Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho bröt mot coronaregler – ”The Stupid One”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror bygger sportettan på en domedagsprofetia från förbundet om fotbollen inte lyckas hålla sams i kristider, men här finns också ett nytt smeknamn på José Mourinho: ”The Stupid One”. Orsaken är bilder på Tottenhamtränaren som dirigerar Tanguy Ndombele och andra spelare utomhus, medan ett klipp visar Davinson Sanchez och Ryan Sessegnon som springer tillsammans. Ett brott mot de rådande coronareglerna i England. Mourinho ska ha fått en reprimand av klubben.

Daily Telegraph bidrar med ytterligare rubriker om Tottenham som får läsare att skaka på huvudet. Den här gången om klubbens ordförande. ”Exklusivt: Daniel Levy överväger att använda Tottenhams planskötare på sina ägor”. Tottenham uppger att Levy själv kommer att betala för dem. Klubben har väckt ilska och irritation bland anställda och fans efter att som en av få PL-klubbar korttidspermitterat en del av personalen. Dessa senaste rubriker lär inte dämpa de känslorna

Annons

The Athletic uppger att Liverpool misstänker att en rivaliserande klubb läckte informationen om korttidspermitteringar innan klubben själv hunnit berätta nyheten för sina anställda. PL:s toppklubbar har haft konfidentiella diskussioner om hur coronakrisen skulle hanteras. Liverpools klubbledning uppges också ha varit ”chockad” över den negativa responsen och gjorde en u-sväng för att begränsa skadan.

The Guardian, stoltserar liksom Daily Telegraph, med en exklusiv intervju med Sadio Mané. Anledningen är en dokumentär om Liverpoolanfallaren. Liksom Didier Drogba i Elfenbenskusten, så har Liverpoolanfallaren varit delaktig i att starta ett sjukhus i sitt hemland Senegal. ”Jag vill att mitt sjukhus ska ge folket hopp”, är dagens citatrubrik.

Daily Mail använder i stället ett uttalande ur dokumentären från Jürgen Klopp. Det är från deras första möte när Klopp var tränare i Dortmund. ”Han såg ut som en aspirerande rappare. Jag tänkte, ’jag har inte tid med detta’”, säger Klopp. Tidningens sportetta är däremot vikt åt löner. Och inte sänka löner. ”Avslöjar: Leeds höjer löner”. Eller snarare, de kommer att få en bonus för att de accepterat att skjuta upp delar av sin lön.

Annons

 

ITALIEN

italienSportitalia har (här via Football-Italia) ett anmärkningsvärt påstående från Udineses sportchef Pierpaolo Marino, vars klubb tillsammans med Watford ägs av Pozzo-familjen. Uttalande är om Premier League. ”Det belgiska förbundet har redan avslutat ligan trots hotet om sanktioner från Uefa. I England håller Premier League på att förbereda ett liknande uttalande, för situationen håller på att bli mycket, mycket allvarlig. Jag bara hoppas vi kan njuta av fotbollen igen efter coronaviruset”, sa Marino till tv-kanalen sent på onsdag kväll.

La Gazzetta dello Sport ser en ”Liga fas 2”. Tidningen blickar mot träning från den 4 maj, utländska spelare som återvänder till Italien (Zlatan Ibrahimovic, Dejan Kulusevski, Robin Olsen och Sebastian Eriksson bland dem) och framför allt – matcher. Ett hopp har väckts om en återstart den 31 maj.

Annons

Corriere dello Sport ser också ljus i framtiden med ”Klartecken” efter nya direktiv från Fifa, vilka spanska radiokanalen Cadena SER var först ut med natten till tisdag. Men vapenskrammel hörs fortfarande. ”Om Serie B inte slutförs ska vi till Serie A, annars stämmer vi”, säger Frosinones president Stirpe.

La Repubblica ger ”Alla vägar bär till Rom” en ny innebörd. Tidningen uppger att alla kvarvarande Serie A-matcher kan spelas klart i eller utanför huvustaden. Ett led i att minska resande och kontakt med folk utanför fotbollen. Det är än så länge bara en idé. Och den är snarlik den idé som dök upp i England om att spela resterande Premie League-matcher i Midlands (mellersta England) och i eller kring London.

Tuttosport använder #noirestiamoallajuve (”vi stannar i Juve”), en variant på coronatidernas #noirestiamoacasa (”vi stannar inne”). De som stannar i Juve är Cristiano Ronaldo och Matthijs de Ligt. ”Bekräftat till 100 procent”, menar Tuttosport, och rycker dit sin ”exklusiv”-stämpel. Även Bentancur och Demiral stannar. Däremot lyssnar Juve på eventuella bud på Pjanic, Rugani och De Sciglio.

Annons

 

SPANIEN

spanienDiario AS sätter den osäkra spelarmarknaden i fokus på förstasidan. Där finns också Cadena SER:s uppgifter om att Real Madrid lagt två förslag på bordet till spelarna. En lönesänkning på 12 procent om det blir fortsatt spel av säsongen och 20 procent om det inte blir av. Samtidigt uttalar sig Toni Kroos negativt om lönesänkningar. ”Att skära i löner är som en donation utan mening – eller till klubben”, säger Real Madrid-mittfältaren, ”Jag är för full löneutbetalning och sedan får var och en göra kloka saker med den”.

Sport ger hela sin förstasida åt denna gobit från ärkerivalen. ”Myteri på skutan”, beskrivs Kroos ställningstagande mot Real Madrid. Och enligt Sport står ”delar av omklädningsrummet” på Kroos sida. Men det är inte bara i Real Madrid det är turbulent. Barcelonas president Josep Maria Bartomeu svarar för en maktdemonstration genom att kräva vicepresidenten Emili Rousauds avgång. Orsaken är att han ser honom som illojal. Även andra styrelseledamöter går samma öde till mötes.

Annons

Mundo Deportivo har också Bartolomeus drastiska drag på förstasidan. Men störst rubrik är ”Luis Suárez ger inte upp”. Barcelonas uruguayanske anfallare hoppas på ett lyckligt slut på säsongen. ”Efter viruset så skulle det vara glädjefyllt att vinna Champions League och ligan”, säger han.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe tycker PSG kan ”Klamra sig fast vid drömmarna”. Och tidningen gör det åt klubben. Den här veckan skulle kvartsfinalretur i CL spelats. L’Equipe spelar i stället upp kvartsfinalen mot Barcelona 1995, då PSG med Rai och Weah i spetsen, tog sig vidare. Vidare tar tidningen upp turkiska uppgifter om intresse från Fenerbahçe för Laurent Blanc. Inga kontakter är tagna, rapporterar tidningen. Blanc letar fortfarande rätt tränarjobb efter att ha fått kicken från PSG för snart fyra år sedan.

Le Parisien följer upp Corriere dello Sports uppgifter i går om att PSG beslutat sig för att utlösa utköpsklausulen på 70 miljoner euro för inlånade Mauro Icardi. Det stämmer inte, menar Le Parisien. Ingen kontakt är tagen med Inter om detta. Däremot stämmer det att PSG är positiv till att behålla Icardi, skriver tidningen, och hänvisar till sina källor.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandSportBild har budskap från Dortmunds Marco Reus på veckans nummer: ”Vi måste störta Bayern”. På tal om Bayern München, SportBild påpekar att en offensiv kraft är prioritet. Tränare Hansi Flick har inget emot Man Citys Leroy Sané, bara om priset når tresiffrigt i miljoner euro. Flick fick vid en cyberpresskonferens på tisdagen en fråga om Sané och Timo Werner skulle passa in. ”Två på topp är absolut ett alternativ. Vi måste kunna reagera mer flexibelt på ändringar motståndaren gör, och därför kunna spela med två längst fram”, sa han. Av det drar SportBild slutsatsen att han dels är intresserad av Werner och dels fått mer att säga till om kring transfers. Tidningen menar att FC Bayern också vill ha en ny högerback, med Sergiño Dest (Ajax) som favorit, och en ny mittback. Javi Martínez, Jerome Boateng och Corentin Tolisso är till försäljning, Philippe Coutinho återvänder till Barcelona.

Annons

Sky Sport följer samtidigt upp intresset för just Boateng. Bild skrev under onsdagen att Arsenal och Chelsea var två heta spår. Sky uppger att Arsenal visserligen gjort en förfrågan men att spåret är svalt. Arteta vill ha en yngre och kvickare back.

Publicerad 2020-04-08 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto