Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Attacken på klubbpresidenten: ”Förstört projektet”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

Super Deporte, den Valenciabaserade sporttidningen, slår fast att ”Det är krig!” i stadens stora klubb. Efter all turbulens som redan varit har nu Geoffrey Kondogbia gått till attack mot Valencias klubbpresident Anil Murthy. På Instagram skriver mittfältaren, ”Efter att förstört ett ambitiöst projekt, så lurade du din tränare och nu slutligen mig. Tack Anil Murthy”. Valencia har envist pekat på utköpsklausulen när Atlético nyligen försökt värva Kondogbia som ersättare till Thomas Partey.

ANNONS

spain

Marca tar tag i ett två dagar gammalt citat för att peka ut problem i Barcelona. ”Deschamps vet var han ska spela mig…och jag tar tillvara på det”, sa Antoine Griezmann i samband med Frankrikes match mot Kroatien, vilket tolkats som en pik till Ronald Koeman. I landslaget spelar han som nummer 10, i Barça på högerkanten.

Diario AS menar att ”Mbappé har tankar på vitt”. Det är till Real Madrid som PSG-stjärnan vill, trots att även Liverpool visar intresse och trots att Barcelonas presidentkandidat Victor Fonte också vill honom. Sedan uppmärksammar tidningen att Barcelona möter Getafe. Fel. Barcelona möter ”Fe”. Klubben har för en match döpt om sig, tagit bort de fyra första bokstäverna, och även justerat klubbmärket. ”Fe” betyder ”tro” (”hopp”), och det vill klubben trycka på i dessa pandemitider.

ANNONS

Sport fortsätter på spåret att ”Värva Depay” till Barcelona. En värvning av nederländaren i januari ses redan som i hamn, men Barça måste först säkra att spelare också lämnar klubben för att minska lönekostnaderna. Enligt tidningen vill klubben ”hitta en lösning” för Ousmane Dembélé och ”känna av marknaden” för Martin Braithwaite.


ENGLAND

england

Daily Mirror fyller vakuumet mellan landslags- och klubblagsfotboll med en ”NEVolution”. Tv-profilen och tidigare Man United-stjärnan Gary Neville går i bräschen för ett manifest, ”Saving The Beautiful Game”. Tillsammans med en rad andra tunga namn vill han se en oberoende tillsynsinstans som värnar om engelsk fotboll. Förbundet anses inte tillräckligt stark att stå emot de penningstarka intressena.

The Sun hävdar att Uefa planerar för förändringar till nästa års EM, både till format och spelplatser. Flera arrangörsstäder påstås aktuella att plockas bort, bland dem Bilbao där Sverige ska möta Spanien. ”Ett värsta scenario kan vara att det blir ett arrangörsland med fyra spelplatser”, skriver The Sun i den exklusiv-stämplad artikel men utan hänvisning till några källor.

ANNONS

Daily Mail använder också sin exklusiv-stämpel. Den sätts vid uppgiften att Harry Maguire inte kommer att be Ole Gunnar Solskjaer att vila honom. Mittbacken har upplevt en stormig höstsäsong med rättegång i Grekland, svaga insatser för United och senast utvisning för England. Flera krönikörer har ansett att det är tid för Maguire ta ett break från fotbollen.

The Times undrar, ”Kan Bale få en flygande start?”. På söndag väntas han göra comeback i Tottenham. Walesaren är ett av de stora samtalsämnena inför helgens Premier League-omgång.

Sky Sports uppmärksammar att det är ”Deadline Day 2”, sista dagen för Premier League-lag att förstärka från lägre divisioner. Dagens största värvning väntas bli Saïd Benrahma från Brentford till West Ham. Klockan 18, svensk tid, stänger fönstret.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport bereder plats för Evertons tränare Carlo Ancelotti. ”Jag röstar på Antonio”, betyder att han tror att Contes Inter kan rubba Juventus. Ett Inter som möter Milan i helgens derby. Ett Milan med Zlatan Ibrahimovic i laget. ”Ibra är Ibra. När man hittar en sådan fotbollsspelare, så är det bingo. Motivation och stolthet har alltid varit hans styrka, men framför allt är Ibra ett fullblodsproffs”, säger Ancelotti. Han har ett eget derby att tänka på. Liverpool står på programmet. Möte med Jürgen Klopp väntar. ”Jag gillar honom. Han är en bra person. Han ger mig energi och till det här derbyt vill jag stjäla lite av hans vitalitet”. Under Evertons framfart har många höjt på ögonbrynen åt James Rodríguez flygande start. Även Ancelotti höjer på sitt berömda ögonbryn. ”Jag är också överraskad. Han hade inte spelat sedan februari och det var rimligt att tro att det skulle uppstå lite svårigheter att anpassa sig till en ny fotboll, men hans entusiasm och talang har varit en verklig injektion”, säger Ancelotti. Cristiano Ronaldo får inte bara en del av förstasidan. Han får också första uppslaget under rubriken ”CR7, vilket kaos”. Idrottsminister Vincenzo Spadafora anser att portugisen bröt mot coronaprotokollet i samband med landslagsspelet. Juventusbasen Andrea Agnelli fick frågan om påståendet och skickade i stället vidare frågan till hälsoministeriet, och påpekade att han följer förbundets regelverk.

ANNONS

Corriere dello Sport toppar med citatrubriken ”Alla är emot oss”. Det ska sammanfatta Agnellis perspektiv efter Spadaforas utspel och Napoli-kontroversen.  CdS har liksom Gazzetta dello Sport Dejan Kulusevski i startelvan när Juventus i morgon möter Crotone. I CdS är det 3-5-2 med Kulusevski-Morata på topp. I GdS 3-4-3 med Kulusevski-Morata-Chiesa på topp.

Sky Sport uppmärksammar en scen från Milans träning. Ibrahimovic som slänger unge Daniel Maldini i marken (se nedan). Allt under lekfulla former i svansjagning. Maldini kommenterar en bild från dusten med orden ”Jag är fortfarande vid liv!” och en skrattande emoji.

 

FRANKRIKE

ANNONS

france

L’Equipe drar framför allt på en intervju med Saint-Etiennes manager Claude Puel, men synar också frånvarosituationen i PSG inför mötet med Manchester United nästa vecka. Kehrer och Bernat är borta, Marquinhos troligen också. Dessutom är Icardi, Draxler, Verratti och Pereira frågetecken. Men närmast för PSG väntar i kväll Nîmes i ligan. Niclas Eliasson väntas debutera för motståndarna. Han finns med i L’Equipes förmodade startelva. Även Midi Libre skriver att Eliasson ”kanske startar”.

 

RMC Sport pratar med Marseilletränaren André Villas-Boas. Som så ofta är portugisen svävande om framtiden. Kontraktet går ut nästa sommar. ”Det här är inte rätt tidpunkt”, svarade han på frågan om en fortsättning, ”Vi har bra spelare vars kontrakt går ut (Thauvin Amavi m fl), och prioritet är att hitta en lösning med dem, inte med mig. Jag väntar, jag vill se vad som händer”.

ANNONS

 

TYSKLAND

Sport1 ger sig in strålkastarljusen. Där står Eric Maxim Choupo-Moting efter två mål i debuten för Bayern München i cupen (3-0 mot FC Düren). Nyförvärvet har ambitioner, trots att konkurrenten till vardags heter Robert Lewandowski. ”Om jag får mina minuter så är det toppen. Om vi spelar ihop är det ännu bättre”, säger Choupo-Moting oblygt, och lägger till ”Jag känner mig 100 procent Bayern München”. 31-åringen har en fascinerande karriär som tagit honom från tyska mellanklubbar till Stoke City och sedan plötsligt till PSG och nu till tyska trippelmästarna.

Bild sätter betyg på alla fem Bayern-nyförvärven som debuterade. Bäst var inte oväntat Choupo-Moting med 2 av 6 i betyg (1 är bäst). Övriga: Alexander Nübel 3, Bouna Sarr 3, Marc Roca 4 och Douglas Costa 4. Vidare berättar Bild att HSV:s sportchef Jonas Boldt, 38, är högaktuell för samma roll i italienska storklubben AS Roma.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) ger en bakgrund till Rostovs värvningar av Armin Gigovic från Helsingborg och Pontus Almqvist från Norrköping. Inte till varför just svenskarna värvats men till varför Rostov jagar spelare. På kort tid har hela sex startspelare lämnat klubben. Men det har också gett klubben ända upp till 23 miljoner euro. Ett sätt för en mittenklubb med begränsad budget att få ihop ekonomin. Ett sätt att visa nya spelare att klubben är en bra språngbräda till ännu större klubbar. Förutom Gigovic och Almqvist är fler unga spelare på väg in, enligt Championat bland annat 19-årige backen Kirill Bozhenov från FC Chimki.

America TV (Peru) låter den fortsatta ilskan efter förlustmatchen mot Brasilien frodas. Landslagsbacken Carlos Zambrano säger nu sitt om Neymar. ”Ärligt talat är det en stor spelare, en av de största, men i mina ögon är han en clown”, säger Zambrano, och syftar på hur anfallaren uppträdde och hur han fiskade efter straffar. Neymar gjorde ett hattrick i matchen och Zambrano blev utvisad. Efteråt anklagades domaren för att gynna de celebra gästerna. ”Det är Brasilien, och vid minsta touch så kollade de VAR”, säger Zambrano om domarna.

ANNONS
Publicerad 2020-10-16 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto