Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tchouaménis övergång bäddar för Ahmedhodzic

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe uppmärksammar först och främst att gamla fotbollspamparna Sepp Blatter och Michel Platin ställs ”Inför sina domare”. Rättegång inleds i Schweiz. Aurelién Tchouaménis stundande övergång från Monaco till Real Madrid tar också stor plats. Övergången är värd 80+20 miljoner euro. Monaco köpte Tchouaméni för 20 miljoner euro från Bordeaux, som har rätt till tio procent av övergångssumman över det värdet, upplyser L’Equipe. Headlines noterar att det borde ge utrymme för Bordeaux att utlösa utköpsklausulen för Anel Ahmedhodzic på 4,5 miljoner euro.  Sud Ouest har tidigare uppgett att klausulen gäller trots nedflyttningen till Ligue 2, att pengarna tryter i Bordeaux men att klubben är angelägen om att behålla MFF-backen, som i går glänste för Bosnien (1-0 mot Rumänien). L’Equipe uppmärksammar också PSG:s försäljningsbekymmer. Klubben vill sälja Mauro Icardi, Leandro Paredes, Julian Draxler och Thilo Kehrer. Köpare måste hittas och samtidigt har de två förstnämnda har redan sagt att de vill stanna i PSG kommande säsong.

Annons

RMC Sport pratar med Mathieu Valbuena, som var den som utpressades i det uppmärksammade sexvideofallet där Karim Benzema dömdes till skyddstillsyn. Valbuena säger sig nu ”vilja vända blad”. Han lägger till, ”Det är ett avslutat kapitel. Jag är också trött på alltihopa och har lidit mycket”. Valbuena sällar sig därefter till dem som vill prisa Benzema för säsongen. ”Han förtjänar Ballon d’Or”, säger Valbuena, som planerar att fortsätta i Olympiakos även nästa säsong. ”Jag har en muntlig överenskommelse (om en förlängning), vi behöver bara skriva under”, säger 37-åringen.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror använder uttrycket ”Nifty Fifty” för Harry Kane. Det är tidningen knappast ensam om. Uttrycket dyker upp i huvudrubriken även i Daily Star, Metro och The Sun. Kane är nu uppe i 50 mål för landslaget efter straffmålet i går (1-1 mot Tyskland). Det finns även goda nyheter för Arsenal. Mirror uppger att Manchester City dementerar intresse för Bukayo Saka, som det ryktats om. Och The Sun skriver att Arsenal är övertygad om att förlänga med stjärnan.

Annons

Daily Telegraph uppger att Chelseas nya ägare get Thomas Tuchel frihet att bestämma värvningar. Det är ett drag som efterliknar modellen i Manchester City och Liverpool. Telegraph står fast vid att det finns 200 miljoner pund, ca 2,5 miljarder kr, att spendera på nya spelare. Dock uppges intresset för Ousmane Dembélé vara svalt. Vidare skriver tidningen att Everton vill värva Harry Winks från Tottenham, och nästan har klart med James Tarkowski på en fri transfer från Burnley. 

BBC Sport berättar att en Manchester City-supporter portas fyra år från matcher efter att ha sprungit in på planen och hånat Robin Olsen i Aston Villa-målet. Det har en domstol i Manchester beslutat. Den 37-årige mannen döms också att betala böter och avgifter på 795 pund.

The Guardian delar ut spelarbetyg för Tyskland-England. De höga betygen går till tyska spelare. Kimmich, Gündogan och Musiala får alla 8 av 10. Lägst får Pickford, Maguire och Sterling, som alla får 5. Tidningen noterar även att förbundskapten Gareth Southgate tycker England visade att de är ”ett topplag”.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport slår fast: ”Lukaku, det är möjligt”. Inter kan låna Chelseaanfallaren. Men det blir inte gratis. Londonlaget är villigt att diskutera men vill ha en motprestation. Ett köp är inte aktuell. Knappast heller ett lån med köpobligation (70 milj euro, enligt La Repubblica i dag). Ett rent lån på ett år skulle kosta cirka 23 miljoner euro. Men GdS menar att det finne en annan utväg: ett byte som del av avtalet. En spelare som Chelseatränaren Thomas Tuchel gillar. Tidningen ringar in Milan Skriniar, Alessandro Bastoni eller Lautaro Martínez. Corriere della Sera nämner samma upplägg med samma urval av spelare. GdS synar längre in i tidningen Milans affärer. En värvning av Renato Sanches är nära. Ett avtal finns redan med portugisen. En affär med Lille väntas landa på 18-20 miljoner euro, uppger Sky Sport Italia. Milan toppmål offensivt är sedan Charles De Ketelaere från Club Brügge. Priset är 30-40 miljoner euro. 

Annons

Corriere dello Sport tror på ett rent lån som lösning för Inter: ”25 miljoner euro för Lukaku på lån”. Den andra stora rubriken i dag är ”Tillbaka till framtiden”. Italien är tillbaka som vinnare (2-1 mot Schweiz). Liksom Gazzetta dello Sport har har CdS Lorenzo Pellegrini som bästa italienare med 7 av 10 i betyg. En handfull spelare till får det betyget.

Sky Sport Italia rapporterar att det inte bara är Tottenham som visar intresse för Alessandro Bastoni. Även Manchester United uppges nu ute efter den 23-årige vänsterbacken. Inga diskussioner är ännu inledda med Inter. Sky Sport Italia uppger även att just både Tottenham och Manchester United även är ute efter Sven Botman. Newcastle och Milan har länge jagat Lilles mittback.

Tuttomercatoweb uppger att det finns Serie A-intresse för Aiham Ousou. Den 22-årige backen spelar för närvarande för Slavia Prag, men TMW tror på en Italienflytt i sommar.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca stoltserar med ”Sagt…och gjort”. Det står för att att tidningen minsann redan i oktober förra året sa att Real Madrid var ute efter Aurélien Tchouaméni – och nu finns ett avtal. Kanske är det ett sätt för Marca att slicka såren efter alla gånger tidningen påstått att Kylian Mbappé var klar för klubben. Marca påpekar sedan att Tchouaméni nobbade Liverpool och PSG då han bara hade ögon för Real Madrid. Real Madrid kan nu alternera mittfältsveteranerna Casemiro, Modric, Kroos med mittfältsynglingarna Tchouaméni, Camavinga, Valverde. Inte så pjåkigt. Vidare skriver Marca att ”icke-aggresionspakten” mellan Real Madrid och Atlético de Madrid är bruten bland ungdomsspelare. Efter att i många år avhållit sig från att plocka talanger från varandra, så rapporterade Cadena SER att Atlético knackat på dörren hos unga Real Madridspelare. Även Real Madrid ska ha brutit mot avtalet. Samtal mellan klubbarna väntar i veckan.

Annons

Cadena Cope följer upp mittfältarna i Real Madrid med att klubben i dag kommer att meddela att Luka Modric förlängt kontraktet med ett år. Den 36-årige kroaten har spelat tio säsonger i den vita tröjan.

Estadio Deportivo toppar förstasidan med en aktuell vänsterback: Andrea Cambiaso. Och, jodå, det finns också en artikel med rubriken ”Andrea i stället för Ludwig”. Genoaspelaren ses som en möjlig ersättare till Ludwig Augustinsson. Sevilla hoppas enligt ED kunna hitta en ny adress åt svensken för att kunna värva nytt. Nations League-spelet ses som ett skyltfönster. Trabzonspor har tidigare uppgetts vilja låna Augustinsson.

Sport och Mundo Deportivo fyller ännu en dag förstasidorna med Robert Lewandowski. Den här gången är det i Bild som anfallaren åter understryker sin intention att lämna Bayern München – om än i mildare ton än tidigare – för att underförstått skriva på för Barcelona. Samtidigt skriver Sport att Gerard Moreno är en plan B. Villarreal-anfallaren väntas kosta cirka 40 miljoner euro.

Annons

 

TYSKLAND

Express följer upp Branimir Hrgota och hans flört med Köln. Enligt tidningen vill svensken helst stanna i Bundesliga och har redan tackat nej till ett erbjudande från en italiensk klubb med en transfersumma på en och en halv miljon euro. Men det talar också emot Köln, menar Express. Klubben har knappast råd med en sådan transfer utan behöver dra in pengar på försäljningar och skära i lönekostnader. Hrgota har kontrakt med Greuther Fürth till 2024.

TYSKLAND

SportBild uppger att Bayern Münchens sportchef Hasan Salihamidzic planerar att resa till England i veckan för att förhandla med Liverpool om Sadio Mané. Även Bayerns vd Oliver Kahn väntas resa med. Bayern hoppas på att Liverpool återgäldar de smidiga förhandlingarna efter Thiagos flytt från Bayern till Liverpool för snart två år sedan.

Annons

Bild berättar att Salihamidzic pratat med Robert Lewandowski efter den senaste tidens utspel från polacken. ”Robert Lewandowski ringde mig i dag (läs: i går). Bland annat pratade vi om offentliga uttalanden de senaste dagarna. Jag förklarade vår ståndpunkt för honom angående hans kontrakt”, säger Salihamdzic. Enligt Bild tycks Bayern stå fast vid att inte låta Lewandowski lämna förrän kontraktet går ut om ett år. Bild sätter sedan betyg på landslagsspelarna efter Tysklands oavgjorda resultat i Nations League (1-1 mot England). Målvakterna sticker ut. Manuel Neuer får kvällens högsta betyg, 1 av 6 (1 är högst) medan Jordan Pickford får lägst, 5. Även Raheem Sterling får 5.

 

ÖVRIGT

Informer (Serbien) har inför matchen mot Sverige rubriken ”Vi är bättre än dem!”. Den tar avstamp i ett uttalande av landslagsmittfältaren Nemanja Maksimovic på förbundets hemsida. ”Jag har sett några av deras (Sveriges) matcher och vet att det är en svår uppgift som väntar, särskilt eftersom matchen går på deras arena där det är bra tryck. Spelar vi på vår nivå är jag inte orolig över resultatet. Vi har bättre kvalitet än Sverige. Jag hoppas vi vinner och fortsätter slåss för första plats i gruppen”, säger Maksimovic, till vardags i Getafe.

Annons

Plovdiv 24 (Bulgarien) noterar att Jack Lahne lämnar Botev Plovdiv. Det bekräftar klubben, och lägger till att det inte blir någon fortsättning för den 20-årige svensken nästa säsong. Lahne spelade nio matcher under sitt lån till Botev under vårsäsongen. Hans kontrakt med Amiens går ut i sommar.

ÖVRIGT

Record (Portugal) har sin allra största rubrik i ”Liverpool betalar 100 miljoner euro för Darwin Núñez”. Tidningen lägger till att det finns en annan klubb som är beredd att betala mer men att den 22-årige uruguayanen meddelat Benfica han vill spela för Jürgen Klopp. Så sent som i går uppgav den uruguayanske journalisten Sebas Giovanelli att Manchester United och Newcastle var närmast att värva anfallaren.

BT (Danmark) har fått en förklaring till det djupa hål som plötsligt dök upp mitt i planen under Österrike-Danmark i måndags (se klipp här). ”Orsaken till skadan på planen beror sannolikt på förhöjda vattennivåer i floden Donau till följd av kraftigt regn mellan söndag och måndag”, upplyser det österrikiska förbundet. Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand var chockad av åsynen i måndags, ”Jag har aldrig sett ett sådant hål i mitt liv”, sa han. Matchen försenades också på grund av ett strömavbrott.

Annons
Publicerad 2022-06-08 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto