Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rapinoe till Messi och Zlatan: ”Hjälp oss!”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

FRANKRIKE

.frankrike

France Football suger vidare på gårdagskvällens galakaramell. Efter utdelningen av tidningens Ballon d’Or pris kommer intervjuerna. ”Leo Messix” finns på en av fyra olika förstasidor. Citatrubriken till intervjun: ”När Cristiano Ronaldo kvitterade gjorde det lite ont”. Men nu leder Messi 6-5 i Ballon d’Or. Fast portugisens namn försvinner inte ur frågestunden. Det har ibland diskuterats om Messi skulle klara sig lika bra utanför Barcelona. France Football: ”Cristiano Ronaldo uppmanade dig nyligen att lämna din komfortzon…”. Messi: ”Jag vet inte varför han sa så. Det får ni fråga honom”. FF: ”Men du har aldrig haft lust till en ny utmaning i en annan kontext?”. Messi: ”Nej, aldrig. Min bestående utmaning är att göra mitt bästa i Barça”. Damvinnaren Megan Rapinoe har en annan typ av utmaning till honom. ”Jag utmanar Cristiano, Leo och Zlatan att uttrycka sig: Hjälp oss!”. Det är en citatrubrik i France Football. Den sammanfattar ett utdrag ur en dialog om kampen mot homofobi och rasism, som Rapinoe engagerar sig i. France Football: Får du inte lust att skrika: ’Kom igen, Cristiano (Ronaldo), Leo (Messi), Zlatan (Ibrahimovic), hjälp mig’”. Rapinoe: ”Verkligen. Dessa stjärnor engagerar sig inte för något! (Raheem) Sterling och (Kalidou) Koulibaly, de pratar i alla fall, för de har utsatts för rasism, men vem mer? Jag utmanar dem att uttrycka sig”. France Football lyfter att de nämnda spelarna kommer från enkla förhållanden. Rapinoe: ”Det gör deras tystnad än mer oförståelig! Jag blir ibland både ledsen och arg. Jag tror de tänker, ’Jag har tagit mig därifrån, jag vill inte göra livet svårt’. Herregud, svårt hur då? De har vänner, systrar, kompisar som är svarta eller gay, de måste veta att många människor lider av diskrimineringen. Så länge de inte blir lika förbannade av apläten som Sterling och Koulibaly, så kommer inget att förändras, och de kommer att vara en del av problemet”. Amerikanskan säger senare, ”Tänk er genomslaget om Cristiano Ronaldo sa, ’Det måste investeras mer pengar i damfotboll’”. FF: ”Och om Messi skulle lämna planen på grund av apläten?”. Rapinoe: ”Det vore enormt! Domaren skulle inte våga ge honom rött kort, inte till honom, världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. Jag orkar inte med det längre när andra spelarna bara tröstar, och det är allt. Herregud”.

Annons

L’Equipe har mer Messi. ”Den unike”, som tidningen kallar honom med sina sex Ballon d’Or. ”Man får aldrig beklaga att den bäste spelaren i världen utses till den bäste spelaren i världen”, inleder Vincent Duluc sin krönika om argentinaren. L’Equipe uppger vidare att Manchester City och RB-klubbarna Leipzig och Salzburg varit i kontakt med PSG-spelaren Tanguy Kouassis agent. Den 17-årige mittbacken har vid fem tillfällen suttit på a-lagsbänken, men är osäker på framtiden.

RMC Sport har två egna uppgifter om unga spelare. PSG är fortsatt intresserad av italienska stjärnskottet Sandro Tonali. Inget bud har lagts, men det kan dimpa ner ett i Brescias faxmaskin redan i januari. RMC skriver även att Juventus och Barcelona jagar Metz-talangen Lenny Lacroix. Båda klubbarna har gett den franska U17-landslagsspelaren ett kontraktsförslag.

Annons

ENGLAND

.england

Daily Telegraph botaniserar också i transferfloran. Den hittar nordiska arter. I går uppgav tidningen att Zlatan Ibrahimovic är överens med Milan. I dag är det en dansk upptäckt. ”Eriksen: Sorry, José, jag vill fortfarande bort”. Mittfältaren har inte ändra åsikt efter den nye tränarens ankomst. Båda uppgifterna är från en tidigare The Sun-journalist, mind you. Och så var det Messi. Den lille argentinaren finner man överallt på den europeiska kontinenten med sina sex glänsande Ballon d’Or.

The Sun ger Manchester Uniteds tränare ett nytt namn, ”Ole Goner Solskjaer”. Tidningen påstår att norrmannen meddelat spelare att om det blir förlust mot Tottenham och Man City då får han säga ”farvel” till Old Trafford.

The Times väljer i stället någon som är beredd att säga ”buenas dias” med ett leende. ”Pochettino: Jag är öppen för förslag”, är dagens största rubrik. ”I min ålder behöver man inte mycket tid att återhämta sig. Det finns många klubbar och intressanta projekt att ta sig an”, säger 57-åringen, som är tydlig med att det fortsatt är Europa som gäller.

Annons

Daily Mirror har också ett Europaperspektiv men helt annat, ”Världsexklusivt med Uefa-president Ceferin: Vi måste bli bättre på antirasism…och det kommer vi att bli”. Annars är det även här tränare som är i fokus. Evening Standard påstod i går att Fredrik Ljungberg, a.k.a. Skallige Freud (se Headlines i går, under Guardian), har goda möjligheter att bli kvar i Arsenal säsongen ut. Mirror utmanar inte direkt den idéen men understryker, ”Exklusivt: Arsenalledningen vill ha Mikel Arteta. Det är den främsta långsiktiga planen. Samtidigt påstår Mirror att Arsenal är redo att granska hela tolv tränarnamn. ”Freddie” kan bli kvar ett tag.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport speglar Messis triumf med kontrovers, ”Sex gyllene Messi men ilska i Juventus”. För i Cristiano Ronaldos läger sjungs bara hans lovsång. Jorge Mendes, agent: ”Ronaldo är bäst genom tiderna och det vet ni”. Fabio Paratici, sportdirektör Juve: ”Vi har alltid sagt att Cristiano Ronaldo förtjänar att vinna Ballon d’Or”. Miralem Pjanic, lagkamrat: ”Han har varit bäst i världen de senaste åren”. Giorgio Chiellini, lagkamrat: ”Han blev verkligen rånad på Ballon d’Or förra året, då Real Madrid bestämde att inte låta honom vinna. Det var tydligt. I år har det varit jämnare”. Själv satt Cristiano Ronaldo länge i en bil utanför en Serie A-gala i Milano. Han gled in sent på den, närmare kl 23, via en separat ingång bara för att gå upp på scen, säga några ord och hämta priser, skriver GdS. Vad säger då tidningen efter Telegraphs plötsliga insyn i beslutsprocessen hos Zlatan Ibrahimovic. Niente. Här finns inget nytt att rapportera kring Milan. Här finns annat svenskt dock. Ett halvdant betyg till Sampdorias Albin Ekdal (3-4 mot Cagliari), 6 av 10. Men här finns också ännu en artikel om Inters parallella spår, Arturo Vidal och Dejan Kulusevski. Enligt tidningen påskyndas Inters jakt på svensken av Stefano Sensis skada. Klubben funderar nu på att ta in Kulusevski redan i januari och inte låna tillbaka till Parma. Och, som tidningen redan får med på förstasidan, ”Parma öppnar för Kulusevski”. Det står i liten stil nedanför dagens allra största rubrik ”LautarONE”, om ”fenomenet” Lautaro Martínez. Som är nummer ett bland unga spelare.

Annons

Corriere dello Sport har till skillnad från GdS med Telegraphs uppgifter om Zlatan, till och med på förstasidan. Men tidningen är skeptisk till dem och uppger att det fortfarande är ett öppe race mellan Milan och Bologna. Förstasidan största rubrik är annars ”CRis”. Messi plockar hem Ballon d’Or igen medan Crsitiano Ronaldo får nöja sig med Serie A-priser och har det trögt i Juventus. ”Han gör få mål, är frånvarande i spelet, och den fasta platsen i Juve är för närvarande ett fängelse för honom och för Sarri”, skriver CdS.

Tuttosport försöker kontra Ballon d’Ormed bild på Cristiano Ronaldo och Miralem Pjanic från Serie A-galan till ”Juve d’Oro”. Går väl sådär. Tidningen skriver ”Inter-Lautaro 111 miljoner euro – farlig klausul”. Tuttosport påpekar att Inter vill låna Vidal från Barcelona men får se upp med Barça som vill köpa klubbens anfallsstjärna, ”som Messi valt till Suárez arvtagare”.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Marca ger anledning att tänka på allt tandagnissel som borde uppstå i Casa Cristiano Ronaldo om han ser tidningarna från staden där han så länge kämpade mot Messi. Marca pryder dagens förstasida med Messi gånger sex. ”Historisk”, är beskrivningen av den sexfaldige Ballon d’Or-vinnaren. Men där finns också ett litet hörn åt en Real Madrid-spelare. En impopulär sådan. ”Wales förbjuder Bale att spela golf under EM”, är därför den skadeglada rubriken efter den uppmärksammade flaggaffären nyligen. Förbundskapten Ryan Giggs kommer inte tillåta spelarna att riskera skador på golfbanan.

AS har samma huvudteman på förstasidan. Det är Ballon d’Or i stor stil med ”M6SSI”och det är ett hörn åt ”Wales tillåter inte Bale att ägna sig åt golf”.

Sport tar sig an budskapet om Messis senaste Ballon d’Or som vore tidningen medlemmar av en religiös sekt. Vilket i och för sig är ett sätt att se på Sport. Hur som helst, dagens predikan är ”Fotbollen har bara en gud”. Och där står han, Lionel Messi, framför sina sex utmärkelser. Guden får avbildas. Han kommer till och med som poster med dagens tidning. Sport-krönikören Lluís Mascaró påpekar också att ”Messi avbryter den orättvisa jämförelsen med Cristiano Ronaldo”. De kan inte jämföras, menar Mascaró. Summa summarum, ”du skall inga andra gudar hava jämte Messi”.

Annons

Mundo Deportivo gör som AS och väver in utmärkelsen i namnet, ”Messix”. För övrigt samma rubrik som i France Football.

Cadena SER uppger att Fabián Ruiz är Real Madrids främsta mål för närvarande. En källa nära den 23-årige Napolimittfältaren uppger för radiokanalen att ”Real Madrid är mycket seriöst” i sitt intresse. Fabián Ruiz nuvarande kontrakt löper till 2023, Napoli vill förlänga men det vill inte spanjoren, menar SER.

 

TYSKLAND

Bild hävdar att Dortmund intensifierar jakten på Erling Braut Håland. Klubben har följt RB Salzburgs 19-åriga anfallare i månader, och Bild påpekar dessutom att Dortmunds sportchef Michael Zorc har utmärkta relationer till Hålands agent Mino Raiola. Enligt tidningen lockas norrmannen av Premier League men ser chansen till mer speltid i Bundesliga. ”Bara” 30 miljoner euro uppges Dortmund beredd att lägga. Enligt Sport Bild har Håland en utköpsklausul i sitt kontrakt. Galan i går har inte gått tidningen förbi. Inte heller att bara Robert Lewandowski fanns representerad på herrlistan från den tyska ligan. ”För Bundesliga är det sura citroner i stället för Ballon d’Or”, är rubriken på Alfred Draxlers krönika.

Annons

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har med två svenskar i Omgångens lag. Karl-Johan Johnsson (FCK) i målet och utlånade MFF:aren Anel Ahmedhodzic (Hobro) som mittback.

Viasat (Norge) har en av sina mest kända profiler i ex-landslagsspelaren Jan Åge Fjörtoft. Han uppger på Twitter att Liverpool är favorit till Jadon Sancho, och hänvisar till ”en mycket bra källa i Tyskland”. Sancho uppges redan vilja lämna Dortmund i januari.

Publicerad 2019-12-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto