Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Operation Zlatan: Ska lockas att stanna

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport konstaterar: ”Juve, den nionde titeln är er”. Den nionde i rad. Inter gick mållöst av planen (0-0 mot Fiorentina) och Juve kan skjuta hem scudetton i kväll mot Udinese. Atalanta kan passera Inter, men Intertränaren Antonio Conte bryr sig inte: ”Andra plats är meningslös, i mina ögon, den är bara förstaplatsen för förlorarna”. Tidningen uppmärksammar också att Stefano Piolis nya era som tränare i Milan inleds i dag. Det nya kontraktet skrivs. En prioritering är Zlatan Ibrahimovic, som Pioli vill ha kvar, betonar GdS. ”Nu är det upp till Gazidis att få ordning på den ekonomiska härvan, men en förlängning som tidigare verkade omöjlig finns nu på Milan-vd:ns agenda”, skriver tidningen, och Ibrahimovic vill förhandla. GdS har sedan Dejan Kulusevski som matchens lirare, 6,5 av 10 i betyg, när Parma vann (2-1 mot Napoli). Inte lika kul för Albin Ekdal. Inte så mycket för betyget, 5,5 som för att han blev skadad och fick utgå, och att hans Sampdoria förlorade derbyt (1-2 mot Genoa).

Annons

Corriere dello Sport är inne på en liknande linje som GdS om Ibrahimovic. Det är nu upp till Milan att försöka förhandla om kontraktet med svensken, och blir det en förlängning så läggs planer på en ny anfallare åt sidan. CdS lägger till, ”Om Ibrahimovic stannar så är det för att han är säker på att vara en startspelare, annars kan han överväga andra alternativ som att återvända till Sverige och till Hammarby. Men Milan är hans prioritet”. Förstasidan är som en uppgiven titelsuck, ”Juve, du igen”.

Sky Sport har i sitt utbud rubriken ”Milan-Ibrahimovic: Kommer att göra allt för att behålla honom”. Tv-kanalen nämner att svensken redan visat att han är irriterad över att kontraktssamtalen dröjt, men att Milan nu ”hoppas lösa ärendet så snart som möjligt”.

 

ENGLAND

englandLiverpool Echo sopar bort alla andra nyheter från förstasidan – och från sista sidan. Liverpools firande som ligger som ett täcke över hela tidningen, som värmer staden. I går fick laget till slut lyfta bucklan (5-3 mot Chelsea).

Annons

Daily Mirror hyllar ”Kop Kings” och ger ordet till partysugne Jürgen Klopp. ”Förbered er på fest. Jag vet inte när det här skitviruset är borta men då kommer vi att ha party, alla tillsammans”, lovade han fansen.

Sky Sport hör lite morrande från Chelseatränaren Frank Lampard. Han hyllade Klopp och Liverpool, men var mindre nöjd med hur en del folk på lagets bänk firade. ”Inget snack om det, Liverpool har vunnit ligan, samtidigt: bli inte för arroganta”, säger Lampard, men skyndar sedan att lägga till, ”Det blir känslor under matcher”.

Daily Telegraph har ett annat perspektiv än Liverpools titelfirande. ”Topp-fyra-race ända till målflaggan”, plockar upp att Man United (63 poäng), Chelsea (63) och Leicester (62) slåss om de två sista CL-platserna ända in i den sista omgången. Där möts även Leicester och Man United. En krönika av Jim White har rubriken, ”Matchen om 20 miljoner pund: För klubbägare betyder fjärdeplatsen nu mer än en pokal”.

Annons

The Guardian menar att Tottenham är övertygade om att värva Pierre-Emile Höjbjerg. Trots att Everton kommit överens med Southampton att betala 25 miljoner pund. Trots att dansken enligt Daily Echo i går är överens om de personliga villkoren med Everton. Guardian uppger att Höjbjerg är inställd på Tottenham, som hoppas pruta lite på övergångssumman.

 

SPANIEN

spanienMarca toppar med ett välbekant ansikte, numera i Juventus tröja. ”Som galen i Guldskon”, beskrivs Cristiano Ronaldo. Han har fyra matcher på sig att göra fem mål och komma före Robert Lewandowski i kampen om utmärkelsen. Cristiano Ronaldo har tidigare vunnit Guldskon fyra gånger med Real Madrid. En annan rubrik är ”Zidane stannar”. Real Madrids president Florentino Peréz har haft ett samtal med tränaren efter ligatiteln och det är helt klart att han fortsätter kommande säsong. Zidanes kontrakt sträcker sig till 2022.

Annons

Diario AS har fortsatt fokus på kaoset i andra divisionen. ”Ett allvarligt misstag begicks”, är domen från myndigheterna kring Fuenlabradas resa till A Coruña med coronasmittade spelare för den sedermera uppskjutna matchen mot Depor. Fuenlabrada avvisar anklagelserna, samtidigt som ordkriget om ligaavslutningen fortsätter.

Sport ser ett ”Byte till försvaret”. Barcelona är ute efter Eric Garcia från Manchester City och är villig att göra ett byte, Nelson Semedo mot João Cancelo, för att underlätta affären. Garcia har bara ett år kvar på kontraktet och vill återvända till Camp Nou.

El País plockar in nyheter från Ecuador. Förbundskapten Jordi Cruyff och det ecuadorianska fotbollsförbundet river kontraktet. Jordi Cruyff, son till legendaren Johan Cuyff, blev förbundskapten så sent som i januari, men förbundet har ekonomisk kris.

Annons

El Mundo skriver att David Villa anklagas för sexuella trakasserier. Anklagelsen kommer från en fd praktikant i New York City FC, där den tidigare spanska landslagsanfallaren spelade till 2018. Villa tillbakavisar anklagelserna som falska.

 

FRANKRIKE

Le Parisien uppmärksammar att Kylian Mbappé är omslagsstjärna till Fifa 21. ”En dröm som uppfylls”, skriver PSG-anfallaren i sociala medier. Le Parisien frågar sig på annat håll hur länge PSG får behålla Mbappé. 21-åringen gjorde på tisdag kväll klart att han stannar den här säsongen. Men PSG är angelägen om att förlänga, dels för att han ses som klubbens kronjuvel och förkroppsligar klubbens ambitioner, dels för att försäkra sig om ett pris på minst 250 miljoner euro om han ändå skulle bli köpt. PSG-ägarna i Qatar vill behålla honom till minst hemma-VM 2022.

Annons

Le 10 Sport uppger att Monaco med nya tränaren Niko Kovac är intresserad av West Hams anfallare Sébastian Haller. Kovac hade Haller under sin tid i Eintracht Frankfurt. Monaco har tidigare också uppgetts jaga en annan anfallare från Kovacs tid i Frankfurt, Real Madrids Luka Jovic.

 

TYSKLAND

tysklandKicker har i veckans sista nummer fokus på Bundesligatränarna. Det hindrar inte Bayern Münchens mittfältare Thiago från ta gott om utrymme. Spanjoren befinner sig i ett ingenmansland. Han vill gärna till Liverpool, men Bayern vill ha 30 miljoner euro och de engelska mästarna arbetar med en begränsad budget. Dessutom har Liverpool tveksamheter kring Thiagos ålder (29) och om han passar in i laget. Kicker rankar bästa backarna i Zweite Bundesliga efter den gångna säsongen och Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld) hamnar på plats nummer ett. Nästa säsong mäter han sina krafter med de bästa i Bundesliga.

Annons

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) skriver att Aris informerat Daniel Sundgren om att han är fri att se sig om efter en annan klubb och att Aris vill förhandla om villkoren. Men den tidigare AIK-backen vill ha betalt för resten av året och delar av de nästkommande två åren som kontraktet sträcker sig. Det gör det svårt för Aris att riva kontraktet.

Sport-Express (Ryssland) gör artikel på Jordan Larsson, som i sociala medier blickar framåt efter att skjutit Spartak Moskva till seger i sista omgången (2-1 mot Rubin Kazan). ”Jag vet att det varit en tuff säsong inte bara för oss utan också för er fans, men vi lär oss av den och kommer tillbaka starkare nästa säsong”, skriver Larsson på Instagram. Spartak slutade på sjunde plats. Marcus Berg avslutade med två mål när Krasnodar säkrade en CL-plats (4-0 mot Akhmat Grozny). Ingen svensk finns med i Sport-Express topp-20-lista över spelarbetyg för den här säsongen.

Annons

Voetbal Rotterdam (Nederländerna) berättar att IF Karlstad i Ettan Norra får förstärkning. Den 24-årige anfallaren Lovette Felicia värvades av Excelsior Maassluis i april men utnyttjar en klausul i kontraktet och flyttar nu till Sverige, berättar klubben.

Publicerad 2020-07-23 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto