Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Samstämmiga uppgifter: Wolves förbereder bud på Gyökeres

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

TalkSport, skriver med hänvisning till sina källor, att Wolves överväger ett stort budViktor Gyökeres. Coventry uppges vilja ha 25 miljoner pund för anfallaren. Även Wolverhamptonbaserade tidningen Express and Star kommer med liknande uppgifter, med hänvisning till sina källor. Tidigare i går nämnde Football Insider att just Wolves ”trycker på hårdast”. Även Burnley, Everton, Leeds, Fulham och Crystal Palace har uppgetts ute efter Gyökeres, liksom Lille och Frankfurt.

engl

Daily Mail undviker dagens mest populära rubrik, ”Mac the Knife”, efter den berömda balladen som också syftar på Brightons målskytt Alexis Mac Allister (1-0 mot Manchester United). I stället blir rubriken ”Hämnden är ljuv”. Elva dagar efter förlusten i FA-cupsemifinalen fick Brighton revansch på United. ”Jag tror det finns en fotbollsgud”, säger Brightontränaren Roberto de Zerbi, ”Vi förtjänade att vinna semifinalen men förlorade på straffar, nu vann vi på en straff”. Unitedtränaren Erik ten Hag var missnöjd med domaren som han tyckte tillät Brighton att sparka ner hans spelare.

Annons

The Times pryder också förstasidan med matchvinnaren, men med ett annat fokus. ”Liverpool vill ha Mac Allister”. Daily Telegraph instämmer. Klopps klubb är beredd att utmana just United om mittfältaren. Liverpool har också Mason Mount (Chelsea) och Ryan Gravenberch (Bayern München) på sin mittfältslista.

Daily Telegraph skriver att Aston Villa går på offensiven på transfermarknaden. Klubben är ute efter Dusan Vlahovic (Juventus) och Ferran Torres (Barcelona). Dessutom tänker Villa utmana Newcastle om Arsenalbacken Kieran Tierney.

BBC Sport frågar Rotherhams tränare Matt Taylor vem som är årets spelare i laget. ”Det är den enklaste fråga jag någonsin fått, Viktor Johansson helt klart”, säger Taylor. Han öser sedan beröm över den svenska målvakten. Taylor får därefter frågan om andra klubbars intresse och svarar med ett leende, ”De får betala rejält om de vill ha honom”.

Annons

The Independent noterar att holdingbolaget City Football Group, där Manchester City är flaggskeppet, nu har adderat brasilianska Bahia till sin portfölj. City Football Group har nu 13 klubbar.

 

ITALIEN

nap

Il Mattino konstaterar att ”Sjung Neapel”,  Corriere dello Sport uppmanar ”Buga er”. Napoli är till slut italienska mästare igen (1-1 mot Udinese). Senast var det för 33 år sedan. Den erans givna hjälte var Diego Maradona. Han lever kvar i sången, ”Ho visto Maradona” (Jag såg Maradona). I dag har Tuttosport rubriken ”Hai visto, Maradona?” (Har du sett, Maradona?). I omklädningsrummet efteråt sjöng spelarna, ”Det är vi som är italienska mästare” (se klipp här). Och tränaren Luciano Spalletti brast efter slutsignalen i gråt och sa,  ”Neapel, det här är till er”. Natthimlen över Neapel fylldes med fyrverkerier  när festen inleddes på gatorna (se klipp ovan). Il Mattino rapporterar att en person avled efter att ha blivit skjuten och fyra andra skottskadades vid Piazza Garibaldi. Över tiotusen Naoplifans fanns på plats i Udine. En del stormade planen och blev då attackerade av Udinese ultras. Åtta Napolifans ska ha skadats. Men det överskuggar inte den stora fest som sedan bröt ut.

Annons

La Gazzetta dello Sport konstaterar över förstasidan att ”Neapel är i paradiset”.  Och hur långt in i tidningen finns uppföljning på gårdagens uppgift om att Zlatan Ibrahimovic är överens med Monza? Sidan 32, och på sista raderna i en artikel som handlar om att Brahim Diaz vill stanna i Milan. Där kan man läsa att ”rykten från Frankrike återstartar idén om Monza för Zlatan. Men han behöver först fatta beslut om vad han ska göra: fortsätta spela eller ge efter för de fysiska besvären och sätta punkt för en ärofylld karriär”. Större utrymme ges åt José Mourinho. Kärleken är stor från Romafansen, relationen till spelarna är stark men sprickan till klubbledningen växer. Både GdS och CdS skriver att han kan lämna Roma i sommar. Dessutom är Mourinho på kollisionskurs med domarkåren. Han kallade domare Daniele Chiffi den värsta han upplevt och riskerar avstängning. Och Mourinhos utspel om att bära mikrofon väcker känslor. ”Det Mourinho sa är allvarligt och oacceptabelt, säger domarförbundets president Renzo Ulivieri, ”Att säga att han ska sitta på bänken med en mikrofon för att spela in dialogen mellan honom och domare, och rättfärdiga det som ett sätt att försvara sig, det underminerar hela systemet”.

Annons

 

SPANIEN

sofy

Mundo Deportivo toppar med att ”Amrabat är den nya Busi”, alltså Sergio Busquets. Barcelona har var intresserad av Sofyan Amrabat tidigare men väntas lägga ett bud i sommar. Klubben hoppas på en billig prislapp då mittfältaren bara har ett år kvar på kontraktet med Fiorentina. Ett foto visar att Messi har en ny tatuering på underbenet: Barças klubbmärke (se bild ovan). Det blir förstås en snackis i dessa tider. Men katalanska tidningarna upplyser om att  det inte är en flört för en flytt. Tatueringen har ingått i en komposition på benet som bestämdes för över två år sedan.

Sport höjer insatsen. ”Sex värvningar”, skriver tidningen på förstasidan. Ingen av dem är Amrabat. I stället har Sport fokus på Lionel Messi, Iñigo Martínez, Vitor Roque, Rúben Neves, Yannick Carrasco och Ilkay Gündogan. Sport lägger till att ”Messi är prioritet, plus en mittback, två mittfältare och två anfallare”. Tidningen skriver också om Rúben Neves att Wolves erbjuder honom och 30 miljoner euro för Ansu Fati. Värdet på erbjudandet är 60 miljoner euro. Ansu Fati vill stanna i Barça. Vidare uppger Sport att Juventus är nära en överenskommelse med Pau Torres, därefter väntar förhandlingar med Villarreal som mittbacken har kontrakt med till 2024.

Annons

Diario de Mallorca hör Mallorcas tränare Javier Aguirre hitta ljuspunkter trots förlust (1-2 mot Giron). En av dem var Ludwig Augustinsson. ”Jag är nöjd med Augustinsson, för han hade inte spelat på länge och är ännu inte hundra procent, men gjorde det bra när han kom in”, säger Aguirre.

Estadio Deportivo kan fira dubbla segrar för staden Sevilla. Real Betis (1-0 mot Athletic) stärker greppet om en Europaplats. Sevilla är sju poäng bakom men reser stärkta av seger (3-2 mot Espanyol) till Europa League-semifinalen borta mot Juventus nästa vecka.

 

FRANKRIKE

ney

L’Equipe går från Lionel Messi till nästa PSG-stjärna som närmar sig ett farväl. ”Och nu Neymar?”, undrar tidningen på förstasidan. PSG har uppgetts vilja sälja brasilianaren, nu även genom lån med köpoption. Men 31-åringen har själv varit helt inställd på att stanna. Fast inte längre, menar L’Equipe. Uppgifterna kommer i kölvattnet på protesterna utanför hans hus och efter att han lajkat inlägg som kritiserar PSG. Samtidigt har PSG förstärkt säkerheten kring vissa olika PSG-spelares hem efter onsdagens protester. Spelarna är enligt Le Parisien ”häpna” över scenerna utanför Neymars hus. Och i Bougival, där Neymars hus ligger, har borgmästaren Luc Wattelle reagerat med frustration över sin stjärninvånare. ”Ännu en gång har staden genom Neymar tagits som gisslan på grund av saker som inte har något med staden att göra. Jag kan inte förstå hur fotbollen kan bli en uppgörelse någonstans utanför fotbollsplanen”, säger Wattelle till Le Parisien.

Annons

RMC Sport skriver att Lionel Messi är angelägen om en flytt till Barcelona och därför beredd att gå ner från cirka 40 miljoner euro i lön i PSG till 10 milj euro i Barça. Men Le Parisien har en helt annan vinkel. Tidningen menar att Barças uppumpade intresse bara är en marknadsföringsploj. Det finns inte ekonomiska medel att fixa det. Det är fortfarande oklart om Messi spelat sin sista match i PSG. Enligt L’Equipe kommer argentinaren inte bestrida avstängningen men vissa källor uppger att han är upprörd, och att han kan inte se sig själv spela fler gånger på Parc des Princes, där han med all sannolikhet skulle bli utbuad igen. PSG har tre matcher kvar när Messi är tillbaka efter avstängning, varav en på hemmaplan: säsongsavslutningen mot Clermont den 3 juni. RMC Sport påpekar att tränare Christophe Galtier gärna använder Messi igen. PSG leder fortfarande Ligue 1 men nu med bara fem poäng före Marseille. Fem matcher återstår.

Annons

 

TYSKLAND

Bild hävdar att Bayern München strukit ett streck över Victor Osimhens namn på listan över anfallare att jaga. Nigerianen är för dyr och klubben är osäker på om han skulle bli en omedelbar hit. Överst på listan är nu Randal Kolo Muani i Frankfurt. Tidningen skriver vidare att André Silva har tröttnat på bänken och vill lämna RB Leipzig. Prislappen för anfallaren väntas vara 20 miljoner euro.

Sky Sport skriver att Newcastle är intresserad av mittfältarna Dominik Szoboszlai, 22, och Amadou Haidara, 25. PL-klubben har scoutat de båda RB Leipzig-spelarna åtskilliga gånger. Störst är intresset för Szoboszlai. Ungraren har en utköpsklausul på 70 miljoner euro. Dessutom uppger franska Foot Mercato att Newcastle visar intresse för en annan mittfältare, Lovro Majer, 25. Rennes prislapp är 40 miljoner euro.

Annons

 

DANMARK

Tipsbladet skriver att det inte är bara Kristoffer Olsson som FC Midtjylland hoppas behålla, utan även Armin Gigovic. ”Jag tror att inblandade klubbar och spelaren med spänning ser på vad som kommer att hända. Han vill ha en permanent lösning, men ingen av oss vet vad som händer i sommar”, säger FCM:s sportschef Svend Graversen. Gigovics kontrakt med Rostov är pausat på grund av Rysslands anfallskrig mot Ukraina. I den danska cupen är finallagen klara. Ålborg, som tränas av Oscar Hiljemark, möter FC Köpenhamn, där både Victor Claesson och Jordan Larsson gjorde mål i gårdagens semifinal (5-3 mot FC Nordsjälland). Finalen spelas den 18 maj.

Publicerad 2023-05-05 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto