POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6v

”Överens med Xavi” – Messi ändrar sig?

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIENspanien

Cadena SER-journalisten Manu Carreño uppgav i programmet El Larguero i natt att Lionel Messi frusit förhandlingar om ett nytt kontrakt. Argentinaren är desillusionerad och funderar på att lämna klubben nästa sommar. ”Messi har fått nog av läckor inom klubben och att de gör honom ansvarig för beslut han inte har något att göra med. Dessutom är han trött på att tiden går utan att det sportsliga projektet hittar en vinnande formel”, skriver Carreño.

Mundo Deportivo slår som alla spanska tidningar upp uppgifterna om Messi stort på nätet, men MD ha tillägget att Barça säger att de inte vill kännas vid några frysta diskussioner med Messi.  MD-journalisten Francesc Aguillar uppgav – också i natt – att enligt hans källa i Qatar har Xavi kommit överens med Barcelonas president Bartomeu om att ta över som tränare efter säsongen – ett initiativ som har Barça-truppens stöd. Xavi skulle få sex miljoner euro i årslön. Kanske skulle Xavi som ny tränare få Messi att se ljusare på framtiden. MD:s San Sebastian-upplaga utbrister ”Befrielse” sedan inhopparen Alexander Isak fått stopp på Real Sociedads kräftgång med ett sent segermål (2-1 mot Espanyol – se också målet här). ”Isak skrämde bort spökena med en vänsterfotad missil”, skriver tidningen. MD beskriver svensken som ”Avgörande”. I Marca får han tillsammans med tre andra Real Sociedad-spelare två av tre i betyg.

Sport har röran kring Griezmann i Barcelona i fokus på förstasidan. Dessutom har tidningen ett bokstavligt exempel på att Barça tappat färgen. Nike har tvingats dra in de nya matchtröjorna som skulle börja säljas nästa vecka. Orsak: Det visar sig att färgen i tröjorna bleknar när den tvättas och när man svettas. Sport kom under natten också med en tung transferuppgift: Thiago är ”mycket nära” att blir klar för Liverpool. Tyska uppgifter har de senaste dagarna gjort gällande att den tidigare Barça-mittfältaren är på väg bort från Bayern München efter sju säsonger. Enligt Sport är 29-åringen redan överens med Liverpool. Bayern vill ha 35 miljoner euro, Liverpool vill betala mindre eller sprida ut betalningen.

Marca konstaterar att Real Madrid ”Accelererar mot ligatiteln” efter torsdagskvällens seger (1-0 mot Getafe). Det är nu fyra poäng ner till tvåan Barcelona. Målskytten Sergio Ramos får toppbetyget tre av tre. Marca lägger sedan till en inte helt oväsentlig detalj till Achraf Hakimis övergång. Det är att Real Madrid har första tjing om backen längre fram vill lämna Inter.

Diario AS ser det som att Real Madrid har titeln ”Vid fingertopparna”. Tidningen ger också en startpunkt för spekulationer om Hedvig Lindahl och hennes nästa klubb. Två år till och Sydeuropa är destinationen, framgår av TT och av Aftonbladet. ”Svenskklubben” Real Madrid är en idé. AS uppmärksammar att Atlético i går gjorde klart med målvakten Pauline Peyraud-Magnin från Arsenal men är ute efter ytterligare en målvakt. FutFem Internacional pekar på att Atlético av misstag först satte en svensk flagga bredvid presentation av Peyraud-Magnin på Twitter. Kanske är Atlético nästa adress för Lindahl. Headlines spekulerar.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror ger firande Liverpool en filmtitel, ”Baksmällan 4”, efter antalet baklängesmål de nykrönta mästarna åkte på under torsdagskvällen (0-4 mot Manchester City).

The Guardian såg en ”Kraschlandning” men spinner vidare på baksmälla-temat med Citys tränare Pep Guardiola . ”De (Liverpool) drack en massa öl i veckan men de kom hit utan öl i blodet, så jag ger oss själva mycket kredd”, säger Guardiola.

The Times gör störst rubrik på Tottenhamtränaren José Mourinhos missnöje efter förlusten i går (1-3 mot Sheff United), ”Mourinho: VAR kommer att få fans att tröttna på fotboll”. Tottenham fick ett mål kontroversiellt underkänt för hands efter videogranskning. ”Jag klagar inte mer på mannen med visselpipan för han är inte domare längre”, säger Mourinho, ”Vi är på väg i farlig riktning med fotbollen som folk förälskade sig i”.

The Sun kryddar dagens engelska anrättning med några storlån. Sevilla vill låna Chelseas ifrågasatta målvakt Kepa Arrizabalaga. Chelsea kan tvingas betala en del av den höga lönen (150 000 pund/vecka) för att lånet ska gå i lås. Tidningen påstår även att Manchester United kan låna ut Eric Bailly kommande säsong. 26-åringen står i skuggan av Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf.

Bristol Post förmedlar officiella uppgifter: Bristol City har utnyttja optionen på ytterligare ett år för Niclas Eliasson. 24-åringen kom till Championshipklubben från IFK Norrköping 2017.

Chronicle lyssnade till Newcastles tränare Steve Bruce efter storsegern mot Bournemouth i onsdags. Han spred lovord även om lagets svensk, ”Jag tycker Emil Krafth gjorde det fantastisk bra med tanke på att han inte spelat på ett tag”. Krafth har inte spelat sedan januari och Chronicle gav honom stabila 7/10 i betyg.

Liverpool Echo har med en Everton-värvning. Klubben har meddelat att Niels Nkounkou från Marseille är klar på en fri transfer. Juventus och RB Leipzig hade enligt L’Equipe i onsdags också varit i kontakt med den 19-årige backen.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport sätter fartränder på ”Conte – Formel +11”. Det står för att Intertränaren fått fart på laget, att det har elva poäng mer än förra säsongen och har närmat sig Juventus. På förstasidan finns också att ”Atalanta flyger”. Fortsätter flyga. Segern i går (2-0 mot Napoli) var den sjunde raka. Tidningen ser ingen anledning att följa upp Sky Italias uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic troligen lämnar klubben efter säsongen. Det har tidningen redan skrivit en längre tid, men dörren är fortfarande inte stängd för en fortsättning, påpekar GdS. Då är ”Bossens återkomst” på planen mer intressant. Ibrahimovic kan vara tillbaka i startelvan redan mot Lazio på lördag. 38-åringens vilja att spela och hans betydelse för laget kan betyda comeback i startelvan, menar GdS, ”även om han inte har 90 minuter i benen ännu”.

Corriere dello Sport tror snarare Ibrahimovic får starta i matchen därefter, mot Juventus den 7 juli, även om det blir fler minuter mot Lazio än i inhoppet mot Spal. I samma artikel tar tidningen även med Rafael Leãos ord om svenskens betydelse. ”Han är som en storebror. Han ger mig råd om hur jag kan förbättra mig. Han ä alltid glad och är en fantastisk lagkamrat”, säger anfallaren. Förstasidan är dedikerad Napolis förlust som nu betyder att det blir ”Full satsning på Messi”, vilket innebär att fokus nu är Champions League-returen mot Barcelona.

Tuttosport lyfter fram Dejan Kulusevski på bild på förstasidan. Tillsammans med De Ligt, Arthur och Bentancur ramas han in till ”Framtiden är här” för Juventus.

Calciomercato har mer Kulusevski i textform. Juventus köpesumma på 40 miljoner euro har av en del ansetts som högt. Men Calciomercato menar att det närmast är lågt, samt att ”Juve är övertygad om att hans spel kan utvecklas tillsammans med mästarspelare och att hans kommer att vara värd 70-80 miljoner euro inom ett år, max två”. Calciomercato lägger till att ”Dejan ses i dag av Juve som juvelen i kronan på marknaden”.

Tele Radio Stereo-journalisten Flavio Tasotti uppger att Besiktas intresse för Robin Olsen svalnat. Den turkiska klubben ser i första hand på andra alternativ till målvaktsposten (se mer Olsen under Record, ”Övrigt”)

Sky Sport Italia uppger att Inter tagit de första kontakterna med Chelsea om Emerson Palmieri. Enligt Gazzetta dello Sport är Marcos Alonso i samma klubb alternativ nummer ett till Emerson.

 

FRANKRIKE

franceRMC Sport följer upp kaoset i Bordeaux. Radiostationen var först ut med uppgiften att tränaren Paulo Sousa är desillusionerad och har meddelat spelarna att han lämnar klubben efter bara ett år. Det sportsliga projektet har gått i stå och supportrarna är i uppror mot klubbledningen.

L’Equipe konstaterar också att ”Sousa packar väskan”. Uppgifterna om att åklagare i Versailles nu vill att Karim Benzema åtalas tar också stor plats. Real Madrid-stjärnan misstänks för delaktighet i ett utpressningsförsök med en sexvideo mot dåvarande landslagskollegan Matthieu Valbuena för fem år sedan. En rättegång kan nu bli aktuell.

Le 10 Sport uppger att Chelsea gjort sällskap med Tottenham i jakten på Mike Maignan, Lilles målvakt. Sajten menar vidare att både Everton och Leicester hoppas på att värva mittbacken Kurt Zouma från Chelsea.

Football365 skriver att värvningsglada Nice varit i kontakt med Jérémie Boga. Sassuolo sägs vilja ha 25 miljoner euro. Nice, med Patrick Vieira som tränare, har redan värvat fem nya spelare.

 

TYSKLANDtyskland

Bild toppar nyhetsettan med ”Razzia mot HSV-stjärnan Jatta”. Polis har gjort en husrannsakan i jakt på bevis för att 22-årige Bakery Jatta har förfalskat sin identitet och fejkat ålder. Bild var redan för ett år sedan ute med uppgifter om att Jatta skulle ha ljugit om sin ålder för att få uppehållstillstånd i Tyskland. Han emigrerade från Gambia för fem år sedan. Bild kom under torsdagskvällen också med uppgiften att Birminghams stortalang Jude Bellingham är klar för Dortmund. En officiell bekräftelse väntas. Manchester United har också jagat 17-åringen intensivt. Bild skriver vidare att Weston McKennie vill lämna Schalke, att den 21-årige mittfältaren vill till Premier League, att Everton och Newcastle är intresserade och att Schalke kan tänka sig att släppa amerikanen för 25 miljoner euro.

Sky Sport uppmärksammar ”Bayerns pr-miss före presentationen”. Bilder från Leroy Sanés kontraktsskrivning och med spelaren i Bayerns tröja läckte ut via klubbens arabiskspråkiga hemsida, som en extern leverantör tillhandahåller. Bayern uppges förbannad på leverantören och har enligt Daily Mail också tvingats be Manchester City om ursäkt.

 

ÖVRIGT

ovrigtRecord (Portugal) menar att Sporting har ”Adán på listan”. Den 33-årige Atlético-målvakten ses som ”Alternativ till Robin Olsen, som klubben tidigare uppgetts förhandla med Roma om.

De Telegraaf (Nederländerna) skriver att åskådare som bryter mot coronaregler under kommande säsong riskerar upp till tre månaders arenaförbud. Det framgår av förbundets guidelines.

Publicerad 2020-07-03 kl 08:15

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto