POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Benficas buss attackerades – två spelare skadade

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redanq ute där poddar finns.

 

ovrigtA Bola (Portugal) uppmärksammar ”Skräcken på vägen”. Benficas spelarbuss blev utsatt för stenkastning på torsdag kväll. Två spelare skadades, Julian Weigl och Andrija Zizkovic. Båda fick glassplitter i ansiktet. Som en försiktighetsåtgärd togs de till sjukhus för undersökning. Benfica har i ett officiellt uttalande fördömt ”den kriminella steningen”. Primeira Liga beskriver händelsen som ”en feg attack”.  Record menar att missnöjda Benficafans kan ligga bakom. Klubben fick bara 0-0 hemma mot Tondela i första matchen efter coronauppehållet.

 

ENGLANDengland

Daily Express lyfter en av torsdagskvällens snackisar i England. Liverpool kan säkra ligatiteln på söndag den 21 juni. Då väntar derbyt mot Everton, troligen på Goodison, avspark kl 21.

Daily Telegraph lyfter en ännu större snackis. Werner överens med Chelsea om flytt för 53 miljoner pund”. Kontraktet som RB Leipzig-anfallaren väntas skriva på är till 2025 och värt 200 000 pund i veckan. Chelsea har redan lagt ut nästan 90 miljoner pund på Werner och Hakim Ziyech. Nästa mål är vänsterbacken Ben Chilwell som Leicester väntas kräva minst 50 milj pund för.

The Independent påpekar att Liverpools intresse för Werner hade svalnat, även om tränare Jürgen Klopp ville plocka in sin landsman. Liverpools fokus ligger, enligt Independent, på att säkra nya kontrakt med nyckelspelarna Virgil van Dijk och Alisson Becker.

Manchester Evening News noterar spekulationer om att köpet av Timo Werner skulle minska Chelseas intresse för Jadon Sancho. MEN fyller i att Sancho fortsatt har högsta prioritet i United, och understryker även att Kai Havertz är intresserad av en Englandsflytt. Både United och Chelsea har tidigare kopplats ihop med tysken.

Sky Sports noterar som flera andra engelska medier att Aston Villas back Tyrone Mings deltog i Black Lives Matter-manifestationen i Birmingham, som samlade 4 000 deltagare.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ser framför sig ”Rangnicks väv” i Milan. Där ingår antingen Tiémoué Bakayoko (Chelsea) eller Florentino Luis (Benfica) på mittfältet samt Luka Jovic (Real Madrid) eller Arkadiusz Milik (Napoli) i anfallet. Ingen plats för Zlatan Ibrahimovic där. Milan har, oavsett nästa säsong, en förhoppning om att ha tillbaka svensken i spel redan om fyra veckor efter det positiva skadebeskedet i går. Det kan innebära spel redan mot Lazio den 4 juni eller Juventus tre dagar senare. Enligt GdS kommer Ibrahimovic inte att återvända till Stockholm under den fortsatta rehabiliteringen.

Corriere dello Sport slår till och med fast det i rubriken: ”Ibra tillbaka mot Lazio eller Juve”. Om allt går som det ska med rehabiliteringen. På förstasidan är dagens största bild på en Romastjärna. ”Zaniolo har ett pris: 60 miljoner euro”. Det är den höga prislapp huvudstadsklubben ska ha satt på mittfältaren, som Juventus uppges intresserad av. Zaniolo värderas till 40 milj kr. Juve kan erbjuda Federico Bernardeschi och andra spelare i en deal, skriver CdS.

Tuttomercatoweb uppmärksammar ett uttalande från Parmas sportchef Daniele Faggiano. Han vet fortfarande inte om lånet av Dejan Kulusevski förlängs över säsongsavslutningen. ”Ni vill ha nyheter men vi är mer förvirrade än ni. Det här måste lösas på bästa sätt. Vi har lån allihopa, jag har några få men han är den som betyder mycket för mig”, säger Faggiano till Radio Marte. Kulusevski övergång från Atalanta till Juventus börjar gälla i månadsskiftet, men Serie A spelas klart i juli.

 

SPANIENspanien

Marca skruvar upp volymen med ”La Liga tillbaka med fans (virtuella)”. Det kommer att finnas möjlighet att se matcherna med virtuell publik och ljud från Fifa 20. Tidigare i veckan uppgavs Premier League överväga publikljud från fotbollsspelet som alternativ för tv-publiken (se Daily Mail). Under ”Ödegaard-pusslet” skriver Marca att norrmannen vill spela vilket talar för Real Sociedad och emot Real Madrid, där Valverde, Casemiro och Kroos är förstaval.

Mundo Deportivo ställer sig vid svarta tavlan. Tidningen har ”Ekvationen för Lautaro”. Alltså vad Barcelona ska betala Inter för den argentinske anfallaren. Den lyder ”41 milj euro (Junior Firpo) + 70 milj euro = 111 euro”.

Sport viftar bort katalanska TV3:s uppgifter i går om att Lionel Messi skulle riskera Barcelonas återstart mot Mallorca nästa vecka på grund av en muskelskada. Han kommer att kunna spela och kan vara i lagträning igen redan i dag.

Cadena Cope har samma uppgifter om Messis spel kommande helg. Radiokanalen uppger vidare att Barcelona kommer att inleda diskussioner om ett nytt kontrakt med Messi nästa vecka, som redan gjort klart att han stannar.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe toppar med ”Luiz till attack”. Profilen Luiz Fernandez vill se fler gamla spelare på höga poster inom förbundet. På annat håll uppger tidningen att en domstol på måndag eller tisdag i nästa vecka kommer att lämna besked om anmälan från Lyon, Amiens och Toulouse mot stängningen av ligan.

RMC Sport uppger att Real Madrid intensifierat diskussionerna om Edouardo Camavinga, 17. ”Ett bud kan komma inom de närmaste veckorna”, uppger radiokanalen. Rennes vill dock inte sälja sin storstjärna.

 

TYSKLAND

Sportbuzzer bollar upp frågan om John Guidetti, efter mål och lyckade insatser, ändå kan bli kvar i Hannover. ”Det är en karaktärsspelare som sakta men säkert hittat sin rytm. Vi har ännu inte sett honom till 100 procent”, säger tränare Kenan Kocak, ”Han är en mycket viktig spelare för oss. Jag är väldigt nöjd med honom”. Men även om tränaren gärna har den inlånade Guidetti kvar understryker Sportbuzzer att pengarna inte räcker till.

Bild är inne på samma tema och kommer fram till samma svar, att Hannover varken har råd med Guidettis lön eller att lösa honom från Alavés. Men dagens stora rubriker tillhör Jadon Sancho och hans kompisar i Dortmund.Enligt Bild kommer de att straffas med dryga böter för att ha brutit mot coronaregler. De plockade in en stjärnfrisör och anses inte ha följt strikta regler kring social distansering nu när ligaspelet är igång. Det är inte Dortmund som straffar dem utan ligan. De andra fem spelarna är Manuel Akanji, Dan-Axel Zagadou, Raphael Guerreiro, Axel Witsel och Thorgan Hazard. Enligt Bild klarar de sig ifrån avstängningar. Vidare skriver Bild att Bayer Leverkusen ha nobbat ett bud från Real Madrids för Kai Havertz. Den spanska klubben ska ha erbjudit 80 miljoner euro för 20-åringen och varit beredd att låta honom stanna kvar en säsong i Leverkusen på lån. Men den tyska klubben uppges stå fast vid 100 milj euro. Bayern München och Man United anses också intresserade av Havertz.

Kicker instämmer med Bild – och engelska medier – om att Timo Werner är nära en flytt till Chelsea. Enligt Kicker kan affären bli klar nästa vecka.

Berliner Kurier bygger en artikel på att Sebastian Andersson är på rekordjakt. Under sin utlandssejour har han varje säsong gjort tolv mål. Först i Kaiserslautern (17/18) och sedan i Union Berlin (18/19). Efter helgens mål är han uppe i tolv igen även 19/20. Men fem ligamatcher återstår att förbättra det.

Publicerad 2020-06-05 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto