Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Nytt bud på Isak Hien

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tycker Champions League-lottningen var ”Nästan bra” för de italienska lagen. Undantaget var Milan, som fick PSG, Dortmund och Newcastle. Isak Hien får en egen artikel på transfersidorna. Hellas Verona må ha nobbat ett bud men ”Atalanta ger inte upp”, som rubriken lyder. Atalanta bjöd 12 milj euro, Hellas Verona vill ha 15 milj euro. Sportitalia preciserar det med att  prislappen höjts till 15 milj euro plus 3 milj euro i bonusar. Nu på morgonen uppger transferjournalisten Nicolò Schira att Atalanta höjt budet till 13+2 milj euro. En affär närmar sig. Schira lägger till att Hien vill göra flytten och redan är överens med Atalanta om ett kontrakt till 2027, värt 1,3 miljoner euro om året. Där blir han i så fall lagkamrat med Emil Holm, som Atalanta presenterade i går.

Annons

Corriere dello Sport ser Roma-Milan som ”Rom-Milan”, för Romelu Lukaku kommer att presenteras för 65 000 fans innan matchen i kväll och sannolikt också debutera. En plats på bänken tycks given. En av tidningens andra stora rubriker är ”Åtta nya spelare i Lazio – och nästan alla betalda av Sergej”. Det är Sergej Milinković-Savić, som såldes till Al Hilal för 40 miljoner euro. På transfersidorna kan man också läsa en rad om att Sampdoria försöker värva Riccardo Gagliolo, senast i Reggina.

 

ENGLAND

englandThe Sun har i sina största rubriker två återkommande ämnen på engelska sportettorna i dag. ”rARGheem” står för formstarke Raheem Sterlings besvikelse över att inte komma med i senaste landslagstruppen. ”Det var ett svårt beslut och Raheem är inte glad över det”, säger förbundskapten Gareth Southgate. ”The Man U wanted, Erik” är en ordlek på att Manchester United lottats mot Bayern München i Champions League. Erik ten Hag får därmed fortsätta se Harry Kane på Old Trafford i fel tröja. 

Annons

Daily Telegraph följer upp att Ten Hag inte lyckades värva Kane från Tottenham med att det blir enklare med Sergio Reguilón. ”Manchester United vänder sig till utstött Spurs-spelare” är dagens största rubrik. Förhandlingarna med Chelsea om Marc Cucurella kollapsade, och Reguilón gick under torsdag kväll redan igenom läkarundersökning. United behöver en vänsterback efter Luke Shaws skada. Shaw väntas enligt Daily Mail bli borta tio veckor. Man United jobbar också fortfarande på att värva Sofyan Amrabat. Samtal fortsätter med Fiorentina. Enligt franska Foot Mercato är marockanen inställd på United och har de senaste veckorna nobbat West Ham, Nottingham, Fulham och Al Ahli.

Evening Standard följer Tottenhams jakt på nyförvärv. Brennan Johnson är prioritet sedan klubben gått miste om Ansu Fati. Ett nytt bud är att vänta. Nottingham vill ha 50 miljoner pund. Klubben är också intresserad av Conor Gallagher, men ett bud hänger på om klubben lyckas sälja Pierre-Emile Højbjerg. Fulham ser dansken som mål om João Palhinha säljs till Bayern München. Daily Telegraph menar att ett bud från Tottenham på 45 miljoner pund skulle få Chelsea att släppa Gallagher. På tal om Chelsea, Callum Hudoson Odoi tycks till slut klar för Nottingham. Fabrizio Romano stämplade i natt sitt ”here we go” på affären. En läkarundersökning väntar under morgonen.

Annons

i News skriver att energiska Al Ittihad är hoppfullt om att övertyga Mohamed Salah om en flytt. Enligt tidningens källor är egyptiern åtminstone beredd att lyssna. Liksom Daily Telegraph uppges att den saudiska klubben är beredd att fresta Liverpool till en affär genom att lägga 150 miljoner pund på bordet. Det saudiska fönstret är öppet till den 7 september.

The Times har mer Saudiarabien. Ministrar och ledare från nationen har inlett en pr-offensiv i Europa för att få stöd till att arrangera VM 2034, och insisterar på att det går att ha det på sommaren trots hettan. VM-arrangemanget ses som det stora målet för Saudiarabiens jättelika satsning på idrott.

Daily Mail uppmärksammar dels att Englands förbundskapten Sarina Wiegman i sitt tacktal tillägnade sitt pris som årets tränare till det spanska landslaget, dels att Fifas president Gianni Infantino skriver om Luis Rubiales-incidenten, att ”den aldrig borde ha inträffat” och att den ”svärtade” Spaniens firande av VM-guldet.

Annons

 

SPANIEN

spanienAS tycker det var en ”Vänlig lottning” för de spanska lagen i Champions League. Mer precist var lottningen ”enkel” för Barcelona och Atlético, och ”acceptabel” för Real Madrid, Real Sociedad och Sevilla. Marca kallar lottningen för ”bästa möjliga” för de spanska lagen. På förstasidan har  Marca ”Europa vid sina fötter”, med bilder på Erling Haaland och Aitana Bonmatí, som utsetts till Årets spelare i Europa. I förändringarnas tid efter Luis Rubiales-affären, har det även viskats om att herrarnas förbundskapten Luis de la Fuente får stryka med. Men han blir kvar. ”Absolut”, försäkrar förbundets interimpresident Pedro Rocha. Några sådan garantier har inte damernas förbundskapten Jorge Vilda. ”Efter att vi träffats nästa vecka kan vi komma med relevanta nyheter”, säger Rocha. Det har tidigare uppgetts att förbundet vill sparka Vilda.

Annons

Sport och Mundo Deportivo gör båda förstasidor på Bonmatís tacktal till stöd för Jenni Hermoso. MD följer även upp sitt avslöjande i går om att en stor spansk klubb försökte kapa Brightons lån av Ansu Fati från Barcelona. Klubben var Sevilla. Men Brighton vann till slut. Klubben betalar fem miljoner euro av 20-åringens lön, cirka 80 procent. En siffra Sevilla inte kan matcha. Men det var inte bara pengarna. Brightons tränare Roberto de Zerbi ringde Ansu Fati uppemot fem gånger i onsdags för att övertala honom. Ansu Fati reste under torsdagen till England för att genomföra läkarundersökning. Kontraktet skrevs under strax efter midnatt, uppger Sport. Lånet saknar köpoption. Klart i går: Laorent Shabani byter IFK Norrköping mot FC Andorra.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe beskriver PSG:s motstånd i Champions League som ”Maffigt”. Dortmund, Milan och Newcastle är inte att leka med. Tidningen tycker att Milan för närvarande är maffigast. L’Equipe ställer över en helsida frågan om Bradley Barcola är värd 50 miljoner euro. Det var den höga totalsumma som PSG betalade Lyon. Som vanligt får tiden utvisa svaret. Flytten för Karl-Johan Johnsson till Bordeaux passerar närmast obemärkt förbi i flödet av franska övergångar.

Annons

Le Parisien konstaterar att tiden är knapp för PSG att ro i land värvningen av Randal Kolo Muani. ”Det är ingen hemlighet att vi är intresserad, men vi är långt från en överenskommelse med Frankfurt, mycket långt”, bekräftade PSG:s president Nasser Al Khelaïfi i samband med CL-lottningen. Enligt Le Parisiens uppgifter att sportslige rådgivaren Luis Campos aktiverat en plan B. Den leder inte till någon stjärnanfallare utan till en ung anfallare, vars namn tidningen inte lyckats luska rätt på ännu.

 

TYSKLAND

Bild konstaterar att tiden är knapp för Randal Kolo Muanis övergång till PSG att bli verklighet. Den franska klubben erbjuder fortfarande för lite. Bild menar att ett bud på 80+20 miljoner euro skulle lösa knutarna. Hur Hugo Ekitiké, med sin höga lön, skulle kunna gå åt motsatt håll är fortsatt svårt. Medan Kolo Muani sitter i Paris och hoppas på flykt, gick lagkamraterna i Frankfurt vidare i Conference League (2-0 mot Levski Sofia). Hugo Larsson fick spela en timme och får tumme upp av Frankfurter Rundschau. En tråd från transfermarkanden: Dortmund har värvat Niklas Füllkrug från Werder Bremen, som enligt Bild vill ersätta honom med Sydney van Hooijdonk, som var aktuell för Wolfsburg, som i stället värvade Amin Sarr, som för övrigt var anfallskollega med van Hooijdonk i Heerenveen. I går blev Leonardo Bonucci klar för Union Berlin. 

Annons

Sky Sport, liksom engelska källor, uppger att Liverpool är på väg att värva Ryan Graveberch från Bayern München för 45 miljoner euro. Samtidigt jobbar Bayern på att värva en back och mittfältare. Samtalen med Chelsea om Trevoh Chalobah har gått i stå, då Londonklubben vill att en bindande köpoption på drygt 40 milj euro inkluderas. I stället förhandlar klubben med Southampton om Armel Bella-Kotchap. Sky Sport hävdar sedan att Bayern är villig att betala 65 milj euro för João Palhinha. Mittfältaren är redo att resa till München. Fulham letar ersättare. På tal om Bayern München så värvar damlaget den nya zeeländska landslagsmålvakten Erin Naylor som lämnade IFK Norrköping under sommaren.

 

ÖVRIGT

Nordhollands Dagblad (Nederländerna) såg något av ett genombrott för Mayckel Lahdo. ”Fansen har ropat efter en startplats för svensken i veckor”, skriver AZ. Det har Lahdo själv också gjort. I går kväll fick han chansen och tog den, som Voetbal International påpekar. Det blev ett mål (se klipp här) och två assist när AZ tog sig vidare i Conference League (3-3 mot Brann, 6-5 e str). En assist inleddes via en kontring där Lahdo förödmjukade en back genom att först vända bort honom, sedan tunnla honom, vilket fick den backen att trilla ner på knä (se klipp här). VI ger Lahdo 8 av 10 i betyg. Ingen annan AZ-spelare får över 6,5. Patrik Wålemark blev i går som väntat helt klar för Heerenveen. Han lånas ut från Feyenoord. Anthony van den Hurk, Sverigebekanting från Helsingborg, har lämnat Caykur Rizespor i Turkiet och skrivit på för två år med Helmond Sport i Eerste Divisie, den näst högsta ligan i Nederländerna.

Annons

Tipsbladet (Danmark) beklagar sig över FC Midtjyllands respass i Conference League (1-1 mot Legia Warzawa, 5-6 e str). Men med blågula landslagsögon fanns ett formbesked från Kristoffer Olsson. ”Den svenske kreatören var FC Midtjyllands bästa spelare”, skriver Tipsbladet, och ger mittfältaren betyget 4/6. Armin Gigovic får 2.

Publicerad 2023-09-01 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto