Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tysk ilska efter Ballon d’Or: ”Skandalval!”

Headlines Blogg 2021-11-30 08:30

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


TYSKLAND

Bild reagerar starkast efter Ballon d’Or-galan. ”Skandalval!”, slår tidningen fast. ”Lewandowski lurad, Messi vinner – grattis!”, skriver Bild sedan med bitterhet sedan argentinaren vunnit utmärkelsen. Tidningen återkommer till att journalisterna gjort ett ”skandalöst val”. Efter att Bild sedan snäst åt att Copa America tydligen vägde tyngst, ges även plats för konspirationer, ”Eller var det hemmafördel? Fransk tidning, gala i Paris, PSG-stjärna…”. Sky Sport-profilen Lothar Mathäus går inte så långt men är också förbluffad. ”Ärligt talat, efter det här valet förstår jag mig inte på världen längre. Med all respekt för Lionel Messi och andra stora nominerade spelare, ingen förtjänade priset lika mycket som Lewandowski”, skriver han. Sport1-krönikören Jonas Nohe har ett annat perspektiv. ”Det är okej att Lionel Messi vinner Ballon d’Or och inte Robert Lewandowski. Den verkliga skandalen är en annan”, menar Nohe, och pekar på Cristiano Ronaldos anklagelser samt att arrangörerna plötsligt kastat in två nya priser (Bästa forward och Bästa klubblag). ”Vid det laget stod det klart för den uppmärksamme att varken Lewandowski eller Jorginho skulle vinna huvudpriset”, skriver Nohe. Lugnast av alla är kanske ändå polska sporttidningen Prezeglad Sportowys utsände Maciej Kaliszuk. ”Han fick inte Ballon d’Or men skrev historia ändå. Robert Lewandowski är den förste polacken att ta en andra plats”, skriver han, och tänker på Kazimierz Deyna som var trea 1974 och Zbigniew Boniek på samma plats 1982.

ANNONS

Sky Sport hävdar att Barcelona och Ferran Torres är överens om ett femårskontrakt. Det är nu upp till den spanska klubben att hitta en överenskommelse med Manchester City, som sägs kräva 80 miljoner euro. Barça, som bekräftat samtal, hoppas förhandla ned priset. Pep Guardiola ska redan ha gett grönt ljus till en försäljning. Sky Sport uppger även att Barcelona gett eftertraktade RB Salzburg-anfallaren Karim Adeyemi ett kontraktserbjudande. Enligt tv-kanalen är det dock lägre än vad Dortmund erbjuder. Sky avskriver till och med en övergång till Barça som ”orealistisk”. En lång rad storklubbar sägs jaga 19-åringen men tyska medier har hela tiden pekat ut Dortmund som favorit.


ENGLANDnelgnland

Daily Mail fnyser åt en ”Rangnick-fars”. Tysken presenterades på måndagen som Manchester Uniteds interimtränare. Men coronaregler och byråkrati kring arbetstillstånd gör att oro råder i United över att inte ha Rangnick på plats till torsdagens match mot Arsenal. Det är inte ens säkert att han kan leda laget mot Crystal Palace tre dagar senare, hävdar Daily Mail. Michael Carrick fortsätter tills vidare att styra skutan. Tidningen uppger vidare att Tottenhams värvning av Cristian Romero är en av 42 fall som utreds av italienska ekobrottsmyndigheten. Spurs sportchef Fabio Paratici är också en av sex tidigare eller nuvarande klubbledarna i Juventus som granskas.

ANNONS

Daily Mirror lockar med tv-serieinspirerade ”One Ran and his Pog”. Daily Express med tv-serieinspirerade ”Better call Paul”. Ämnet är detsamma: tillsättandet av Rangnick kan få Paul Pogba att stanna i Man United. Båda tidningarna har också Cristiano Ronaldos ilska mot Ballon d’Or-bossen Pascal Ferré på sportettan.

The Times håller med Daily Mirror: Ralf Rangnick vill köpa Amadou Haidara från RB Leipzig i januari. Priset anges till cirka 33 miljoner pund. Vidare skriver Times att United vill behålla hela den nuvarande tränarstaben med Michael Carrick i spetsen även under Rangnicks ledning. Däremot letar Rangnick en assisterande tränare som ska hjälpa till att implementera hans presspel.

The Sun uppger att Riyad Mahrez är nästa namn på Manchester Citys lista för kontraktssamtal. Algeriern har ett och ett halvt år kvar på kontraktet och City vill förlänga innan han ska spela Afrikanska mästerskapen i januari.

ANNONS

The Guardian låter Ballon d’Or-vinnarna Messi och Putellas dela på sportettan. Här finns också rubrik om att United försäkrar att Rangnick var Uniteds förstaval. Det kompletteras av en krönika av Barney Roaney, som kallar valet av Rangnick som ”den mest radikala tränartillsättningen Premier League upplevt”.


ITALIENitoawien

La Gazzetta dello Sport understryker att ”Juve är under press”. För andra dagen i rad toppar tidningen nyheterna med Turinklubbens trassel med ekobrottsmyndigheten. Fler klubbar kan dras in i härvan, som tycks svälla. ”Ett system som är sjukt”, talar utredare om. Dialoger om justerad prissättning ska ha uppdagats från telefonsamtal. Åklagare tror att utredningen kring Juventus ska vara klar inom en månad. GdS uppmärksammar också att börsvärdet på Juventus fallit med en miljard euro på tre år. Från toppnoteringen 1,7 miljarder euro i april 2019 till dagens 630 miljoner euro. ”Det som Agnelli byggt – förvandlingen av ett lag sargat av Calciopoli till ett företag med 800 anställda – håller på att falla sönder med ännu oförutsägbara konsekvenser”, skriver tidningen. Juventus ska spela fotboll också. Federico Chiesas skada ser ut att bana vägen för Dejan Kulusevski. Gazzetta dello Sport har honom till höger på mittfältet i ett 4-4-2 i dagens match mot Salernitana. Moise Kean väntas få chansen i anfallet. Därför blir rubriken ”K2 – på jakt efter mål”.

ANNONS

Corriere dello Sport är inte av samma uppfattning som Gazzetta dello Sport. Varken om Juves formation (här 4-3-3) eller om Kulusevski (här tillbaka på bänken). Men liksom GdS är huvudfokus på ett ”Juve under press”, där själva matchen bara är en del av ett trasigt klubbpussel. Roligare då i Napoli, ett ”Kraftfullt Napoli”. CdS påpekar att den syditalienska klubben jagar sin första ligatitel på 32 år.

SportMediaset uppger att Inter är nära värva Malang Sarr från Chelsea. Ett lån med köpoption på cirka 15 miljoner euro är i pipeline. 22-åringen är långt ner i backhierarkin på Stamford Bridge.


SPANIENspaniend

Sport och Mundo Deportivo tänker minsann inte släppa att Lionel Messi bytt klubb. ”Barca i huvudrollen på galan i Paris: Trippelguld”, har Sport med bild på Alexia Putellas, (damernas Ballon d’Or), Pedri (ungdomspriset) – och så Messi. Mundo Deportivo är snarlik med ”Barcelonaguld”, och Putellas och Messi i fokus. Bortanför glittret i Paris uppger MD att Barça är intresserad av Anthony Martial i Manchester United.

ANNONS

Cadena SER har fler uppgifter om Barças transfertankar. Radiokanalen menar att klubben inte gett upp hoppet om att värva Erling Haaland. Klubbpresident Joan Laporta är ett fan, och Barça ser över möjligheterna att köpa norrmannen, trots kubbens ansträngda ekonomiska situation.

Marca är ett inferno av pristagare. Putellas är i fokus som ”Historisk”. Hon är blott den andra spanjoren att vinna utmärkelsen. Luis Suárez Miramontes vann 1960. Här finns Messi som är ”I sjunde himlen”, med sin sjunde Ballon d’Or. Men här är också bilder på pristagarna från Marcas egen prisutdelning häromdagen.

Diario AS beskriver Putellas och Messi som att ”De är av guld”. Inne i tidningen tar AS sedan fasta på ett citat från Kylian Mbappé. ”Så klart är det ett mål att vinna Ballon d’Or, eller flera, men det är en process”, säger PSG-spelaren. Det där med ”process” vill tidningen gärna tolka som en stundande flytt till Real Madrid, som det talats så mycket om.

ANNONS

 

FRANKRIKEfrnakerik

Le Parisien har sitt lokala perspektiv. ”En Ballon d’Or till Paris”, är största rubrik på nyhetsettan. Lionel Messi har knappast fått utmärkelsen för sina insatser i PSG:s tröja men tidningen passar på att sola sig i glansen. ”Han är den första spelaren i PSG:s färger att vinna priset”. Neymars dystra skadebesked får också stor uppmärksamhet. Le Parisien menar att det nu är upp till Angel Di Maria att ta sin chans. ”I Neymars frånvaro kan man förvänta sig att bollen släpps fortare, att spelet blir mer direkt. Det är vad som saknas PSG i dag. Men inget ersätter brasilianarens kreativitet”, skriver tidningen.

L’Equipe går för dagen i guldfärg. Messi firas med ”Game, 7 och match”. Det funkar på franska – ”sept” är sju (som i antalet Ballon d’Or titlar Messi vunnit). ”Medan andra väntar på sin tid väntar evigheten för Messi”, skriver krönikören Vincent Duluc. En webbomröstning är en webbomröstning, men på morgonen hade bara 17 procent av tidningens läsare svarat ”ja” på frågan om Messi förtjänade Ballon d’Or. Att Alexia Putellas får damernas Ballon d’Or når också L’Equipes förstasida. Att notera: för andra dagen i rad listar papperstidningen Stina Blackstenius som dansk. Hon kom på 13:e plats i Ballon d’Or-omröstningen. Magdalena Eriksson blev elva.

ANNONS

RMC Sport uppger att PSG inlett samtal med Marquinhos om en kontraktsförlängning. Backens nuvarande kontrakt sträcker sig till 2024 och båda parter sägs vilja förlänga till minst 2026.


ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) bär på positiva nyheter om landslagsbacken Filip Helander. Rangersspelaren har varit borta sedan september på grund av en knäskada. ”Filip Helander är ute på planen igen och hans fitness trappas sakta upp. Förhoppningsvis är han tillbaka i träning i december”, säger Rangers nya tränare Giovanni van Bronckhorst.

Nettavisen (Norge) uppger att Norrköping är ute efter Tomas Totland i Tromsø. Ett bud på strax under fem miljoner norska kronor, ungefär detsamma i svenska kronor, ska ha lagt tidigare i höst. Klubbarna är i dialog och ett nytt bud på den 22-årige högerbacken väntas.

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto