POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Korkad avslutning på en strålande Olsen-höst

Italienare är inte heller de oskyldiga till att anspela på olika etniciteters stereotyper. Den organiserade tysken, den känslokalle svensken, den eldige sydamerikanen etcetera. Efter Robin Olsens utvisning i måndagsmatchen mot Lecce gavs chansen att göra narr av en skandinav som agerade opassande temperamentsfullt.

Situationen har ni säkert redan sett, när målvakten släpper in en straff av Lecces Gianluca Lapadula och Olsen sparkar iväg bollen. Det leder till ett handgemäng där Olsen sänker Lapadula till gräset och båda spelarna visas ut. För tilltaget får svensken hela fyra matchers avstängning och spelar således inget mer 2019.

Det är väldigt synd att höstsäsongen ska sluta så här. Robin Olsens reaktion är både oförståelig och ovanlig för honom. Nog för att målvakter jäklas med att tjäna sekunder när straffskyttar ska hämta bollen, men hur många sparkar iväg den framför dem? När det egna laget är i ledning?

Hösten har annars bara handlat om upprättelse för Olsens egna rykte efter den misslyckade debutsäsongen i Serie A med Roma. 29-årigen har varit en betydande del i succélaget Cagliaris framgångar så här långt och påmint oss att den här höga nivån inte bara uppnås i landslagströjan.

Robin Olsen har rentav varit en av Serie A:s bästa målvakter. Fortsatt trygg men har växt in i kommunikationen med sin backlinje snabbare än i Roma, och presterat svåra räddningar med en frekvens som aldrig syntes till i den italienska huvudstaden.

Därför sätts mycket på spel nu med den månadslånga frånvaron. Cagliari släppte in ett till mål på stopptid efter utvisningen och fick bara kryss. Två tappade poäng som annars skulle innebära att ölaget legat på en delad tredjeplats med Lazio.

Jag ser två möjliga utgångar av måndagens sena eftermiddagsfars. Cagliari har ett överkomligt spelschema under resten av året men den kaotiska avslutningen på Via del Mare riskerar att rubba det fina momentum laget har. Skulle det inträffa är risken stor att tränaren Rolando Maran pekar på Leccematchen som orsak och skuldbelägger Olsen ytterligare.

Eller så fortsätter Cagliari ösa på i samma stil även med veteranen Rafael i målet, där konsekvensen akan bli att Olsens betydelse under hösten möjligen förringas. Det scenariot skulle enklare motivera en återgång till klubbens ordinarie förstamålvakt Alessio Cragno, axelskadad till efter nyår men där comebackprognosen fortfarande är svår att ställa.

Skiftar man fokus till sommarens EM har Olsen garanterat sig själv en förstatröja tack vare säsongsinledningen oavsett vad som händer i vår tror jag. Cagliaris Rolando Maran hade dock ett svårt val framför sig mellan att återta förstamålvakten eller att fortsätta med backupen som fungerat så bra fram tills nu. Robin Olsen kan med sin snedtändning ha blandat om korten till Alessio Cragnos fördel.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-11-27 kl 11:07

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå