Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kritiserad för kyss - slår tillbaka: ”Idioter”

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

spanienMarca, AS och andra spanska sporttidningarna tänker minsann inte låta svarta rubriker ta glansen från VM-guldet (1-0 mot England). Förstasidor och de flesta övriga sidor är fyllda av guldglädje. Men det mörka smyger sig på. ”Den bästa och värsta dagen i i hennes liv”, handlar om segerskytten Olga Carmona som efter finalen fick beskedet att hennes pappa avlidit innan matchen. Skandalrubriker om förbundsordförande Luis Rubiales kyss på munnen på Jennifer Hermoso finns förstås också med. Stjärnan uppskattade den inte, vilket framgick av ett klipp från omklädningsrummet, men Hermoso kom senare med ett officiellt uttalande om att det var ”en spontan ömsesidig gest”.  Rubiales slår tillbaka hårt mot kritiken. ”Det finns idioter överallt. När två människor visar ett ögonblick av tillgivenhet, kan man inte ta hänsyn till idioti”, säger Rubiales till Radio Marca. Men jämställdhetsminister Irene Montero tar upp händelsen i sammanhang med ”sexuella övergrepp”. Tillbaka till La Liga: I papperstidningen finns Jude Bellingham på nytt med i Omgångens lag och är även Omgångens spelare.

Annons

Sport och Mundo Deportivo kan inte heller annat än att ge förstasidorna till Spaniens VM-triumf. Barcelonas seger får blott litet utrymme (2-0 mot Cádiz). Det var en blek ligapremiär på temporära Montjuïc-arenan, och flera tidningar uppmärksammar att bara 39 603 åskådare dök upp. Arenan tar 50 000. Barça kan hur som helst räkna med förstärkning på planen. Fabrizio Romano skriver att de sista detaljerna nu diskuteras med Manchester City om João Cancelo. Barça hoppas lösa en övergång denna vecka. Cancelo är sedan tidigare överens med Barça. På måndagsmorgon bekräftades att Sergiño Dest lämnat Barça för PSV Eindhoven.

Relevo-journalisten Matteo Moretto hävdar att Manchester City gjort en förfrågan om Florian Wirtz i Bayer Leverkusen. I nästa andetag anses dock en övergång för den 20-årige stjärnan som ”mycket komplicerad”.

Annons

 

ENGLAND

englandThe Guardian känner ”Stolthet och smärta” efter Englands VM-finalförlust (0-1 mot Spanien). Damlandslaget sopar undan alla andra världshändelser på nyhetsettan. Just ”stolthet” återkommer nästan som ett tema på de flesta engelska tidningar, som har matchen som huvudnyhet. Guardian synar även experternas tips inför VM. Bästa klarade sig Arsenals tränare Jonas Eidevall. Han hade rätt finallag, England och Spanien, men trodde på engelsk seger. Guardians medarbetare Fabrizio Romano uppger att Man United jagar Odysseas Vlachodimos som reservmålvakt. Crystal Palace och Nottingham Forest kämpar om Uniteds nuvarande reservmålvakt Dean Henderson.

Daily Star skriver om en ”Mardrömsföreställning” för Chelsea (1-3 mot West Ham). Inte nog med att det blev förlust, rekordvärvningen Moises Caicedo debuterade med att orsaka en straff – ”Mardröm”, var just det ord Sky Sports expert Jamie Carragher använde om den fadäsen. Och målskytten Carney Chukwuemeka fick utgå med en knäskada i paus. Mittfältaren lämnade arenan på kryckor. Det kan innebära ett nytt tungt besked för Chelsea, som på skadelistan redan har Christophe Nkunku, Reece James, Benoît Badiashile, Trevoh Chalobah, Armando Broja och Wesley Fofana.

Annons

Talk Sport pratar med Chelseatränaren Maurcio Pochettino som medger en pågående anfallsjakt. ”Det är en svår situation för vi har två anfallare i Nkunku och Broja, och båda är skadade. Det är inte lätt att i detta ögonblick hitta rätt profil. Vi arbetar på att se om vi kan hitta någon till den positionen”, säger Pochettino.

Daily Mail menar att Liverpool närmar sig en värvning av Ryan Gravenberch. Nya, positiva samtal har hållits med Bayern München. Mittfältaren är högst på Jürgen Klopps lista. Enligt Bild väntas ett bud på 20 miljoner pund. Dessutom, skriver Mail, har Liverpool haft samtal om Cheick Doucouré i Crystal Palace. Men tidningens huvudnummer, vid sidan av den engelska VM-finalen, är att Aston Villas Leon Bailey utreds av polis. Orsaken är att han ska ha knuffat ner en supporter efter att de båda munhuggits då Bailey påstås inte ska ha velat låta sig fotograferas med supporterns son. Händelsen utspelade sig utanför en läktarloge. Det uppges finnas vittnen och bilder från övervakningskameror.

Annons

The Argus skrev i helgen att Yasin Ayari, 19, är aktuell för ett lån. Det bekräftar Brightons tränare Roberto De Zerbi. På en fråga om ytterligare spelare kan lånas ut svarar italienaren, ”Kanske Ayari, och så får vi se med Steven Alzate and Facundo Buonanotte”. Ayari har inte varit med i truppen till Brightons två första ligamatcher.

 

ITALIEN

Corriere dello Sport matchar Gazzetta dello Sports största rubrik, ”Vilken vacker dam”, med ”Juve till Max”. Förstnämnda anspelar på klubbens smeknamn, sistnämnda på klubbens tränare. Lovorden sprids efter Juventus övertygande premiärseger (3-0 mot Udinese). Federico Chiesa inledde målskyttet, och Max Allegri tror på mycket mer. ”I mina ögon är Chiesa en anfallare, som ytter isolerar han sig för mycket”, säger Allegri, och lägger ribban, ”Han är en spelare som den här säsongen bör göra 14-16 mål”. En annan stor rubrik är att ”Tuppen gal igen”, för Andrea Belotti slog äntligen till för Roma, dessutom två gånger (2-2 mot Salernitana). Från Serie B uppger CdS, liksom Fotbollskanalen i lördags, att Kristoffer Lunds övergång från BK Häcken till Palermo är klar. Den väntas bli officiell nu i början av veckan. Övergångssumman anges till 2,5 miljoner euro, vilket ligger i linje med tidigare uppgifter, och vänsterbacken skriver på för fem år.

Annons

italien

La Gazzetta dello Sport noterar att succén för Pontus Almqvist i Lecce bara fortsätter. Efter att ha gjort mål i stort sett varje träningsmatch och även i cupen, slog 24-åringen till igen när Lecce vände till seger i ligapremiären (2-1 mot Lazio). ”Han försatte Lazios försvar i svårigheter hela matchen”, skriver tidningen. Lecce Prima har också Almqvist som bäst på planen. GdS uppger vidare att Bologna efter kvällens match mot Milan accelererar jakten på en kantspelare. I sikte: Nicolò Cambiaghi i Atalanta eller Jesper Karlsson i AZ. Tränare Thiago Motta ska ha ett gott öga till svensken. Transferjournalisten Nicolò Schira skrev tidigt i morse att första samtalen med Karlssons agent varit positiva: AZ-svensken är öppen för flytten. Även DAZN instämmer på morgonen i att Bologna närmar sig Karlsson. GdS skrev under söndagen att Emil Holm kan bli klar för Atalanta i dag. Högerbacken fanns heller inte med i Spezias trupp i går.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe konstaterar att Lens fick uppleva att släkten är värst (1-1 mot Rennes). Gästernas kvittering kom när Arnaud Kalimunedo blev fälld och fick en straff som Benjamin Bourgieaud satte – båda tidigare Lensspelare. Mellanösternintresset för PSG:s Marco Verratti tilltar. Qatar-klubben Al Arabi försöker nu värva den italienska landslagsmittfältaren, men saudiska Al Ahli är fortsatt favorit. L’Equipe berättade under söndagen att PSG fått ett första bud på Randal Kolo Muani nobbat, men väntas återkomma redan i dag. Budet ska ha varit på 65 milj euro. Frankfurt kräver 100 miljoner euro, och sportchefen Markus Krösche sa under söndagen, ”Det är inte vår intention att sälja Kolo, vi få se hur saker utvecklas de närmaste dagarna”. Kolo Muani ska enligt Frankfurter Rundschau ha varit i Paris i torsdags för samtal med PSG med Frankfurts goda minne. 24-åringen, som gjorde Frankfurts segermål i går, är enligt L’Equipe överens med PSG.

Annons

Foot Mercato uppger att West Ham fått ett bud på Jérémy Doku nobbat av Rennes. Förhandlingar fortsätter. The Guardian har också rapporterat om ett officiellt bud från Londonklubben. Rennes vill ha 55 miljoner euro för 21-åringen. Sedan tidigare har Manchester City uppgetts överens med Doku, men har ännu inte lagt något konkret bud.

 

TYSKLAND

Sport Bild påstår sig ha information om att Real Madrid förbereder ett försök att värva Kylian Mbappé redan i sommar. Budet väntas komma någon av de allra sista dagarna av fönstret, och SportBild spekulerar i en summa kring 120 miljoner euro.

tyskland

Kicker tycker det var efterlängtad ”Show från första början” i Bundesliga efter landslagens VM-debacle och efter en sommar där flera stjärnor lämnat ligan. Ingen svensk lyckades spela sig till en plats i Kickers Omgångens lag, men Mattias Svanberg knackade på dörren. Han ledde sitt Wolfsburg till seger i lördags, och lovorden haglar. ”Mattias var enastående med sin löpvilja och hårda arbete”, säger vd Marcel Schäfer . ”Han är en förebild för de andra”, säger tränare Niko Kovac. ”Let’s go, boys!”, utbrast huvudpersonen själv högljutt när han vandrade av planen, noterar Kicker, som har mittfältaren som bäst på planen och menar att”Svanberg är redo att ta nästa steg”. Schäfer håller med, ”Jag tror han är redo att åstadkomma ännu mer”.

Annons

Sky Sport uppmärksammar den tillspetsade situationen i Bayern Münchens målvaktsjakt. Maccabi Tel Aviv uppges ha höjt kravet på att släppa Daniel Peretz till sju miljoner euro. Det verkar inte lovande sett till israeliska Ones uppgifter om Bayern lagt ett slutbud värt 5,5 milj euro och vill ha svar senaste på morgonen i dag. Bayern är sedan tidigare överens med 23-åringen.

Sport1 tar upp en annan klurig spelarsituation för Bayern: Benjamin Pavard. Fransmannen vill bort. Det har han gjort klart för klubbledningen. Och Bild ser hans håglösa insats mot ett supporterlag som en provokation, även fans reagerade. Inter är enligt Fabrizio Romano beredd att betala totalt 30 miljoner euro, men Bayern vill ha fem milj euro till – och minst lika viktigt: klubben vill hitta en ersättare. Enligt L’Equipe erbjuder Inter 28+5. Tidningen skriver också att Bayern gjort ett nytt försök med Kyle Walker, men förgäves. Italienska menar att Pavard är mycket nära en övergång till Inter.

Annons


ÖVRIGT

övrigt

A Bola (Portugal) slår fast att ”Vlachodimos vill lämna” Benfica. Målvakten har haft samtal med tränaren Roger Schmidt. Både Manchester United och Ajax är intresserade. Både Record och O Jogo uppmärksammar  på förstasidorna Viktor Gyökeres betydelse för Sportings anfall. Svensken har varit inblandad i klubbens samtliga fem mål hittills.

Glasgow Live (Skottland) såg Gustaf Lagerbielke få en tung debut – Celtic råkade ut för en överraskande förlust i cupen (0-1 mot Kilmarnock). Men GL ger svensken det högsta betyget i Celtic, tillsammans med Kyogo Furuhashi, 7 av 10.

Publicerad 2023-08-21 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto