Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sarkastisk Mourinho: ”Fantastisk fotbollsvecka”

2v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england

Daily Star kniper kanske ändå priset för dagens tabloidrubrik med ”Deadpool has a Wrex factor”. Ingen har nog missat att den walesiska klubben Wrexham köpts av Deadpoolstjärnan Ryan Reynolds och skådespelarkollegan Rob McElhenney. Affären har varit på gång ett tag. Supportrarna har gett tumme upp. Presentationen är lekfull. Men Hollywood och en klubb i motsvarande femte divisionen. Varför? Främst för att göra en Netflix-liknande dokumentär, om man får gå på denna tråd för några dagar sedan.

ANNONS

Daily Mirror prickar av ”Från Hollywood till Wrexham”, fortsätter till ”16 nya positiva covidtest i Premier League är rekord” och landar i dagens största rubrik, ”Bristningsgränsen”. Det är där spelarna befinner sig, menar förbundskapten Gareth Southgate, och varnar för skaderisker och utbrändhet.

The Guardian framhäver ett av Southgates förslag, ”Fem är säkrare än tre”. Det syftar på antalet byten. Han pekar också på avsaknaden av ett vinteravbrott för spelarna.

Daily Telegraph tar förutom Southgates varningar också upp José Mourinhos frustration. Tottenhamtränaren ha tidigare gått hårt åt landslagsspelet och tappar nu också Matt Doherty som testat positivt för corona med det irländska landslaget. ”Fantastisk fotbollsvecka. Starka känslor i landslagets matcher, strålande vänskapsmatcher och fullständigt säkra. Covidtester efter matcher spelats, okända som springer vid fotbollsplanen medan lag tränar och mycket mer”, skriver han sarkastiskt på Instagram. Det där om okända vid planer är sannolikt en referens till ett inlägg om rträningen för Sydkorea, där Son Heung-min spelar.

ANNONS

Daily Mail uppger att John Terry, hjälptränare i Aston Villa, är aktuell för tränarjobbet i Derby County. För närvarande håller Wayne Rooney i trådarna i Championshipklubben, sedan Phillip Cocu fått sparken.

 

ITALIEN

italien

La Repubblica skriver i sin pappersupplaga att medan alla – spelare, fans, förbundsledning – vill se en fortsättning för Roberto Mancini som förbundskapten ”så är det ingen slump att mercaton för honom växer”. Tidningen lägger till: ”Manchester United leder raden av klubbar som vill ha den italienske förbundskaptenen”. Mancinis nuvarande kontrakt sträcker sig över VM 2022. Han har vunnit Premier League med Uniteds stadsrival City.

La Gazzetta dello Sport förstasida lär få Zlatan Ibrahimovic att spricka upp i ett leende. Där står han med en fotoshoppad kungakrona på huvudet. Tidningen summerar ”hans galna 2020” där svensken ”gjort ett mål var 110:e minut, tagit Milan till toppen via coronavirus och akrobatik”. Mer statistik? Milan förra säsongen pre-Ibra: i snitt 1,4 poäng och 1,2 mål per match. Post-Ibra: 2,1 poäng respektive 2,2 mål. Ibrahimovic var i farten i går igen. Han satte ett mål när a-laget slog primaveralaget med 6-0, men det är på lördag det gäller. Napoli väntar. Match mot hans gamla vän Gennaro Gattuso, nu tränare i den neapolitanska klubben. Massimo Oddo minns de två starka karaktärerna från Milantiden 2010-2011. Han minns också Ibrahimovics fajt med Oguchi Onyewu. ’Rino’ (Gattuso) var den som först försökte gå emellan, men han fick en smäll i ansiktet och lämnade dem åt sitt öde…”.

ANNONS

Corriere dello Sport skildrar Napoli-Milan med ”Det är jag som är den store”. Det är den korte Lorenzo Insigne som utmanar giganterna. Tidningen menar att han först satte Robert Lewandowski på plats med Italien. Nu tar sig den 163 cm korte Insigne sig an den 195 cm långe Ibrahimovic. På annat håll uppger CdS att en mellanhand försöker lösa en affär: Christian Eriksen till Arsenal och Granit Xhaka i motsatt riktning. Affären beskrivs som ”inte så lätt”. Kanske inte heller med tanke på att Eriksen spelat för Arsenals ärkerival Tottenham.

 

SPANIEN

spanien

El Chiringuito TV vet hur man dramatiserar budskap. Det är bara att titta på länken. I natt kom ”världsexklusiva” uppgiften att Real Madrids president Florentino Pérez sagt till Sergio Ramos: ”Om du får ett bra erbjudande, förstår jag om du lämnar”.

Marca, däremot, påpekar på nytt den avspända situationen mellan Pérez och Ramos, samt att de båda kommer att ha ett samtal i samband med matchen mot Villarreal i helgen. Real Madrid räknar med att Sergio Ramos stannar. Liksom Le Parisien uppger tidningen att det inte ligger något i AS:s uppgifter häromdagen om ett PSG-erbjudande till Ramos. Förstasidan domineras annars av en uppmaning: ”Misslyckas inte i dag”. Den riktar sig till spanska landslaget som möter Tyskland i en avgörande match om gruppsegern och en semifinalplats i Nations League. Seger krävs. ”Det här kan bli ett bra test för hur vi fungera i leva-eller-dö-matcher”, säger Rodri.

ANNONS

Diario AS har ett liknande budskap som Marca till landslaget, ”Vinn eller vinn”. Tidningen ger också gott om utrymme till en intervju med Barças stjärnskott Pedri i Cadena SER. 17-åringen provspelade för Real Madrid men fick nobben. ”Jag tillbringade en vecka hos Real Madrid, men de sa att jag inte räckte till. De tog mig till ett kontor och berättade det. Det hjälpte mig att motivera mig själv. Vad jag skulle säga till den som avvisade mig? Jag skulle säga tack, för jag är nu i den klubb jag alltid har älskat”, säger Pedri.

Mundo Deportivo ger förstasidan till Luis Suárez. Han har testat positivt för corona, bekräftar det uruguayanska fotbollsförbundet, AUF. Därmed missar Atléticoanfallaren inte bara Uruguays match mot Brasilien utan också mötet med förra klubben Barcelona på lördag.

 

FRANKRIKE

france

L’Equipe har en herrlandskamp mot Sverige att ta tag i men det som kniper förstasidan är damlagets inre stridigheter (se måndagens Headlines, under L’Equipe). ”Kan hon stanna?”, frågar sig tidningen om förbundskapten Corinne Diacre. För herrarna, som redan är klara gruppmästare, handlar det i stället om att ”Förlänga nöjet”. Kylian Mbappé lär få speltid mot Sverige. Troligen från start. Där har både L’Equipe och Le Parisien honom, samtidigt som L’Equipe påpekar att ett slutgiltigt beslut tas först i dag. Troligt lag: Lloris – Dubois, Varane, Lenglet, Digne – Mbappé, Sissoko, Pogba, Thuram – Griezmann, Giroud. Det är bara fyra spelare som startade mot Portugal. Tidningen tar också notis om att Kurt Zouma är bästa huvudspelare bland backar i de tio största Europaligorna, enligt den senaste statistiken från CIES. Han har vunnit 96,3 procent av nickduellerna. Sexa på listan – och etta i Nederländerna – är Sebastian Holmén (Willem II) med 88 procent. Från transferfronten uppger L’Equipe att krislaget Saint-Etienne vill låna anfallaren Islami Slimani från Leicester.

ANNONS

Le Parisien avfärdar inte oväntat spanska uppgifter om PSG-intresse för Sergio Ramos. ”De vilar på sand”, konstaterar tidningen. Inget erbjudande finns, inte heller i pipeline. I den bistra ekonomiska verkligheten har PSG andra prioriteringar, inte minsta att få Mbappé att skriva nytt kontrakt.

 

TYSKLAND

Bild konstaterar att Dortmund har för avsikt att använda Erling Haaland mot Hertha Berlin på lördag om hans coronatest är negativt. Viss förvirring råder fortfarande kring karantänsbestämmelser för de norska spelare som flög hem i söndags kväll. Haaland, Sörloth & Co betalade själva för ett privatflyg som tog dem hem från coronakaoset kring norska landslaget. Bild ställe sedan upp en ganska väntad startelva för Tyskland inför kvällens Nations League-avgörande mot Spanien. Matchen döms av Andreas Ekberg.

Sky Sport uppger att rivalerna Schalke och Dortmund slåss om samma talang. Det är ”Turkiet Messi”, den blott 17-årige Ömer Beyaz som lockar. Beyaz tillhör Fenerbahce men vill inte skriva kontrakt och kan gå gratis till sommaren.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Het Laatste Niuews (Nederländerna) pratar med Marco Weymans, nybliven burundisk a-landslagsspelare, och med Östersund som klubbadress. Han har ett år kvar på kontraktet. ”En förlängning? De vill inte ge mig det längre med tanke på ekonomiska problem från förra säsongen. Ur deras synvinkel vore det ännu bättre att släppa mig i vinter eller i sommar”, säger Weymans. 23-åringen hoppas slippa skador för att få mer speltid och kanske även få Afrikanska mästerskapen som skyltfönster.

LA Times (USA) njuter av sitt unga, talangfulla landslag som hade målfest (6-2 mot Panama). Det blev så många mål att Dortmunds stortalang Gio Reyna, som gjorde sitt första landslagsmål, tappade räkningen. ”Jag vet inte, blev det sex eller sju?”, sa han efter matchen.

Diario Olé (Argentina) följer upp ett omdiskuterat ligarekord. Boca Juniors Carloz Tevez fick gult kort efter bara tre sekunder. Kritiker menar att det borde varit rött (se tacklingen här). Förra helgen var han inblandad i en annan incident, där motståndarmålvakten blev skadad. Den gamla storstjärnan tycks heller inte vara i balans. Hans pappa ligger inlagd och är svårt sjuk. ”Emellanåt är jag bra, andra gånger går jag och gråter i halvtid”, säger Tevez till ESPN Argentina.

ANNONS

KingFut (Egypten) förmedlar nyheter från förbundet. Landslagets och Arsenals mittfältare Mohamed Elneny har testat positivt för corona, och isolerats. Tidigare har också Liverpools Mohamed Salah testat positivt.

Publicerad 2020-11-17 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto