Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Maradonas dröm: ”Göra mål mot England – med andra handen”

50v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

FRANKRIKE

france

France Football tillägnar sitt senaste nummer uteslutande Diego Armando Maradona, som fyller 60 år på fredag. Vad han drömmer om i 60-årspresent? ”Jag drömmer om att få göra mål mot England igen – med höger hand den här gången (skratt)”, säger Maradona till tidningen. Ett andra Hand of God med andra ord. Drömspelarna i dagens fotboll? ”Messi och Cristiano (Ronaldo), Cristiano (Ronaldo) och Messi…i min ögon är de på en nivå för sig själva. Jag ser ingen i deras närhet. Ingen åstadkommer ens hälften av vad de gör”, säger han. Intervjun och specialnumret kommer ut i kväll.

ANNONS

L’Equipe undrar, ”Finns det en olympisk anda?”. Lyon – ett Olympique-lag – slog ut Man City i förra årets Champions League. I kväll möter Marseille – ett annat Olympique-lag – engelsmännen i CL-gruppspelet. Det följs upp av en intervju med Citys Bernardo Silva. På frågan varför City haft en halvdan start på säsong, svarar han: ”Halvdan? Det var snällt sagt. Sanningen är att vi inte alls börjat bra”, säger han, ”Jag har ingen bra förklaring. Vi får prata tillsammans inom laget, med tränaren, för ska vi vinna någon titel denna säsong måste något förändras”.

Le Parisien uppmärksammar en annan intervju, med PSG:s Kylian Mbappé. Han är trött. Främst mentalt. Säsonger som hakar i varandra, corona… ”För mig känns det som om vi är på 60:e matchen för säsongen, och inte den nionde på den nya säsongen. För mig är en ny säsong när man har en stopp för att ladda batterierna. Det här känns mer som övertid, det är ett maraton som bara fortsätter, det är inte lätt”, säger Mbappé till PSG:s hemsida.

ANNONS

Le 10 Sport uppger att flera engelska klubbar sonderat terrängen kring Thomas Tuchel. PSG-tränarens kontrakt går ut efter säsongen och han väntas inte bli kvar i klubben.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror tycker Tottenham börjar få en klädsam ”Sonbränna” så här i oktober. Ännu ett mål av Heung-min Sons gav ny seger (1-0 mot Burnley). Manchester City har däremot huvudvärk. Sergio Agüero blir borta en månad, enligt samstämmiga pressuppgifter. Mer huvudvärk. Under ”Pay-Poor-View” konstaterar Mirror att tittarsiffrorna på en del PL-matcher varit så generande låga för både för ligan och tv-bolagen att en förändring är på väg kring de höga priserna (14,95 pund/match, motsvarande 170 kr).

Daily Telegraph har dagens största rubrik i just Pay-per-view-avgiften sänks med fem pund. Men tidningen undrarom de räcker för att stilla vreden bland fansen.

ANNONS

Sky Sports hade herrarna Gary Neville och Jamie Carragher i studion under måndagsmatchen. De tyckte bland annat till om Bruno Fernandes och Paul Pogba. ”Jag beundrar faktiskt Solskjaer för att han vågar sätta Pogba på bänken”, säger Carragher och dömer ut en kombination, ”Jag sa det redan för några veckor sedan, Fernandes och Pogba kan inte spela tillsammans. De är inte en mittfältsduo och kommer aldrig att bli det”. Neville menar att Solskjaer skulle kunna spela dem som De Bruyne och Silva i Man City.

ANNONS

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport har föga oväntat Zlatan Ibrahimovic på bild men mest påtaglig är frustrationen efter att Milan tappat ledningen tre gånger (3-3 mot Roma). ”Domarna och VAR katastrofala”, slår tidningen fast. Milan missade nu chansen att dra ifrån i toppen. Därav huvudrubrik, ”MilHALT”. Trots två mål får Ibra nöja sig med 6,5 av 10 i betyg av tidningen. Tre spelare får 7: Hugo Leão, Alexis Saelemaekers (båda Milan) och Antonio Mirante (Roma).

Corriere dello Sport är frikostigare mot Ibrahimovic. Tidningen ge honom 7,5 – högre än till någon annan spelare på planen, och sätter artikelrubriken ”Ibra överallt”. CdS tar också med tränare Piolis ord om 39-åringen, ”Hans fysiska status överraskar mig”. Vidare påminner tidningen om att det är sista chansen för Cristiano Ronaldo i dag: han behöver ett negativt coronatest för att kunna möta Barcelona och Lionel Messi i morgon.

ANNONS

 

SPANIEN

spanien

Marca vill mjölka så mycket som möjligt ur den ljusglimt segern mot Barcelona gav Real Madrid. Så dagens CL-möte med Mönchengladbach byggs upp som ”En final med känslan från El Clásico”. Ett par veteraner tar också plats. Toni Kroos, 30, ser sig bara i den vita tröjan. ”Jag har haft andra erbjudanden men jag har aldrig pratat med andra klubbar, för min tanke är att avsluta karriären i Real Madrid”, säger han. Luka Modric, 35, sa för ett par veckor sedan att han vill förlänga och även han helst avsluta karriären i Real Madrid. Nu har Marca en artikel med rubriken ”Modric fortsätter visa varför han förtjänar ett nytt kontrakt”.

Diario AS tar fasta på att Real Madrid kommer till spel ”Med Hazard men utan tid att spilla”. Seger behövs efter premiärförlusten mot Sjachtar. Tidningen följer vidare upp en episod med Isco. Hans ord fångades upp av kameramikrofoner när han beklagade sig för lagkamrater över speltiden från Zidane. ”Om han plockar av mig är det i 50:e eller 60:e minuten, ibland i halvtid. Om han sätter in mig så är det i 80:e minuten”, sa Isco. Zidane tar lugnt på det. ”Det är ambition. Han vill spela. Det är positivt. Spelare vill alltid spela”, säger han.

ANNONS

Sport toppar med ”Bartomeu står emot”. En uppföljning på att Barcelonas president Josep Maria Bartomeu inte har några som helst planer på att hoppa av frivilligt.

Mundo Deportivo vägrar släppa domarinsatsen i El Clásico. I dag är temat att Sergio Ramos drog i Clément Lenglet innan förseelsen från fransmannen som gav straff. Linjedomaren såg händelsen, rapporterade den till huvuddomaren som ska ha ignorerat den. Barcelona planerar att lämna in en protest, skriver MD.

 

TYSKLAND

Bild uppmärksammar tv-experten Dietmar Hamanns kritik mot Marco Reus som lagkapten som för Dortmund. Han får nu svar på tal. ”Dietmar Hamann gör ofta mycket bra analyser, men han har helt fel här. Hur kan han bedöma den interna processen? Marco är en bra kapten”, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke. Bild plockar även ut den förmodade startelvan för Bayern München i kvällens Champions League-möte med Lokomotiv Moskva. Serge Gnabry, som suttit i karantän efter ett positivt coronatest som visade sig felaktigt, väntas starta.

ANNONS

Sky Sport följer upp de nya ryktena kring Man United och Erling Haaland. Men den tyska tv-kanalen uppmärksammar att norrmannens utköpsklausul på 75 miljoner euro börjar gälla 2022. Detsamma gör mercato-gurun Fabrizio Romano.

Kölner Stadt-Anzeiger rapporterar att Sebastian Andersson var tillbaka i Köln och genomförde individuell träning på måndag eftermiddag. Han var tidigare i Unterhaching för att kolla sitt krånglande knä. På lördag väntar Bayern München.

 

ÖVRIGT

TV2 (Norge) ger störst utrymme åt att en av landets främsta domare, Tom Harald Hagen, berättar att han är homosexuell. ”Jag känner att tiden är mogen, och jag kan inte tänka mig annat än att det blir positivt för mig”, säger Hagen till Glåmdalen. Han valde att berätta efter en match i Elitserien han dömt där en spelare kastat ur sig homofobiska glåpord mot motståndartränaren.

ANNONS
Publicerad 2020-10-27 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto