Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förödmjukade och utvisslade - Lampard nära sparken

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Telegraph konstaterar att en ”Förödmjukad Lampard hänger löst”. I går inkasserade Everton en ny hemmaförlust (1-4 mot Brighton), Lampard buades ut och publiken skanderade att styrelsen ska avgå. Ett beslut om Lampards framtid kan fattas redan innan FA-cupmatchen mot  Manchester United på fredag. Telegraph drar sedan i bromsen kring Chelsea värvning av Enzo Fernández. Londonklubben är inte pigg på att betala hela utköpsklausulen på 120 miljoner euro. Transferspecialisten Fabrizio Romano skriver på morgonen att nya samtal med Benfica väntar i dag. Portugisiska A Bola skriver å sin sida i dag att Benfica nobbat ett bud på 127 miljoner euro i fyra delbetalningar, men också att samtalen fortsätter. 21-åringen är inställd på flytten till London.

Annons

iSport konstaterar: Det var ”Ingen väg igenom” för Arsenal i gårdagens toppmatch (0-0 mot Newcastle). Arsenals tränare Mikel Arteta var frustrerad över ”två skandalösa straffar” han tyckte laget skulle haft med sig. Manchester United ångar däremot på (3-0 mot Bournemouth). Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start och gjorde enligt Manchester Evening News hyfsat ifrån sig. 6 av 10 i betyg. Anthony Elanga gjorde ett inhopp. 5 i betyg.

Shields Gazette pratar efter matchen med Newcastles tränare Eddie Howe om Alexander Isak, hans rehab och comeback. ”Det går bra, han kommer allt närmare, och det är allt jag kan säga nu”, svarar Howe. Tidningen tycker tränaren slingrade sig. Howe dementerade sedan uppgifter om att Cristiano Ronaldo skulle ha någon Newcastleklausul. Det var Marca som häromdagen kom med uppgifterna, som sablats ned av andra källor.

Annons

The Sun hävdar att Chelsea gör ett sent försök att kapa Arsenals värvning av Mychajlo Mudryk. Sjachtars sportchef Darijo Srna väntas till London i veckan för samtal. Daily Telegraph uppger också att Chelsea undersöker möjligheterna att plocka 21-åringen, liksom Fabrizio Romano. Mudryk har redan uppgetts överens med Arsenal om ett kontrakt.

Daily Mail fångar upp Gianni Infantinos svar på kritiken mot hans selfie vid Pelés kista. Fifa-presidenten skriver på Instagram att han är ”bestört” över vad han ser som helt felaktig kritik, och att han ställde upp på bilderna på önskan från gamla lagkamrater till Pelé.

 

ITALIEN

ITALIEN

Corriere dello Sport beskriver det som ”Den stora dagen”. Serie A är tillbaka efter nästan två månaders uppehåll. Det är full omgång, men alla ögon är i kväll riktade mot San Siro och toppmötet Inter-Napoli. I Serie B blev i går tränarveteranen Caludio Ranieri klar för Cagliari och Alberto Gilardino klar för Genoa resten av säsongen. 

Annons

La Gazzetta dello Sport har bara två svenskar i de förmodade startelvorna i dagens matcher: Isak Hien för Hellas Verona (borta mot Torino) och Emil Holm för Spezia (hemma mot Atalanta). Både Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport har Benjamin Tahirovic på bänken för Roma (hemma mot Bologna). Svenska landslaget hoppas för övrigt fortfarande på Tahirovic. GdS tar sig också an Tottenhamtränaren Antonio Contes framtid över ett uppslag. ”Om jag inte är 100 procent övertygad kan jag alltid lämna mitt jobb”, sa italienaren i går, pressad på sin framtid. GdS påpekar Conte är van att slåss om ligatitlar, att han upprepade gånger sagt att han inte kan göra det med Tottenham och i sommar väntas fatta ett beslut: stanna i Tottenham eller återvända till Serie A.

Sky Sport Italia och Fabrizio Romano uppmärksammar att Milan nu varit i kontakt med PSG om målvakten Sergio Rico. Milan, som redan värvat Devis Vasquez, vill låna 29-åringen. PSG har ännu inte tagit något beslut.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS tackar Rodrygo som räddade Real Madrid i cupen mot ett fjärdedivsionslag (1-0 mot Cacereño). Ingen av Real Madrid-spelarna får mer än en stjärna av tre möjliga i Marca. Eden Hazard och Aurélien Tchouaméni får bottenbetyget ett streck. ”Nytt år, samma liv för belgaren”, suckar AS över Hazards obefintliga bidrag. Tränare Carlo Ancelotti var missnöjd med planen. ”Det går inte att spela. I mina ögon är det här inte fotboll. Det är en annan trevlig sport, för mindre lag kan konkurrera med större. Det är trevligt för publiken, men de vill också se vacker fotboll”, säger Ancelotti. Williot Swedberg fick göra ett inhopp när Celta Vigo föll i cupen (1-3 mot Espanyol e förl).

Sport och Mundo Deportivo understryker båda vikten av Barcelonas cupmöte med InterCity. ”Mål behövs”, påpekar MD på förstasidan. Båda tidningarna har också med uppgiften från Relevo om att Gerard Piqué kan göra comeback – i FC Andorra, klubben hans Kosmos Holdings äger. FC Andorra ligger för närvarade på tionde plats i andra divisionen.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe har förbundskapten Didier Deschamps på förstasidan. ”Förlängning under villkor”. Förbundet erbjuder kontrakt till 2024. Deschamps vill ha kontrakt till 2026. Parterna väntas ändå komma överens. Tottenham, Arsenal och Manchester United har alla uppgetts intresserade av Martin Terrier. Men på tisdagen bekräftade Rennes att den 25-årige anfallaren dragit på sig en korsbandsskada. L’Equipe spekulerar i att Terrier kan bli borta åtta månader. L’Equipe slår vidare fast att det kan bli ett möte Lionel Messi-Cristiano Ronaldo. PSG ska spela en match i Saudiarabien, troligen den 19 januari. Men det är fortfarande oklart om det blir mot enbart saudisk spelare eller spelare med klubbadress i Saudiarabien. Vid det senare alternativet kan stjärnmötet bli av.

RMC Sport konstaterar att Lionel Messi kommer allt närmare PSG. Rent fysiskt återvände han till klubben i går efter VM-ledigheten. Men den argentinska stjärnan är också allt närmare en kontraktsförlängning. En överenskommelse mellan parterna är redan på plats, enligt radiokanalen. Avtalet kan presenteras redan i januari. På planen väntas Messi vara tillbaka mot Angers den 11 januari. Under tisdagen uppgav RMC Sport också att Bayern München och Newcastle är intresserade av Leeds målvakt Illan Meslier, 22.

Annons

La Voix du Nord berättar att tyska, nederländska och belgiska klubbar under december visat intresse av att låna Gabriel Gudmundsson. Men Lilles president Olivier Létang ska ha försäkrat svensken om hans värde för klubben. Gudmundsson är för närvarande på väg tillbaka från skada.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

SportBild pratar med Jürgen Klopp. Om Liverpools målsättning säger tysken: ”Att nå Champions League är förstås oerhört viktigt för oss. Det är galet svårt. Folk är lite bortskämda för vi har mestadels gjort det på senare år. Om det lyckas i år blir det på sluttampen. Det kan ta tid för oss att komma ikapp. Men vi vet vad vi måste göra”. Om förbundskaptensjobbet i Tyskland: ”Jag har sagt det förut. Det är inte uteslutet någon gång i framtiden. Men det måste passa in. Jag har ett kontrakt (till 2026) och efter det blir det definitivt ett sabbatsår. Sedan får vi se”. SportBild uppger även att Bayern München internt börjar bli alltmer tveksamma till att Harry Kane skulle vilja lämna Premier League för Bundesliga. Bayern har en längre tid uppgetts intresserade av Tottenhamanfallaren.

Annons

Sport1 pratar med Mönchengladbachs tränare Daniel Farke om Yann Sommer. Målvakten väntas byta till Bayern München. Enligt schweiziska tidningen Blic är en affär nära förestående. Men inte om Farke får bestämma. ”Jag är helt avslappnad. Han är en av Europas bästa målvakter. Han har ett kontrakt till sommaren och vi har inga planer på att släppa honom. Varför skulle vi låta en sådan målvakt lämna? Tvärtom vill vi förlänga med Yann”, säger Farke.

Sky Sport uppger att Brentford lånar Kevin Schade från Freiburg. En köpklausul på 25 miljoner euro utlöses efter säsongen om den 21-årige yttern spelar ett visst antal matcher. Läkarundersökningen är redan klar.

Freie Presse noterar att FC Erzgebirge Aue testar svenskt. Det rör sig om Dalkurds Rodin Deprem. Det bekräftar klubbens sportchef Matthias Heidrich. 24-åringen ska medverka i en träningsmatch på torsdag. Erzgebirge Aue spelar i den tyska tredjeligan.

Annons

 

ÖVRIGT

Skärmavbild 2023-01-04 kl. 08.28.39

Al Jazirah (Saudiarabien) sätter genast Cristiano Ronaldo på plats på sin förstasida. Trots att det är en Riyadh-tidning är kung Salman bin Abdul Aziz först och störst. Först därefter kan portugisen få utrymme. Han möttes av 25 000 jublande Al Nassr-fans vid presentationen i går (se klipp här). Cristiano Ronaldo berättade bland annat att han nobbat flera andra erbjudanden, även europeiska sådana.

BT (Danmark) toppar fotbollen med uppgifterna om att Pernille Harder och Magdalena Eriksson kan lämna Chelsea för Lyon. Ryktena har florerat en tid. Deras agent, Klaus Granlund, vill inte uttala sig för tidningen. Enligt BT har det de senaste åren varit flera bud på spelarna, som är ett par.  Båda spelarnas kontrakt med Chelsea går ut i sommar.

RB Sport (Ryssland) pratar framtid för Armin Gigovic med agent Haris Skenderovic. ”Jag tror han fortsätter i Odense”, svarar Skenderovic. Kontraktet med OB löpte ut vid årsskiftet. Klubbdirektör Björn Wesström har tidigare sagt att samtal ska hållas i mitten av januari, när Gigovic är tillbaka från Algarve Cup med landslaget. Gigovic har kontrakt med Rostov till 2025.

Annons
Publicerad 2023-01-04 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto