Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Roy Keane: ”Spelarna kommer att få Solskjaer sparkad”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

ITV ger ordet till Roy Keane, som på nytt får utlopp för sin frustration med Manchester United. ”Prestationen mot Tottenham var skamlig…vi har alla spelat fotboll, haft dåliga dagar, men jag tyckte det där var en skam för klubbmärket, en del av spelarnas prestationer”, säger Keane, ”Det finns för många bluffmakare och i slutändan tror jag att de kommer att kosta Ole hans jobb. De kastade sin förre tränare (Mourinho) under bussen, de kommer att göra detsamma med Ole”.

englandThe Times fascineras över Dominic Calvert-Lewin, ”Han kan bara inte sluta göra mål”. Efter att ha öst in dem hos Everton i säsongsstarten, så inledde han även målskyttet i sin debut för England (3-0 mot Wales). Times kastar också ett öga på ligafotbollen. Enligt tidningen gör Man City ”klara framsteg” i förhandlingarna med Kevin De Bruyne om ett nytt femårskontrakt. Därmed kan 29-åringen avsluta sin karriär i klubben.

ANNONS

Daily Telegraph konstaterar att ”Unga lejon visade vägen” och sätter sedan betyg på dem. Tre av de engelska lejonen når upp till 8 av 10: Calvert-Lewin, Conor Coady och Jack Grealish.

The Guardian levererar lite mer dramatiska ”Drakdödarna” om det engelska landslaget. Tidningen levererar även från transfermarknaden. Den är ännu öppen mellan divisionerna, och West Ham är ute efter Joshua King i Championshipkubben Bournemouth. Dock vill West Ham inte betala 17,5 miljoner pund som den norske anfallaren sägs kosta. King har redan varit i samtal med West Ham. Guardian menar vidare att Özil kan ha spelat sin sista match för Arsenal efter att Europa League-truppen registrerats utan tysken.

Daily Mail är i samma tankar. Enligt tidningen kommer Arsenal att inleda nya samtal om att riva kontraktet, som kostar klubben 350 000 pund i veckan. Men Özil sägs vilja ha nästan alla de 13 miljoner pund han kan tjäna.

ANNONS

BBC noterar att Chelseas nye målvakt Edouard Mendy skadat sig på landslagsuppdrag med Senegal. Han har därför återvänt till Londonklubben. Mendy har en lårskada.

Goal fångar upp några ord från Luis Suárez efter Uruguays match i natt (2-1 mot Chile). När han tvingades bort från Barcelona fick han stöd från Lionel Messi, som själv var nära att lämna. ”Jag var inte förvånad över Messi för jag känner honom så väl. Jag kände att det smärtade honom precis som det smärtade mig”, säger Suárez, ”Han kände av formerna de sparkade ut mig ur klubben. De kunde ha gjort det på ett mer korrekt sätt mot mig”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport beklagar sig över ”Derbysjukan”. Inters Gagliardini och Nainggolan har nu också testat positivt för corona. Sedan tidigare även Bastoni och Skriniar. Och i Milan är Duarte och Zlatan Ibrahimovic fortsatt positiva. Milanoderbyt spelas den 17 oktober. Om svensken inte testar negativt näsa gång, troligen söndag eller måndag, tror GdS det blir svårt att få med honom i derbyt. Antalet fall är dock fortfarande så pass begränsade att det inte ska vara någon fara för matchen.

ANNONS

Corriere dello Sport har också Milanoderbyt och frågetecknen, men riktar annars in sig på tränare. ”Tre giganter redo at återvända: Allegri, Sarri och Spalletti kastar skugga över heta tränaplatser”. Konkret betyder det: Allegri – möjligen i Man United, PSG eller Roma. Sarri – Fiorentina, Roma. Spalletti – Fiorentina, utlandet.

LecceNews hör en något udda förklaring av Johan Björkengren på sitt tröjnummerval. ”Jag har alltid haft 22, men nu kände jag att en ny etapp i karriären startar. Så jag valde att gå vidare även med nummer, det är därför jag tagit nummer 23”, förklarar den tidigare Falkenbergsspelaren vid den officiella presentationen i Lecce i går.

 

SPANIEN

Marca placerar fotbollen i skuggan av  Rafael Nadal i Roland Garros. Men här finns ”Zidane ser Vinícius som en partner till Benzema”. Och här finns ”Adama Traoré var som en nioårig Usain Bolt”, från en tidigare ungdomstränare. Dessutom påpekar Marca att det inte är någon fara med Thibault Courtois, som lämnat landslagslägret med Belgien på grund av skada. Han kommer att kunna stå näst match för Real Madrid.

ANNONS

spaDiario AS har mer om spansk landslagsfotbolls nya posterboy. För andra dagen i rad täcker han förstasidan. I dag med citat som ”Om jag är densamme som dagen innan är det en förlorad dag”. Tidningen följer vidare upp Atléticos försök att köpa Geoffrey Kondogbia. Valencia har sagt till spelaren att det är utköpsklausulen, 30 miljoner euro, som gäller. Kondogbia var överens med Atlético, som dock inte väntas betala så mycket.

Sport fokuserar på hemmaplan, på Barcelona, på ”Griezmanns utmaning”. Både tränare (Koeman) och spelare jobbar intensivt på att fransmannen ska få ut mer på planen. Det är ungefär Sports budskap. Tidningen ger också plats för Barças damlag som är i final i Copa del Reina efter förkrossande seger (6-0 mot Sevilla).

El Correo spanade in John Guidetti som i stället för att spela med landslaget i Ryssland spelade träningsmatch med Alavés. Det blev inga mål (0-0 mot Osasuna) men Guidetti, som spelade från start, får uppmuntrande ord från tidningen.

ANNONS

 

FRANKRIKE

fraL’Equipe känner att de viktigaste matcherna för närvarande inte spelas på fotbollsplanen. ”Ligan i en fälla”, handlar om att redan hårt krisdrabbade Ligue 1 går in i nästa stora kris. Mediapro, som köpte rättigheterna inför säsongen, har inte råd att betala fullt ut och vill ha sänkt pris. Det har inte ligan råd med och har vägrat acceptera en försening av betalningen.

RMC Sport berättar att en dokumentär om Gunnar ”Säffle” Andersson är på gång i Frankrike. ”Det snackas om Papin, Skroblar och Drogba, även om han bara var ett år i klubben, men Marseilles bästa målskytt var Gunnar Andersson”, säger dokumentärens regissör Benjamin Potet till radiokanalen. Tidigare har TV4 visat en dokumentär om Anderssons brokiga liv, ”Målgöraren i Marseille”.

 

TYSKLAND

Bild lyssnar till Mario Götzes presentation i PSV Eindhoven. Många tyskar kliar sig fortfarande i huvudet över flytten till Nederländerna. Men att den tidigare Dortmundprofilen flydde Tyskland vill inte Götze höra talas om. ”Nej, det var ingen flykt. Varför skulle jag fly Tyskland? Jag har spelat där i tio år. Andra spelare har gått till andra ligor. Det är inget dåligt, utan något positivt”, menar Götze. Fast han vill tillbaka till Tyskland. ”Jag vill definitivt tillbaka till landslaget. Jag är bara 28 år. Jag har fortfarande stora ambitioner”.

ANNONS

 

ÖVRIGT

VG (Norge) noterar att allt fler röster höjs för att förbundskapten Lars Lagerbäck ska avgå efter missad EM-plats (1-2 mot Serbien). Vad tycker tidningens läsare? Ungefär två av tre håller med.

Sport-Express (Ryssland) uppger att Jordan Larsson & Co i Spartak Moskva är nära att få en ny offensiv lagkamrat: Victor Moses. Ett lån med köpoption på tio miljoner euro är aktuellt. Moses tillhör Chelsea men var senast utlånad till Inter. Sports.ru hör ryska förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov efter gårdagens förlust (1-2 mot Sverige). ”Vi såg inte mötet med Sverige som en vänskapsmatch. Vi vill lösa våra problem, övertyga och göra ett bra resultat. Vi hade initiativet, skapade chanser men tog inte tillvara på dem”, summerar han matchen.

övrigtThe Herald (Skottland) täcker sporten med glädjerusiga spelare (0-0, 5-4 e str mot Israel) och budskapet, ”Kom an, Serbien”. Det är nästa motståndare i kampen om en EM-plats.

ANNONS

TyC Sport skriver in en premiärseger för Argentina i VM-kvalet (1-0 mot Ecuador). Lionel Messi avgjorde på straff. ”Det var viktigt att börja med en seger för vi vet hur tufft kvalet kan vara”, säger han, ”Spelmässigt förväntade vi oss mer men det är inget konstigt, vi har inte varit tillsammans på länge”. Sedan vände Messi sig till det argentinska folket med den rådande pandemin i tankarna. ”Det har varit ett svårt år med tanke på vad vi genomlider. Att få spela med landslaget och ge folket lite glädje bidrar till att minska på tryck ett en aning. Jag skickar en massa styrka till alla argentinare”.

Publicerad 2020-10-09 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto