Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Ny klubb efter Lagerbielke

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

Tuttomercatoweb uppger att det finns en Serie A-rival till Lecce om Gustaf Lagerbielke. Även Genoa är intresserad. 23-åringen har stora skor att fylla om han ska ersätta Radu Dragusin, som TMW anspelar på. Både Lecce och Genoa ska ha ytterligare samtal med Celtic. Det har talats om lån. TMW menar att Lecce kan ha en fördel i att Lagerbielke har samma agent som Pontus Almqvist. I går varnade dock Corriere dello Sport för att ekonomin kan vara ett hinder för Lecce.

italien

La Gazzetta dello Sport har stort fokus på Juventus, där Tiago Djalò är på gång, där Federico Bernardeschi kan återvända och där Kenan Yildiz kan få ta större plats. Tidningen tycks i fallet Radu Dragusin ha haft fingret närmare pulsen än Fabrizio Romano och Sky Sport Italia (se under Gazzetta dello Sport i Headlines i går). För Bayern München har, liksom Tottenham, fått ett bud accepterat av Genoa. Beslutet var upp till rumänen, som nu på morgonen enligt samstämmiga uppgifter uppges ha beslutat sig för Tottenham.

Annons

Corriere dello Sport följer upp italienska cupen där Fiorentina är första semifinalklara lag (0-0 mot Bologna, 5-4 e str). Där väntar vinnaren av Milan-Atalanta i kväll. Enligt både Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport väntas Isak Hien debutera i Atalanta i kväll och finns med i den förmodade startelvan. GdS har även med Emil Holm. Det blir även Romderby i cupen i kväll, Lazio-Roma. Corriere dello Sport har vidare med citatet från Chvitja Kvaratschelias frispråkiga agent Mamuka Jugeli, som säger att Victor Osimhen kommer flytta till Saudiarabien. Men den har inte hunnit fått med nigerianens svar på Instagram Stories i natt. Där kallar Osimhen Jugeli för bland annat ”piece of filth” och ”dumpfuck”, och avslutar i versaler, ”Håll mitt namn borta från din käft!”. Som om Napoli inte hade nog med problem.

Annons

Sport Mediaset pratar med Milanmittfältaren Ruben Loftus Cheek, och nämner nye superkonsulten Zlatan Ibrahimovic. ”Han är förstås en idol här i Milan. Så snart han var tillbaka i klubben så pratade han med oss och jag håller med honom om att här i Milan vill vi vinna varje match till varje pris och vinna pokaler, det är ett mål för oss”, svarar engelsmannen.

 

ENGLAND

england

Daily Telegraph sparar inte på krutet. ”Spenderat en miljard pund…för att få stryk av Middlesbrough – Chelsea förödmjukat”. Det blev 1-0 till Championshiplaget i första liagcupsemifinalen. Thiago Silva tog täten bland spelarna som gick bort och försökte lugna tillresta fans. Men tränare Mauricio Pochettino förnekar att så var fallet, ”Gör ingen förväxling, våra fans reagerade på Middlesbroughs fans, inte spelarna”. För Pochettino och hans lag väntar nu derby mot lillebror Fulham och retur mot Middlesbrough. Bakslag där också och Pochettino behöver inte fundera mer över vem som kommer att känna av fansens vrede.

Annons

Evening Standard har uppgifter om Middlesbroughs segerskytt i går, Hayden Hackney. Tottenham är redo att ta upp kampen med Manchester United och Liverpool om U21-landslagsmittfältare. Boro vill inte sälja i januari, men Evening Standard tror på ett budkrig i sommar.

BBC Sport sprider citat från Dejan Kulusevski som får Tottenhamfans att dra på mungiporna. Svensken pratar om spelarnas WhatsApp-grupp. ”Maddison är rätt aktiv, han är alltid där och skriver saker. Romero och Emerson bråkar jämt. Ingen annan bryr sig men de tror att de är de enda två i gruppen”, säger Kulusevski. Nu vet nyförvärvet Timo Werner vad han har att se fram emot.

The Athletic uppmärksammar flera skadeavbräck för West Ham. Jarred Bowen väntas bli borta en månad med en fotledsskada. Lucas Paqueta uppges också bli borta en månad med en vadskada. Även Konstantinos Mavropanos har fått en smäll och Michail Antonio fick ett bakslag i rehab som gör att anfallaren blir borta hela januari. På tal om skador meddelade Liverpool i går att Trent Alexander-Arnold blir borta cirka tre veckor.

Annons

Football Transfers, ta det för vad det är, hävdar att Arsenals intresse för Alexander Isak fått ny skjuts, och hänvisar till källa nära klubben. Ett bud till sommaren kan bli aktuellt. Newcastle vill förstås behålla sin stora anfallsstjärna, men Football Transfers pekar på en bekymmersam FFP-situation, varför ett riktigt saftigt bud skulle kunna vara lockande.

Daily Mail gör dagens största rubrik på att Manchester United kommer tvingas att betala 100 000 pund i veckan i lön till Sancho under utlåningen. Det är dealen med Dortmund, som tar över resterande summa på veckopengen som totalt är 290 000 pund.

iNews uppger att Andre Onana lär missa Kameruns inledande match i Afrikanska mästerskapen mot Guinea den 15 januari. Det galna tidsschemat, där han spelar match med Manchester United dagen innan, spricker. Det har kamerunska förbundets accepterat, bekräftar källor nära Onana för tidningen. Det finns också en risk att det inte blir något spel alls i turneringen, hävdar iNews.

Annons

 

SPANIEN

spanien

Marca och AS bullar upp för Madridderby i Riyadh i kväll. Real Madrid mot Atlético de Madrid, semifinal i Supercupen. Carlo Ancelotti bidrar med ett kvalitetscitat om Antonio Rüdiger. ”Han främsta egenskap som fotbollsspelare är att han är pessimist. För han tror alltid något dåligt kan hända och det gör att han alltid är fokuserad”, säger Real Madrid-tränaren.

Sport och Mundo Deportivo har på samma sätt blicken fokuserad på den andra semifinalen, den mellan Barcelona och Osasuna i morgon. Sedan släpper Gerard Piqué en bomb, som det beskrivs på sina håll. ”Det är nytt år och efter att han tänkt igenom det noga har jag bestämt mig för att återvända till fotbollen. Jag har saknat den. Den här gången blir det inte som spelare. Det blir som tränare. Fler detaljer kommer i slutet av veckan”, låter Piqué hälsa via X. MD är skeptisk. Inget tyder på att han tar över tränarrollen i Andorra, klubben han styr. Inget tyder på att han ska ingå i Barças tränarstab. Inget tyder på att han tagit någon tränarlicens. I stället tror MD att det är ett pr-trick för hans egen Kings League.

Annons

Atlántico slår fast att Williot Swedberg inte kommer bli utlånad i januari, om inget oförutsett inträffar. Både svensken och Miguel Rodríguez uppges ha vunnit tränarstabens förtroende. Båda uppges också vilja stanna.

ERA uppmärksammar att IFFHS, det internationella förbundet för fotbollshistoriker- och statistiker, utsett Barcelona till världens bästa klubb bland damer 2023. BK Häcken hamnar på tionde plats. Övriga svenska placeringar: 30/ Hammarby, 41/ Rosengård 60/ Kristianstad och Linköping, 67/ Piteå, 85/ Vittsjö, 194/ Djurgården.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe, liksom Le Parisien och RMC Sport, får alla en stund med PSG-presidenten Nasser Al Khelaïfi. Citaten staplas på varandra. Framför allt om Kylian Mbappé. ”Det är en man som håller sitt ord”, är citatrubriken på L’Equipes förstasida. Det finns många fler. ”Jag vill att Kylian Mbappé stannar i PSG. Han är den bäste spelaren i världen och den bästa klubben för honom är PSG. Han är i centrum för vårt projekt” (RMC Sport). Temat går igen i samtliga intervjuer. Har Mbappé sagt när ett besked om framtiden kommer? ”Ja, men det stannar mellan oss, vi håller kontakten”. L’Equipe vidhåller i sidoartikel att tendensen fortsatt är en flytt, och att Liverpool och framför allt Real Madrid är aktuella adresser.  Ett beslut väntas dröja. Al Khelaïfi månar också om PSG:s senaste stjärnskott. ”Warren Zaire-Emery måste bli PSG:s Steven Gerarrd. Jag vill att han stannar här för alltid” (Le Parisien).

Annons

Foot Mercato uppger att PSG senaste spår på transfermarkanden leder till Diego Llorente. Även L’Equipe och RMC Sport skriver om intresse och samtal. Den 30-årige backen tillhör Leeds men är på lån i Roma sedan ett år tillbaka. Foot Mercato uppger även att PSG gjort en förfrågan om Dayot Upamecano i Bayern München men en övergång i vinter är nästintill omöjlig.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild, som ännu en dag sörjer Franz Beckenbauer på nyhetsettan, konstaterar att Ian Maatsen landat i Tyskland inför sin låneflytt till Dortmund. Läkarundersökning väntar i dag. Nytt är att Bild påstår att det finns en köpoption i avtalet med Chelsea, trots uppgifter om motsatsen i engelska medier. Enligt just engelska uppgifter kostar lånet cirka två miljoner pund, plus att Dortmund täcker lönekostnaden. Även Jadon Sancho är inkommande. Enligt Bild ger han upp 2,5 milj euro i lön för att få till låneflytten från Manchester United. Bild bekräftar vidare Fotboll Direkts uppgifter att Eintracht Frankfurt lagt ett bud på 8,5 miljoner euro för Djurgårdens Lucas Bergvall. Enligt Expressen är Barcelona, Inter och Newcastle främsta utmanare. Spanska Relevo uppger att Barça inom de närmaste dagarna kommer att ta en ny kontakt, och lägger till att Djurgården inte kräver 15 miljoner euro som det talats om utan ”mycket mindre”. Bild konstaterar också att Victor Boniface skada var värre än befarat. Inte nog med att den formstarka nigerianen missar Afrikanska mästerskapen, Leverkusen uppger att han blir borta till början av april. Tidningen frågar sig till och med, ”Kan detta avgöra titelstriden?”.

Annons

Sky Sport har nästan svårt att följa med i Bayerns jakt på spelare till backlinjen. Nya spår dyker hela tiden upp. Medan Radu Dragusin, Eric Dier och Nordi Mukiele är heta namn, fortsätter Ronald Araujo att vara det hetaste men troligen först till sommaren. Kevin Danso är ett svalt namn och Trevoh Chalobah är numera iskallt.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Record (Portugal) börjar bli upprepning. På nytt är han där på förstasidan, målskytten Viktor Gyökeres. Den här gången i sällskap med Pedro Gonçalves. Båda gjorde två mål var i tisdagskvällens cupmatch (4-0 mot Tondela). Svensken har nu 20 mål och 10 assist på 23 matcher. Adjektiven för att beskriva Gyökeres kvaliteter håller redan på att ta slut”, skriver Record beundrande.

Weszlo (Polen) tar upp Raków Częstochowas stundade köp av Erick Otieno från AIK, men sätter övergångssumma något lägre än svenska medier. Weszlo skriver om 600 000-800 000 euro, alltså 6,7-9 milj kr. Expressen satte summan 9-10 milj kr. AIK har bekräftat att klubbarna är överens.

Annons

De Telegraaf (Nederländerna) nickar instämmande i uppgifter om att Ajax är intresserad av Jordan Henderson. Tidningen menar att intresset är ömsesidigt, men också att det finns konkurrens från en Bundesligaklubb samt två klubbar från nedre halvan av Premier League. Alla sportnyheter överskuggas annars av att Marc Ovemars avstängning på ett år utvidgats från att gälla Nederländerna till hela världen. Overmars är för närvarande teknisk direktör i Royal Antwerp.

Publicerad 2024-01-10 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto