Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Prislappen satt på Quaison

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild synar situationen för Robin Quaison på transfermarknaden. Svenskens kontrakt går ut nästa sommar. ”Robin är en mycket viktig spelare för oss. Vi har för närvarande inga planer på att släppa honom, även om han är gratis 2021”, säger Mainz sportchef Rouven Schröder. Enligt Bild har Mainz internt satt en prislapp på 14 miljoner euro för Quaison i sommar, men har en förhoppning om att han förlänger kontraktet.

SportBild uppger att Chelsea är närmast Kai Havertz. Detsamma gör Goal (se under England), men SportBild har ytterligare uppgifter. Enligt den tyska tidningen kommer Havertz att be Leverkusen om att få lämna i sommar och Chelsea är berett att betala de 100 miljoner euro som klubben vill ha. Summan kan delas upp med 70 milj euro direkt, och 30-40 millj euro senare. SportBild påpekar dock att Havertz vill ha CL-spel och att det också finns en annan klubb med i bilden: Real Madrid.

Annons

Sky Sport uppger att Bayern München är beredd att sälja Jerome Boateng trots en fin säsong. Problemet? Det finns inga intressenter. 31-åringens kontrakt går ut nästa sommar och han kan bli kvar till dess.

Süddeutsche Zeitung instämmer med Sky om att Boateng troligen stannar. Samtidigt uppger tidningen att Bayern gett klartecken till jämnårige Javi Martínez att lämna klubben.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror klämmer in två målkungar i ordleken ”Golden Beauts”. Jamie Vardy, 22 mål, och Pierre-Emerick Aubameyang, 20 mål. Båda slog till i tisdagens match (Arsenal-Leicester 1-1).

Metro väljer perspektivet ”VAR-dy får sista ordet”. Målgöraren kunde blivit utvisad tidigare i matchen efter att ha träffat Shkodran Mustafi i ansiktet med dobbarna. Arsenals tränare Mikel Arteta tycker att han borde varit det, sett att hans egen anfallare Eddie Nketiah senare fick rött. ”Om vi granskar den ena situationen måste man granska den andra. Det måste vara lika för alla för det påverkar matchen för alla. Om Eddie ska ha rött kort då är det givet att det andra också är rött”, säger Arteta.

Annons

The Sun följer upp Nketiahs utvisning. Det röda kort ger automatiskt tre matchers avstängning, men en överklagan kan reducerat det till två. Arsenal möter härnäst Tottenham och Liverpool. Den tredje matchen är mot Manchester City.

Goal tar upp Chelseas fortsatta jakt på spelare. Klubben, som kom undan med blotta förskräckelsen i tisdagens derby (3-2 mot Crystal Palace), är enligt Goal ”i pole position” för att värva Kai Havertz i Bayer Leverkusen. Det ligger i linje med tyska SportBilds uppgifter i dag (se under Tyskland ovan).

The Guardian blåser upp att Brasilien kan ersätta sin klassiska gul tröja med gröna inslag. Journalisten och författaren João Carlos Assumpção driver en kampanj för att återinsätta den vita tröjan med blå inslag, som plockades bort efter Maracanazo på 50-talet. Anledningen är att president Jair Bolsonaro kritiserade högerregim anses ha tagit över på flaggan och tröjan, som ofta syns på valmöten. En vit retrotröja användes i Copa America förra året.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ser galenskapen byta ränder. Inter kallas ofta Galna Inter, nu är det ”Galna Milan”, som med tre mål på fem minuter vände och vann mot ligaledaren (4-2 mot Juventus). Zlatan Ibrahimovic var inte bäst på planen – 6,5 av 10 i betyg – men hans närvaro var vinnande igen. På nio starter har han varit inblandad i åtta mål (fem mål, tre assist). Efter matchen var han också högst närvarande. Om säsongen i Milan: ”Om jag hade varit här från första omgången hade vi vunnit scudetton”. Om en framtid som tränare: ”Nej, nej. Jag är president, spelare och tränare. Men jag får bara betalt som spelare, det är det enda negativa”, sa han och la till ett litet leende. Om framtiden i Milan: ”Vi får se. Jag har fortfarande en månad kvar att ha kul här. Det händer saker här som vi inte har någon kontroll över, jag är ledsen för fansen, det kan vara sista gången de ser mig live”. Ibrahimovic upprepade det hela. ”Det kan vara sista gången de ser mig…läs mellan raderna”. Passande nog finns på ett annat uppslag en artikel om att Ralf Rangnick, som väntas ta över Milan, pekat ut två nya anfallare: Patrick Schick (Roma) och Milot Rashica (Werder Bemen).

Annons

Corriere dello Sport väljer att sammanfatta tisdagen med ”Galna scudetton”. Det inkluderar både matchen på San Siro och Lazios senast magplask (1-2 mot Lecce). En krönika pekar på skillnaden mellan Milan och Juve i går, ”Alla för Zlatan, ingen för Cristiano”. I CdS får Ibrahimovic 7/10 i betyg. Kessie och Leão får högst, 7,5.

Tuttosport menar till skillnad från Gazzetta dlelo Sport att det är ett ”Super-Milan och Galna Juve”. Juventus tränare Sarri beskrev genomklappningen som ”en blackout”. Han sa, ”Jag tycker vi var världsklass första timmen. Vi hade fullständig kontroll och sedan hade vi en blackout”.

 

SPANIEN

.spanien

Marca brister inte i tron kring vilken klubb världen snurrar. ”Hoppas på Real Madrid” följs av ”Kylian Mbappe, Kai Havertz och Eduardo Camavinga har inte förlängt med PSG, Bayer Leverkusen respektive Rennes och är villiga att lyssna på erbjudanden”. Så att inga missförstånd görs förtydligar Marca på första uppslaget att spelarna inte heller är intresserade av andra erbjudanden än från Real Madrid. Vidare skriver Marca att anledningen till varför James inte var med i senaste matchen. Colombianen uttryckte i ett samtal med tränare Zidane sin frustration över att inte få spela, ”och han kom överens med Zidane om att inte vara med mot Athletic eftersom han känslomässigt inte var beredd att sitta bänkad ytterligare en match”.

Annons

Sport blickar fram emot ett ”Derby med agg”. Barcelona mot Espanyol. Förstnämnda måste vinna för att haka på Real Madrid i toppen, sistnämnda behöver vinna för att inte åka ur. Barças tränare får också en citatrad på förstasidan, ”Det finns hopp om att vinna ligan”.

Mundo Deportivo beskriver derbyt som en kamp ”På liv och död”. På förstasidan finns även vinjetten ”Polemiken kring domslut”. Det signalerar ännu en dag av anklagelser mot ligaledaren. Den här gången: ”Real Madrid har spelat 19 matcher i rad utan att få en straff emot sig”. Fadäsen med Barcelonas nya tröjor kan kosta klubben 15-25 miljoner euro i uteblivna intäkter, menar MD. Försäljningen skulle inletts förra veckan men fick skjutas upp då det visade sig att färgen bleknade (se fredagens Headlines, under Sport). En del inom Barças ledning vill enligt MD att klubben hotar med domstol om tillverkaren Nike inte ger ekonomisk kompensation för den uteblivna sommarförsäljningen. MD klockar också in målskörden för Alexander Isak. Svensken var tillbaka i målprotokollet senast och har ett mål var 115:e spelminut, liga och cup inräknad, noterar tidningen. MD drar sig sedan inte för att ha mellanrubriken ”Bättre snitt än Messi”. Den där lille argentinaren har den här säsongen bara ett mål var 121:a minut. Isak är vidare en av bara tre La Liga-spelare som medverkat i sitt lags samtliga matcher.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe sätter gulsvarta färger på Marseilles klubbmärke. Dortmunds färger. OM är på väg att hämta mittbacken Leonardo Balerdi, 21, från den tyska klubben. Ett lån är aktuellt. Positionen har reda förstärkts med Álvaro González från likaledes gulklädda Villarreal.

RMC Sport känner hur temperaturen höjs ytterligare mellan PSG och Lyon. Tidigare har Lyons president Jean-Michel Aulas gått hårt åt PSG. Den här gången är det en intervju med Lyons sportchef Juninho i The Guardian som får PSG:s sportchef Leonardo att reagera. I den läsvärda intervjun menar Juninho att Neymars girighet och attityd är sprungen ur brasiliansk kultur men också att han borde ändra sig. ”Jag förstår inte varför Aulas pratar så mycket om PSG, och Juninho nu om PSG och Neymar. De vore bättre om de pratade om sin klubb. Vi pratar inte om situationen i Lyon, och jag ber Lyon att inte prata om våra spelare och vår klubb”, säger Leonardo. I intervjun med Guardian menar Juninho att Neymars girighet och attityd är sprungen ur brasiliansk kultur men att han borde ändra sig. ”Som person är han skyldig, för han måste ställa sig frågor och växa upp. För närvarande gör han dock bara vad livet lärde honom”, säger Juninho. RMC Sport uppger vidare att eftertraktade talangen Jonathan David är överens med Lille. Den franska klubben har lagt ett bud på 25 miljoner euro till Gent, men en övergångssumma väntas landa på 30 milj euro. Bland annat Dortmund och Mönchengladbach har varit ute efter den 20-årige kanadensaren.

Annons
Publicerad 2020-07-08 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto