Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spanien skakas av tränarrockad - ”Ett skämt”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött nedan.
Om svenskar i grönt nedan.

 

SPANIEN

spaMarca hör varningsklockor ringa. ”Spanien får inte bli en cirkus”, manar tidningen, sedan en förtvivlad Roberto Moreno fått lämna posten som förbundskapten då Luis Enrique är tillbaka efter sin sorg. Minnet av förbundskaptenssåpan i VM 2018 är färsk, och förbundsbasen Luis Rubiales anklagas efter gårdagskvällens besked nu för att ha ”skött det dåligt”. Minns också att Rubiales i dagarna nämnde Supercupen, som flyttats till Saudiarabien, som ”Jämlikhetens Supercup”. Marcas Con Perdón har en krönika med rubriken, ”Varför ändra på en vinnande formel?”. Luis Enriques comeback väntas bli officiell vid en presskonferens kl 12.30 i dag. Juan Carlos Unzué lär bli ny assisterande förbundskapten. Få bryr sig om gårdagens resultat (5-0 mot Rumänien). Den beskrivs i Marca som ”En uppvisning under ett jordskalv”.

Annons

El Confidencial understryker att Morena sedan tidigare gjort klart att han var beredd att lämna posten om Luis Enrique kom tillbaka, men att han vill bli informerad på förhand. Gårdagskvällens besked kom som ett dråpslag. Förre landslagsmålvakten Iker Casillas tycks ha upprörts av tillvägagångssättet. ”Vi är ett skämt till land…länge leve Spanien!”, skriver han på Twitter.

AS drar förstås också på Luis Enriques comeback och även på att Morena känner sig ”förrådd”. Det gör på ett annat vis Karim Benzema också. Persona non grata i franska landslaget, inte heller önskad i Algeriets landslag. Men som Real Madrid-spelare hyllas han. ”Efter att ha spelat med honom i tre-fyra månader, så tycker jag att han för närvarande är världens bästa anfallare”, säger lagkamraten Eden Hazard.

Mundo Deportivo kallar Luis Enrique-beskedet för en ”EM-bomb”. Stillsammare är tillvaron i San Sebastian. Där tränade Martin Ødegaard på egen hand, behandlad ”som om man handskades med en orkidé”, i hopp om att få honom spelklar till Real Sociedads match mot Real Madrid. Den norske stjärnan är fortfarande ett osäkert kort inför lördagens möte.

Annons

 

ENGLAND

eng.JPGDaily Mail stoppar undan landslagets partyhatt, kavlar upp ärmarna och kastar sig över de utsatta ligatränarna. ”Det handlar inte OM Pochettino lämnar, utan NÄR”, är domedagsbeskedet från norra London. Enligt tidningen har planer kring en exit för Tottenhamtränaren redan dragits upp, och Eddie Howe, Julian Nagelsmann och Carlo Ancelotti är möjliga ersättare.

The Times är inne på samma linje. ”Spurs spanar in ersättare till Pochettino”, är dagens största sportrubrik. Även här nämns RB Leipzig-tränaren Nagelsmann. Bakgrunden till att en skilsmässa närmar sig i Tottenham är en kombination av dåliga resultat och friktion mellan argentinaren och klubbledningen kring transfers.

Daily Telegraph påpekar att Pochettino och Tottenhams ordförande Daniel Levy hade ”krissamtal” förra veckan. Tidningen menar att ”Tottenham och Pochettino kan fortfarande besluta sig för att halta fram tillsammans till säsongens slut, men det förefaller allt mindre troligt”.

Annons

Daily Mirror spanar in en annan tränarposition i gungning. ”Exklusivt: West Ham har Benítez i sikte…om Pellegrini får gå”. Den tidigare Newcastletränaren basar för närvarande över Dalian Yifang i Kina. Tidningen hör också ljudet av en ”Broken Qatar”. EM-kvalet dansade England hem, toner börjar redan tas kring VM 2022 men förbundskapten Gareth Southgate vet inte om han sitter bakom strängarna då. ”Jag är realistisk kring hur snabbt det kan vända. Det kommer att hänga mycket på hur det går för oss i sommar (EM), konstaterar han.

Goal uppger att Manchester United vill göra klart med två spektakulära värvningar redan i januari: Jadon Sancho (Dortmund) och Erling Braut Håland (RB Salzburg). Båda spelarna har dykt upp åtskilliga gånger tidigare i silly-snacket kring klubben.

 

ITALIEN

ita.JPGLa Gazzetta dello Sport går i spinn över ett ”Omåttligt Italien”. Eller kanske omättligt. Efter en ”lavin” av mål i går (9-1 mot Armenien) fullbordade den glupska Medelhavsnationen EM-menyn på tio raka segrar och 36 gjorda mål. Spelarna njuter. Jorginho: ”Det finns lite Brasilien i Italien”. Bonucci: ”Ärligt talat så har jag aldrig trivts så pass bra i landslaget som jag gör nu”. Och förbundskapten får hisnande höga 9 av 10 i betyg av Gazzettan. Det råder en sådan landslagsyra att tidningen för en dag till och med tycks ha glömt bort Ibra.

Annons

Corriere dello Sport har inte gjort det. Här nämns att ”Staden väntar med spänning på Zlatan Ibrahimovic. Staden, det är Bologna och förhoppningen lika tydlig som rubriken, ”Ibra, den nye Baggio”. Något mer konkret erbjuds inte. Som redan skrivit i veckor, så påpekar CdS åter att ett preliminärt svar från Zlatan väntas senast den 10 december. Tidningen skriver vidare att Roberto Soriano är ett frågetecken för Bologna i helgen. I så fall tar Mattias Svanberg platsen. Och möter då Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo. Parma står på programmet. Corrieres förstasida är som Gazzettan, ett azurblått lyckorus. ”Magnifika”, ropar tidningen kärleksfullt efter landslagsgänget.

Ansa återknyter till ämnet Zlatan. Två tränarprofiler säger sitt. Cesare Prandelli: ”Jag kan se honom i Bologna, för att entusiasmera ett lag som behöver en stark topp. I Milan tror jag inte han skulle göra den skillnad som klubbledning och fans önskar. Förväntningarna är alltför höga”. Claudio Gentile är skeptisk till en combackande Zlatan. ”När man talar om en del återkomster är det inte fotbollen som är vinnare. Om en spelare på 38 år fortfarande kan kallas in som den som ska göra skillnad i den italienska ligan, då är jag bekymrad. Det betyder inte bara att det saknas backar utan också anfallare”.

Annons

Tuttosport har intervjuat vanhedrade fd Uefabasen Michel Platini. Eller Juventuslegendaren, som kanske snarare är första tanken i Turinkretsar. Platini har en uppmaning: ”Juve, skaffa Mbappé!”. Han lägger till att PSG-anfallen ”kommer att vara det närmaste decenniets stjärna”.

 

FRANKRIKE

4.pngL’Equipe har en ”Lönnhjälte” på förstasidan. Thierry Henry och hans presentation i kanadensiska MLS-klubben Montreal Impacts får allt ljus på sig. Trots sin katastrofala sejour i Monaco får Henry goda vitsord med sig på vägen av Monacos tidigare vicepresident Vadim Vasiljey, ”Jag tycker det är ett bra val. Han kommer att få mer tid och mindre press på sig att lansera sitt projekt”, säger han. Själv citerade Henry fredspristagaren och frihetskämpen Nelson Mandela. ”Jag arbetar efter denna filosofi: antingen vinner jag eller så lär jag mig”.

Annons

France Football följer Thiago Silva längs minnenas allé. Till sommaren 2012, när han kom till Paris från Milan, samtidigt med Zlatan Ibrahimovic. ”Jag hade knappt skrivit under kontraktet (med PSG) förrän han ringde mig, ’Thiago, är det säkert att du ska till PSG?’. Jag svarade, ’Ja, det är klart, jag har skrivit på’. Han sa, ’Det är inget skämt, va?! Om du inte ska dit skriver jag inte på. Och om du ljugit för mig så ska du få se, då ska jag ta hand om dig’”, berättar Thiago Silva och skrattar, ”Zlatan är en underbar kille som jag pratar med regelbundet. Jag har stor respekt och beundran för honom. Det är en uppriktig kille som säger saker som de är och som är till stor nytta i omklädningsrummet”. På annat håll hävdar France Football att Dortmund kan vända sig till José Mourinho. Tidningen påpekar att Mourinho pluggar tyska, att den tyska klubbens vd Hans-Joachim Watzke står portugisen nära samt att Dortmund har medel och förutsättningarna att locka JoMo.

Annons

RMC Sport uppger att PSG ännu inte gett Neymar något nytt kontraktsförslag, och hänvisar till sina källor. Därmed tillbakavisar radiokanalen spanska uppgifter som gjort gällande att brasilianare vägrat förlänga med klubben. Förhandlingar väntas i stället i början av nästa år. Neymars nuvarande kontrakt sträcker sig till 2022.

 

TYSKLAND

Bild hör förbundskapten Jochim Löw tona ner förväntningarna inför EM, och ringa in sex andra favoriter i stället. ”Länder som England, Frankrike, Spanien, Italien, Belgien och Nederländerna är före oss. De har redan haft sina förändringar. Därför ser jag inte oss som någon EM-favorit”, säger Löw.

Sport1 lyfter oron för det minskade publikintresset kring landslaget. Kvällens EM-kvalmatch match mot Nordirland blir inte heller slutsåld. Ungefär 40 000 av 50 000 biljetter är sålda. För höga priser på många av biljetterna anses vara ett skäl. Bistrare klimat mellan supportergrupper och förbund har också påverkat.

Annons

Allgemeine Zeitung berättar att en ny tränare väntar på Robin Quaison när han återvänder till Mainz. Tidigare Kölntränaren Achim Beierlorzer hade resväskorna packade för en semesterresa på onsdag, men ställde ner dem igen när Mainz ringde. 51-åringen har skrivit kontrakt till 2022.

 

ÖVRIGT

Skärmavbild 2019-11-19 kl. 04.42.38.pngTV2 (Norge) pressar förbundskapten Lars Lagerbäck om en fortsättning med Norge även efter ett eventuellt EM. Men den 71-årige svensken håller hårdnackat korten vid sitt bröst. ”Fortfarande vet jag inte”, säger Lagerbäck. Diskussioner med förbundet väntar. Sedan beslut. ”VM är två och ett halvt år bort, och det är en ganska lång period i min ålder i alla fall”, säger han.

SDNA (Grekland) uppger att Panathinaikos tagit första stegen för att förlänga kontraktet med Mattias Johansson. 27-åringens nuvarande går ut till sommaren.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) blir tabloiden som plötsligt klär sig i fina orden. ”Eminent”, strålar tidningen med på nyhetsettan, efter Danmarks säkrade EM-plats (1-1 mot Irland).

TNT (Argentina) uppmärksammar att ”Cavani bjöd in Messi på att slåss och han höll inte tyst”. De båda tupparna separerades av lagkamrater i det mustiga mötet mellan Argentina och Uruguay som slutade 2-2. Messi fick sista ordet med ett straffmål på tilläggstid. Olé gör samtidigt specialnummer inför Cope Libertadores-finalen på lördag, River Plate mot Flamengo. Bar, tatuerad hud till rubriken ”Piel de galima”, en ordvits på ”gåshud” (”piel de gallina”) och spelorten Lima.

Publicerad 2019-11-19 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto