Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cassano: ”Ibra och Conte skulle bråka efter en minut!”

Headlines Blogg

ITALIEN

.italien

Sport Mediaset bjöd i tv-showen Tiki Taka på Antonio Cassanos åsikter om Zlatan Ibrahimovic i Serie A. Italiensk fotbolls enfant terrible tror inte på Inter för svensken. ”Han skulle hamna i bråk med Conte efter en och en halv minut, nej, en minut, redan efter första presskonferensen skulle det bli bråk”, svarade Cassano med ett leende, när programledaren och Mauro Icardis fru Wanda Nara ställde frågan. Däremot tror Cassano att Napoli och Zlatan är som hand i handske. ”Om Napoli får Ibrahimovic skulle de bli favorit till scudetton. Ibra gör fortfarande skillnad. Han är ett seriöst proffs, han skulle passa Napoli, han är en fri själ som gillar att spela fotboll”. Frågan om en Ibra i Inter når också Milanoklubbens tidigare ägare Massimo Moratti. ”Kanske skulle jag ha gjort något galet”, säger han och välkomnar försiktigt tanken, men lägger snabbt till, ”Med det sagt måste man tänka på balansen, och spelarna som redan är i klubben måste behandlas med respekt”.

ANNONS

La Gazzetta dello Sport återger Cristiano Ronaldos spelglädje under Juventus nya tränare med ”CRSarri: Kolla så kul jag har”. Sedan lägger GdS till, ”Pikar Allegri: Nu skapar vi mer och tänker större”. I kväll väntar Lokomotiv Moskva för de svartvitrandiga turturduvorna Cristiano Ronaldo och Maurizio Sarri. Gazzettan fyller på förstasidan på med att Genoas president ”Prezioso kallar på Thiago Motta – En super-ex som ska rädda klubben”. Det officiella beskedet väntas i dag. Det blir 37-åringens första huvudtränarjobb. Han lansering av 2-7-2 nyligen skapar onekligen nyfikenhet.

Corriere dello Sport känner samma vibrationer som Gazzetta dello Sport. ”De älskar varandra redan”, är dagens huvudrubrik som kommer med bild på Cristiano Ronaldo och Maurizio Sarri.

Tuttosport skryter över ”Juventus guld”. Cristiano Ronaldo och Matthijs de Ligt blev i går båda nominerade till Ballon d’Or. Dessutom finns Szczesny med i kampen om nyinstiftade målvaktspriset Trophée Yachine. Om Turins andra lag glittrar det inte lika mycket. ”Gattusos skugga vilar över Mazzarri”. Om Torinos resultat inte vänder så är ett tränarskifte aktuellt.

ANNONS

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror vill gärna kvala in till dagens tabloidrubrik med filmflörten ”Mousset som röt”. Det är Sheffield Uniteds matchvinnare som skrämde norra Londons kanoner till tystnad (1-0 mot Arsenal). ”Vi förtjänade inte att förlora”, harklade sig Arsenals tränare Unai Emery efter matchen.

Daily Telegraph tar också filmen till hjälp, liksom Sheffield Uniteds smeknamn. Det ger ”Blade stunner”. Det finns fler fotbollsrubriker. ”Bevisat: Fotbollens koppling till demens” från studien som presenterades i går tar plats, men får också en uppföljning. Telegraph har ”Exklusivt: Hjärnexperter vill se förbud mot att nicka för fotbollsspelare under 18 år”.

The Times har en annan ifrågasatt tränare i norra London i fokus. ”Pochettino: Mitt jobb är i fara”. Argentinaren är filosofisk när han medger att framtiden i Tottenham är osäker. ”Om vi inte spelare bättre och får bättre resultat – vad händer då? Det är alltid samma sak i fotboll. Ja, du tänker samma som jag”, säger han.

ANNONS

The Sun har både Arsenals motgång och Pochettinos jobbtankar som dragplåster. Dessutom bjuder tidningen på ”Exklusivt: Crystal Palace ute efter Giroud i januari”, redo att tina upp fransmannen som ligger längst in i Frank Lampards frys.

Daily Mail bjuder på spelarbetyg från Sheffield United-Arsenal. Hemmabacken Enda Stevens får högst, 7,5 av 10. En kvintett Arsenalspelare får lägst, 5: Sokratis, David Luiz, Pépé, Saka och Aubameyang.

Sky Sports ställer Patrice Evra mot väggen. Han har spelat i klubbar som Man United, Juventus och massor med landskamper för Frankrike – så vem är den svåraste motståndare han mött? Det något överraskande svaret: James Milner. Se klipp nedan. I programmet bad också ex-Liverpoolspelaren Jamie Carragher om ursäkt för t-shirtsen Liverpoolspelare bar till stöd för Luis Suárez i rasismincidenten med Evra 2011. ”Det är inget snack om att vi gjorde ett jättestort misstag”, menar Carragher nu.

ANNONS

 

SPANIEN

.marca

El Mundo uppger att Barcelona betalat Atlético 15 miljoner euro extra för Antoine Griezmanns övergång. Den är för att mildra den infekterade situationen med fransmannens övergång i somras. Barça betalade utköpsklausulen på 120 milj euro, men Atlético men menade att klubben borde fått 200 milj euro. Enligt det nya avtalet har Barça också första tjing på fem Atléticospelare, bland dem Saúl Ñíguez, som bl a Man United uppgetts ute efter.

Marca har en uppmaning till Real Madrids spelare. ”Om ni älskar honom – vinn!”. Laget spelar mot Galatasaray för att hänga med i gruppspelet men också för att rädda sin tränare Zidane. Sergio Ramos citeras med dramatiska, ”Det här omklädningsrummet går i döden för honom”. Själv säger Zidane, ”Jag vill stanna här för alltid”. Atlético möter samtidigt Bayer Leverkusen, och Marca kallar gästernas unga stjärna Kai Havertz för ”Tysklands João Félix”.

ANNONS

Sport är förutsägbar. ”Guld-Barça” fångar de fem spelare som nominerats till Ballon d’Or: Ter Stegen, De Jong, Griezmann, Messi (herr) och Martens (dam). Tidningen understryker att Messi är favorit till priset.

Mundo Deportivo menar att ”Pochettino är ute efter Aleñá”, Barcelonas 21-årige mittfältare, i januarifönstret. Han ses som en ersättare till Christian Eriksen. Alexander Isak ska kanske hålla sig borta från MD:s baskiska upplaga. Där skriver man kärleksfullt om ”POWer Real”. Det är den offensiva trion Portu, Oyarzabal och Willian (José) som nu börjat sätta sig. Inget utrymme för något ”A” eller ”I”.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe har rådet ”Fortsätt vara heta” till PSG inför mötet med Club Brügge. En tredje seger i rad skulle befästa lagets dominans i gruppen. Tidningen påpekar också att ”Zidane är under press” och att ”aldrig tidigare har hans framtid i Real Madrid varit så osäker”. Spelarna står fortfarande helt bakom sin tränare, men inte en del i klubbledningen, menar L’Equipe.

ANNONS

Le Parisien menar liksom L’Equipe att Kylian Mbappé väntas spela från start för PSG mot Club Brügge i kväll. Däremot sa tränare Tomas Tuchel att han sannolikt inte orkar 90 minuter efter sin skada.

France Football kampanjande för Ballon d’Or-nomineringarna på herr- och damsidan byter plattform. Från sociala medier under måndagen till tidningen i dag. ”Jag satte mitt pris i sovrummet. Jag ville se det när jag gick och la mig och när jag vaknade”, berättar fjolårsvinnaren Luka Modric, inte ens nominerad i år. Bortanför sida efter sida efter sida om priserna, så dyker ett svenskt namn upp i en rubrik och i en Omgångens elva. Inför ”El Trafico” har France Football artikeln ”Vela skapar Ibracadabra” och Sky Sport Italia har tagit med Dejan Kulsevski i Omgångens leva för Serie A.

 

TYSKLAND

Sky Sport delar en tung skadedom till Niclas Süle med Bayern Münchens president Uli Hoeness som avsändare. ”Säsongen är över och EM kan läggas på hyllan – det är bara att glömma. Han får fokusera på nästa säsong”, menar Hoeness.

ANNONS

Bild är av något annorlunda uppfattning. Jo, korsbandsskadan är till och med värre än befarad, ytterligare skador hittades vid operationen. Men Süle själv har enligt tidningen satt upp EM till sommaren som mål för en comeback. Bild tar också pulsen på Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic efter Fortuna Düsseldorfs tränare kritik om att Bayern släppt in för många mål de två senaste åren (se under Bild i Headlines i går). Pulsen har gått upp, men inte nått alarmerande höjder. ”Jag känner Friedhelm Funkel som en mycket kollegial tränare som vanligtvis uppträder som uppför sig väl mot sina kollegor. Vi vet att vi behöver förbättra oss”, säger Salihamidzic försiktigt, men snärtar sedan till, ”Men man bör hålla rent framför egen dörr”. Bild uppger också att Ludwig Augustinsson var tillbaka på Werder Bremens träningsplan i måndags, två månader efter knäoperationen. Han fick även träna med boll. Prognosen om comeback innan årsskiftet ligger fast. ”Det är mycket möjligt. Han kan vara tillbaka i den kollektiva träningen om några veckor. Om allt går bra, så kan han göra comeback sedan”. Tidigare har svensken sagt att han siktar på att vara med på landslagssamlingen i november.

ANNONS

 

ÖVRIGT

.ovrigt

A Bola (Portugal) gör som så många andra tidningar i dag, skryter om sina Ballon d’Or-nominerade spelare. ”Guldtrio” står för Cristiano Ronaldo, João Félix och Bernardo Silva. Ändå befogat skryt när var tionde nominerad spelare är från den relativt lilla nationen med ungefär samma folkmängd som Sverige.

Tages-Anzeiger (Schweiz) avslutar där bloggen började: med Zlatan Ibrahimovic.  Klubbkompisen Rolf Feltscher i LA Galaxy pratar om svensken. ”Han säger vad han tycker direkt till folk. Zlatan kräver mycket och det kan vara komplicerat att hantera. Antingen tar man det med humor eller så låter man det vara”, säger backen, ”Zlatan är lite galen, mycket speciell. Han avskyr att förlora, han vill vinna varje träningsmatch. Om han förlorar blir han vansinnig”. Feltscher kommer bra överens med Zlatan även om det inte alltid varit friktionsfritt. ”Jag går bra ihop med honom, även om vi haft våra duster”.

ANNONS
Publicerad 2019-10-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto