POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Uppgifter: Maradona kan bli spansk förbundskapten

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIENspanien

Betevé presenterar dagens mest iögonfallande rubrik: ”Maradona kan bli Spaniens förbundskapten de nästkommande två åren”. Antonio Torres, som kandiderar till posten som ordförande för spanska fotbollsförbundet, RFEF, har en överenskommelse med den argentinske legendaren om han vinner valet. Diego Maradona skulle då leda Spanien i Qatar-VM. För närvarande tränar han Gimnasia i den argentinska ligan

Sport beklagar sig över ”Maxstraff” för Barcelona. Det står för fler tappade poäng (2-2 mot Atlético) och tre straffar – ”två av dem mot Barça”, som tidningen noggrant påpekar. Lionel Messi, som gjorde sitt 700:e mål, får tidningens bästa spelarbetyg, åtta av tio.

Mundo Deportivo har exakt samma huvudrubrik. Krönikören Santi Nolla återkommer till kärt gammalt ämne som förklaring till avståndet till Real Madrid: VAR och domarna. ”I duellen Real Madrid-Barça så har inga beslut gynnat Barça, men många Real Madrid”. Även i San Sebastian-upplagan är det domare som korsfästs. ”Skandal”, beskriver hur formsvaga Real Sociedad behandlats. Martin Ødegaard har annan behandling på schemat. Den norske stjärnan har rest till Barcelona för att bedöma en knäskada. MD fruktar att Ødegaard kan missa resten av säsongen.

Cadena SER stannar till vid Barça-tränaren Quique Setiéns beslut att peta Antoine Griezmann. ”Han gör de bra, men problemet är att alla inte kan spela”, säger han. Fransmannen fick bara ett par minuter på slutet.

Marca konstaterar belåtet att ”Barça hissar den vita flaggan”. Som i att ge upp titelfajten. Som i att det är Real Madrids färger. Seger mot Getafe på torsdag och Real Madrid är fyra poäng före Barcelona. Marca har också rubriken, ”I dag föds ett nytt Real Madrid”. Det är damlaget, som nu byter CD Tacóns klubbmärke mot Real Madrids. Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani lyfts i en notis fram som referenspunkt för klubbens ambitioner. Samtidigt tar Marca upp att Kenti Robles byter Atlético de Madrid mot just Real Madrid. Den mexikanska backen har tidigare nobbat Man City. Atlético-ledningen var övertygad om att hon skulle stanna och uppges därför synnerligen missnöjd nu.

 

ENGLAND

englandDaily Star tycker det var en ”Volley good show, Bruno”. Portugisen gjorde två mål när Man United fortsatte sitt segertåg (3-0 mot Brighton). Till och med Victor Nilsson Lindelöf får en artikel för sin ”oväntade” offensiva räd som bäddade för Mason Greenwoods mål. Patrice Evra uppmärksammade svenskens insats vid målet. ”Om inte Lindelöf tagit löpningen hade det sett annorlunda ut. Han tvingade ytterbacken långt ut och det gav Greenwood utrymme innanför”, sa experten i Sky Sports.

Manchester Evening News ger Lindelöf en stabil sjua i betyg. ”Han har inte gjort mycket fel sedan återstarten av ligan”, påpekar MEN, som delar ut nior till Bruno Fernandes och Mason Greenwood.

Sky Sports har en högt uppsatt källa inom Man United som hävdar att klubben inte kommer att betala mer än 50 miljoner pund för Jadon Sancho. Dortmund å sin sida har tidigare gjort klart att klubben vill ha minst det dubbla.

The Guardian har närmast ett kollage av fotbollspuffar på förstasidan. Uniteds seger. Leicester som trots lockdown spelar hemmamatcher. Henderson som tillägnar Gerrard ligatiteln. Och så finns här Leroy Sanés stundande övergång till Bayern München. Guardian var på tisdagen först ut i England med nyheten. 49 miljoner euro plus elva milj euro i bonusar är vad Man City får. Dessutom sägs klubben ha en vidareförsäljningsklausul på tio procent.

Daily Telegraph har tunga värvningar till City damlag. Lucy Bronze och Alex Greenwood ansluter från Lyon. Även Chloe Kelly från Everton är nära.

Liverpool Echo jublar åt ett beslut på en annan kontinent. Afrikanska mästerskapen i januari 2021 flyttas på grund av coronapandemin fram ett år. Därmed slipper att släppa Sadio Mané, Mohamed Salah och Naby Keita mitt under kommande säsongen i upp till fem-sex veckor.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport applåderar ligaledaren med ”Juventus mästerverk”. Målen av Dybala, Cristiano Ronaldo och Douglas beskrivs som ”konstverk” (3-1 mot Genoa). Trion beskrivs inne i tidningen som ”DDR av guld”. Dybala får höga 8 av 10 i betyg. ”Något har förändrats”, myser tränare Sarri om samarbetet i kombon Dybala-Cristiano Ronaldo. Scudettorivalen Lazio vann också (2-1 mot Torino), och GdS uppmärksammar även att tränare Simone Inzaghi med sina 107 segrar passerade Sven-Göran Eriksson. Dagens Zlatan Ibrahimovic-artikel slår bara fast att svensken finns på bänken för Milan i kväll. Får Ibrahimovic spela blir Spal det 31:a Serie A-laget han möter. Gör han mål blir det mot det 29:e Serie A-laget. GdS noterar också att Parma bekräftat: Dejan Kulusevski blir kvar i klubben säsongen ut. Korttidsförlängningen gäller till den 31 augusti.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe känner att Marseilles president ”Eyraud återtar greppet”. Dmitri Payet har förlängt, Álvaro González säkrats och OM är överens med Pape Gueye. Le Havres defensive mittfältare var klar för Watford men backade plötsligt. Nu har Pape Gueye i stället genomgått läkarundersökning hos OM och väntas i dag presenteras med ett fyraårskontrakt i handen. L’Equipe höjer även ett varningens finger kring Victor Osimhens förväntade övergång till Napoli. Lilles anfallare var i Neapel i går och bekantade sig med klubben, som väntas betala 80 miljoner euro. Men Osimhen har ännu inte fattat sitt beslut. Även Inter, Real Madrid och Liverpool visar intresse. Napoli kan värva mer från Lille. Vänsterbacken Gabriel väljer mellan den syditalienska klubben och Everton. Prislappen anges till 22 miljoner euro.

RMC Sport uppmärksammar på morgonen att Saint-Etienne rasar mot Arsenal. Klubben har lånat William Saliba från Londonlaget den här säsongen, men han kommer nu inte att kunna spela cupfinalen mot PSG. Skälet är, enligt ett uttalande från Saint-Etienne, att ”den engelska klubben satt upp fullständigt oacceptabla sportsliga och ekonomiska villkor”. I går kväll tittade RMC Sport med förfäran på Antoine Griezmanns få minuter för Barcelona. Den välkände franske journalisten Frédéric Hermel sa redan inför matchen, ”Det är sorgligt att se Antoine Griezmann så här. Det finns verkligen anledning att oroa sig för honom. Han är helt åsidosatt”.

 

TYSKLANDtyskland

Bild var först ut på tisdag eftermiddag med uppgiften att Leroy Sané är klar för Bayern München för 50 miljoner euro. Tillsammans med målvakten Alexander Nübel (Schalke) och backen Tanguy Kouassi (PSG), båda på fri transfer, har FC Bayern gjort sitt på transfermarkanden, menar Bild. Det innebär också att det inte blir någon värvning av Kai Havertz den här sommaren. Man City hade fått 120 miljoner euro för Sané förra sommaren om inte knäskadan i Community Shield inträffat. Nu blir övergångssumman knappt 50 milj euro. Han kan dock inte medverka i CL-slutspelet för Bayern. Däremot uppger Bild att Philippe Coutinho, Ivan Perisic och Álvaro Odriozola alla förlängt sina kontrakt med två månader. På annat håll skriver Bild att Lazio och Inter är intresserade av Werder Bremens mittback Milos Veljkovic.

Sky Sport uppger att Sané kommer att få en lön på cirka 17 miljoner euro om året i Bayern München. Kontraktet är på fem år. Tv-kanalen påpekar att 24-åringen inte kommer att spela fler matcher i Citys tröja.

Sport1 skriver att Sané kommer att göra läkarundersökningen inom de närmaste en-två dagarna. Han väntas få tröja nummer 10, som Arjen Robben lämnade efter sig förra sommaren. Liksom de flesta tyska medier ser Sport1 den relativt låga transfersumman som en triumf för FC Bayern. Tv-kanalen hör sedan Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke stänga dörren för fler köp. ”Vi planerar inte för fler nyförvärv. Varje tränare på jorden har förr eller senare fått inse att vi lever i coronatider”, säger Watzke. BVB har gjort klart med Thomas Meunier på en fri transfer och Jude Bellingham från Birmingham väntas också ansluta.

SportBild uppger att David Alabas första mötet med Bayern München förra veckan om ett nytt kontrakt mynnade ut i…ingenting. Men intressenter som PSG, Inter, Chelsea och Manchester City ska inte höja sina förhoppningar. Alaba kommer att ha nytt möte med Bayern. Och flyttar han utomlands vill han höra ifrån Barcelona eller Real Madrid.

 

ÖVRIGT

ovrigtRecord (Portugal) skriver att ”Pochettino säger nej” till att ta över som tränare i Benfica. Men storklubben fortsätter att spänna bågen. Enligt både Record och O Jogo är tidigare Arsenaltränaren Unai Emery nästa stora namn på listan.

ABC (Paraguay) fick under natten till onsdag, svensk tid, sina uppgifter om Emmanuel Adebayor bekräftade. Den 35-årige togolesen och Club Olimpia bryter kontraktet. I ett uttalande motiverar klubben beslutet med både logistiska och hälsomässiga skäl i kölvattnet på coronakrisen. Den ekonomiska situationen är ansträngd och Adebayor kan inte ta sig från Lomé till Asunción. Enligt uppgift gällde kontraktet året ut.

Publicerad 2020-07-01 kl 08:45

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto