Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollslegendaren sparkade ner youtuber i Qatar

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen VM Headlines med Olof Lundh är redan ut

 

La Opinión (USA), en spanskspråkig tidning, presenterar en film på hur Kameruns förbundsbas Samuel Eto’o går till våldsam attack mot en person utanför arenan efter Brasilien-Sydkorea i Qatar-VM. Eto’o träffar till synes mannen, som filmade honom, med ett knä mot huvudet (se klipp nedan). Enligt algeriska uppgifter rör det sig om en algerisk youtuber. Han ska ha frågat Eto’o om domaren Bakary Gassama, som påståtts ha gynnat Kamerun i kvalmatchen mot Algeriet. Eto’o ses som en av Afrikas bästa spelare genom tiderna och är så kallad ”legacy ambassador” för Fifa.

Globo Esporte (Brasilien) följer upp diskussionen om måldanserna, som följde på varandra efter måndagskvällens målexplosion (4-1 mot Sydkorea). Sky Sports expert Roy Keane tyckte det var respektlöst. Men Lucas Paquetá svarar Keane, ”Dansen är ett uttryck över glädjen att göra mål. Vi gör det inte för att vara respektlösa mot någon, vi gör det inte framför våra motståndare”. Raphina fyller i: ”Det är ett problem för de som inte gillar det (danserna) för vi kommer att fortsätta med dem”. Även förbundskapten Tite försvarade danserna. ”Det finns alltid de som är illvilliga som tolkar det som respektlöst, men det är ett sätt att visa glädje”, säger han. UOL uppger att Real Madrid är nära att värva Endrick. Klubben har vunnit 16-åringens förtroende och är villig att betala Palmeiras 60 miljoner euro, om än inte allt på en gång. På morgonen skriver transferspecialisten Fabrizio Romano i stort sett samma sak. Barcelona och Chelsea har också visat starkt intresse.

Annons

ÖVRIGT

Jutarnji List (Kroatien) jublar över att ”Livi håller drömmen vid liv”. Det är målvakten Dominik Livakovic som spikade igen under straffsparksläggningen och säkrade kvartsfinalplatsen (1-1, 3-1 e str mot Japan). ”De sa före matchen att de var samurajer, så vi är ännu större”, säger Livakovic. Jutarnji Lists Drazen Antolic skriver: ”I dag känns det som ett mirakel, men Kroatien vet hur man skapar mirakel. Om inte annat så från straffpunkten. Och Livakovic har bara värmt upp. Kvartsfinal är det tredje högsta steget, vi hoppas det inte är det sista”.

ENGLAND

ENGLAND

The Independent konstaterar att ”Brasilien dansade sig förbi Sydkorea”. Men landslaget dansade sig minsann inte in i Roy Keanes hjärta. I ITV:s sändning kallade han måldanserna för ”respektlösa”. Även TalkSports Jason Cundy var upprörd (se klipp här). ”Det är något av de mest pinsamma jag sett i ett VM”, säger Cundy om spelarnas ”duvdans” med förbundskapten Tite.

Annons

The Sun skriver att Raheem Sterling inte tänker återvända till engelska landslaget i Qatar förrän familjen känner sig 100 procent säker. Det berättar en källa nära spelaren. Sterling flög hem från VM efter att familjens hus utsatts för ett inbrott. Enligt The Sun är Sterling den fjärde Chelseaspelaren som blivit utsatt av vad som förmodas vara samma rånarliga. Tidningen hävdar vidare att Burnleys tränare Vincent Kompany finns med på listan över kandidater till förbundskaptensjobbet i Belgien, efter Roberto Martinez.

Shields Gazette följer upp läget med Alexander Isak, som är med Newcastle på träningslägret i Saudiarabien. ”Alex är ute på planen och gör det bra”, säger tränaren Eddie Howe, ”Han har inte varit hos oss så länge så det här är första tillfället att verkligen bonda, så vi är mycket glada över hur rehabiliteringen går”. Isak kan vara aktuell för en comeback mot Al Hilal på torsdag.

Annons

The Times berättar att den iranska regimen straffat legendaren Ali Daei för hans stöd till protesterna i landet. Den har stängt ner 53-åringens juvelbutik och restaurang, skriver tidningen.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport påpekar att ”Brasilien dansar”, och tillägnad segern till Pelé. Det är en bit kvar till att Zlatan Ibrahimovic dansar. Men enligt uppgift infann sig 41-åringen på Milanello i går för att följa ett individuellt program. Tränare Stefano Pioli berättad i går att hoppas ha Ibrahimovic tillbaka i kollektiv träning kring årsskiftet.

Corriere dello Sport faller också pladask för Brasilien på förstasidan. Inne i tidningen kan man bland annat läsa att Inter fastnat för Franck Kessié, tidigare i grannklubben Milan, nu i Barcelona. Inter vill låna mittfältaren men vill också att Barça betalar en del av lönen. Även Napoli sägs intresserad.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca hoppas Spanien ska ”Stanna” i Qatar ock kicka ut Marocko. Tidningen menar att ”förlusten mot Japan är glömd”, men menar att matchen kommer att spelas ”som vore det i Rabat”. Marocko väntas ha 25 000 fans på läktarna. Det är mer än halva arenans kapacitet (45 000). Vidare uppger Marca att klockan tickar för Luis Enriques tid som förbundskapten. Spanien vill gärna förlänga men Luis Enrique väntas lämna. Marcelino är favorit att ta över efter VM. Tidningen är sedan bekymrad över Jude Bellinghams framsteg. Prislappen högs för varje framträdanden och Real Madrid kommer inte att hänga på upp till summor som 150 miljoner euro, som det nu talas om.

Cadena Cope har fokus på Luis Enriques presskonferens. Han tände till på frågan om spelet som inte funkade under en period mot Japan. ”270 minuter och du ska snacka med mig om tio minuter. Det kommer fler sådan minuter. Vi är inte det enda laget på planen”, säger Luis Enrique, ”Ni ser alltid det negativa. Spanien är i fara. Om vi gör mål fortsätter vi anfalla”. Han berättade också att spelarna fått i hemläxa inför VM att slå 1 000 straffsparkar. Inget ska lämnas åt slumpen.

Annons

El País skriver om att Madridpolisen höjt beredskapen. Det finns en oro för oroligheter efter Spanien-Marocko, både från ungdomar med marockanska rötter och från högerextrema grupper. Liknande åtgärder rapporteras även från andra delar av landet, bland annat Katalonien.

Sport har passande nog rubriken ”Till attack!” med bild på Luis Enrique. I tidningen kan man också läsa om kontraktssituationen i Barcelonas damlag. Två spelare är i stort sett klara att förlänga: Caroline Graham Hansen och Fridolina Rolfö. Båda spelarna vill stanna. Båda spelaran är nyckelspelare för tränare Jonatan Giráldez.

Mundo Deportivo uppmärksammar att förbundet avslagit Barcelonas överklagan om avstängningen på tre matcher för Robert Lewandowski. Men det stannar inte där. Barça tänker enligt både MD och Rac1 ta ärendet vidare till idrottens skiljedomstol, CAS.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe pryder förstasidan med ett dansande Brasilien. Tidningen noterar sedan att Fifa avslagit Frankrikes begäran om att godkänna Antoines Griezmanns mål mot Tunisien, som dömdes bort av VAR efter slutsignal. Därmed går Frankrike oavsett inte obesegrat ur VM. Tunisien vann med 1-0. 

Le Parisien konstaterat att Kylian Mbappé inte behöver betala några böter för sin tystnad. Den franske superstjärnan erbjöd sig att göra det, men enligt Le Parisien har förbundet inte bötfällts.

Foot Mercato följde upp Marcas påstående om att Cristiano Ronaldo i det närmaste är klar för Al Nasrr i Saudiarabien. Enligt FM vill portugisen fortfarande helst bli kvar i Europa och spela Champions League. L’Equipe påpekar att Cristiano Ronaldo inte kommer att fatta något avgörande beslut förrän efter VM.

Annons

 

TYSKLAND

Kicker var först ut med namn på möjlig ersättare till Oliver Bierhoff, som lämnade rollen som landslagschef efter det tyska VM-fiaskot. Fredi Bobic som en kandidat. Bild lanserar Mathias Sammer. Sport1 är grundligast. Förutom nämnda namn menar tv-kanalen att det tyska förbundet siktat in sig på namn med tydlig sportchefserfarenhet, som Ralph Rangnick (nu förbundskapten för Österrike), Lothar Matthäus, Thomas Hitzlsperger och Sami Khedira. Samtliga medier tycks också överens om att fler huvuden kan rulla kring landslaget.

Sky Sport är pessimistisk kring Bayern Münchens planer att värva Harry Kane. Dels trivs anfallaren under Antonio Conte. Så länge Conte är kvar är det inte troligt att Kane flyttar. Dels vill Kane helst stanna i Premier League om en flytt skulle bli aktuell. Sky Sport uppger att fyra klubbar leder racet om kroatiska stjärnbacken Josko Gvardiol: Chelsea, Manchester United, Real Madrid och Barcelona. Det finns ingen utköpsklausul i 20-åringens kontrakt med RB Leipzig. Manchester United tycks ute ur kampen om Jude Bellingham. Det handlar i stället om Liverpool, Man City och Real Madrid. Vidare ges utrymme för att Stuttgart fått ny tränare, Bruno Labbadia.

Annons
Publicerad 2022-12-06 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto