Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Messi: ”Mbappé är ett monster” – men Paredes blankar honom

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

FRANKRIKE

Le Parisien fångar upp Lionel Messis ord om sina stjärnkollegor i PSG. De är från en intervju med Hristo Stoitjkov i mexikanska TUDN. Han hyllar först Neymar och fortsätter sedan med Kylian Mbappé, ”Kylian är ett monster på planen, superstark en mot en, letar ytor, är väldigt snabb och har en mycket bra känsla för mål”, säger Messi. En kontrast till Neymar, som häromdagen inte ville tala om Mbappé. Och det vill inte heller tidigare lagkamraten Leandro Paredes. Även han blankar frågor om Mbappé, vilket ger upphov till ytterligare spekulationer om motsättningar. ”Jag vet inte, jag kan inte prata om honom, säger Paredes till ESPN på en fråga om Mbappé, ”Jag hade en relation till de jag hade en relation till, och med dem jag inte hade det kan jag inte tala om”. Le Parisien uppmärksammar vidare att Paulina Dudek, mittbackspartner till Amanda Ilestedt, drabbats av en korsbandsskada och blir borta i alla fall året ut. 

ANNONS

Frankrike E

L’Equipe varnar för ”Halkigt underlag” för förbundskapten Didier Deschamps. Han har inför VM ”framför sig en rad osäkra faktorer, särskilt spelarnas form och landslagets spelsystem”, menar tidningen. Men Deschamps kan i alla fall räkna med Lucas Digne i VM. Vänsterbacken från Aston Villa väntas bara bli borta två-tre veckor. Det påverkar rimligen också möjligheterna för Ludwig Augustinsson att få visa upp sig i klubblagströjan. Svensken har ännu inte tävlingsdebuterat

 

ENGLAND

england

The Times häpnar över slutet på Englands måltorka. ”Man väntar i 343 minuter…” – och sen var det ketchupeffekt. Tre mål på elva minuter (3-3 mot Tyskland). Men de flesta rubriker i dag anspelar på hur svängig måndagens match på Wembley var. Daily Express: ”Thrills and spills”. Daily Telegraph: ”Ecstasy and agony”, The Guardian: ”Heroes and villains”. Vilka som var hjältar och skurkar i det engelska laget framgår tydligt. Skurkar: Harry Maguire, utbuad och syndabock vid två tyska mål, samt Nick Pope, en tavla vid den sena kvitteringen. The Sun ger duon 4 av 10 i betyg. ”Maguire underminerade helt Southgates förtroende för honom”, skriver Daily Telegraphs krönikör Jason Burt. Hjältarna kom i stället från bänken. Inhopparna Mason Mount och Bukayo Saka får båda 8 i betyg. Daily Mail delar bara ut en 8:a och den går till Jude Bellingham.

ANNONS

Daily Mail är tidningen med den mest ansträngda rubriken, ”Hope but then Pope’s a dope”. Bortsett från rubrikämnet lyfter Mail en rad andra åsikter som dyker upp på åtskilliga håll. Varför fick inte Trent Alexander-Arnold någon speltid varken mot Italien eller Tyskland? Och varför inte Fikayo Tomori heller? Sedan har krönikören Sami Mokbel förslag på vem England borde fråga om Southgate lämnar efter VM: Pep Guardiola. Från Premier League har Daily Mail uppgiften att Middlesbroughs tränare Chris Wilder är en ledande kandidat att ta över Bournemouth. Scott Parker fick sparken den 30 augusti, och Gary O’Neil har fungerat som interimtränare sedan dess. Bournemouth ligger på tolfte plats. I Championship har Ken Sema fått ny tränare i Watford, Slaven Bilic.

Daily Telegraph har budskapet Oroa er inte, engelska fans, resten av Europa är lika dåliga”. Tidningen tar fasta på att stornationer som Frankrike, Spanien, Belgien, Portugal och gårdagskvällens motståndare Tyskland, alla har problem inför VM. Just nu är det fördel Brasilien och Argentina. Tidningen kom även med dåliga nyheter på måndagskvällen: Alexander Isak blir borta ”flera veckor”.

ANNONS

Forbes uppger att Manchester United fortfarande är ute efter Cody Gakpo. Klubben hoppas värva 23-åringen från PSV Eindhoven inom det närmaste året. United var ute efter både Antony och Gakpo i somras, men eftersom priset på Antony skenade gav klubben upp Gakpo. Men bara temporärt, om man får tro Forbes färska uppgifter.

 

ITALIEN

Gazettan

La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport ger utlopp för samma känsla efter att Italien säkrat en plats i Final Four (2-0 mot Ungern). GdS: ”Bitterljuvt Italien”. CdS: ”Så mycket att ångra”. För framgången i Nations League ”gör att VM-elimineringen bara gör ännu mer ont”, som CdS uttrycker det. Fast en aning muntrare La Stampa döper om bortasegern till en ”BudaFest”. Gianluigi Donnarumma var matchens lirare (8 av 10 i betyg i båda GdS och CdS). Efteråt fick målvakten frågan om det var mest instinkter, teknik eller Moder jord som låg bakom räddningarna. ”Moder jord, tror jag. Och sedan träningen varje vecka, det finns lite av allt”, svarar PSG-målvakten. Från Serie A skriver Gazzetta dello Sport att Inter kan tvingas acceptera ett bud från PSG på 25-30 miljoner euro för Milan Skriniar i januari. Det är hälften av erbjudandet i sommar. Men slovakens kontrakt går ut kommande sommar och Inter kan inte betala vad backen vill ha. Milanoklubben vill inte släppa honom gratis i sommar. Redan i går skrev GdS att Inter planerar ett nytt bud i januari. Fler Interbekymmer: Marcelo Brozovic blir borta ungefär en månad på grund av skada. Det innebär att han missar dubbelmötet med Barcelona. GdS roar sig också med att ta ut ett Omgångens lag från Nations League. Noterbart också: Kosovare Asllani är uttagen i Omgångens lag av ligan (se laget här). Hennes mål i senaste matchen är också nominerad till Omgångens mål (se målen här). Corriere dello Sport uppger förresten att det inte bara är Chelsea som jagar Rafael Leão. Även Manchester Citys intresse växer nu. Pep Guardiola gillar honom skarpt. Ingen av klubbarna har ännu lagt något bud på portugisen och Milan är fortsatt hoppfulla om att skriva nytt kontrakt.

ANNONS

Tuttosport låter resultatet i Nations League bara spela i bakgrunden. I stället lyfter tidningen fram ”VM-problem”. Det syftar inte på avsaknaden av Italien utan om att Argentina försöker få loss sin spelare tidigt, vilket gör att de missar den avslutande Serie A-omgången innan VM. För Juventus del innebär det att Leandro Paredes och Angel Di María skulle missa mötet med Lazio den 13 november. VM börjar den 20 november. Tuttosport misstänker att fler nationer kan följa efter. 

 

SPANIEN

Marca

Marca presenterar Portugal-Spanien i kväll som ”Slutexamen”. Det är i alla fall bättre än utnötta ”Det är en final”, som AS och flera andra tidningar har. Avgörande är det i alla fall, om vilken av de iberiska rivalernas som får spela Final Four i Nations League. Marca sätter också strålkastarljus på Vinícius ökade värde. Enligt Transfermarkt har det på ett år ökat från 50 miljoner euro till 120 milj euro. Brasilianaren är nu trea efter Kylian Mbappé och Erling Haaland.

ANNONS

Sport och Mundo Deportivo har båda för en gång skull landslagsfotboll i fokus på förstasidorna. MD har på förstasidan också ”Farväl VM” för skadade Ronald Araújo. Barcelonas uruguayanske back ska opereras och väntas bli borta tre månader. MD rapporterar vidare från Barças sjukstuga att Memphis Depay blir borta ett par veckor. Frenkie De Jong missar lördagens match mot Mallorca och är ett frågetecken till CL-mötet med Inter på tisdag om en vecka.

Cadena SER fångar upp Marc-André Ter Stegen, som just gjort en fin match för Tyskland mot England. Radiokanalen tycker det är ett utmärkt tillfälle att fråga om han, liksom en del andra spelare i Barça, kan tänka sig att sänka lönen. ”Det är nog inte rätt tidpunkt att prata om det nu”, svarar målvakten.

 

TYSKLAND

Bild

Bild skräder inte orden. ”Wembley-vanvett!”, är rubriken som pressas in på nyhetsettan, tillsammans med ”Galenskapens 3-3 mot England”. Kicker skriver om en”kaotisk match”. Tidningen tycker att det ”kändes som en förlust för båda. För England för att de vände matchen och sedan tappade segern på ett grovt målvaktsmisstag. Och ännu mer för Hansi Flick och hans mannar som inte kunde hålla en 2-0-ledning och i stället naivt gav bort den”. Det fanns tyska ljuspunkter. ”Louis Van Gaal sa en gång, ’Thomas Müller spelar alltid’. För mig känns det i dag som, ’Jamal Musiala spelar alltid’”, säger experten och landslagslegendaren Lothar Matthäus. Det är också 19-åringen, samt Kai Havertz och Marc-André ter Stegen, som får de högsta tyska spelarbetygen, 2 av 6 (1 är allra högst), av Bild.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Slovenien

Ekipa (Slovenien) har en förstasida med rubriken ”Sverige kan falla när han slår till”. På slovenska rödfärgas bokstäver som bilder ”Sesko”, som i nya stjärnan Benjamin Sesko. Tidningen summerar på annat håll turbulensen kring Sverige under rubriken, ”Svenskarnas djupa kris! Match för match allt närmare avgrunden, dramatiska varningssignaler inför matchen mot Slovenien”. Italienska Gazzetta dello Sport skrev på måndagen om svenska landslaget som ”en teknisk öken”. Sloveniens förbundskapten Matjaz Kek fick fråga kring att Sverige saknar sina två bästa anfallare, Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak. ”Vi har våra egna problem”, svarade Kek, och syftade på att Kurtic och Sporar missar matchen.

Ekstra Bladet (Danmark) upplyser om att det hittills bara sålts 2 000 biljetter till danska fans till VM i Qatar. En kombination av höga priser och dålig publicitet antas vara orsaken. Det danska fotbollsförbundet, DBU, distribuerar inte biljetter och kommer inte heller att anordna supporterarrangemang på plats.

ANNONS

Record (Portugal) påpekar att ”Bara en poäng behövs” mot Spanien i kväll för att Portugal ska vinna gruppen och nå Final Four. Enligt tidningen kommer Cristiano Ronaldo att starta. A Bola spekulerade under måndagen i att fixstjärnan kunde bänkas.

Diario Olé (Argentina) uppmärksammar ett udda byte. Jonathan Torres, anfallare i Sarmiento i högsta divisionen, sprang ut till en supporter och bytte sina shorts – mot Paninikort. Det råder akut brist på de populära VM-korten i Argentina. Det har till och med blivit en regeringsfråga.

Publicerad 2022-09-27 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto