Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Liverpool nära ”nya Neymar”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Esporte News Mundo (Brasilien) hävdar att Liverpool är närmast att värva stortalangen Talles Magno i Vasco Da Gama. Han har liknats vid Neymar, och ses som en backup och framtida arvtagare till Roberto Firmino. Priset är 30 miljoner euro. Bayer Leverkusen, Benfica, Juventus, Lazio, Roma och Sevilla har också uppgetts intresserade av 18-åringen.

 

ENGLANDengland

iSport tar fasta på att ”Wolves maratonresa i Europa League är över” (0-1 mot Sevilla). I 383 dagar varade den.

Daily Mirror ser det som ”Broken English”, för det blir därmed ingen helengelsk semifinal mellan Wolves och Manchester United. På sportettan finns också ”Exklusivt: Bale hotar med att sitta av sina två år”. Källor nära golfaren påpekar att han fortsatt inte har några som helst planer på att lämna Real Madrid.

Annons

The Guardian känner av ”Wolves vånda” men ger annars transfergurun Fabrizio Romano utrymme. David Silva, 34, som lämnar Man City efter tio år, kommer att skriva på ett treårskontrakt med Lazio.

The Sun fyller på ryktesfloran från London. Arsenal planerar ett bud på 25 miljoner pund för Ajaxs anfallare Quincy Promes. 28-åringen är intresserad. Fulham hoppas värva från just Arsenal. PL-nykomlingen lånade för två år sedan Calum Chambers. Nu vill klubben köpa backen, hävdar The Sun.

Manchester Evening News hittar spåret tillbaka från transferdjungeln till Europa League med Victor Nilsson Lindelöf som guide. Han ser en buckla som hägrar för Manchester United. ”Jag tror det finns mycket självförtroende i laget just nu”, säger svensken, ”Det har hela tiden varit vårt mål att vinna turneringen och vi vill till final”.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport döper om Inters anfallsess Romelu Lukaku till ”LukaKing”. Bara Lewandowski och Cristiano Ronaldo har gjort fler mål, men belgaren har varit mer avgörande. Och så kittlar tidningen med underrubriken ”Messi studerar honom…från när håll”. En anspelning på att argentinaren, som finns i Inters drömmar, köpt en bostad nära klubbens högkvarter i Milano. Vidare uppger GdS att Paolo Dybala inte är en spelare som Juventus kan hålla kvar till varje pris. Coronas negativa effekt på klubbekonomin betyder att Juventus kan sälja den argentinska stjärnan om ett bud på 90-100 miljoner euro dimper ner. Den dagligen dosen Zlatan Ibrahimovic kommer med ”Zlatan ger sig ut på transfermarknaden”. GdS vägrar tro att 38-åringen inte hade i alla fall ett lillfinger med i värvningen av Emil Roback från Hammarby, som på onsdag morgonen läkarundersöktes i Milano (se även nedan). Däremot tycks tidningen lite bekymrad över Ibrahimovics kontraktsskrivning, som drar ut på tiden. ”Milan har gett sitt erbjudande till den svenska galjonsfiguren sedan en tid tillbaka och väntar svar. Det finns tålamod, men det kan inte vara oändligt”, påpekar tidningen, och syfta på att först när situationen med Ibrahimovic är löst kan de andra dominobrickorna falla på plats i Milans mercatospel.

Annons

Corriere dello Sport har ett annan namn än Gazzettan på Lukaku, ”Lushaq”. Det är efter den tidigare basketstjärnan Shaquille O’Neal. ”Dominant och omöjlig att markera”, går CdS jämförelse ut på. Lukaku har själv dragit parallellen till Shaq. CdS uppger vidare att Robin Olsen kan vara aktuell för en comeback i Cagliari. Enligt tidningen är Roma ute efter Alessio Cragno, som konkurrerade ut Olsen i Cagliari, och kan erbjuda svensken som del av betalningen. Cragno värderas till 20 miljoner euro.

Sky Sport Italia uppger att Fiorentina inte bara har AIK:s Paulos Abraham på radarn. Florensklubben uppges också intresserad av Ken Sema. Watfordsvensken har gjort starkt intryck i Udinese den gångna säsongen. Vidare menar Sky att det avtal Milan försöker förhandla fram med Chelsea för Tiémoué Bakayoko bara är ett låneavtal. Tre miljoner euro för ett år, plus en köpoption på 35 milj euro.

Annons

Sport Mediaset-profilen Maurizio Pistocchi hävdar att Juventus under Andrea Pirlo planerar för 3-5-2 (med 3-4-1-2 som alternativ). Minns att det påstods att Dejan Kulusevski var tveksam till en flytt till Inter på grund av att Antonio Conte använde 3-5-2.

 

SPANIENspanien

Estadio Depotivo firar Sevillas EL-kvartsfinaltriumf. ”Lidande och lycka” (ungefär), beskriver den långa vägen till det förlösande segermålet (1-0 mot Wolves).

Diario AS följer upp tisdagens nyhet att Real Madrid kallar tillbaka Martin Ødegaard från Real Sociedad. ”En lyxförstärkning”, kallas han på förstasidan. Enligt tidningen ska Zinedine Zidane ha pratat med norrmannen förra veckan. Därmed borde det stå klart att Ødegaard också gått med på att bryta upp.

Annons

Marca menar att Ødegaard är glad över att äntligen få chansen att visa vad han går för i den vita tröjan. Samtidigt påpekar tidningen att hans ankomst kan vara dåliga nyheter för Modric och Isco, då Ødegaard lär få en viktig roll att spela under Zidane. Real Madrid funderar också på att plocka hem Dani Ceballos, som den gångna säsongen varit utlånad till Arsenal. Förstasidan tillhör annars João Félix. ”Champions League är den ultimata turneringen, än mer så när den spelas i mitt hemland”, lyder citatrubriken från Atléicos unge portugis. Det är för övrigt inte bara Atléticos herrar som haft fall av corona. Även Atléticos damer, där Hedvig Lindahl finns, rapporterar nu fyra nya positiva fall. Sedan tidigare finns ytterligare ett fall. Träningen har ställts in i preventivt syfte. Atlético ska möta Barcelona i CL-kvartsfinal den 21 augusti.

Annons

Mundo Deportivo piskar upp stämningen inför Barcelonas Champions League-kvartsfinal. ”Bayern provocerar”, frustar tidningen. ”Nedsättande uttalanden” från Lothar Matthäus och Karl-Heinz Rummenigge, om Barcelonas kapacitet respektive Ter Stegen, påstås ha rört upp känslor i Barças läger.

Sport har en mjukare ingång med ”Målduell” och en jämförelse mellan Lionel Messi och Robert Lewandowski. Sedan finns rubriken, ”Manchester United ger inte upp Ansu Fati!”. På nytt uppges den engelska klubben beredd att betala ”mer än 100 miljoner euro” för 17-åringen.

 

FRANKRIKE

franceLe Parisien frågar sig redan på nyhetsettan, ”Är det PSG:s år?”. Tidningen menar att ”klubben har aldrig verkat närmare den finaste titeln”. Drömmen om Champions League-titeln beskrivs också med orden, ”PSG kan nå nirvana på bara tre matcher. Allt börjar i kväll mot Atalanta”.

Annons

L’Equipe hör också historiens vingslag. Det är på dagen 50 år sedan PSG bildades. Liksom Le Parisien tror L’Equipe att Herrera gått segrande ur striden med Parerdes om en plats i startelvan. Den enda plats det snackats om. Sedan tidigare står det klart att Kylian Mbappé är tillbaka men börjar på bänken. ”En lyxjoker”, som han kallas inför dagens match. Under tisdagskvällen presenterade Lille anfallaren Jonathan David från Gent. Kanadensaren har skrivit på för fem år och kostar 27 miljoner euro.

RMC Sport berättar att franska myndigheter behåller restriktioner på 5 000 åskådare fram till sista oktober. Häromdagen bekräftade tyska myndigheter tomma läktare fram till samma datum.

 

TYSKLANDtyskland

Bild, tillsammans med FAZ, synar kostnaderna med tomma läktare. Bayern München och Dortmund förlorar cirka tre miljoner euro i intäkter (biljetter, souvenirer etc) för varje spökmatch. Det utgör cirka sju procent av Bayerns totala budget och tio procent av Dortmunds. I Werder Bremens fall handlar det om 20 procent. På annat håll skriver Bild att RB Leipzig vill ersätta Patrick Schick med Alexander Sørloth. Tidigare i veckan uppgav tidningen att Roma inte vill låna ut Schick en säsong till utan sälja anfallaren. Sørloth är för närvarande utlånad från Crystal Palace till Trabzonspor.

Annons

SportBild har Bayern Münchens Hansi Flick på förstasidan. Tidningen har utsett honom till Årets tränare. Tidningen berättar även hur mycket Emil Forsberg och lagkamraterna i RB Leipzig kan räkna med i bonus vid seger i kvartsfinalen mot Atlético. Spelarna får då dela på fem miljoner euro av Uefas bonus på 12 milj euro. Det uppges täcka en stor del av det löneavdrag på 15-20 procent de gick med på i samband med coronakrisen.

Sport1 fångar upp Erling Haaland som bytt tröjnummer i Dortmund. Från 17 till 9. ”Jag ville verkligen ha det och är mycket glad för det. Som anfallare vill man ha nummer 9. Det ser helt enkelt bra ut”, säger norrmannen till tv-kanalen, ”Nu är jag Dortmunds nummer 9 och måste leverera”. Avslutningsvis: Headlines rapporterade i går att Ludwig Augustinsson gjorde mål i Werder Bremens första försäsongssmatch, och så här såg det ut:

Annons

Publicerad 2020-08-12 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto