Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henke uppges klar – det här blir hans uppgift i Barça

Headlines Blogg

Rubrikämnei rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

.spanien

Onda Cero följer upp gårdagens uppgifter om att Henrik Larsson är aktuell för Barcelona. Enligt radiokanalens profil Alfredo Martínez är det klart att svensken kommer att ingå i nya tränaren Ronald Koemans tränarstab. Alfred Schreuder uppges bli förste assisterande tränare. Larsson kommer också att vara ”mycket nära Koeman”, skriver Onda Cero.

Diario AS instämmer i att Larsson är klar, och ger ytterligare info. Svensken blir vad tidningen kallar tredje tränare, bakom Koeman och Schreuder, sannolikt med särskilt fokus på anfallarna. ”Klubben hoppas att han kan förbättra unga spelare som Ansu Fati och Trincão”, skriver AS. Förstasidan tillägnas annars PSG:s CL-triumf, men med ett hörn åt Barça. Klubbpresident Bartomeu bekräftade i går kväll att Koeman är tänkt att ta över och ett citat blir till rubrik, ”Koeman har sagt till mig att Messi kommer att vara stommen i hans projekt.

Annons

Marca använder däremot hela förstasidan till frågetecknen kring argentinaren. ”Messi håller Barça på halster”. Tidningen menar att han ”på allvar överväger sin framtid i klubben” och att Messis tystnad efter de senaste dagarnas spekulationer är talande. Marca trycker också på att Man City och PSG skulle ”välkomna honom med öppna armar”.

Sport konstaterar belåtet, ”Klar” i stora bokstäver med stor bild på Koeman. Tidningen lägger till att nederländaren väntas bli presenterad i dag.

La Vanguardia räknar stålar. Enligt den katalanska tidningen kommer det att kosta Barça fyra-fem miljoner euro att lösa Ronald Koeman från kontraktet med det nederländska fotbollsförbundet.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror ger Messi en varning efter spekulationer om Manchester City. Den kommer från Gonzalo Higuaín. ”England? Där blir man söndersparkad och får ingenting med sig (av domarna)”, lyder budskapet från en argentinare till en annan. Higuaín hann med några bleka månader i Chelsea förra året.

Annons

The Sun hittar en perfekt tabloiduppföljning på PSG:s triumf i CL-semin, ”Neymar kan stängas av från finalen efter att ha brutit mot Uefas regler om tröjbyte efter matchen”. Tidningen noterar sedan att straffskalan gäller brott mot coronaregler. Att avstå tröjbyte är bara en rekommendation, inte en regel, men det tycks ovidkommande. Från transferfronten finns ”Exklusivt: Man United erbjuder Dean Henderson jättekontrakt värt 100 000 pund i veckan och sätter press på förstemålvakten David De Gea”. Henderson, på lån i Sheffield United den gångna säsongen, uppges nära att skriva på ett fyraårskontrakt.

The Times rapporterar vidare uppgifter från Österrike om att Liverpool drabbats av ett fall av corona. Liverpool befinner sig i landet på träningsläger och kommer inte att avbryta det. Personen i fråga, det är oklart om det rör sig om en spelare eller annan personal, har isolerats. Om tio dagar inleder Liverpool säsongen med Community Shield mot Arsenal.

Annons

The Guardian har bara PSG:s triumf på sportettan men den som letar finner transferuppgifter. Arsenal ska nu vara överens med Lille om en övergångssumma på 28 miljoner euro för Gabriel Magalhães. Sedan tidigare ska Londonklubben vara överens om de personliga villkoren med den 22-årige mittbacken. Men Napoli är fortfarande med i bilden.

 

ITALIEN

.italien

Sky Sport hör Milans tränare Stefano Pioli än en gång prisa Zlatan Ibrahimovic. ”Zlatan är ett riktigt proffs. Han lär de unga spelarna mycket, han är en referenspunkt”, säger Pioli i en sponsorintervju. Samtidigt säger Beneventos tränare, och svenskens tidigare lagkamrat i Milan, Filippo Inzaghi: ”Jag hoppas han stannar”.

Corriere dello Sport har svensken på dagens största bild på förstasidan, men han är inte ensam. Sporttidningen tar ett rent skvallertidningsgrepp, ”Ibra-Diletta, men är det kärlek?”. Tuttosport har också paret på förstasidan. Orsaken? Veckotidningen Chi har en tid fört fram teorin att reklamsamarbetet mellan Ibrahimovic och tv-programledaren kan vara mer än så. Och nu har båda semestrat på olika håll i Sardinien, men sammanstrålat för en middag i hemlighet, påstås det. Som någon form av ursäkt för att CdS är en sporttidning kan man läsa, ”Medan kontraktsförhandlingarna står stilla så rör det på sig i privatlivet”. Mamma mia. Dagens största rubrik är annars ”Milik – ja”. Tidningen tror på en flytt till Roma för Napolianfallaren. Samtal pågår mellan klubbarna. Och Cengiz Ünder är aktuell för en flytt i motsatt riktning för 15 miljoner euro.

Annons

La Gazzetta dello Sport går all-in på Inter. Spelare, ledare och ägare påstås nu stå enade med målet att vinna Europa League och ”inleda en ny era och även ta över scudetton”. Tidningen skriver på annat håll att Napoli, som tidigare begärt 100 miljoner euro för Kalidou Koulibaly, nu överväger att acceptera Manchester Citys andra bud på 70 milj euro.

Sassuolo Oggi tar upp att stadens damlag fått svensk förstärkning. Sophie Brundin har skrivit på. Den 23-åriga mittbacken kommer närmast från spel i USA och har tidigare spelat med Sundsvalls DFF. Sassuolo låg sexa i Serie A efter 16 omgångar när ligan avbröts på grund av pandemin och inte återupptogs.

 

FRANKRIKE

.frankrike

Le Parisien låter PSG städa bort i stort sett alla andra nyheter från förstasidan. ”Äntligen final!”, jublar tidningen efter tisdagskvällens CL-semi (3-0 mot RB Leipzig). Fixstjärnan Kylian Mbappé spelade med smärta men har inga tveksamheter om finalen. ”Allt jag vill är att vinna, oavsett smärta. Jag kommer att lämna kvar min kropp på planen”, säger han.

Annons

L’Equipe konstaterar att ”Kraften är med dem”. Tidningen fortsätter, ”PSG, som var kraftfulla och kreativa, gav inte Leipzig en chans”. Di María får 9 av 10 i betyg, Neymar, Paredes och Herrera 8. Högst betyg som delas ut till Leipzigspelarna är 6. Det får Angelino, Upamecano, Sabitzer – och inhopparen Emil Forsberg. Tidningen avsätter sedan åtta sidor till Lyons semifinal mot Bayern München i kväll. Rubriker: ”Den stora utmaningen” och ”Det ena Mount Everest efter det andra”, med tanke på att det för fransmännen är mäktiga Bayern som följer på mäktiga Man City.

RMC Sport noterar att det förstås var Neymar som höll i taktpinnen (en bärbar högtalare) i PSG:s firande på vägen tillbaka in på hotellet i Lissabon (se nedan). Radiostationen uppger vidare att Keylor Navas, som missade semifinalen på grund av skada, väntas stå i mål i finalen på söndag. Enligt RMC:s källor kan han vara tillbaka i lagträning redan i morgon.

Annons

 

TYSKLAND

.tyskland

Lepiziger Volkszeitung hör både RB Leipzigs tränare Julian Nagelsmann och anfallare Yussuf Poulsen konstatera samma sak om den förlorade CL-semin (0-3 mot PSG): ”De var helt enkelt bättre”. Alla spelarna får 3 eller 4 i betyg (1-6, där 1 är bäst). Emil Forsberg, spelade andra halvlek, tillhör dem som får 3. ”Presenterade sig med ett riktigt bra skott i början av andra halvlek. Fortsatte vara aktiv”, skriver LVZ i sitt omdöme.

Sport Bild menar att Kai Havertz totalt kommer att kosta Chelsea minst 200 miljoner euro. Han är överens med Londonklubben om ett femårskontrakt och det är värt 20 miljoner euro om året. Chelsea försöker köpa honom för 80 milj euro, men Bayer Leverkusen vägrar sälja Havertz för mindre än 100 milj euro. Den tyska klubben sitter på trumf då de inte behöver sälja, det inte finns någon utköpsklausul och kontraktet sträcker sig till 2022. Troligen kommer de 20 milj euro som skiljer parterna att spridas ut över de fem kontraktsåren, menar Sport Bild.

Annons

Bild räknar redan på Robert Lewandowski titlar. Totalt kan det bli elva den här säsongen. Han är tysk mästare, cupmästare, Bundesligsaskyttekung, cupskyttekung och dessutom även vinna CL, CL-skytteligan, Supercupen, tyska supercupen, Årets spelare, Årets spelare i Europa och Årets spelare i världen. Men det är att gå händelserna i förväg. Först spelar Bayern CL-semifinal mot Lyon i dag. Bild tror på dessa startelvor. Givetvis med Lewandowski på topp.

Kicker har rubrik om Sebastian Andersson. Han är ”Tillbaka – och sedan utanför” på Union Berlins träningsläger. Efter två veckor med först magproblem och sedan individuell träning, deltog den svenske landslagsanfallaren på tisdag i lagträningen. Men han fick avsluta den i förtid med en knäkänning. ”Om inget händer under natten ska det inte vara några problem”, lugnar sportchefen Oliver Ruhnert.

Annons

BZ skriver samtidigt att Ruhnert satt munkavle på Andersson kring hans framtid. BZ analyserar oavsett situationen. ”En transfer är det mest troliga, så att Union kan sanera ekonomin efter köpen av Robin Knoche och Max Kruse”, menar tidningen.

 

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) tar upp Krasnodars seger (2-0 mot Ufa), mål av Marcus Berg (se klipp), dryckessvepning av Marcus Berg (se nedan) och en efterlängtad matchcomeback av Viktor Claesson efter 436 dagars frånvaro på grund av sin knäskada.

De Telegraaf (Nederländerna) får svar på påståendet om att Arsène Wenger är ute efter posten som förbundskapten för det nederländska landslaget efter Ronald Koeman. ”Det är en lögn”, säger fransmannen, som inte planerar att lämna sin post inom Fifa.

Publicerad 2020-08-19 08:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto