Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Record: Klubbar kommer jaga Gyökeres i sommar

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

övrigtRecord (Portugal) gör störst rubrik på att Manchester ”United är på jakt i Lissabon”. Både Gonçalo Inácio (Sporting, back, 22, utköpsklausul: 60 milj euro) och António Silva (Benfica, back, 19, utköpsklausul: 120 milj euro) är på radarn. Vidare tror tidningens biträdande redaktör Vítor Pinto att storklubbar redan till sommaren kommer att knacka på Sportings dörr för Viktor Gyökeres. Correio da Mañha påpekade i går att svenskens värde ökat med motsvarande 218 000 kr per spelminut sedan flytten till Portugal.

Ta Vima (Grekland) uppmärksammar som alla grekiska medier att det fotbollsförbundet (EPO) valt Peter Fröjdfeldt som domarbas – och att Olympiakos president Vangelis Marinakis ogillar det skarpt.

Annons

Dernière Heure (Belgien) präglas helt av Eden Hazards avsked. ”Alla goda ting måste få ett slut”. Över 16 sidor tar tidningen farväl till en belgisk legendar. Förutom alla minnen Hazard lämnar efter sig, noterar Het Laatste Nieuws även att Hazard drar sig tillbaka från fotbollen som Belgiens rikaste spelare, med en uppskattad förmögenhet på 100 miljoner euro.

Daily Record (Skottland) rapporterar att schismen mellan Celtic och stora ultrasgruppen Green Brigade skärps. Celtic fördömde i måndags gruppen för att ha hyllat Palestina med flaggor och banderoller på arenan efter Hamas terrorattack i Israel. Nu slår Green Brigade tillbaka. Gruppen kallar det för ”hyckleri” och uppmanar alla Celticfans att ha med sig palestinska flaggor i samband med matchen mot Atlético den 25 oktober.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror bygger sportettan på hemma-EM 2028, och på att Harry Kane satt det som måltavla. ”Jag siktar på hålla på då med. Jag känner mig lika bra som någonsin tidigare”, säger Kane, som då kommer att vara 34 år. Han menar att England har ”ouppklarade affärer” efter EM-finalförlusten på Wembley 2021. ”Att vinna en turnering vore speciellt men att vinna den på hemmaplan vore en dröm som slår in”, säger Kane.

Annons

Daily Mail och Daily Telegraph adresserar båda med braskande rubriker tystnaden från fotbollens auktoriteter kring utvecklingen i Israel och Gaza. Mail uppger att flera klubbar krävt att Premier League gör ett uttalande eller en aktion. Fotbollsförbundets tidigare ordförande David Bernstein har i sin tur kritiserat förbundet för att inte ha agerat. Diskussioner har förts om att lysa upp Wembleys båge i Israels färger i samband med England-Australien. Med tanke på den pågående händelseutvecklingen i regionen är den typen av aktioner svåra att föreställa sig.

Chronicle menar att beskedet att Alexander Isak lämnar landslagslägret är en lättnad för Eddie Howe. Newcastle hoppas att anfallaren ska ha återhämtat sig till nästa match, mot Crystal Palace den 21 oktober.

iNews uppger att Kalvin Phillips troligen lämnar Manchester City i januari, samt att Everton och Newcastle är intresserade av den 27-årige mittfältaren. Sannolikt kommer det att röra sig om ett lån. Enligt iNews var City beredd att släppa Phillips redan i somras men han valde då att stanna. Tidningen skriver även att Juventus och Dortmund är intresserade av Jadon Sancho i januari. Yttern kan tänka sig ett lån. Sedan tidigare har den återkommande uppgiften varit att Erik ten Hag kräver en ursäkt för att Sancho ska få lämna frysboxen i Man United. Enligt iNews vill tränaren också att ursäkten framförs inför hela spelargruppen, vilket Sancho inte vill. De båda pratar knappt med varandra, enligt tidningen.

Annons

The Independent skriver att en statligt kopplad saudiarabisk grupp vill köpa en europeisk klubb ”av liknande storlek” som Newcastle. I sikte är Marseille och Valencia. Den franska klubben har upprepade gånger uppgetts i Saudiarabiens fokus, senast med Zinedine Zidane som tränare.

 

ITALIEN

italienAnsa förmedlar beskedet att Albin Ekdal stängs av tre matcher. Svensken blev utvisad i helgen efter att ha sparkat på en motståndare när spelet var avblåst. Det innebär att att Ekdal är avstängd mot Palermo, Cosenza och Cremonese. Enligt Spezia1906 kommer Spezia att överklaga domen. 

Corriere dello Sport och La Gazzetta dello Sport är eniga om att Rudi Garcias tid i Napoli är räknad. Antonio Conte är klubbpresident Aurelio De Laurentiis utvalde. Terrängen har redan börjat sonderas. Båda tidningar spekulerar också redan i möjliga startuppställningar under Conte. Men ännu är inget klart. GdS adderar även en möjlig startuppställning under Igor Tudor. Enligt Sky Sport Italia vill Conte ha ett treårskontrakt. Han närvarande under 100-årsjubileumet av Juventus i familjen Agnellis ägor. Självfallet stacks en mikrofon fram och han fick frågan om Napoli. ”Vi måste alltid vara respektfulla och uppfostrade, låt oss njuta av kvällen och vara glada”, svarade Conte. Il Mattinos rubrik i dag: ”Conte stänger inte dörren för Napoli”. Noterbart från tisdagen i övrigt: Milanduon Mike Maignan och Theo Hernandez fick en match avstängning bekräftad. Därmed missar de stormötet med Juventus den 22 oktober.

Annons

Sky Sport Italia noterar De Laurentiis allt annat än stärkande ord om Rudi Garcia. ”Jag har en dålig tid med honom. Jag är en entreprenör och måste ha koll på vad som händer i företaget”, säger De Laurentiis, ”Jag kommer att fatta lämpligt beslut vid rätt tidpunkt”. Han är i alla fall glad att det inte blev Luis Enrique, nu i PSG. ”Som tur är valde han Frankrike. Kolla resultaten han har där. Han övertygade mig inte under samtalen som varade tre dagar. Jag pratade med många tränare”, säger De Laurentiis. Han är inte heller övertygad om att spela den planerade Supercupen i Saudiarabien. Han riktar sig till förbundet. ”Har ni sett vad som händer i Israel? Kan ni föreställa er en flygblockad i de områdena. Inser ni att vi med fyra plan kommer frakta 120 spelare och vad de nu är värda? Ni är korkade! Allt detta bara för några miljoner extra. Låt oss spela på Olimpico, varför åka dit? Jag bojkottar inte, jag bara säger, ’Tänk igenom det!”, uppmanar De Laurentiis.

Annons

 

SPANIEN

spanienEstadio Deportivo ser det som att Sevilla och Diego Alonso ”Tar risken”. Den nye uruguayanske tränaren har ingen erfarenhet av Europa. Vidare påpekar Sevillatidingen att Isco i rask takt är på väg att förlänga med Real Betis. Det nuvarande kontraktet går ut 2024, men en automatisk kontraktsförlängningen sker vid 25 matcher. Han har redan spelat elva. Förlängningen borde vara i hamn redan innan årets slut, spår ED.

Marca och AS lockar inför landslagsspelet med intervjuer med Joselu respektiver Kepa Arrizabalaga. Dessutom uppger Marca och AS att Brahim Díaz väljer Marockos landslagströja. Det bekräftar källor inom det marockanska förbundet för båda tidningarna. Bara några administrativa detaljer återstår. Real Madrid-spelaren har tidigare representerat Spanien på alla nivåer.

Cadena Cope uppger att Diego Simeone är nära att förlänga med Atlético de Madrid. Det nuvarande kontraktet går ut till sommaren. Atlético erbjuder två år till. Han tjänar för närvarande 16,7 milj euro om året. Det nya kontraktet innehåller en lönesänkning. Simeone har vid jul varit Atléticos tränare i tolv år.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ger plats åt tränaren Marcelino, som talar ut efter tiden i Olympique de Marseille. ”Jag tog inte beslutet att lämna, vi tog det tillsammans, med tanke på de förkastliga hoten”, säger Marcelino om det stormiga mötet med OM:s ultrasledare den 18 september, och syftar på att även klubbpresidenten Pablo Longoria och andra klubbledare tänkte lämna. De andra stannade till slut, men för Marcelino blev det bara sju matcher med OM, och spanjoren kände sig ”mycket arg, besviken och ledsen” över att tvingas bort. Med tanke på situationen i Marseille tycker Marcelino det verkar ”fullständigt omöjligt att skapa ett projekt”, och är bekymrad, ”Som resultaten visat en längre tid är OM en klubb som i stället för att utvecklas är på tillbakagång”.

Le Parisien fångar upp orden från Real Madrids styrelseledamot José Manuel Otero: ”Zidane kom hit när han var 29 år, Mbappé kommer när han är 25 år. Han kommer få många år hos oss”. Otero har i podden ”Remontada Blanca” inga tvivel om att världsstjärnan anländer till sommaren. ”Han kommer vinna Champions League en dag (i Real Madrid, Le Parisiens anm). PSG verkar mindre starka än förut, för de har inte lika bra spelare. Real Madrid garanterar säkerhet och seriositet, vilket ger resultat. Jag är övertygad om att han säger ja när han blir fri från kontraktet. Han är född att spela i Real Madrid, det är tydligt”, menar Otero.

Annons

 

TYSKLAND

Sport Bild skriver uppger att Dani Olmo väntas lämna RB Leipzig till sommaren. Barcelona är den hetaste destinationen. Prislappen är 60-65 miljoner euro. Tidningen hävdar vidare att Xabi Alonso, även om han nyligen förlängde kontraktet till 2026, har en överenskommelse med Bayer Leverkusen om att han kan lämna till sommaren om ett erbjudande kommer från någon av hans förra klubbar – Bayern München, Real Madrid eller Liverpool.

Frankfurter Rundschau låter lovorden på nytt regna över Hugo Larsson. Krönikören Daniel Schmitt skriver att talangen förstås fanns, att Larsson skulle ta för sig, ”men knappast någon trodde att det skulle ske så snabbt och med sådan regelbundenhet”. Bild kallar Larsson för Frankfurts ”nya maratonman”. Med 12.7 km per match är han tvåa i Bundesliga. ”Vad jag verkligen gillar med honom är att han vid 19 års ålder visar vägen, tar ansvar, tar hand om många bollar och gömmer sig inte ens i pressade situationer”, säger tränare Dino Toppmöller. ”Hugo är väldigt utvecklad, och även när det gäller personlighet”, lägger lagkamraten Sebastian Rode till. Larsson ses som den nye Rode. Men Bild påpekar att svensken fortfarande har en svaghet: i luftrummet. Han har bara vunnit en av fem nickdueller.

Annons

WAZ konstaterar att Pernille Harder troligen missar Bayern Münchens tungviktsmöte med Wolfsburg den 5 november. Bayern bekräftar att anfallsstjärnan blir borta ”åtskilliga veckor” med en ledbandsskada i knäet.

Publicerad 2023-10-11 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto