Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Inter erbjuds Lindelöf

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ITALIEN

Tuttosport uppgav under tisdagen att Inter blivit erbjuden Victor Nilsson Lindelöf. Uppgiften citeras flitigt. Tidningen är övertygad om att svensken lämnar Manchester United efter citatet ”Jag vill spela” under landslagssamlingen. Lindelöf är ett av flera backnamn som Inter är intresserad av. 

Gazzeta

La Gazzetta dello Sport bär på uppmaningen, ”Säg ja, Leão”. Till påsk vill Milan ha besked av Rafael Leão om han skriver på det nya kontraktet. Förslaget har en lön som med bonusar kan ge portugisen sju miljoner euro om året. Med det skulle han bli klubbens bäst betalda spelare. Milan är optimistiskt, enligt GdS. Inter för också en kontraktskamp. Den är med Alessandro Bastoni. Klubben vill undvika en situation som med Milan Skriniar som lämnar gratis i sommar. Bastonis kontrakt går ut 2024 och parterna står långt ifrån varandra. En lösning brådskar. Manchester City och Chelsea är två av klubbarna som står vid dörren, skriver GdS. 

Annons

Corriere dello Sport slår fast: ”Mou stannar”. José Mourinho struntar i möjliga locktoner från PSG eller Premier League. Portugisen har beslutat att fullfölja sitt kontrakt med Roma till 2024. ”Han vill ger laget stabilitet”, skriver tidningen.

TuttoMonza hävdar att Monza väntas erbjuda Zlatan Ibrahimovic möjligheten att spela vidare om det inte blir en fortsättning i Milan. I Monza skulle 41-åringen både vara spelare och ledare för ett ungt lag. Samtal väntar. Ibrahimovics polare Andrea Galliani drar i trådarna i Monza, som för närvarande ligger på 13:e plats i Serie A.


ENGLAND

star

Daily Star drar stort på att Manchester United förbereder ett bud på 80 miljoner pund för Harry Kane. Samtal med Tottenham väntas innan säsongens slut. Den 29-årige anfallaren är Erik ten Hags transfermål nummer ett och väntas trycka på för en flytt. Bayern München, Barcelona och Chelsea påstås också intresserade.

Annons

The Times största rubrik är på Bayern Münchens intresse för Mason Mount, som tidningen slängde ut på tisdag kväll. Evening Standard ser fler stjärnor på väg bort från Londonklubben. Matteo Kovacic har också nämnts som ett namn för Bayern, vilket dementerats i Tyskland, men ES pekar nu även på intresse från Manchester City. Kroaten, som gjorde två mål för landslaget i går, har kontrakt till 2024 men Chelsea har inte inlett några samtal om en förlängning.

Daily Mail bereder störst plats för Skottlands skräll (2-0 mot Spanien) och för Rodris frustration. ”Man får respektera sättet de spelar på men i min ögon är det skräp. Hela tiden maskningar, provokationer och filmningar. I mina ögon är det inte fotboll. Domaren måste ta tag i det, men gör ingenting”, säger den spanska lagkaptenen. Scott McTominay får 9 av 10 i betyg. Det händer inte var dag i klubblaget. På annat håll skriver Daily Mail att David Moyes och hans tränarstab befarar sparken om det blir förlust mot Southampton på söndag. Rafael Benítez uppges intresserad av att ta över.

Annons

The Athletic skriver att inga framsteg ännu gjorts i kontraktssamtalen mellan Manchester United och Marcus Rashford. Det nuvarande kontraktet sträcker sig till 2024. Av artikeln framgår också att anfallaren förra sommaren nobbade intresse från PSG trots hisnande löneerbjudande på 400 000 pund i veckan.

Coventry Telegraph påpekar att Coventry inlett samtal med Viktor Gyökeres om ett nytt kontrakt, även om klubben inser att svensken med all sannolikhet lämnar för Premier League i sommar. ”En flytt skulle fyrdubbla hans lön”, påpekar tidningen. Det nuvarande kontraktet går ut 2024. Prislappen lär öka med ett nytt kontrakt.

BBC Sport uppmärksammar att datum nu är spikat för besked om värdskap för damernas EM 2025. Uefas exekutivkommitté träffas på tisdag den 4 april för att fatta beslut och lämna besked. Sverige är med i ett bud tillsammans Finland, Norge och Danmark. Övriga tre bud är Polen, Frankrike respektive Schweiz.

Annons


SPANIEN

marca

Marca går ett steg längre. Medan flera sporttidningar har ”Förlisning” som rubrik på Spaniens bakslag i Glasgow (0-2 mot Skottland) undrar Marca, ”Vad är planen?”. Tidningen menar att landslaget inte funkar överhuvudtaget. ”Det finns varken en plan A, plan B eller plan C”, skriver krönikören José Luis Hurtado. Pedro Porro, Carvajal, Aspas, Yeremy, Oyarzabal och Borja Iglesias får alla lägsta betyget, noll stjärnor av tre möjliga. Det får också förbundskapten Luis de la Fuente.

AS lyfter citaten från Ansu Fatis pappa Bori i Cadena Cope. Han är bekymrad över den lilla speltiden för hans son, som han påpekar fick ärva Lionel Messis tröja nummer 10. ”Ansu vill inte spela för en annan klubb men jag vill att han ska lyckas. Jag går inte till matcherna mer. Jag är förbannad. Inom en månad kommer vi att prata med Mendes”, säger Bori Fati och syftar på Ansu Fatis agent Jorge Mendes. Cadena SER uppger att Jorge Mendes är på samma linje, att om situationen inte förändras är enda alternativet en flytt, även om Ansu Fati inte vill det. Barças sportchef Mateu Alemany sa häromdagen till Bori Fati att Barça inte vill sälja 20-åringen.

Annons

ABC noterar att det inte bara var Peru som hade problem på sitt hotell i Madrid. En anställd på hotellet där Marockos landslag bodde hånade  gästerna med rasistiska kommentarer i sociala medier. Den anställde har nu tagits till förhör av polis och hotellet bett om ursäkt. Träningsmatchen mellan Peru och Marocko slutade 0-0.

Estadio Deportivo täcker förstasidan med beskedet att Héctor Bellerín vill tillbaka till Real Betis. Samtal pågår. Sporting tycks inte vilja förlänga 28-åringens vistelse i klubben.


FRANKRIKE

lequipe

L’Equipe ståtar med en intervju med Marseilles tränare Igor Tudor. Bland annat får han jämföra Ligue 1 med Serie A, som han också arbetat i. ”Här finns PSG, något liknande finns inte i Italien, för i dagsläget står de högre än Inter och Juventus. Sedan finns tre-fyra lag som sett till spelarmaterial kanske är bättre i Italien än i Frankrike. Men från sjätte plats och ner är lagen starkare här. Om det är Empoli-Strasbourg i morgon vinner Strasbourg klart. Om det är Spezia-Reims vinner Reims klart. Det finns ett gap man inte ser i Frankrike. Den andra tydliga skillnaden är det finns mer rytm i spelet i Frankrike, för spelarna är yngre och mer fysiska. I Italien är intensitet betydelselös. Engelsmännen köper spelare från Lorient, inte spelare i Italien, vilket betyder att spelarna här har kvaliteten att passa in i den bästa fotbollen”, säger Tudor. Sdean tycks hjulen till slut vara i rullning: Hervé Renard har lämnat förbundskaptensjobbet för Saudiarabiens herrar. Nu väntas han officiellt bli klar som förbundskapten för Frankrikes damer senast fredag. Renard ersätter Corinne Diacre.

Annons

Foot Mercato följer upp Enzo Le Fées utspel om att han tänker lämna Lorient efter säsongen. Dortmund, Bayer Leverkusen och Eintracht Frankfurt vill alla ha 23-åringen, som har kontrakt till 2024. Prislappen: 25-30 miljoner euro. Enligt engelska 90 Minutes är även Leicester, Fulham och Wolves intresserade.

 

TYSKLAND

Sky Sport samlar röster sedan Tyskland gjort en Sverige och fått stryk på hemmaplan av Belgien (2-3). Experten Lothar Matthäus om första halvtimmen: ”Det var det sämsta jag sett under min långa, långa karriär. De fajtades inte tillbaka i duellerna, de lät bara Belgien spela. Det var ett totalt misslyckande”. Emre Can är enda spelare som får bra betyg av Sky Sport, 2 av 6 (1 är bäst).

bild

SportBild har stort fokus på Bayern Münchens nya tränare Thomas Tuchel. Värvar han Kai Havertz  från Chelsea? Nej. Matteo Kovacic? Nope. Mason Mount? Det namnet nämns inte, men SportBild skriver att Tuchel ännu inte kommit med några önskemål om spelare. SportBild berättar också om en situation som försvagade bilden av Julian Nagelsmann hos Bayerns spelare. Efter att bara ha fått göra ett kort inhopp i 2-0-matchen mot PSG skällde Sadio Mané ut Nagelsmann. Tränaren ska ha upplevts som skrämd av de andra spelarna. I nästa match spelade Mané från start. Det stärkte intrycket hos de andra spelarna. Bayern hoppas undvika liknande situationer med Thomas Tuchel.

Annons

Wolfsburger Allgemeine Zeitung rapporterar att Tottenham kontaktat Wolfsburgs tränare Niko Kovac, som dock direkt nobbat vidare samtal med Londonklubben. Sky Sport bekräftar samtidigt The Times uppgifter i går om att Tottenham varit i kontakt med Julian Nagelsmann men lägger till att inga förhandlingar pågår.

Sport1 hävdar att Arsenal är en av fyra Premier League-klubbar som försöker värva Jesper Lindstrøm. Eintracht Frankfurt förbereder sig för en försäljning. Prislappen på den 23-årige dansken är 30 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

4-4-2 (Schweiz) hävdar under ”exklusivt”-stämpel att Malmö FF uppvaktade Shkelqim Vladi intensivt, och även gav 22-åringen ett konkret erbjudande. Men FC Aarau-anfallaren nobbade MFF. Vladi vill stanna, och har högsta ligan i Schweiz som mål kommande säsong.

Sport-Express (Ryssland) berättar att Pep Clotet, med ett förflutet i Halmstad och Malmö, är ny huvudtränare för Torpedo Moskva. Det är första gången klubben anställer en utländsk tränare. Clotet var senast ett par vändor i Brescia.

Annons

La Nación (Argentina) såg landslaget avsluta triumftåget på hemmaplan, ”tio dagar fulla av lycka”. Avslutningen blev jätteseger (7-0 mot Curaçao) och ett hattrick av Lionel Messi som gjorde att han passerade 100 mål i landslagströjan (102). Curaçaos målvakt Eloy Room var trots sju insläppta bollar snabb att knipa Messis tröja. Nu på morgonen, svensk tid, flyger Messi till Paris.

övrgitg

Record (Portugal)  har som huvudrubrik, ”Schmidt ända till slutet”. Rui Costa vill att tränare Roger Schmidt stannar så länge han är Benficas klubbpresident. Tysken har kontrakt till sommaren 2024, men samtal pågår om att förlänga med två år.

Fotomaç (Turkiet) hävdar att Fenerbahçes stora transfermål i sommar är Eden Hazard. Intresse fanns redan i januari. Den 32-årige belgaren har haft mardrömslika år i Real Madrid.

Annons
Publicerad 2023-03-29 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto