Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sjätte raka, var ligger höjden i detta Inter?

Italienbloggen

Match eller inte match? Med fåtalet timmar kvar till kvällsmötet mellan Lazio och Inter hade det bestämmande organet fortfarande inte beslutat om avsparken skulle bli av. Meteorologerna talade om en alerta rossa, röd varningsflagg, på grund av storm och regnovädret som lamslagit stora delar av Italien och tvingat skolor att hålla stängt under dagen.

Visst, det blåste väl lite konstaterade jag som invånare i det ständiga blåshålet Malmö. Sedan under promenaden upp mot Olimpico såg jag stora nedfallna grenar längs vägen, vid det laget pekade ändå allt på att matchen skulle spelas.

Nåväl. Lazio-Inter var det, ett möte som sedan i våras blivit extra infekterat och känsligt. Ni minns den direkt avgörande matchen om sista Champions League-platsen i slutomgången. Lazios Stefan de Vrij som skulle bestämma sitt öde med ett Inter-kontrakt redan påskrivet.

Lazio med ledningsmålet, de Vrijs som orsakar en straff, Vecinos nick med mindre än tio kvar som fullbordade vändningen och säkrade CL-spel för Inter. De Vrij i tårar efter matchen med ansiktet gömt i tröjan. Nederländaren var tillbaka på Olimpico igår och hans namn blev kraftigt utbuat när speakern ropade upp lagen.

ANNONS

Men de Vrij skulle inte spela en minut. Luciano Spalletti ville inte utsätta mittbacken för en till emotionell prövning och medgav att spelaren är en ”påtagligt känslig person”. Miranda in istället på hans position och raka vägen från frysboxen till tremannamittfältet gick João Mario.

Ändringarna skulle inte skada Inter på något sätt. Gästerna kontrollerade matchen och var hypereffektiva när chanserna väl kom. 1-0 genom Icardi efter en smart touch av Vecino i minut 28. 2-0 innan vilan från distans med fel fot av en strålande Brozović. Lazio skapade en del lägen och Inter spelade inte bländande på något sätt.

Det behövs oftast inte när en måljägare som Mauro Icardi finns att tillgå. Avgörande 3-0 med 20 minuter kvar var som hämtat från skolboken för en målgörare. Med argentinaren i toppslag har Inter mer och mer utvecklats till en maskin som hittat den höga lägstanivån.

ANNONS

Detta trots att Radja Nainggolan är skadad. Men Brozović och Vecino kompenserar det tillsammans med ett dynamiskt mittfältsspel i alla riktningar, och ännu bättre blir det om belgaren hittar nivån. Inter går upp på en delad andraplats med Napoli, sex poäng bakom Juventus.

Den nivån är en sådan som Inter absolut inte ska trilla ifrån just nu. Men finns det mer att hämta från detta lag? Kanske inte som Juveutmanare, men om spelare som Politano och Perišić i högre grad avlastar Icardi kan resten av säsongen bli väldigt ljus. Jag vet dock inte om Inter kan hitta den höjden och prestera så över tid.

De verkar definitivt ökat gapet till Lazio i alla fall under månaderna som flutit sedan vårmötet på Olimpico. Lazio har fortfarande förtvivlat svårt mot storlagen och det blir inte enklare att göra något under dessa matcherna när Milinković-Savić är höstdålig och Immobile avslutsform är dagsbaserad.

ANNONS

Luis Alberto bänkades till och med och där spelade den på läktarna uppskattade Felipe Caicedo. Han innebär dock mer inställning än spets och med facit i hand borde inhoppande Joaquin Correa startat strax bakom Immobile.

Lazio-Inter har annars varit ett möte som präglats av vänskapsbanden fansen emellan, men inte utan att relationen har testats några gånger. Som i sista omgången 2002 när Lazio ”oförskämt” vann mot Inter och skickade en efterlängtad svartblå scudetto till Turin istället. Av gårdagen att döma kan även motsvarande omgång 2018 läggas i det facket.

Det var lite mer hätska toner från Curva Nord mot spelarna i Inter. Det drogs ett par ”Inter, Inter, vaffanculo!” från klacken, även om ramsan aldrig fick fäste bland majoriteten. Det är speciellt det här med vänskapsbanden i Italien.

Bland gatuköken närmast Olimpicos bortaläktare rörde sig interisti helt fritt trots att mängder av hemmasupportrar passerade på väg till arenan. På Laziofansens uppladdningskvarter vid Ponte Milvio såg jag flera svartblå beblanda sig ogenerat. Inget stök inom synhåll, aldrig någon hotbild.

ANNONS

Matcherna mellan Lazio och Inter kanske gnager relationen något i kanterna framöver. Dessvärre för Lazios del ser också styrkeförhållande på planen ut att gå åt separata håll.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2018-10-30 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto