POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Ett inhopp som visade att Zlatan kan bli Milans ledstjärna

En Zlatan på sin lägsta punkt någonsin, en annan Zlatan som alltjämt står kvar. Den 38-årige svensken visade under sitt knappt 40 minuter långa inhopp mot Sampdoria att han fortsatt är stor och stark i den internationella fotbollsvärlden.

Efter 10 minuter i andra halvlek bytte Milans nya nummer 21 av den ordinarie centern Krzysztof Piątek. Årets hittills mest väntade byte. Milan riskerade fram tills det ett baklängesmål flera gånger om mot ett bortalag som slarvade i avsluten.

Med Zlatan på planen märktes en signifikant skillnad, åtminstone i centerrollen i Stefano Piolis 4-3-3. Ibrahimović såg hungrig ut, vann nickdueller, och drog på sig bevakning. I den 62:a minuten fick han en nickmöjlighet som räddades av Sampmålvakten Emil Audero. I anfallet efteråt spelade Zlatan fram Rade Krunić till ett öppet läge framför mål.

Men Milan var precis som Sampdoria ineffektivt, både i straffområdet och när den avgörande passningen skulle slås utanför boxen. Samma visa som präglat båda lagens säsong med andra ord. Zlatan kan inte revolutionerna Milans låga självförtroende, men han visade tillräckligt mycket i sitt inhopp för att försäkra om en nivå som fortfarande kan göra skillnad i Serie A.

Det syntes i kvalitén i bollbehandlingen och på sättet han manade på lagkamraterna efter det femtioelfte misslyckade inlägget på San Siro. När Zlatan tröttade tog han sin vana trogen saken i egna händer och gick ner djupare i planen för att distribuera bollen vidare. Något som man sett Piątek göra väldigt få gånger under hösten.

Zlatan gjorde detta mot ex-Djurgårdaren Omar Colley och Julien Chabot. När tuffare motstånd väntar får vi se om Zlatan har tempot för plåga även Serie A-eliten bland mittbackar. Under eftermiddagen var det faktiskt en annan inhoppare som skapade mest oreda i gästernas försvar, 20-årige Rafael Leão, som också missade Milans bästa möjlighet.

Trots att Milan tryckte Sampdoria tillbaka under sista halvtimmen mäktade de inte med någon slutforcering. 0–0 för andra hemmamatchen i rad och tredje raka mållösa i Serie A. Zlatan har en plats att fylla här och av detta inhopp att döma verkar han snart fysiskt redo att spela huvudrollen.

Därmed markerar detta slutet på Krzysztof Piąteks karriär som försteanfallare i Milan. För ett år sedan var 24-åringen bland Serie A:s allra hetaste anfallare. Polackens stjärna har snabbt dalat det senaste halvåret och det råder ingen tvekan om att han kommer steppa ner ett steg i Zlatans konkurrens.

Jag stod i Piąteks ringhörna länge och trodde att han skulle bli den långsiktiga lösningen på Milans centerproblem. Om han inte vill spela andrafiolen bakom Zlatan väntar nu en utlåning i januari. Uppenbart är att Piątek spelar som bäst med en annan anfallare bredvid sig och inte ensam.

Milans tänkta anfallslösning ger plats för en tidigare talisman som återvänt till fotbollskulturen han älskar allra mest. Det har gått i sidled och baklänges i många år nu och Zlatan kan stadga upp det här och fungera som en ledstjärna på planen. Välkommen tillbaka.

Twitter: @erikhadzic

Publicerad 2020-01-06 kl 17:56

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå