Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Messi-feber i Miami – så fixades superavtalet

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

Miami Herald (USA) känner temperaturen rusa efter beskedet att Lionel Messi valt Inter Miami. På de första åtta timmarna efter uppgifterna fick klubben 2,1 miljoner nya följare på Instagram. Det är 73 nya följare i sekunden. Minns att PSG tappade 1,5 miljoner följare under första dygnet efter beskedet att argentinaren skulle lämna. Priserna på biljetter till vad som väntas bli Messis premiär, mot Cruz Azul den 21 juli, exploderade. Från att ha legat på 29 USD (315 kr) till 477 USD (5 200 kr) – drygt 1 500 procent – enligt TickPick. Det var billigare med en biljett till NBA-final nummer tre än att se Messi.”Game changer” är ett återkommande ord i amerikansk press. The Athletic redogör också för avtalets omfattning. Inter Miami mobiliserade MLS-sponsorerna Apple och Adidas. Messi kommer att få procent på sålda MLS Season Pass genom Apple TV. Han får även procent på sålda Inter Miami-tröjor direkt från Adidas. Messi får också en option att att köpa en andel i ett MLS-lag efter att ha lämnat ligan eller avslutat karriären.

Annons

TyC Sport (Argentina) adderar att Messis treårskontrakt är utformat så att båda parter har rätt att bryta det vid slutet av vardera av de två första åren. För att Messi ska känna sig hemma är Gerard ”Tata” Martino aktuell som tränare, och förhandlingar ska inledas med Sergio Busquets, Jordi Alba och Luis Suárez. Olé är inne på samma tema. Enligt spanska Cadena SER i natt väntas Busquets bli klar inom 48 timmar. Inter Miami har även förhört sig om Messis landsmän Ángel Di María och Leandro Paredes. TyC uppmärksammar även att Messi redan 2018 nämnde att han skulle vilja spela för Inter Miami.

Daily Record (Skottland) frossar i bilder på skotsk fotbolls nya kändispar, ”power couple” som tidningen kallar det Carl Starfelt och Jacynta Galabadaarachchi. Celticduon har själva lagt ut bilder när de lattjar med boll på stranden under semester på Sardinien. Annat ljud i skällan var det för en månad sedan. Då rasade Galabadaarachchi mot Sky Sports för att kommentatorns avslöjade om relationen i sändning. ”Jag tycker tv borde fokusera på fotboll och inte mitt privatliv”, sa Galabadaarachchi då. 22-åringen har valt bort att representera Australien och kan i stället dra på sig Argentinas tröja i VM. I så fall väntar match mot Sverige den 1 augusti. Galabadaarachchi är nominerad både till Årets spelare och Årets unga spelare i skotska ligan.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) hör den tidigare Norrköping-spelaren Isak Bergmann Johannesson beklaga sig över tillvaron i FC Köpenhamn. ”Självfallet är jag överlag missnöjd med sättet jag blir behandlad på”, säger 20-åringen till isländska Fotbolti, och exemplifierar, ”Jag spelade riktigt bra mot AGF, då vi säkrade titeln, och sen kastas jag tillbaka på bänken”. Tipsbladet fortsätter sin ranking efter position i Superligan. Femte bästa högerback är Joel Andersson (FC Midtjylland).

 

ENGLAND

englandiSport har dagens mest gångbara rubrik, ”Hammer time”. West Ham gjorde det, vann Europa League (2-1 mot Fiorentina). The Sun tar med sin huvudrubrik ”Forever Bowen bubbles” fasta på att det var Jarrod Bowen som sänkte italienarna med sitt mål på tilläggstid.

The Sun uppger att Newcastle kan försöka kapa Manchester Uniteds värvning av Kim Min-jae. Newcastle letar back och hade nyligen samtal med sydkoreanens representanter. Man United ses fortfarande som favorit. Kim Min-jae har den 1-15 juli en utköpsklausul på 42 miljoner pund.

Annons

Daily Mail har ”Hammers history!” Som största rubrik men uppmärksammar en rad stora övergångar. Jude Bellingham till Real Madrid. N’Golo Kanté till Al Ittihad. Tidningen uppmärksammar även att en lag uppkallad efter Vinícius Jr upprättats i staten Rio de Janeiro i Brasilien. Det är en lag mot rasism på idrottsarenor. Den följer på ramaskriet efter rasismen som Real Madrid-stjärnan utsatts för i Spanien. Den nya lagen klargör bestämmelser för att stoppa eller helt avbryta idrottsevenemang vid rasism.

Daily Telegraph uppger att den qatariske shejken Jassim bin Hamad Al Thani lagt ett femte bud på Manchester United. Men tålamodet tryter. Budet är det sista. Blir det ingen deal innan fredag blir det ingen deal alls, låter de qatariska budgivarna hälsa. Jim Ratcliffe är fortfarande med i matchen om United.

Annons

The Independent skildrar Saudiarabiens övertagande av sport i allmänhet och fotboll i synnerhet. Det blev ingen värvning av Lionel Messi men enligt The Independent är nu hans tidigare lagkamrat ett nytt mål: Neymar. Själv vill han till Barça.

 

ITALIEN

italienCorriere dello Sport känner av ”Fiorentinas smärta” efter förlusten på tilläggstid i Conference League (1-2 mot West Ham). ”Vi är döda inombords”, säger Cristiano Biraghi efteråt. Lagkaptenen träffades under matchen av ett föremål i huvudet och började blöda. ”Det är inget jag behöver kommentera. Jag dömer dem inte, men jag hoppas någon gör sitt jobb och tar itu med dem”, säger Biraghi. Inför matchen spelade ett gäng Fiorentinafans tuffa, kastade saker och flydde sedan genast. 16 italienare greps, tre engelsmän skadades. Störst rubrik får ändå Juventus, då vd Maurizio Scanavino slagit fast att Max Allegri fortsätter. ”Allegri har aldrig varit något att diskutera”, säger Scanavino. På tal om Juve, så hävdar Tuttosport att Tottenham ännu inte bestämt sig för Dejan Kulusevski. Utköpsklausulen är på 35 miljoner euro men Tottenham vill pruta. Både CdS och GdS uppger att Roma är ute efter Jorginho, som har kontrakt med Arsenal till 2024. Sky Sport Italia skriver att Milan kan kapa Romas Evan Ndicka-värvning. I går bekräftade Frankfurt att den 23-årige backen lämnar klubben. Ndicka är nära att skriva på för Roma. En överenskommelse om ett femårskontrakt ska redan finnas på plats. Men Sky Sport menar att Milan vill norpa honom. På tal om Roma så lämnar tre svenskor klubben, Elin Landström, Beata Kollmats och Emma Lind.

Annons

La Gazzetta dello Sport har störst fokus på den stundande Champions League-finalen. Vem får spela i anfallet bredvid Lautaro Martínez? Edin Dzeko är favorit men Romelu Lukaku är i storform, påpekar GdS. Under onsdagen kom uppgifter om att Milan har planer att försöka göra Zlatan Ibrahimovic till en klubbchef, mellan lag och ledning. Gazzetta dello Sport har ingen närmare uppföljning kring det, men Corriere dello Sport tar upp att Ibrahimovic är aktuell för rollen, att han kan lugna ned situationen som är upphetsad efter Paolo Maldinis avsked. Tidningen tar också upp att Maldini var intresserad av Andrea Pirlo som tränaren. Enligt Il Giornale skar det sig med Stefeno Pioli.

La Repubblica lanserar en spektakulär bytesaffär. Chelsea vill ha målvakten André Onana. I utbyte kan Inter tänka sig Kalidou Koulibaly plus lån av Romelu Lukaku ytterligare en säsong.

Annons

 

SPANIEN

aikMarca och AS använder förstasidorna med samma budskap, ”Välkommen Bellingham”. Övergångssumman från Dortmund till Real Madrid sätts till 103 miljoner euro. Tyska tidningar betonar även bonusar på 30,9 miljoner euro. Och härnäst? Harry Kane är den stora snackisen. AS uppger på sin förstasida att Real Madrids intresse svalnat på grund av anfallarens ålder och pris. Tottenham vill ha 115 miljoner euro och lönen skulle landa på cirka 20 milj euro om året. Men italienska SportItalia hävdar tvärtom att ett avtal är nära efter förhandlingar med Tottenham under gårdagen. Marca passar på att ta ut Årets lag i La Liga. Ett för de som slog igenom och för de som var besvikelser. Williot Swedberg hamna i besvikelsernas lag, tillsammans med spelare som Ferran Torres och Eric García.

Sport och Mundo Deportivo pryder förstasidorna med Lionel Messis flytt. Båda har också intervjuer med argentinaren. En besvikelse märks i relationen Messi/Barcelona. ”Det finns personer i Barça som inte vill att jag ska återvända”, säger Messi, och menade att klubben också var bakbunden av ekonomiska restriktioner. Barça däremot påpekar att Messi fått ett kontraktsförslag. Det finns också en känsla av passiv aggressivitet i uppföljningen från Barça: ”President Laporta förstod och respekterade Messis beslut att vilja spela i en mindre krävande liga, längre från strålkastarljusen och den press han varit utsatt för under de senaste åren”. Men Messi sa också själv att han vill ge familjen mer tid och Barça har oavsett utlovat en hyllning  av Messi. I Al Hilal är besvikelsen också stor. Klubben uppges ha haft ett flygplan redo i Paris och ett i Barcelona för att transportera Lionel respektive pappa Jorge till Riyad. Messis beslut att nobba klubben var inte bara en besvikelse. Det kan också innebära komplikationer i relationen, då Messi varit ambassadör för Saudiarabien. Det är nu osäkert om samarbetet fortsätter, menar CBS.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe har Lionel Messis Miamiflytt på förstasidan. Tidningen uppmärksammar förstås argentinarens slutord om PSG. ”Under de två åren var jag inte lycklig. Det påverkade mitt familjeliv”, säger Messi i samband med beskedet om USA-flytten. Messi sålde flest tröjor, drog in sponsorer och tidningen konstaterar att minst två miljoner följare har lämnat PSG i sociala medier sedan flytten. Det lär också kosta Ligue 1 i form av minskat intresse, skriver L’Equipe. PSG har nu för övrigt inlett förhandlingar med Julian Nagelsmann om rollen som ny tränare. Tidningen berättade på onsdagskvällen att Monacos back Axel Disasi är nära en övergång till Manchester United. Lyon bekräftade under onsdagen ett flertal spelare som lämnar klubben på herr- och damsidan, bland dem Moussa Dembélé och målvakten Emma Holmgren.

Annons

RMC Sport följe Saudiarabiens fortsatta jakt på affischnamn. Efter Karim Benzema och N’Golo Kanté har ett stort erbjudande presenterats för Riyad Mahrez. Den 32-årige algeriern har två år kvar på kontraktet med Manchester City.

 

TYSKLAND

tysklandKicker speglar på sin förstasida i dag vågen av spelarförsäljningar. Jude Bellingham är klar för Real Madrid. Christophe Nkunku sägs vara klar för Chelsea. Roland Kolo Munai är på väg bort. Lucas Pavard vill bort. Och Lucas Hernández? PSG uppges överens med backen, Bayern vill ha kvar honom men vill enligt Bild ha ett beslut före den 14 juni. Unions Berlins anfallare Sheraldo Becker är aktuell för Premier League. Sport Bild menar att han kan lämna för 20 miljoner euro. West Ham återkommer i spekulationerna.

Sky Sport drar på två värvningar som Bayern München presenterar inom kort. Raphaël Guerreiro är överens om ett treårskontrakt. Han kommer på fri transfer från Dortmund. Detsamma med Konrad Laimer från RB Leipzig, som varit på gång länge. Den övergången blir officiell innan veckans slut, meddelar Sky Sport. Guerreiro väntas presenteras nästa vecka. Sky Sport påpekar att RB Leipzig fortsätter med samtal om Anthony Elanga. Inga nämnvärda framsteg har gjorts. Prislappen väntas vara 15-20 miljoner euro. Enligt den turkiske transferjournalisten Ekrem Konur har även Dortmund och PSV Eindhoven haft inledande samtal med Man United.

Annons
Publicerad 2023-06-08 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto