Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hjälper Zlatan Milan upp på hans nivå – eller dras han ner?

Italienbloggen

Han är tillbaka. Symbolen för Milans senaste storhetsperiod – och personen vars avsked därifrån också blev början på förfallet. Det har varit ett eländigt 2010-tal för Milan efter sommardagarna 2012 när klubben gjorde sig av både Zlatan Ibrahimović och Thiago Silva.

Zlatan har ouppklarade affärer med Milan och planerar att vägleda klubben in i ett 20-tal som ser mycket grumligt ut ur rödsvart synvinkel. Hur mycket kan den store svensken hjälpa giganten att kravla sig upp från elfteplatsen och de åtta poäng Milan ligger från Europaplatserna?

Det är svårbedömt med Zlatans exil i USA i åtanke. Han har gjort drömmål i ett medelmåttigt LA Galaxy och är bevisligen i fysiskt praktslag vid 38 års ålder. Han är van vid försvarsspelet i Serie A och inget kommer komma som en överraskning.

Hur mycket han kan påverka ett dysfunktionellt Milan återstår att se. I rossoneri sätter stort hopp till återvändaren och går ifrån tanken att värva ungt, billigt, och formbart, som klubben yttrade tidigare under året.

Annons

Det kan mycket väl gå vägen, jag tror det gör det, allt annat vore att Milan fortsätter vidare i spiralen av misslyckanden. Men den här gången har Zlatan varken en mästartränare eller någon ung och spännande vid rodret.

54-årige Stefano Pioli håller på och bevisar att han är värd chanser i klubbar som vill utmana toppskiktet. Han har fått någorlunda ordning på laget efter den vansinnigt svaga inledningen med Marco Giampaolo.

Men 0–5 borta mot Atalanta senast var en symbolisk avslutning på hela klubbens årtionde. Här finns enormt mycket att förbättra fortfarande och Zlatan kommer få mandat att vara den ledande rösten i ett omklädningsrum dränerat på självtroende.

Maximerar Zlatan sin omgivning kanske han till och med kan få ordning på Krzysztof Piątek – köpt för 38 miljoner euro i januari och bara levererat åtta mål efter februari, och den unge men bångstyrige Rafael Leão.

Annons

Mer än något annat är det fantastiskt roligt att Zlatan ansluter till ett gäng svenska spelare som börjar visa framfötterna i Serie A. Zlatan är otroligt uppskattad i Italien och kommer behandlas med den största av respekt från motståndare, fans, och media.

Övergången till Barcelona för snart ett decennium sedan var massiv på alla sätt. Men det fanns något speciellt i beslutet att återvända till Serie A efter bara ett år för att representera den klubb som bara har Real Madrid som övermän i antalet europeiska mästartitlar. Där och då kändes det som att han klättrade rekordsnabbt upp på den högsta toppen igen efter fallet i Katalonien.

Zlatan är tillbaka i Milano för att skriva nya historier med ett svårare utgångsläge än någonsin tidigare. Oddsen är trots allt ganska bra. Skulle han av någon anledning inte uppnå sina egna högt ställda krav är det säkerligen inte han som får skulden.

Annons

Zlatan har gått med på att kasta ut en livboj till klubben som håller näsan precis ovanför ytan. Som vi redan vet är Zlatans överarmar mer lämpad än någon annans att håva in den i säkerhet.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2019-12-27 22:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto