Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Citys ilska mot Arsenal: ”Respektlöst”

Headlines Blogg 2019-12-19 08:00

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

ENGLAND

1Daily Star deltar i ett ”Poolparty” i öknen. Liverpool är finalklart i klubblags-VM i Qatar (2-1 mot Monterrey). Firmino avgjorde. ”FIRMafest”. Men alla var inte i feststämning. ”Kanske Liverpools tröja är mer värd och det var därför han inte blev utvisad”, säger Monterreys tränare Antonio Mohamed surt, sedan Joe Gomez undsluppit ett rött kort i matchen. Jürgen Klopp var irriterad på Mohameds uppträdande i samband med incidenten, men full av kärlek efter matchen, särskilt till sin målvakt. ”All you need is Alisson Becker, Alisson Becker”, nynnade Liverpooltränaren till Queens ”Radio Gaga” (se nedan).

ANNONS

Daily Mirror plockar fram ”exklusiv”-stämpeln och trycker dit den vid ”Carlo Ancelotti klar att presenteras som Evertons tränare med avtal på 11,5 miljoner pund om året”. Avtalet gäller till juni 2023, och väntas bli officiellt presenterat ”inom 24 timmar”.

The Sun ger liksom Mirror störst uppmärksamhet åt ett annat förväntat tränarskifte. Ett som väcker irritation. ”Taking the Mik”, syftar på att City ”rasar” över Arsenals sätt att ordna med Mikel Artetas övergång till tränarposten i Londonklubben. ”Det är förvånande att höra att Arsenal planerar att presentera vår tränare som sin huvudtränare på fredag. Klubben har inte tagit någon kontakt för att ytterligare diskutera frågan”, säger en källa i City, vars ord citeras i en lång rad engelska medier, bland annat BBC. Förutsatt att Arteta installeras innan helgen så slutar Fredrik Ljungbergs sejour som huvudtränare med bara en seger på fem matcher (1-2-2).

ANNONS

Daily Mail har också starka ord från en Citykälla om Arsenals agerande, ”kaotiskt” och ”respektlöst” nämns. Som plåster på såren för Arteta planerar Arsenal att betala cirka två miljoner pund, uppger Mail.

The Times har Firmino, har Arteta – och så har tidningen ett stundande Manchesterderby på sportettan. Efter gårdagens seger för City (3-1 mot Oxford United) och United (3-0 mot Colchester United) ställs de båda lagen mot varandra i ligacupsemifinal. I den andra spelar Leicester-Aston Villa.

The Guardian har ännu fler fotbollspuffar på sin sportetta, men bortanför den också Årets Genombrotts-XI:a i europeisk fotboll. Där finns en svensk, Dejan Kulusevski. ”Utan tvekan den stora genombrottsstjärnan i italiensk fotboll”, skriver Guardian, ”Bara Kevin De Bruyne har skapat fler chanser från öppet spel än han i Europas fem största ligor”. Laget i sin helhet: Larsonneur (Brest) – Centonze (Metz), Tomori (Chelsea), Soyuncu (Leicester), Davies (Bayern München) – Camavinga (Rennes), Castrovilli (Fiorentina), McTominay (Man United) – Kulusevski (Parma), Chouiar (Dijon), Osimhen (Lille).

ANNONS

Evening Standard ser dörren öppnas på vid gavel för Christian Eriksen från Tottenham Hotspur Stadium. ”Vi är ärligt talat inte rädda för att sälja till våra rivaler”, säger klubbordförande Daniel Levy. I England sägs framför allt Manchester United vara intresserat.

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Arsenals beslut att anställa Mikel Arteta är en rejäl chansning”

 

ITALIEN

2.pngLa Gazzetta dello Sport lyfter fram sin Gazzetta Sports Award, där ”Sinisa var stjärnan bland stjärnor”. Leukemidrabbade Mihajlovic var på plats. ”Jag ser ljuset”, sa han. Fotbollen tilldelades tre stora priser vid galan, Årets idrottsman: Mancini, Årets tränare: Mancini samt Sports Week-priset: Damlandslaget. Men det fanns de som lyfte ännu högre mot stjärnhimlen i går kväll. ”Flyg, CR7, flyg”. Rubriken följde Juventusstjärnan på en magisk luftfärd som slutade med en segernick (2-1 mot Sampdoria). Panna och boll möttes på 2,56 meter, noterar tidningen, som sedan jämför hans position i luften med Marc Chagalls målning ”La Promenade”. Ändå har Cristiano Ronaldo svävat högre än så. Ett nickmål mot Wales i EM 2016 mätte 2,61 m. Cristiano Ronaldo var hur som helst belåten. ”CR7 Air Jordan”, var den egna jämförelsen han gjorde på Twitter (se nedan). Och Daily Mail klockade in hänget till en och en halv sekund. GdS letar nya sätta att skapa Zlatan Ibrahimovic-rubriker. I dag är det ”Rebic till Eintracht ’betalar’ Zlatan”. Det följs av ”Kroaten kan återvända i januari och spara in nästan tre miljoner euro att återinvestera i svensken”.

ANNONS

Tutto Bologna Web har mer svenskkoll. Enligt sajten, som finns under Gazzettans paraply, var scouter från PL-lagen Burnley och Brighton på plats för att spana in Mattias Svanberg och Riccardo Orsolini när Bologna slog Atalanta i söndags.

SportItalia har ett alternativ till Zlatan i Milan. Ett betydligt yngre alternativ. Merctoprofilen Alfredo Pedulla uppger att Milan erbjudit 19-årige Erling Braut Håland ett femårskontrakt värt fem miljoner euro om året. Även Nice ska ha formulerat ett erbjudande. Bland andra intressenter märks välbekanta namn som Manchester United, Juventus, RB Leipzig och Dortmund, men även Chelsea.

Corriere dello Sport för tankarna tillbaka till Cristiano Ronaldo. För tankarna till en italiensk slagdänga. ”Volare oh, oh” kommer med bild på den flygande portugisen. Liksom GdS tycks CdS ta uppgifterna om Everton och Zlatan med en nypa salt. CdS nämner dem åtminstone, men som ”uppgifter utan gensvar som i alla fall kittlar fansen”. Tidningen hade i går en annan stor rubrik som gick under radar. ”Simeone i Svens kölvatten”. Simone Inzaghi har nu åtta raka vinster med sitt Lazio. Rekordet har en ständigt återkommande referenspunkt i modern Laziohistoria, Sven-Göran Eriksson, med nio (säsongen 1998/1999).

ANNONS

Tuttosport konstaterar att ”Utomjordingen får Juve att flyga”. Tidningen mäter inte bara upp de 2,56 m Cristiano Ronaldo nådde till, utan också att han var 71 cm ovan marken. Tuttosport slår sedan på större trumma om Zlatan än de andra sporttidningarna, ”Se upp Milan, Everton vill ha Ibra” tar sig på förstasidan med bild.

 

SPANIEN

3.JPGMarca grämer sig över att ”Real fick inte lön för mödan” (0-0 mot Barcelona). ”När man spelar så här på denna arenan…vi förtjänade lite mer”, fyller Reals tränare Zinedine Zidane i, men var annars var nöjd med insatsen. Matchens högsta spelarbetyg delar Marca ut till Piqué (Barça) och Casemiro (Real), båda tre stjärnor av tre möjliga. Efter matchen var det stökigt utanför Camp Nou. I sammandrabbningar mellan demonstranter för katalansk självständighet och lokal polis skadades minst 115 människor, varav 53 poliser, uppger Marcas pappersupplaga. Det rör sig om lindriga skador förutom för två poliser som fått allvarligare skador, enligt nyhetsbyrån EFE. Minst nio personer ska ha gripits.

ANNONS

AS beskriver Real Madrids insats som en ”Vit tsunami” med tillägget ”Utan mål och utan VAR”. AS påpekar att domare ”Hernández missade två klara straffar på Varane”.

Cadena Ser hade med ex-domaren Iturralde González som i alla fall höll med om den ena situationen, när Lenglet träffade Varane. ”Den (straffen) är solklar. Det är ett stort misstag”, menar González.

Sport tycker det var ”Mycket väsen för lite klassiker”. Tidningen menar att ”varken Barça eller Real Madrid nådde upp till förväntningarna”. Krönikören Lluís Mascaró noterar att det var på dagen tio år sedan ”Peps Team” vann klubblags-VM och sin sjätte titel för säsongen. ”Om Peps Team hade kunna resa sig och se detta lag hade det dött av skam”, skriver Mascaró, och menar att det enda som återstår är Messi.

Mundo Deportivo suckar över El Clásico som en ”Inställd fajt” och konstaterar att det var den första mållösa matchen mellan lagen på 17 år.

ANNONS

Diario Vasco menar att Alexander Isak lär finnas i Real Sociedads startelva även denna vecka. Antingen i cupmatchen mot Becerril i kväll eller i ligamatchen mot Osasuna på söndag.

 

FRANKRIKE

4.JPGL’Equipe vet att det inte varit mycket att jubla över i Lyon på senare tid. Tunga förluster och dubbla korsbandsskador. Därför var gårdagens cupseger välkommen (4-1 mot Toulouse) och ”Kom med ett leende”. Lyon funderar också på flera nyförvärv, poängterar L’Equipe, Steven Nzonzi (Roma), Thomas Lemar (Atlético) och Kevin Gameiro (Valencia) är de tre hetaste. Jack Lahne gjorde inget mål i sitt andra framträdande för Amiens, men den unge svensken fick en halvtimme och fick uppleva laget säkra cupavancemang på tilläggstid (3-2 mot Rennes).

Le Parisien njuter av ”Fyra i rad” för PSG, som i går följde upp sviten med en bortaseger i cupen (4-1 mot Le Mans). PSG fick till och med lite stöd från speakern på arenan efter matchen. ”Ju längre ni går i Champions League desto stoltare kommer vi att vara över att ha haft er här”, sa han. Ett annat citat bildar rubrik för en intervju med damlagets danska stjärna Nadia Nadim, ”Jag drömmer om att arbeta för Läkare i Världen.

ANNONS

 

TYSKLAND

5.pngKicker synar framför allt ”Kohfeldt och krisen” i Bremen, men låter inte heller ett hattrick gå obemärkt förbi. Robin Quaison är med i Omgångens lag efter veckan matcher. Inte nog med det den svenske Mainzanfallaren är också Omgångens spelare (se också nedan). Kicker berättar att Quaison inte stolt visade upp matchbollen, som han traditionsenligt fick behålla efter sitt hattrick, utan bar den dold under tröja och jacka i Bremens stadionkatakomber. Quaison om sitt allra första hattrick: ”Det var inte så svårt. Det var faktiskt ganska enkelt. Jag fick perfekta passningar”, säger han. Från transferfronten skriver Kicker att Bayern München kan tränga undan RB Leipzig och sno åt sig Benjamin Henrichs från Monaco. Leipzig har inte kommit överens med den franska klubben, som vill ha 25-30 milj euro för den 22-årige backen.

ANNONS

Bild har mer Bayern. Tidningen följer upp uppgifterna om Leroy Sanés önskan att flytta från Man City till Bayern redan i vinter. Bayern var inriktad på en övergång i sommar men är nu beredd att tillgodose 23-åringen önskan. Prislappen kan hamna under 100 miljoner euro. Philippe Coutinho har redan Bayerns tröja på sig men inte den äkta varan. The Sun var först ut med uppgiften att Bayern redan lagt sin beställning på tröjor när brassen blev klar. Det finns ingen i hans lilla storlek (172 cm). Han har därför fått spela i den enklare tröjversion som säljs i klubbshopen – i barnstorlek 176, upplyser Bild.

Sky Sport sätter strålkastarljuset på en annan Bayernspelare. 18-årige Joshua Zirkzee hoppade in och nätade på tilläggstid vid ställningen 1-1 (3-1 mot Freiburg). Tränare Hansi Flick är minsann inte sugen på en hajp kring Zirkzee. ”Han är en anfallare som gör mycket bra ifrån sig på träningarna. Precis som andra. Om man kan träna med sådan världsklasspelare så finns möjligheter att utvecklas, och det är trevligt att se. De gör det bra, men det är en lång väg kvar för alla ungdomsspelarna där”, säger Flick.

ANNONS

Ruhr 24 uppger att Schalke håller ett öga på Sebastian Andersson. Ett försök att värva den 28-årige svensken från Union Berlin kan ske redan i vinter. Anfallaren har ett utgående kontrakt med Union. Det har tidigare ryktats om flera andra klubbar.

Hamburger Morgenpost gör rubrik på att Sebastian Ohlsson sätter sin tilltro till lyckoamulett”. Det är hans pappa. St Pauli har gått knackigt på sistone men pappa Kotte var på plats senast. Då blev det seger igen. ”Vi har vunnit alla tre hemmamatcher han sett. Han har tidigare sagt att han skulle komma till Hamburg så att det skulle bli en ny seger”, säger Ohlsson. Ny hemmamatch mot Armini Bielefeld på lördag. Då får Ohlsson hoppas andra familjemedlemmar har samma effekt. ”Mina två bröder Linus och Samuel kommer till arenan”, säger han.

SportBuzzer gör också ett nyhetssvep i 2. Bundesliga. Alexander Jeremejeff missar Dynamo Dresdens sista match för höstsäsongen, mot Nürnberg i morgon. ”Hans fotledsproblem har blivit allt svårare, och vi är oroliga att det ska bli ännu värre”, säger nya tränaren Markus Kauczinski.

ANNONS

Läs även Keven Baders Tysklandsblogg, ”Rekordövergång väntar”

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto