Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllningarna: ”Isak förstörde Betis”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

spanien

Diario Vasco sopar undan coronakriser och politiska dispyter för ett Real Sociedad i blomning. ”Uppvisning och ligaledning”, jublar tidningen. För ligaledare är faktiskt Real Sociedad efter gårdagens seger (3-0 mot Real Betis), även om det är med fler matcher spelade än åtskilliga konkurrenter. Även om det inte blev några mål för Alexander Isak den här gången heller, beskrivs hans inhopp med ord som ”en orkan” som svepte in efter den blekare insatsen av Willian José. Isak får också toppbetyget fem av DV.

Mundo Deportivo är lika jublande glad över La Reals seger i sin San Sebastian-upplaga, och ännu gladare över Isaks insats. ”Det går inte att göra mer på 22 minuter. Han förstörde Betis med sin fart in i öppna ytor och genom att skapa utrymme för instick. Han fick straff med sig till 2-0 och spelade fram till 3-0”, skriver MD.

Annons

Marca synar i stället situationen i Real Madrid. Det ”Larmtillstånd”. Zinedine Zidane kallade till möte med spelarna efter förlusten mot Cádiz. Tränaren kräver mer av sina spelare. Tongångarna är annorlunda för damerna, som i går tog första segern någonsin som Real Madrid (3-1 mot Rayo Vallecano). Kosovare Asllani nickade in ett mål och Sofia Jakobsson lyrade in en assistpoäng.

Diario AS för tillbaka fokus till herrfotbollen, men då både till Real Madrid och Barcelona. Under ”Utpekade”, skriver tidningen att ”De Jong, Marcelo, Isco och Griezmann är de mest kritiserade spelarna inför El Clásico nästa helg”.

Catalunya Radio pekar ut tre Barça-spelare av en helt annan anledning. Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong och Clement Lenglet ska vara de tre spelare som inte ville skriva på truppens vägran att gå med på löneuppskov som Barça är ute efter på grund av den svåra ekonomiska situationen.

Annons

Sport påpekar att Zidane minsann inte är den ende tränare som är på hugget. ”Koeman på offensiven” bygger på en intervju med Barcelonatränaren i nederländska Algemeen Dagblad. Om bland annat en värvning av Memphis Depay i januari svarar Koeman, ”Jag ska försöka få hit honom. Det hänger inte bara på mig och jag vet inte hur klubbens ekonomiska situation är i nästa fönster”.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror ser till så att stackars Gareth Bale inte undkommer de sarkastiska rubrikerna från tiden i Madrid. ”IncrediBALE” berättar om hur Tottenham tappade sin 3-0-ledning efter att walesaren gjort sitt debutinhopp (3-3 mot West Ham). José Mourinho ville prata West Ham. Berömma West Ham. Han ville inte prata Bale, men i alla fall lite Tottenham. ”Vi var inte tillräckligt mentalt starka”, konstaterar han.

The Times lägger tyngdvikten vid en helt annan huvudrubrik. Van Dijk kan missa resten av säsongen. Det är farhågorna sedan Liverpools nyckelspelare tvingats till operation av sitt skadade knä.

Annons

Sky Sports-experten Jamie Carragher menar att Van Dijks skada ändrar förutsättningarna i ligatoppen. ”Jag tycker att kampen om ligatiteln nu är helt öppen”, säger Carragher, och anser att Liverpool måste leta mittback i januarifönstret. Expertkollegan Graeme Souness tuggar fradga över Jordan Pickfords tackling på Van Dijk. Det var ett överfall, menar han. Carragher håller inte med.

The Guardian har Tottenhams kollaps och Van Dijks skada. Till skillnad från de andra drakarna har Guardian även med damfotboll på sportettan. Arsenals anfallare ”Miedema sätter målrekord med derbyhattrick” (6-1 mot Tottenham). Nederländskan har nu 52 mål på 50 matcher, och tränare Joe Montemurro säger att nytt kontrakt är ”topp på prioriteringslistan”.

The Sun har spelarkontrakt på annan skala. Adama Traoré är nära ett nytt fyraårskontrakt med Wolverhampton. Det är värt cirka 100 000 pund i veckan, dubbelt så mycket som han har nu. Barcelona och Liverpool nämns som klubbar som visat intresse för 24-åringen.

Annons

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport behåller strålkastarljusen på Zlatan Ibrahimovic. Dagens största rubrik är ”Ibra för alltid”. Den syftar på den senaste tidens uppgifter om att svensken stannar längre än den här säsongen. Paolo Maldinis ord i går bekräftade det. En Champions League-plats ter sig allt mer realistisk för Milan. ”Då skulle en förlängning gynna alla parter”, påpekar GdS, och lägger till det andra skäl som förekommit. Av skattetekniska skäl är det bättre för både Milan och Ibrahimovic om han stannar två år. Som La Repubblica också påpekar i dag, så behöver Milan att Ibrahimovic stannar till minst 31 december 2021 för att kunna dra nytta av skattelättnader enligt Decreto Crescita som infördes 2019. ”Med andra ord, Ibra skulle spara skattepengar och avtalet skulle vara mindre betungande ekonomiskt även för klubben. Och det kan också erbjudas en annan roll för framtiden”, skriver tidningen. Sedan finns en annan rubrik, ”Zlatan till Lukaku: ’Milano har aldrig haft en kung, den har en gud”. För orden som Ibra la ut i sociala medier på söndagen ses som ett direkt svar till Interanfallaren. Lukaku skrev i sociala medier efter segern mot Milan i februari, ”Det är en ny kung i stan”, vilket då sågs som en passning till Ibrahimovic som tidigare framställts som den återvändande kungen av Milano. I betydligt mindre sammanhang dyker ett par andra svenskar upp i dagens tidning. Riccardo Gagliolo var bäst i Parma (2-3 mot Udinese) med betyget 7 av 10 och målskytten Mattias Svanberg en av de bättre i Bologna (3-4 mot Sassuolo) med 6,5.

Annons

Corriere dello Sport krattar manegen för ”Cirkus Roma”. Den bjuder på det mesta. (5-2 mot Benevento). Beskrivning av Roma: ”Släpper in mål, tar igen, tappar igen, gör tre mål – en hisnande tillställning”. Ibrahimovic får också sin del av uppmärksamheten, och då med fokus på poängen. Milan innan Ibra anlände 19/20 tog i snitt 1,23 poäng. Milan efter Ibras ankomst har tagit 2,28 poäng i snitt. På förstasidan finns sedan ”Dybala är Pirlos räddare i nöden”. Utan coronasmittade Cristiano Ronaldo ses argentinaren som nyckelspelare i Champions League, i alla fall i morgon mot Dynamo Kiev.

Tuttosport vänder det i stället till ”Dybala och Champions Leagu-ilskan”. Han uppges förbannad över att inte ha fått hoppa in mot Crotone. Dessutom väntar kontraktsdiskussioner med Dybala.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe gör rubrik på ”Lille i ledig ledning” i ligan efter storseger i Nordderbyt (4-0 mot Lens). PSG-stjärnan Kylian Mbappé är på nytt med i Omgångens lag och toppar betygsrankingen i Ligue 1 före pånyttfödde Renato Sanches i Lille.

Annons

Canal+ låter Arsène Wenger lyssna på José Mourinhos senaste pik. Tottenhamtränaren fick frågan om varför han inte var omnämnd i Wengers självbiografi och svarade då, ”För han slog mig aldrig. Man skriver inte ett kapitel om 12 eller 14 matcher utan seger, så varför skulle han nämna mig?” – se klipp här. Wenger svarar i studion: ”Jag blir inte upprörd. Med honom är det ständiga provokationer. Det känns som dagis, men det är en del av hans personlighet. Dessutom stämmer det inte. Vi slog honom, och det var också en del oavgjorda matcher. Och det är inte ’du’ som vinner. Det är ’vi’. Tränaren är där för att få så mycket som möjligt ut av laget”.

 

TYSKLAND

tyskland.jpg

Kicker pratar Champions League med förre storspelaren Bastian Schweinsteiger, numera expert på ARD. Kicker: ”Kommer den stora duellen de kommande åren vara Bayern München mot Liverpool?”. Schweinsteiger: ”Det ser så ut. Bayern och Liverpool är de bästa lagen för närvarande, men Real Madrid, PSG och Juventus är inte långt efter”. Kicker: ”En slump att du inte nämner Man City?”. Schweinsteiger: ”De saknar beständighet. Det korta passningsspelet är inte alltid effektivt. Liverpool gör det bättre, som använder långa bollar emellanåt”. På frågan om vilken fotboll ha själv tycke om att se överraskar Schweinsteiger kanske en aning. ”Italiensk fotboll – Atalanta, Juventus, Milan med Zlatan Ibrahimovic, svara han. Ingen svensk finns med i Kickers Omgången lag.

Annons

Sport1 uppmärksammar att ett 80-tal Schalkeultras hade ”samtal” med lagets spelare utanför arenan efter gårdagens match (1-1 mot Köln). Även tränaren och sportchefen var på plats. Ultrasgruppens talesperson sa att ”insatsen i dag var okej”, men huvudbudskapet var inför kommande matchen mot Dortmund: ”Derbyt är årets viktigaste match. Ge allt ni har, det hänger på hur ni uppträder”, sa talespersonen, och la till ”Om ni inte ger minst lika mycket som i dag så ses vi igen, men då blir det inte lika fredligt. Har vi gjort oss tydliga?”. Enligt tv-kanalen hade ultrasgruppen på förhand lyckats arrangera mötet med Schalke. Samtidigt bad klubben om ursäkt för supportrar som skämt ut sig i U19-derbyt mot Dortmund på söndagsmorgonen. Supertalangen Youssoufa Moukoko, som sköt Dortmund till seger, förolämpades grovt.

Annons
Publicerad 2020-10-19 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto