger fotbollen blott två små matchpuffar. ”Marseille effektivt innan Le Classique” (2-0 mot Strasbourg) samt ”Saint-Étienne, spänningens mästare” (1-0 mot Bordeaux). Omgångens lag är enligt L’Equipe: Gomis (Dijon) – Meunier (PSG), Kamara (Marseille), Abdelhamid (Reims), Maouassa (Rennes) – Wainqueur (Toulouse) – Di Maria (PSG), Lasne (Brest) – Diallo (Metz), Ben Yedder (Monaco), Slimani (Monaco). Noterbart: omgångens domare i Ligue 1 är en kvinna, Stéphanie Frappart.

ANNONS

RMC Sport hör nya Marseilletränaren André Villas-Boas vara i osynk med nästa veckas Le Classique. ”Det är inte en match som betyder mycket för mig”, säger portugisen om mötet med ärkerivalen PSG. Samtidigt passar han på att karaktärisera motståndaren som ett lag ”som inte hör hemma i den här ligan med tanke på investeringarna de gjort de senaste åren”.

Le Parisien porträtterar PSG-stjärnan Marco Verratti. ”Snart 27 år gammal och till synes mer komplett än någonsin. Både på planen och i omklädningsrummet har hans inflytande växt”, skriver tidningen i ingressen.

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2019-10-21 kl. 01.40.31

Bild tittar på den jämna Bundesligatabellen och slår på nyhetsettan fast att ”Så här spännande har Bundesliga aldrig varit!”. På sporten uppger tidningen att Jadon Sanchos straff för sen ankomst med ett dygn till Dortmund inte bara straffas med att han petades ur gårdagens trupp. Engelsmannen straffas också med 100 000 euro i böter samt extra fysträning i lördags. På annat håll skriver Bild att Bayern München inte har några planer på att ta in en extra spelare under januari efter Niklas Süles korsbandsskada. Klubben har redan fyra mittbacksalternativ i Hernández, Pavard, Javi Martínez och Lukas Mai. Bara om Jérôme Boateng lämnar klubben kommer beslutet att omprövas. Bayern får för övrigt kritik för sitt försvarsspel.  ”De två senaste åren är det definitivt inte Bayern längre”, säger Fortuna Düsseldorfs tränare Fridhelm Finker, och pekar på antalet insläppta mål samt avsaknaden av Ribérys och Robbens hemjobb.

ANNONS

Sport1 summerar läget med ”Bayerns värsta start på nio år, Süle-chocken, Müller-vreden och pressen från Karl-Heinz Rummenigge: För Niko Kovac väntar stormiga höstveckor”.

Kicker lyfter fram Couthinhos framtid under ”Anspråk och verklighet”. Barça-lånet är nöjd med sin flytt. Men han spelar nu för sin framtid. Bayern har, enligt Kicker, bara råd med antingen Coutinho eller Kai Havertz. Längre in i tidningen presenteras Omgångens lag: Rönnow (Frankfurt) – Toure (Frankfurt), Bornauw (Köln), Hummels (Dortmund) – William (Wolfsburg), Hector (Köln) – Reus (Dortmund), Schaub (Köln), Lukebakio (Hertha) – Bebou (Hoffenheim), Paciencia (Frankfurt). Kickers spelrbetygsliga leder Serdar (Schalke) med 2,25 (ett är högsta betyg) före Lewandowski (Bayern München) med 2,31. I 2. Bundesliga ligger Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld) kvar på en fjärdeplats med 2,71 i snitt.

ANNONS

 

ÖVRIGT

.ovrigt

LA Times (USA) fortsätter där italienska medier började: med spekulationer kring en seglivad svensk stjärna. ”Zlatan Ibrahimovics framtid på längre sikt är oklar men LA Galaxys lagkapten vet i alla fall vad han gör kommande vecka: förbereder sig för semifinal i Western Conference”. Zlatan må ha spelat en undanskymd roll i segermatchen i morse (2-1 mot Minnesota United), men var ändå huvudperson efteråt. ”Det här första steget. Det är bara början. Ingen ska stoppa oss. Vi fortsätter så här. Vi ska krossa alla”, sa han till sina medspelare (se klippet ovan). Nu väntar match mot rivalen Los Angeles FC i ”El Trafico”  och Zlatans match i matchen mot målrivalen Carlos Vela.

ANNONS

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har med Sebastian Holmén som matchens lirare när Willem II vann i lördags (1-0 mot Twente). ”Han imponerar i Willem II och har blivit en omistlig länk i försvaret”, skriver AD, och ger honom 8/10. Tidningen envisas dock med att kalla Sebastian för Samuel (äldre bror) . De Telegraaf har nyheter om andra nordbor. Frank Arnesen ser ut att snabbt ha hittat nytt jobb efter att ha fått sparken som sportchef i Anderlecht. Enligt De Telegraaf får han under juluppehållet anställning hos Feyenoord.

Record (Portugal) hävdar att ”Jesus vill återvända”. Hade förstås passat bättre med ”Återuppstår”. Hur som helst vill den profilstarka tränaren lämna Flamengo i Brasilien efter en succésäsong, och är enligt Record beredd att ta sig an en storklubb i Portugal igen. Jorge Jesus kontrakt med Flamengo går ut i december.

ANNONS
Publicerad 2019-10-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto