Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bomben: Scaloni kan avgå - spelarna vill övertala honom

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ARGENTINA

TyC Sport (Argentina) vet knappt var den ska börja. Det finns så många feta rubriker från segermatchen på Maracanã i natt, svensk tid (1-0 mot Brasilien). Störst på morgonen är att förbundskapten Lionel Scaloni släppte en ”världsbomb”, som TNT beskriver det. ”Jag behöver tänka igenom hur jag ska göra”, sa världsmästartränaren, och syftade på sin framtid, ”Det här landslaget behöver en förbundskapten som har all energi som krävs och som mår bra”. Sedan lämnade Scaloni presskonferensen innan frågor hann ställas. Backen Cristian Romero sa att utspelet ”överraskat alla” men också att ”vi ska försöka övertala honom om att fortsätta”. Presskonferensen blev crescendo på en afton som också började dramatiskt. Innan matchen hann sparka igång utbröt oroligheter på läktaren (se klipp här). Argentinska spelare rusade till för att värna om de medresta fansen (se klipp här). Målvakten Emiliano Martínez försökte fysiskt stoppa en brasiliansk polis (se klipp här). Lionel Messi ledde därefter laget av planen (se klipp här). När matchen sedan kom igång blev det en aggressiv tillställning, utan mycket skönspel, med en utvisning (Joelinton) och ett mäktigt nickmål (Nicolás Otamendi – se klipp här).  De argentinska spelarna firade sedan länge framför sina fans. I intervjuer efteråt klagade Messi på behandlingen av fansen, och skrev senare på Instagram: ”Härlig seger på Maracanã, även om den kommer att fläckas av förtryckandet av argentinare i Brasilien igen. Detta kan inte tolereras, det är galet och måste få ett slut nu!”.

Annons

 

ENGLAND

englandThe Sun lyfter fram Premier League-beslutet i går att tillåta lån av spelare mellan klubbar med samma ägare. Det blir ”Saudi ya like that?” för Newcastle som är en av klubbarnas som gynnas. The Times har listan på de åtta klubbar som sägs ha röstat emot ett förbud. Newcastle var förstås en av dem, de andra ska ha varit Sheffield United, Man City, Chelsea, Everton, Wolves, Nottingham och Burnley. De flesta av dem är med i eller förväntas bli med i multiklubbsägande modeller. The Sun uppmärksammar på annat håll agentbytet för Roony Bardghji. Det ses som ”en smäll” för Manchester United och Chelsea, då agenturen har starka band till Tottenham, som nu målas upp som en möjlig destination. Danska Tipsbladet menar att Premier League generellt seglat upp som troligast destination i och med agentbytet. Vidare hävdar The Sun att Rapahaël Varane kommer att lämna Manchester United. Men det blir först till sommaren. Erik ten Hag vill inte släppa backen redan i januari. Enligt tidningens källa vill Varane helst till Italien eller Saudiarabien.

Annons

The Guardian har mer United. Tidningen kom på tisdagskvällen med uppgifter om att spelare anser att en alltför hård försäsongsträning ligger bakom den svaga säsongsstarten. På annat håll uttrycker Harry Maguire sin frustration med straffar. ”I mina ögon så delas straffar, de senaste sex månaderna eller året, ut för allt möjligt. Alltför lättvindigt. Det har blivit så svårt för försvarare att försvara på det sätt som det är tänkt att vara”, säger Maguire, ”Jag har sett en del straffar i Premier League den här säsongen som i mina ögon är helt löjliga”. Maguire har en poäng, fast det är aningen ironiskt dagarna efter att han undkom en straff efter en Boris Johnson-tackling (se Maguire här och Johnson här).

Daily Mail kickstartar en kampanj mot hatet som domare utsätts för, från Premier League till gräsrotsnivå. Och Tottenhamtränaren Ange Postecoglu får fronta det med citatet, ”Vi måste alla bli bättre”. Womens Super League noterade rekordsiffror i två tv-kanaler i helgen. Chelsea-Liverpool blev den mest sedda WSL-matchen någonsin med 1,1 miljoner tittare som mest. Sky Sports hade sina bästa tittarsiffror någonsin på Manchesterderbyt, 589 000 tittare. 

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport gör störst rubrik på en kontraktsförlängning. Nicolò Barella stannar i Inter. Han skriver på ett kontrakt till 2028. Lönen höjs från fem till sex miljoner euro. Läser man själva texten framgår att inget är klart ännu, och att förlängningen väntas först i början av nästa år. Milan påstås vara ute efter förstärkningar på fyra positioner: mittback (Jakub Kiwior, Arsenal, är ledande namn – Alessandro Marcandalli och Benoït Badiashile är utmanare), anfall (Jonathan David, Lille, är ledande namn – Serhou Guirassy och Akor Adams utmanare), mittfält (Assan Ouédraogo, Schalke) och vänsterback (Juan Miranda, Betis). De två sistnämnda positionerna är inte lika brådskande. I en rubrik längre in i tidningen dyker Emil Holm upp. Gazzetta dello Sport var först i förra veckan att berätta om Fiorentinas intresse. Det bekräftades senare även av lokaltidningen La Nazione. I dag har GdS på nytt en artikel på samma tema men understryker nu att svensken ”är första namn i Fiorentinas block”. Holm är på väg tillbaka efter skada. Mot Napoli i helgen väntas han även vara tillbaka på Atalantas bänk, där han redan tillbringat mycket tid sedan flytten från Spezia. Holm är dock bara i Atalanta på lån med köpoption.

Annons

Corriere dello Sport toppar med ”Inter vinner scudetton med 84 procents säkerhet”. Tidningen pekar på en algoritm som också förutspådde Napolis triumf förra året. Som andra italienska medier bubblar fortfarande glädjen över en EM-plats men dras nu ner lite av Kroatiens avancemang (1-0 mot Armenien). Det innebär nämligen att Italien flyttas ned i seedningsgrupp fyra. Lottningen är den 2 december. Stort utrymme ges också åt ilskna internationella reaktioner över straffen som Ukraina inte fick med sig mot Italien. Napolis president Aurelio De Laurentiis har full förståelse. ”Ingen vill se ett lag rånat som Ukraina blev mot Italien. Det skulle helt klart haft en straff”, säger han.

 

SPANIEN

spanienSport och Mundo Deportivo har liknande tema. Barcelona ”Letar efter en ny Gavi”, är beskedet på Sports förstasida. Giovani Lo Celso är Xavis förstaval enligt tidningen. MD har tre förslag på förstasidan. Det är Lo Celso samt Fabián Ruiz i PSG och Carlos Soler i samma klubb. Barça uppgavs omedelbart efter beskedet om Gavis korsbandsskada diskutera att låna in en spelare för vårsäsongen. Tidningarna noterar vidare att flera Barcelonaspelare är nominerade till priser i Globe Soccer Awards, bland dem Fridolina Rolfö som Årets spelare bland damer.

Annons

Cadena SER lyfter fram tvåfaldigt Ballon d’Or-vinnande Alexia Putellas situation. Kontraktet med Barcelona går ut i sommar. Hon vill stanna men kontraktsdiskussionerna ligger stilla. I januari kan hon inleda samtal med andra klubbar.

Marca pryder förstasidan med flaggor på alla de EM-kvalificerade länderna och rubriken ”Vi ses i Tyskland”. Tidningen lyssnar också till den gamle brasilianske landslagsanfallaren Luis Fabiano. Han är inte särskilt imponerad av Manchester Citys skyttekung. ”Jag hade slagit alla Erling Haalands rekord. Med det laget, med de chanserna han får…jag hade slagit hans rekord”, säger Luis Fabiano, som själv var som mest framgångsrik i en mer beskedlig klubb, Sevilla. När han påminns om att norrmannen gjort tre raka hattricks svarar han, ”Tack vare sina lagkamrater”, och fortsätter, ”Han har 30 chanser och gör tre mål. Om jag hade 30 chanser hade jag gjort 10-20 mål. Det är skillnaden”.

Annons

Cadena Cope tar fasta på Carlo Ancelottis ilska mot Fifa. Real Madrid-tränaren uppges förbannad över skadorna på Vinícius Jr och Eduardo Camavinga, och kräver att Fifa ser över matchkalendern. Båda spelarna väntas bli borta åtta-tio veckor.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe går på lite avmätta ”EM trots allt”. Sviten av segrar genom genom hela gruppspelet bröts i sista matchen (2-2 mot Grekland). En boll till från fransmännen kan ha varit över mållinjen men det gick inte att skönja. Mållinjeskamera saknas. ”Uefa har en massa pengar men de kan inte se till så att vi vet om det är mål eller inte. Om de vill att vi ska spela en massa matcher så ber vi dem om teknik”, säger Antoine Griezmann till TF1. Portugal blev nu enda nation att står för prestationen att vinna samtliga kvalmatcher. Men det fanns utropstecken för Frankrike. Youssouf Fofana tog sin chans, gjorde mål och var bäst i det franska laget (betyg: 7/10). Två bra matcher lär ha säkrat en plats i EM-truppen för Monacomittfältaren, menar L’Equipe. Även Randal Kolo Muani fick näta. ”Målet är bra för självförtroendet. Det är ett tag sedan jag gjorde mål i landslaget”, säger PSG-anfallaren. Kylian Mbappé fick vila hela matchen.

Annons

Le Parisien ger plats åt en av PSG:s spelare som är djupt ångerfull. Manuel Ugarte gjorde i Uruguays tröja en obscen gest mot argentinaren Rodrigo De Paul (se klipp här). ”När jag fick höra att en av mina gester blivit viral så fattade jag först ingenting. Sedan såg jag den och ville bara dö. Det var inte bra”, säger Ugarte till uruguayanska radiokanalen Sport 890.

 

TYSKLAND

tysklandSportBild hävdar att Bayern München är beredd att spendera upp till 75 miljoner euro i januarifönstret. Målet är en mittback och en högerback, alternativt en spelare som klarar båda positionerna, samt en defensiv mittfältare. Vidare berättar tidningen att Manchester United var intresserad av Thomas Müller förra vinterfönstret, och att det intresset kan aktualiseras igen. 34-åringen är ännu inte överens med Bayern om en kontraktsförlängning. Det nuvarande går ut i sommar och Müller vill fortsätta spela, helst på Champions League-nivå.

Annons

Bild suckar efter senaste förlusten, ”Nästa krasch” (0-2 mot Österrike). Förbundskapten Julian Nagelsmann beklagar sig över att laget ”tappar absurt mycket boll”. Fem spelare får absoluta bottenbetyget 6 på den sexgradiga tyska skalan, en av dem är förstås Leroy Sané. Bayern München-stjärnan tappade humöret och fick rött kort. ”Jag svek laget”, säger Sané efteråt. Han bad också om ursäkt i omklädningsrummet, och ber även fansen om ursäkt via sociala medier. Enligt Bild väntar nu minst tre matchers avstängning. Därmed missar Sané viktiga matcher inför hemma-EM.

Kicker menar att RB Leipzig identifierat ersättaren till Emil Forsberg. Det handlar om Bryan Zaragoza, 22, i Granada. Spanjoren har en utköpsklausul på 14 miljoner euro. Även Brentford uppges intresserad av Zaragoza.

Publicerad 2023-11-22 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto