Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Icardi blir aldrig mera derbykung i Milano

Italienbloggen

Länge har Mauro Icardi plågat Milan i derbysammanhang. Interanfallaren avgjorde höstderbyt med matchens enda mål på tilläggstid, och gjorde hattrick när Inter vann hemmamötet förra säsongen. Men inte mer.

Sprickan som uppstod när Icardi blev av med kaptensbindeln dagen före alla hjärtans dag är både total och utan en lösning i sikt. Argentinaren har varken tränat eller spelat match, och knappt varit på läktaren ens sedan dess. Utåt sett handlar det om ett krånglande knä som Inters medicinska team säger sig ha rehabiliterat till Icardis egen förnekelse.

Mauro Icardi är förbannad över tränaren Luciano Spallettis beslut att ge bindeln till Samir Handanović och har gått i stridståg med agenten tillika frun Wanda Nara efter det. Icardi förtjänar respekt och återupprättelse heter det från parets håll. Men anfallaren framstår som inget annat än en lipsill vars agent röjer vägen för en flytt och lukrativa kontrakt i sommar.

ANNONS

Inter har långt ifrån skött det hela på tillfredsställande sätt. Klubben har tagit Spallettis parti mot Icardi med vetskapen om att tränaren med störst sannolikhet ändå inte är kvar i Inter till nästa säsong. Mycket går också att säga om Spalletti i det här fallet.

60-åringen har återigen hamnat på kollisionskurs med sitt lags kapten, liknande sättet som han avpolletterade Francesco Totti under Spallettis andra Romasejour. Sedan ankomsten för knappt två år sedan förstärks intrycket av att Spalletti är begränsad som tränare, och det framstår inte troligt att han vänder på stämpeln som tränaren som inte kan vinna titlar. Spalletti har tappat gnistan, om en så vill.

I slutändan är det ändå inte hans fel att Mauro Icardi inte spelar matcher. Jag trodde Inter kunde lita på lojaliteten som ex-kaptenen visat genom åren i svartblått. Men när 25-åringen nu blandar in advokater och sägs kräva att Inter ska rentvå hans namn verkar slutet på hans Intertid nära. Icardi måste bort och Inter behöver inse att en försäljning är oundviklig.

ANNONS

Under tiden som anfallaren varit borta har Inter åkt ur Europa Leagues åttondelsfinal. Laget har bara tre vinster på de åtta senaste Serie A-matcherna. Bara de i Inters kärna vet hur mycket polemik Icardi har skapat med sitt beteende. Men en källa i truppen, som inte vill bli namngiven, har för tidningen La Repubblica berättat om sprickan mellan anfallaren, tränaren och resten av laget.

Källan berättar om hur Icardi gick emot Spalletti i vad han ansåg vara en överdriven utskällning mot laget efter en match. Icardi vägrade sedan inse att bindeln faktiskt tagits ifrån honom och skickats till målvakten Handanović, en del av den slaviska enklaven i Inter.

Denna gruppering växer sig allt starkare i omklädningsrummet och på den sidan finns Ivan Perišić som inte alls verkar gå ihop med Icardi. Samme Perišić som i januari lämnade in en transferansökan när Arsenal var intresserat och som utmärker sig med bristande moral och underprestationer vecka efter vecka. Även i fallet Perišić har Inter misslyckats med att göra det rätt och sälja yttern.

ANNONS

Icardis

Icardis tjurande och avstängningen på ersättaren Lautaro Martinez ledde till att Keita Baldé fick göra comeback efter skadefrånvaron på topp i returen mot Eintracht Frankfurt. Bortalagets Hallér träffade ribban efter tre minuter, i den sjätte minuten hade Luka Jović gett Frankfurt det värdefulla bortamålet.

Inter som kollektiv var aldrig förmöget att kravla upp ärmarna och förändra matchplanen som tyskarnas tidiga mål skjutit i sank. Vore det inte för Handanović och Frankfurts oskärpa hade det sprungit iväg till tre, fyra baklängesmål. Det var som att Inter slutade bry sig om Europa League, att de redan hade fullt sjå i ligan för att bekymra sig över två fronter.

Läget är kritiskt i ett lag där Icardi, Spalletti och Perišić samtliga ser att ha gjort sitt i Inter till sommaren. Inter har hamnat i ett rörigt och kaotiskt tillstånd igen, och kontrasterna mot Juventus kunde inte bli större för den nye VD:n Beppe Marotta under hans första månader på kontoret i Milano.

ANNONS

Ikväll väntar derby mot ett Milan där precis allt går de rödsvartas väg. Bollarna studsar rätt, poängen trillar in, till och med Gennaro Gattusos avstängning har blivit hävd till matchen. Inter har otroligt mycket att förlora och ligger redan en poäng bakom den tredjeplacerade stadsrivalen. En förlust kommer slunga nerazzurri mot upploppet i jakten på Champions League-platserna, efter att de inlett 2019 på en bekväm topp tre-placering.

Il Derby della Madonnina präglas av sin egen logik och karaktär. Som i de flesta stora derbymatcher är det ofta det nederlagstippade laget som baxar sig undan med segern. Det splittrade Inter får under inga omständigheter förlora, samtidigt som Milans CL-dröm vid vinst får en helt annan legitimitet.

Interisti kommer fråga sig om Mauro Icardi tar sig till San Siro ikväll. Milan kan glädja sig över att det egna straffområdet kommer vara fritt från mannen som terroriserat dem under flera år.

ANNONS

****

Mer uppsnack till Milanoderbyt i veckans avsnitt av Poddario, där matchanalytikern David Selini gästar mig och SvenskaFans Johan Stistrup. Vi går igenom Juventus taktiska triumf mot Atlético Madrid, förklarar varför Roma rasat den här säsongen, och tar upp den italienska traditionen med trebackslinjer. Avsnittet finns på iTunes och Acast.

****

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-03-17 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto