Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Asbaghi ”en av de märkligaste tillsättningarna”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Englanddddd


ENGLAND

Daily Mirror pikar Man United ”Väl spenderade pengar? Uniteds lönekostnader ökade med 1,3 miljoner pund – i veckan. I somras värvade Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho och Raphaël Varane, och klubbens sammanlagda lönekostnader har ökat med 23 procent. Barnsleys val av Poya Asbaghi som tränare skapar huvudbry hos Mirror och föranleder en artikel med rubriken ”Det sju märkligaste tränartillsättningarna i EFL”, English Football League, proffsligorna under Premier League. Tidningen skriver om Asbaghi, ”Att säga att hans tillsättning är udda är en underdrift”. Barnsley har dock svenskt i klubbledningen, vd Khaled El-Ahmad. Asbaghi får en tuff start i ligaspelet. Först ligatvåan Fulham borta på lördag, sedan Barnsleys ”bogeylag” Swansea hemma om en vecka. Barnsley ligger näst sist.

Annons

The Sun vänder lite på steken kring spelarlöner. Tidningen synar Premier League-klubbarnas sämst betalda spelare. Chelsea sticker ut. Sämst betalt är tredjemålvakten Marcus Bettinelli men han har ändå hela 35 000 pund i veckan. Men tidningens verkliga poster boy i dag är Man Citys Jack Grealish. Hans kvinnoaffärer – nu uppe i tre – täcker tidningens hela nyhetsetta. Rubrikvinjetten är sunkiga ”Grealishs hattrick”.

Daily Telegraph trycker in budskapet från Man Uniteds vd Ed Woodward om att klubben är ”fast besluten” att lyckas med Ole Gunnar Solskjaer. Det ska läsas som att United hoppas hålla fast vid norrmannen säsongen ut. I går uppgav Manchester Evening News, liksom Daily Star en vecka tidigare, att United redan ringat in Leicester tränare Brendan Rodgers som ersättare den dag Solskjaer får gå.

Annons

The Times kastar sig ut i transferdjungeln. Enigt tidningen planerar Newcastle en räd i Serie A i januarifönstret. Stefan de Vrij, Marcelo Brozovic (båda Inter) och målvakten Thomas Strakosha (Lazio) är alla aktuella.

Daily Mail håller med The Athletic om att Giovanni Van Bronckhorst blir Glasgow Rangers nya tränare. Mail uppger även att nederländaren väntas presenteras inom ett dygn. Steven Gerrard lämnade nyligen Rangers för Aston Villa.

The Guardian är som ofta den enda tidningen som uppmärksammar damfotbollen på sin sportetta, här med ”Eurovision – Arsenal närmar sig kvartsfinal i CL” (3-0 mot Køge). Sedan har tidningen en artikel om Manchester Citys mystiska nya sponsor. Inga digitala fotspår hittas efter ledningen i kryptovalutaföretaget.


ITALIENitaliensb

La Gazzetta dello Sport har honom på förstasidan igen. Zlatan Ibrahimovic. Nu är han ”SIbra”. Som i att 40-åringen säger ”si” till en kontraktsförlängning. Ibrahimovic och Milan kommer att diskutera formerna i januari eller februari men parterna har nu samma avsikt – ”att förlänga äktenskapet till 2023”, som GdS uttrycker det. Det enda som kan stoppa det är Ibrahimovics fysiska skick. Båda parter vill bibehålla tron på att kroppen håller.

Annons

Corriere dello Sport blickar med spänning mot Lazio-Juve på lördag. Och matchen i matchen, mellan tränarna. ”Sarri-Allegri – fullständiga motsatser”. Det ger ett redan hett möte extra krydda. Mattias Svanberg fick bryta träningen med Bologna i går efter en smäll. Skadan antas enligt CdS inte vara värre än att svensken är aktuell för matchen mot Venezia på söndag, men ytterligare undersökning väntar. Svanberg är numera ”mycket viktig” för Bologna, vilket tidningen understryker.

Calciomercato lyfter flyttryktena kring Dejan Kulusevski. Svensken påstås inte vara nöjd med sin situation och har pratat med sina rådgivare om det. Han vill byta miljö, skriver Calciomercato. Juventus vill ha minst 35 miljoner euro men utesluter inte heller ett lån i vinterfönstret. Vidare anses den mest troliga destinationen vara Premier League, med Arsenal eller Tottenham som möjlig adress.

Annons

Goal lyssnar till Mario Balotellis längtan tillbaka till Gli Azzurri. I 31-åringens svindlande berg-och-dalbanekarriär befinner han sig nu på en liten topp med Adana Demirspor. Därifrån ser han hem. ”Jag är redo att återvända till landslaget. Det vore en dröm. Jag skulle kunna gå hem från Turkiet för att bli kallad i mars”, säger Balotelli, och understryker sin goda relation med förbundskapten Roberto Mancini.


SPANIENspanen

Sport har rubriken ”Dani Alves show”, Mundo Deportivo har ”Galet med Dani Alves”. Den färgstarke brasilianarens återkomst i Barcelona sätter avtryck. Han visade upp sig för 10 000 på läktaren i går, kom i flip-flops men gick av religiösa skäl barfota på Camp Nous gräs och lovade guld och gröna skogar för Barça. Han ryckte loss ett par grässtrån och luktade på dem: ”Det luktar Camp Nou. Det luktar titlar. Det luktar pokaler”, sa han. 38-åringen, som blir klubbens lägst betalda spelare och bara skrivit på säsongen ut, har enligt Rac1 bisarrt nog en utköpsklausul på 100 miljoner euro. Den får ses som symbolisk. Sport noterar frustrerat att efter Xavi Simons och Kais Ruiz, så är PSG på väg att norpa ytterligare en juvel från akademin: Diego Almeida. 17-åringen har erbjudits ett lukrativt avtal. Och så hyllas Fridolina Rolfö efter Barcelonas CL-seger (5-0 mot Hoffenheim). Hon tilldelas en egen artikel med rubriken ”Rolfös nästan perfekta afton”. Bara ett mål saknades. Rolfö blev utsedd till matchens lirare och får 9 av 10 i betyg av Sport med omdömet ”Enastående”. Krönikören Maria Tikas skriver att Rolfö ”sakta men säkert etablerat sig i Barça” och att hon ”utan tvekan visat att hon har nivån i sig att spela i Europas bästa lag”.

Annons

Marca ger första uppslaget åt Paul Pogba. Manchester United ser honom som förlorad. Det ligger i linje med tidigare uppgifter i England, och enligt Marca är ”en värvning av Real Madrid inte att utesluta eftersom han kommer på fri transfer”. Tidningen lägger också att till att Pogba gillar tanken på att spela med Benzema – och Kylian Mbappé. Juventus och PSG är två andra alternativ för Pogba.

Diario AS toppar med citatrubriken ”Ballon d’Or till Benzema vore en triumf för fotbollen”. Men så är citatet också från Álvaro Odriozola med hemadress i Real Madrid. Känslan i Spanien är att Zlatan Ibrahimovic kommit undan lättvindigt. Dels tar Mundo Deportivo-krönikören Xavier Bosch upp situationen med Cesar Azpilicueta i VM-kvalet igen. Det var ”obegripligt” att svensken inte fick rött kort. Irritationen späs på av en annan situation med Ibrahimovic. Atlético är rasande över att Antoine Griezmann har fått sin avstängning förlängd med ytterligare en match för en spark mot huvudet på en Liverpoolspelare i Champions League. Situationen var närmast identisk med Ibrahimovics i en match mot Porto samma kväll. Svensken fick bara gult kort. ”Ibrahimovic får spela – det får inte Griezmann”, är rubriken på Javier G Matallanas krönika i AS. För till vilken ytterligare match blir då Griezmann avstängd? Jo, till matchen mot Milan med Ibrahimovic.

Annons


FRANKRIKEfranirkfne

L’Equipe lockar med en intervju med Saint-Étiennes tränare Claude Puel. Han fortsätter hårdnackat trots kritik. ”Jag är på min resa, ett uppdrag”, är citatrubriken som Saint-Étienne-fans inte ville se. L’Equipe noterar vidare att Olympique de Marseille slapp undan poängavdrag efter incidenterna mot PSG i oktober. Däremot får OM spela nästa hemmamatch (mot Troyes) inför tomma läktare. På annat håll menar L’Equipe att Sergio Ramos kan vara aktuell för en PSG-debut mot Nantes på lördag. Källor nära spelaren utesluter i alla fall inte att han kan finnas med i truppen, skriver tidningen. 35-åringen värvades i sommar, har ännu inte spelat en enda minut men är nu med i lagträningen efter sina skadebekymmer. Amanda Ilestedt väntas starta igen när PSG i kväll möter Real Madrid.

RMC Sport uppmärksammar Edouard Mendys och Ferland Mendys frustration med att bli sammanblandade med våldtäktsanklagade Benjamin Mendy. ”Det är sorgligt att se att både i Frankrike och i England, så har mörkhyade varken ett förnamn eller ett tydligt utseende”, skriver Chelseamålvakten Edouard Mendy på Instagram. Till texten har han infogat urklipp med rubriker om Benjamin Mendy med felaktiga spelare på bild. Real Madrid-backen Ferland Mendy instämmer. ”Tack, Edouard Mendy! Det är 2021! Sluta. Det kommer att ta tid, men till slut kommer ni att respektera oss”, skriver han. Lyons sportchef Juninho antyder att han slutar till sommaren. ”Normalt sett är det över efter säsongen”, säger han till radiokanalen.

Annons

Foot Meracto slänger fram vinjetten ”exklusivt”, och hävdar att Chelsea återupptagit kontakten med Leicesterbacken Wesley Fofanas rådgivare. Real Madrid har också varit i kontakt. Även Manchester United visar intresse för 20-åringen, som är på väg tillbaka efter ett längre skadeuppehåll.


TYSKLANDtysklangff

Bild och Kicker har i dag motstridiga uppgifter om Niklas Süle. Enligt Bild har Bayern München erbjudit ett nytt kontrakt värt tio miljoner euro per år, två milj euro mer än hans nuvarande, och är hoppfull om att den 26-årige backen stannar. Enligt Kicker däremot går förhandlingarna trögt och en flytt till England i sommar är trolig, med Newcastle som en möjlig adress. Süles nuvarande kontrakt gå ut 2023.

Sky Sport presenterar blandade resultat för de tyska lagen i damernas Champions League. Hoffenheim åkte på storstryk (0-5 mot Barcelona), men Bayern München vann (1-0 mot Lyon). Hanna Glas spelade sista kvarten för Bayern.

Annons
Publicerad 2021-11-18 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto