Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Groningen vill bli av med svenskduo

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

RTV Noord (Nederländerna) förmedlar beskedet att Groningen vill göra sig av med Ramon Pascal Lundqvist och Yahya Kalley. Svenskarna tränar inte ens längre med a-truppen. ”Om tillfälle uppstår vill vi hjälpa till vid en flytt”, säger Groningens general manager Wouter Gudde, ”Både Kalley och Lundqvist ville träna med a-truppen, men efter transferfönstret bestämde vi i samråd med tränarstaben att en mindre grupp fungerar bättre”. Båda spelarna uppges ha kontrakt till 2024. Groningen ligger för närvarande näst sist i Eredivisie.

A Bola (Portugal) noterar att Benfica bara lagt upp 12 av de 13 mål laget gjorde i januari till omröstningen Månaden mål. Orsak: ett var av Enzo Fernández, som numera är persona non grata. Efter målet mot Warzim slog Enzo sig för bröstet med klubbmärket (se målet här). En vecka senare skrev han på för Chelsea, medan Benfica skickade giftpilar efter honom. Mer från A Bola: tidningen var i går först med att berätta att Christian Atsu hittats skadad men vid liv efter jordbävningen i Turkiet. Även ghananska medier kommer med liknande uppgifter på morgonen.

ANNONS

 

ENGLAND

ENGLAND

The Sun levererar budskapet ”Sparka ut dem!”. Enligt tidningen vill Manchester Citys rivaler att klubben kickas ut från Premier League om de omfattande anklagelserna om fiffel och båg visar sig stämma. City riskerar allt från böter till att bli utsparkade. Daily Telegraph menar dock att det kan ta månader att få en slutlig dom. City nekar bestämt till anklagelserna. The Athletic påminner i sin Q&A om Pep Guardiolas ord när han tidigare fått frågan om City skulle ha vilselett honom kring att klubben sköter ekonomin enligt reglerna. ”Jag sa till dem: ’Om ni ljuger för mig är jag inte kvar nästa dag. Jag är borta och inte er vän längre. Jag sätter min tilltro till er för jag tror på er till 100 procent från dag ett, och jag försvarar klubben av den anledningen”, sa Guardiola förra våren.

ANNONS

Daily Mirror, liksom flera andra tidningar, uppger att Leeds United vänt sig till Carlos Corberán, West Broms tränare. Han ska ersätta Jesse Marsch, som fick sparken i går. Rayo Vallecanos Androni Iraola är ett alternativ, skriver The Guardian. Under måndagen uppgav AS att Leeds försökt med Raúl men fått nobben. Nathan Jones i Southampton anses vara nästa PL-tränare som riskerar sparken. En förlust mot Wolves i helgen kan bli droppen.

The Athletic menar att Real Madrid efter månader av försök börjar resignera i sin jakt på Jude Bellingham. Klubben tror att Dortmundmittfältaren väljer Premier League. Manchester City och Liverpool leder jakten på 19-åringen.

Manchester Evening News uppger att Manchester United satt upp Anthony Martial, Harry Maguire och Alex Telles till försäljning i sommar. På önskelistan finns en anfallare, Harry Kane och Viktor Osimhen. Erik ten Hag gillar även Goncalo Ramos och Mohammed Kudus.

ANNONS

The Times har dåliga nyheter till Man United. Tottenham kommer inte att sälja Harry Kane till en Premier League-rival i sommar, om han skulle lämna klubben. Kanes kontrakt med Tottenham går ut 2024 men klubbikonen har hintat att han kan bli kvar. Bayern München har tidigare uttryckt intresse.

Chronicle bär på positiva besked om Alexander Isak. Han har fått klartecken från läkare att vara med mot Bournemouth i helgen. ”Han känner sig bra, och jag tror inte det är några problem med honom. Jag är övertygad om att han är bra till helgen”, säger tränare Eddie Howe. Efter en frispark i huvudet mot Southampton för en vecka sedan tvingades Isak avstå matchen mot West Ham i helgen.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport fördjupar sig i krisen i Milan under ”Pioli stannar – hej då, Leão”. Tränaren Stefano Pioli sitter säkert för nu men stjärnan Rafael Leão tycks allt längre bort från en kontraktsförlängning. Dessutom är hans fysiska och psykiska status för närvarande låg. La Repubblica skriver samtidigt att båda Antonio Conte och Roberto De Zerbi är tränaralternativ som lockar, men båda sitter på för höga löner i Tottenham respektive Brighton. Och det senaste om Zlatan Ibrahimovic? Gazzetta dello Sport hävdar i dag, som Corriere della Sera förra veckan, att det kan bli en comeback i truppen till Torino på fredag. En kontrast till Piolis besked om att Ibrahimovic inte är redo för spel mot Tottenham kommande veckor. La Repubblica avslutar för övrigt sin artikel om Milan så här: ”Dimman över Milans framtid täcker även Pioli, Leão och Maldini. Med en försvårande omständighet: Ibrahimovic verkar ha förlorat sin centrala roll i omklädningsrummet”. Slut. Isak Hien spelade en framträdande roll för Hellas Verona (1-1 mot Lazio). ”Ett auktoritetstest, som ledare för backlinjen. Immobile kom bara undan vid ett tillfälle”, skriver GdS, och ger backen stabila 6,5 av 10 i betyg.

ANNONS

Corriere dello Sport toppar med ”EuroNapoli”. Den syditalienska klubben har skapat tillräckligt med avstånd i ligan för att på allvar också ge sig i kast med Europautmaningen. Där väntar Eintracht Frankfurt i åttondelsfinal den 21 februari. En närmare utmaning har Nicolò Zaniolo. I dag väntas mittfältaren flyga till Istanbul för att skriva på för Galatasaray. Bara detaljer återstår. Enligt CdS landar övergångssumman på cirka 23 miljoner euro inklusive bonusar. 23-åringens kontrakt är på fyra och ett halvt år. Sedan går det inte att undvika att nämna Brescia i Serie B. Sverigebekantingen Pep Clotet fick sparken av excentriske ägaren Massimo Cellino i januari 2022. I juni var han tillbaka igen. I december fick Clotet sparken på nytt. Men i januari anställdes han igen. Nu, bara sju veckor senare, har Clotet fått sparken för en tredje gång.

ANNONS

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca vill visa hur motståndarnas taktik går ut på att attackera och provocera Vinícius Jr. 79 frisparkar har brasilianaren fått. Ingen annan spelare i de fem stora ligorna kan matcha det. Neymar är närmast med 59. Särskilt omfattande är det på bortaplan. Tidningen menar att Real Madrid är ”mycket bekymrad över jakten på Vini på och utanför planen”. Truppen anlände under måndagen till Marocko för klubblags-VM. Sex spelare har fått stanna hemma på grund av skador: Courtois, Benzema, Militao, Mendy, Lucas Vázquez, och Hazard. Courtois och Benzema kan ansluta till en eventuell final. AS menar att även Militão kan bli aktuell. I semifinalen på onsdag väntar Al Ahly från Egypten. I den andra semifinalen spelar i kväll Flamengo (Brasilien) mot Al Hilal (Saudiarabien). På annan plats skriver Marca att Atlético erbjudit Dani Ceballos ett kontrakt. 26-åringens nuvarande kontrakt med Real Madrid går ut i sommar. Helst stannar Ceballos i vitt. Han ska redan ha nobbat erbjudanden från Milan och Aston Villa.

ANNONS

Super Deporte har ”11F” som rubrik. Det står för den 11 februari och mötet med Athletic Club. Valenciafans kommer då att demonstrerar mot klubbägaren Peter Lim. Krisen är total i klubben, som närmar sig nedflyttningsstrecket. Enligt tidningens opinionsundersökning vill 86 procent också ha en ny tränare. Sedan Gennaro Gattuso nyligen fick sparken har Voro González än en gång klivit in som interimtränare.

Sport gläds på förstasidan åt vad tidningen ser som ett skifte, Barcelona har satt Real Madrid rejält på plats den här säsongen. Men här finns också Sergio Buquets fotskada. Backen väntas blir borta två veckor och missa första mötet med Manchester United. Men på förstasidan skriver Sport fyra matcher. Det skulle i så fall även innebära att returen mot United är i fara.

Última Hora Mallorca-journalisten Carlos Montes de Oca uppger att Ludwig Augustinsson kan debutera mot…Sevilla, klubben som äger honom. Det uppges inte finnas någon klausul som förhindrar det och Mallorcas ordinarie vänsterback Jaume Costa är avstängd. Mallorca möter Sevilla på lördag.

ANNONS

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe tas över av vinteridrott men lämnar lite plats åt den inhemska fotbollen. Rivalmötet Marseille-PSG väntar i cupen i morgon. OM får klara sig utan Eric Bailly och Leonardo Balerdi, båda avstängda. I en annan artikel synar L’Equipe Gianluigi Donnarumma. Tidningen tycker PSG-målvakten kan höja sig, särskilt nu när han sluppit konkurrensen av Keylor Navas. Tidningen uppmärksammar även att Neymar tilldelats Samba d’Or  av Sambafoot som Brasiliens bästa spelare. Det är sjätte gången Neymar får utmärkelsen.

RMC Sport-profilen Jérôme Rothen, med ett förflutet i PSG, vänder sig helt mot en kontraktsförlängning med Lionel Messi. ”Det är en dålig idé. Problemet är inte att ha en stjärna men tre (även Mbappé och Neymar, min anm) när ett kollektiv ska byggas”, säger Rothen (se klipp här), och pekar även på ekonomin: ”Messi förlängning är dårskap redan när det gäller siffror. Att handskas med alla tre är komplicerat. Och vi har sett PSG få problem med FFP för lönerna har exploderat”. Rothen menar att också att Messi inte investerar tillräckligt mycket av sig själv i klubben, ”Han gör inget för att ta klubben vidare. Han tackar inte fansen, utan sänker huvudet och går ner i omklädningsrummet”.

ANNONS

Le 10 Sport hävdar att PSG har för avsikt att värva Bernardo Silva till sommaren. 28-åringen uppges vilja lämna Manchester City.

 

TYSKLAND

BR24 pratar med Bayern Münchens president Herbert Hainer som instämmer i övriga ledningens ilska mot Manuel Neuer. Målvakten riktade nyligen öppen kritik mot att målvaktstränaren Tapalovic sparkats. Hainer säger att Neuers utspel var ”oförståeligt för oss och även en besvikelse att han inte sökte oss direkt utan gick ut offentligt”. Hainer får frågan om det är aktuellt att Bayern likt Manchester United med Cristiano Ronaldo kan riva kontraktet. ”Nej, inte alls”, svara Hainer, ”Det är därför vi är Bayern München. I Bayern München förklarar vi allt sådant internt. Det är vad som gör Bayern till vad det är, och så starkt”. Sky Sport menar Bayernledningen står enad bakom tränaren Julian Nagelsmann och att enda vägen ut är att Neuer på något vis tar ett steg tillbaka, helst offentligt. Inte minst om han vill kunna få tillbaka kaptensbindeln.

ANNONS

Sky Sport uppger att Ralph Hasenhüttl är toppkandidaten till den vakanta tränarposten i Hoffenheim. Positiva samtal har redan förts. Hoffenheim gav Andre Breitenreiter sparken efter tio raka matcher utan seger. Hasenhüttl var senast tränare i Southampton.

Publicerad 2023-02-07 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto