Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidningarna: Kulusevski på topp med Ronaldo i stormötet

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport pustar ut efter ett ”Ett Milan vi aldrig sett”. Efter ett hisnande drama vann laget till slut på straff (2-2 e för, 11-10 e str mot Rio Ave). Fast rubriken är lika mycket tagen från tränare Stefano Piloi själv. ”Jag har aldrig varit med om något liknande”, sa han efter straffsparkarna. En annan matchrubrik är ”Calhanoglu gör en Ibra”. GdS menar att beslutsamheten hos Zlatan Ibrahimovic smittat av sig. Med orden ”De bästa som finns” presenteras kampen Cristiano Ronaldo mot Lionel Messi, efter CL-lottningen som parade ihop Juventus och Barcelona i samma grupp. Gazzettan liksom Sky Sport uppger att Napoli är ute efter Tiémoué Bakayoko. Enligt GdS erbjuder Napoli två miljoner euro till Chelsea för ett lån av mittfältaren utan köpoption. Tidningen har vidare Dejan Kulusevski i startelvan igen för Juventus till toppmötet med Napoli på söndag. Och det blir på samma plats som i premiären – i anfallet med Cristiano Ronaldo – inte på högermittfält som senast mot Roma.

Annons

Corriere dello Sport har samma sak, Kulusevski med Cristiano Ronaldo. Men tidningen har också en hel artikel med rubriken ”Mångbottnat Juve med Kulusevski”. Förutom rollerna i de två första matcherna, kan svensken också spela som trequartista, bakom två anfallare, påpekar tidningen, och lägger till att ”Pirlo är övertygad om att Dejan kan spela ’vilken roll som helst’, med tanke på sina tekniska och fysiska egenskaper”.  Förstasidan tillhör också Turinlaget men på annat ämne. ”Juve säljer för att ordna Chiesa”, är dagens största rubrik. Rugani (till Rennes) och Douglas Costa är på väg bort för att finansiera yttern. Fiorentina vill ha 60 miljoner euro.

Corriere di Verona uppger att Hellas Verona är ute efter Riccardo Gagliolo, den numera närmast bortglömde svenske landslagsbacken i Parma.

 

Annons

ENGLAND

Daily Star med ”Du Kane också hjälpa till” är dagens mest tabloida rubriker. The Guardian har mer morgontidningsmässiga, ”Det fungerar åt båda håll, José”. Ämnet är detsamma och dagens snackis på engelska sportettor. Efter att José Mourinho uppmanat förbundskapten Gareth Southgate att ta det försiktigt med Kane och andra Tottenhamspelare för att de är slitna, fick han svar på tal. ”José var i form, eller hur? Jag hörde honom. Han ringer inte men han basunerar ut det från Tottenhamarenans tak. Toppen”, säger Southgate, ”Säsongen som helhet är en stor utmaning för både klubb och landslag, så vi får alla arbeta tillsammans. Allt José behöver göra i april-maj…han får se efter Harry Kane åt oss för det finns 55 miljoner människor som förlitar sig på oss, så det fungerar år båda håll”, säger Southgate, med syftning på EM.

Annons

Daily Mail skriver in ett kapitel till. Mourinhos svar på Southgate. ”Vad kan jag lova min vän Steve Holland (ass förbundskapten) och Gary (kallar Southgate vid fel förnamn) för att inte vara avundsjuka. Till min vän Gary kan jag lova att jag inte vid säsongens slut spelar Harry en enda minut i en träningsmatch”, säger Mourinho. ”Gary”, alltså. Säkert ett misstag…som med Pellegrino och ”Pellegrini” för några år sedan. England har en träningsmatch och två Nations League-matcher på programmet i oktober.

The Times summerar torsdagskvällen på annat vis. ”Cupglädje för Norra London”. För Mourinhos Spurs hade sjuhelsikes kul i Europa League (7-2 mot Maccabi Haifa) och Arsenal straffade Liverpool i ligacupen (0-0, 5-4 e str).

Sky Sport lyfte på torsdag kväll – lika trött som alltid – de portugisiska uppgifterna från morgonen om att Carlos Vinícius flyttar till Tottenham på lån. Senare i dag kan man antagligen få läsa att lånet de senaste uppgifterna. Lånet är redan bekräftat av Benfica. Tottenham betalar tre miljoner euro för lånet av anfallaren, samt har en köpoption på 45 milj euro.

Annons

Sunderland Echo berättar att Fotbollskanalens uppgifter från häromdagen är bekräftade: Benjamin Kimpioka har efter en sommar av ovisshet skrivit på ett nytt kontrakt med Sunderland. Det är på ett plus ett år. ”Om han kan ta sig in i a-truppen så toppen, om inte så kollar vi på en utlåning”, säger tränaren Phil Parkinson.

 

SPANIEN

Marca har fullt fokus på Champions League-lottningen, men inne i tidningen hittar man också några rader om Malmö FF:s match (1-3 mot Granada). Tidningen skriver att Granada var ”oberörd av Malmös erfarenhet i Europaspelet” och att spanjorerna ”styrde matchen”. Spelarbetygen för svenskarna är ganska ljumma. Brorsson, Berget och Rieks når upp till två stjärnor av tre. Resten får lägre. Granada har tre spelare som når ful pott.

Sport går på moln. ”Geni och magiker”. Det första står för Ansu Fati. Det andra för Lionel Messi. Tillsammans ledde de enkelt Barcelona till seger igen (3-0 mot Celta Vigo), trots utvisning på Lenglet. Fati och Messi får tillsammans med Coutinho dela på kvällens högsta betyg, 8 av 10. Griezmanns problem tycks däremot fortsätta. Han får lägst betyg av Barça-spelarna, 5/10. På förstasidan finns förstås också Barças köp av Sergiño Dest, som under torsdagen blev bekräftat.

Annons

Mundo Deportivo ser Messi-Ansu Fati som en ”Storm” som svepte fram. Tidningen trycker också in några ord från belåtne tränaren Ronaldo Koeman, ”Det här laget är mycket bättre än ni kanske tror”.

Diario Vasco gör som Mundo Deportivo i går och lyfter Real Sociedads offensiva bekymmer, som gäller många spelare. En förklaring till att Alexander Isak inte varit så het är ”fysiska problem under försäsongen”. Men tidningen ser också en taktisk aspekt. ”Förra året startade han i skuggan av Willian José och de funkade bra, för brasilianaren tröttade först ut motståndarna och han kunde sedan dra nytta av det med sin fart när spelet blev öppnare och det fanns fler ytor att springa på. Nu har han fått starta de fyra första matcherna och leda laget, och det kostar mer, men det är en del i att lära sig av sina erfarenheter”, skriver DV.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe konstaterar att de franska lagen möter ”Gräddan av England” i CL-gruppspelet. PSG har Man United. Rennes har Chelsea. Marseille har Man City. Från transferfronten följer tidningen upp Lyonpresidenten Jean-Michel Aulas uttalande om att tre klubbar är ute efter Houssem Aouar. Arsenal och Juventus är nämnda sedan tidigare. Enligt L’Equipe är PSG den tredje klubben. PSG kan knappast slänga fram 40 miljoner euro på bordet. En köpidé är att tjinga Aouar till nästa sommar och låta honom stanna i Lyon. En annan att låna honom med bindande köpoption till nästa sommar, som fallet var med Kylian Mbappé och Monaco. Den deadline Aulas satt upp för försäljningar löper ut i dag.

RMC Sport tar upp att Hiroki Sakai avvisar att Neymar skulle sagt något rasistiskt till honom. ”Ingen sa något diskriminerande till mig, vi argumenterade bara lite”, skriver Marseillespelaren på Twitter. Läppläsare och tidningsuppgifter har gjort gällande att Neymar använde rasistiska ord, men PSG-brassen friades, tillsammans med Álvaro González, på onsdag kväll av ligans disciplinkommitté.

Annons

La Gazzette de Nîmes och Téléfoot ligger i linje med Expressens uppgifter: Niclas Eliasson spelar framöver i Nîmes i Ligue 1. Téléfoot utropar till och med övergången från Bristol City som klappad och klar, om än inte bekräftad. La Gazzette de Nîmes, som Expressen också refererade till, sätter övergångssumman till 2-2,5 miljoner euro, samt att 24-åringen skriver på för fyra år.

Téléfoot har fler uppgifter. Enligt tv-kanalen har PSG gett ett konkret erbjudande till Tottenham om att för fyra miljoner euro låna Deli Alli en säsong utan köpoption. Tidigare på torsdagen rapporterade The Guardian om att Tottenham nobbat ett lånebud på motsvarande 1,6 milj euro från PSG.

 

TYSKLAND

Sky Sport uppger att Bayern München närmar sig en värvning av Callum Hudson-Odoi från Chelsea. Bild var först med uppgifter om samtal i går. Sky fyller nu på med att 19-åringen själv vill till Bayern och att Bayerns samtal med Chelsea går framåt. Lån, lån med köpoption eller en övergång – alla scenarier diskuteras.

Annons

Sport1 noterar att en affär tycks ha spruckit. Michael Cuisance hade sagt hej då till lagkamraterna Bayern München, var på plats i Leeds och gjorde läkarundersökning, sedan hände något. Det spekuleras i att skadeproblem uppdagats eller att klubbarna inte kommit överens om sista detaljerna. Cuisance väntas nu resa tillbaka.

DeichStube pratar med Ludwig Augustinsson som lovordats för Bundesligastarten efter de tidigare skadeproblem. ”Jag känner mig utvilad och hungrig på samma gång. Jag tror fjolåret gjort mig starkare”, säger han. Det surrar många flyttrykten om Werder Bremenspelaren men inte om Augustinsson. ”Därför det är tydligt att jag inte kommer att byta. Jag spelade inte många matcher förra året, fick aldrig någon rytm. Nu vill jag nå min högsta nivå igen i Werder”, säger vänsterbacken.

Annons

Köln-Stadt Anzeiger uppger att Köln gjort klart med ny offensiv kraft. Marius Wolf från Dortmund lånas in. Han ses snarare som stöttning på kanten än konkurrens till Sebastian Andersson.

Publicerad 2020-10-02 08:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto